AR PASITEISINO? TePe Compact Tuft - vieno danties šepetėlis, gilesniam burnos valymui

Pamenate, sausio mėnesį klausiau, AR PASITEISINO? veido valymo aparatas - masažuoklis? Tokio tipo įrašus apie vieną ar kitą prietaisą, aparatą aš norėčiau jums daryti kas mėnesį. Bet, vasaris buvo toks trumpas, kad aš niekaip nespėjau, o ir vasarį mes daugiau orientavomės į tendencijas nei į įrašus, todėl matyt taip turėjo nutikti, kad rubriką tęsiu su mėnesio pertrauka.

Šį kartą aš jums noriu papasakoti apie vieno danties šepetėlį, kurį įsigijau jau kadaise, tačiau tik dabar prisiruošiau apie jį papasakoti šiek tiek daugiau. Šiaip jau, aš tikrai nenoriu ir nesiruošiu pasakoti apie kiekvieną naujai įsigytą dantų šepetuką - tinklaraštyje gal ir kalbu apie įvairius dalykėlius, tačiau danų šepetėliai nėra ta tema, kuria norisi išsiplėsti. Tačiau TePe vieno danties šepetėlis yra neįprastas ir gerokai skiriasi nuo kitų, rinkoje esančių produktų. Todėl aš rašau ir klausiu savęs AR PASITEISINO?



Kur įsigyti, kiek kainuoja ir kodėl pirkau?

Aš jums jau senai guodžiausi, pasakojau ar minėjau, jog mano dantukai yra labai kreivi ir netiesūs. Kaip sako mano stomatologas - dantų daug, jie nemaži, o burna maža, todėl augdami jie stumdėsi vienas su kitu, ko pasekoje lipo vienas ant kito ar pasisukdavo netiesiai. Dėl to ir mano tarpudančiai nėra labai gražūs - jei vienur jų beveik nėra, tai kitur jie dideli ar pernelyg platūs. Aišku, kiekvieną kartą valgant maisto likučiai juose stringa, dantys genda greičiau, o dantų valymas įprastu šepetėliu neduoda reikiamų rezultatų. Aš tylomis vis pasvajoju apie dantų breketus, tačiau dantukai mano silpni, reiktų pasikonsultuoti, ar verta juos dėtis. Be to, kol kas, kol auginu vaiką, tam tikrai neturiu pakankamai pinigėlių, tad kol kas tik svajoju. 😊 Bet laukti, kol tarpdančių bėdos sukels didelių problemų aš nenoriu ir negaliu, tad prieš metus ieškodama sprendimo, aš įsigijau vieno danties šepetėlį, tikėdamasi su juo geriau išvalyti tarpdančius. 
Dantų šepetėlį pirkau Camelia vaistinėje, manau tikrai galima rasti visuose vaistinėse, o va prekybos centrų kosmetikos ir higienos skyriuose aš jų nesu mačius. Pirkdama šepetėlį už jį sumokėjau 3,36 EUR. Manyčiau, kad ir šiuo metu jo kaina turėtų būti labai panaši.

Produktas pakuotėje. Paveikslėlis iš ČIA

Apie vieno danties šepetėlį.

Vieno danties šepetėlis paprastai skirtas tiems, kurie nešioja dantų breketus, turi tiltelius ir kitus stomatologinius priedus burnos ertmėje. Pats šepetėlis yra sukurtas ant patogios, platesnės plastikinės rankenos - kotelio. Tuo tarpu svarbiausias šepetėlio aspektas - šereliai visai neprimena tradicinio dantų šepetėlio - mažytė apvali galvutė su vidutiniškai tvirtai sudėtai šereliais. Man šereliai pasirodė minkšti, itin lankstūs, tačiau trumpo ilgio, tad stabilūs.


Kas ir kaip man pasiteisino arba nepasiteisino?

Mažas šepetėlis turėtų būti idealus prietaisas pasiekti sunkiai įprastu šepetėliu pasiekiamas burnos ertmės vietas: tiek dantenų linija, tarpdančius, o jei turite, ir lengviau valyti dantukus aplink breketus, implantus ir pan. Iš tiesų, juo valantis atrodo, kad maža jo galvutė tikrai geriau pasiekia ir efektyviau pašalina apnašas aplink dantenas, tačiau tarpudančiai - kažkaip ne, man daug geriau veikia tarpdančių šepetėlis, tiek kad juos, dėl savo dantukų aš visuomet turiu pirkti kelių skirtingų dydžių ir tai mane visuomet nervina.
Atrodo, kad dantų šepetėlis man pasiteisino? Žinokite ne, aš juo valiausi geriausiu atveju 3-5 savaites ir ne kas kartą, o tik vakarais. Tiesiog, mane erzina, kad ant tokios mažos galvutės negaliu normaliai užsidėti dantų pastos. Man nepatinka, kai vaikas mane tampo ir zirzia, o aš vis bandau išsivalyti po vieną dantuką su šituo šepetėliu. Man nepatinka, kad valant kiekvieną dantį man reikia truputį paspausti šepetėlį ir valyti mažais sukamaisiais judesiais, nes kitaip pataikysiu į dantenas, kurias nuo spaudimo galiu šiek tiek pažeisti. Man niekaip neprilipo jo naudojimo būdas. Kad ir kaip intensyviai stengiausi pamėgti, bet man greičiau, patogiau, saugiau ir maloniau dantis išsivalyti su įprastu dantų šepetėliu. Taip, TePe veikia taip, kaip turėtų, tačiau aš niekaip prie tokio valymo nepriprantu ir man jis visiškai nepasiteisina. Tiek rytais, tiek vakarais aš griebiu įprastą dantų šepetėlį, vietoj šio.

Paveikslėlis iš ČIA

Galutinis vertinimas. 

Aš nežinau kodėl, gal aš neturiu kantrybės, arba laiko, arba pakankamai didelio noro, bet šepetėlis man nepasiteisina. Aš nesakau kad jis neveikia - veikia, ir valo gerai, ir kruopščiai, ir geriau pasiekia sunkiau įprastu šepetėliu pasiekiamas burnos ertmės vietas. Tačiau aš vieno danties šepetėlį palieku toms laimingosioms (😁), kurios nešioja dantų breketus. Man šepetėlis tiesiog niekaip nepasiteisina, vietoj šito, aš beveik visuomet rinkdavausi paprastą šepetėlį, o šis, ilgą laiką taip ir pragulėjo nenaudojamas. Metas atsisveikinti ir sau pripažinti, kad visgi ne.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Iš pradžių reikia išsivalyti dantis įprastu dantų šepetėliu, o tik tada vieno danties šepetėliu. Nesu girdėjus, kad žmonės juo valosi dantis be įprasto dantų šepetėlio. Tai yra papildoma dantų valymo priemonė, kaip ir tarpdančių šepetėliai, liežuvio valiklis :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Oi, labai jums ačiū už komentarą - aš vis vienu valiau. Matomai žinių trūkumas daro savo :) Ačiū, kad pataisėte ir pakonsultavote :)

      Panaikinti
    2. Kapstau atmintyje, kodėl nusprendžiau naudoti vieną - tai gi mano bendradarbė buvo sakiusi, jog nuo breketų išsiėmimo nebeperka įprastų šepetėlių ir valo tik su vieno danties. Tai yra visgi žmonių, valančių tik su tokiu šepetėliu :) Matomai dėl to ir aš buvau nusprendusi taip valyti, nors tikrai nežinau ar taip teisinga ir neteigiu, kad žinau, kaip teisingai reiktų valyti.

      Panaikinti
    3. Nėra už ką :) pati nešioju breketus, tai pirma išsivalau paprastu, tada vieno danties. Jei valyčiau vieno danties visą laiką, turbūt valandą užtrukčiau :D

      Panaikinti
  2. Aš irgi nešioju breketus, bet vieno danties šepetėlį naudoju tik pasidėt rankinėj extra atvejams kai kažkur valgau ne namie. DAUG, DAUG labiau pasiteisino burnos irigatorius, kuris vandens srove iš visų tų kreivų dantų tarpelių išplauna maisto likučius. Net ir kruopščiai išvalius šepeteliu, po to vistiek išsiplauna įstrigęs maistas. Turiu Waterpik, bet čia daug pigesnis variantas http://biomed.lt/dantu-prieziuros-burnos-higienos-priemones/301-burnos-irigatorius-sowash-hydrojet.html

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą