Populiarusis ESSIE nagų lakas "99 mint candy apple"

Baigėsi dar viena savaitė, o kai ji baigiasi, arba beveik baigiasi, aš jums rodau, kas gi šią savaitę buvo ant mano nagučių. Šį kartą rinkausi šiek tiek šviesesnį, pavasariškesnį atspalvį ir labai populiarią Essie kompaniją. Aš apie Essie nagų lakus sužinau palyginus senai, dar tuomet kai Lietuvoje jų įsigyti nebuvo įmanoma, o mano mėgiamos nagų youtuberės tik ir gyrė jų kokybę ir aukštino tobulą kainos ir kokybės santykį. Užbėgant viskam už akių norisi pasakyti, kad kaina tikrai nėra žema, mes galime įsigyti Orly, OPI ar China Glaze pigiau, negu mokame už Essie, nors Amerikoje tos kainos kažkodėl gerokai žemesnės. Iš pradžių šventai tikėjau, kad nagų lakas gaminamas Amerikoje, tad aukštesnė kaina būtų suprantamas dalykas, vertinant transportavimo kaštus, muitus ir kitus mokesčius. Bet, pasirodo nagų lakas gaminamas Prancūzijoje, tad man vis dar neaišku, kodėl Lietuvoje jis gerokai brangesnis, o juk logiška, kad transportavimas ir muitai Amerikai turėtų būti aukštesni, negu Lietuvai. Na, bet gana tų peripetijų ir pamąstymų: sumokėjau tiek, kiek sumokėjau, o ir šis įrašas skirtas tikrai ne dėl kainos pabambėti, o pasižiūrėti, kokia visgi tų Essie kokybė ir kas man pasirodė didžiausi privalumai ir trūkumai.



Produktas: ESSIE nagų lakas "99 mint candy apple"
Gamintojas: "Essie". Pagaminta Prancūzijoje
Paskirtis: dekoratyvinė - nagams
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: nagų lakas labai ilgai išlieka ant nagų
Labiausiai nepatiko: pirmas sluoksnis dengiasi labai netolygiai
Tūris: 13,5 ml
Kaina*: 9,99 EUR
Kur galima įsigyti: Top beauty
Įvertinimas: 4,5/5

Ką žada gamintojas: Essie nagų lakas užtikrins nepriekaištingą išvaizdą Jūsų rankoms. Aukščiausios kokybės nagų lakai vertinami profesionalų visame pasaulyje ir dabar yra lengvai prieinami kiekvienam besirūpinančiam savo nagais!
Essie prekinis ženklas manikiūro mylėtojoms visame pasaulyje asocijuojasi su kokybe, itin lengvu ir lygiu dengimu, ilgu išsilaikymu. Be to, daugumos spalvų intensyvumas pasiekiamas nulakavus vos vienu sluoksniu. Platus šepetėlis, ne per tiršta tekstūra ir greitas džiuvimas!

Sudėtis: Ethyl Acetate, Butyl Acetate, Nitrocellulose, Propyl Acetate, Isopropyl Alcohol, Tributyl Citrate, Tosylamide/ Epoxy Resin, Adipic Acid/ Neopentyl Glycol/ Trimellitic Anhydride Copolymer, Stearalkonium Hectorite, Acrylates Copolymer, Benzophenone-1, Hydrogenated Acetophenone/ Oxymethylene Copolymer, Dimethicone, Acetyl Tributyl Citrate, Citric Acid, Polyethylene Terephthalate, Isophorone Diamine/ Isophthalic Acid/ Tromethamine Copolymer, Phthalic Anhydride/ Glycerin/ Glycidyl Decanoate Copolymer, Oxidized Polyethylene, Synthetic Fluorphlogopite, Calcium Aluminum Borosilicate, Silica, Alumina, Ethyl Tosylamide, Colophonium/ Rosin, Tin Oxide, Polyurethane-11, Magnesium Silicate, Polyacrylate-4, CI 77002/ Aluminium Hydroxide.
May contain: CI 77891/ Titanium Dioxide, Mica, CI 77491, CI 77499/ Iron Oxides, CI 19140/ Yellow 5 Lake, CI 15850/ Red 6 Lake, CI 77120/ Barium Sulfate, CI 15850/ Red 7 Lake, CI 15880/ Red 34 Lake, CI 77163/ Bismuth Oxychloride, CI 77510/ Ferric Ammonium Ferrocyanide, CI 77266 [Nano]/ Black 2, CI 77000/ Aluminum Powder, CI 77400/ Bronze Powder, CI 42090/ Blue 1 Lake, CI 77510/ Ferric Ferrocyanide, CI 77288/ Chromium Oxide Greens, CI 45410/ Red 28, CI 15850/ Red 7, CI 60725/ Violet 2, CI 77400/ Copper Powder, CI 77820/ Silver, CI 75470/ Carmine, CI 45370/ Orange 5, CI 45380/ Red 21.

Be DBP, Toluene ir Formaldehyde.



Poveikis. Nuostabusis Essie nagų lako buteliukas kvadratinės formos su vienoje pusėje baltu kompanijos užrašu, o kitoje - įspaustu kompanijos pavadinimu, tad jei turėčiau lentyną nagų lakams, kiltų didžiulė dilema, kuria puse noriu statyti buteliuką. Kaip gerai, kad lentynos dar neturiu ir manęs nekamuoja tokios didelės dilemos. 😁 Aš labai ilgai bandžiau sufokusuoti ir nufotografuoti nagų lako šepetėlį, tačiau nuotraukoje viršuje šepetėlis daugiau mažiau matomas. Mano nuostabai šepetėlis vidutinio ilgio, platus, jeigu lyginant su turimais lakais, tai jis tik vos vos siauresnis negu Catrice Ultimate nagų lakų, tačiau daug platesnis nei kitų turimų. Galvoju, gal būtų panašumas su Essence Te gel - geliniais nagų lakais? Tokiais, platesniais šepetėliais dengimas yra šiek tiek sudėtingesnis, tačiau nagų laką skirstome su mažesniu judesių kiekiu. O kaip jums patogiau? Čia labai asmeninis reikalas - man labiau patinka vidutinio dydžio šepetėliai, tačiau kalbant apie didesnius ir platesnius - galiu dirbti ir su jais, didesnių problemų tikrai nesukelia.


Kalbant apie priemonės paskirstymą - reikia pripažinti, kad jis tiesiog siaubingai prastas, rimtai, garsiųjų Essie paskirstymas ar padengimas ant nagų yra žiauriai nekokybiškas: priemonė dengiasi netolygiai, tekstūra yra keista: jei bandai šepetėliu po 1-3 sekundžių perbraukti šalia padengto nagų lako ir jei nors vos vos užkabinsi šepetėliu ten, kur jau padengei - visa spalva tempsis lauk nuo plokštelės ir storu sluoksniu nuguls prie pat nago galiuko. Apskritai, dengiasi brūkšniais, labai negražiai, vietomis spalva permatoma ir labai netolygi, negraži. Brrr... padengti pirmą nagų lako sluoksnį yra tragedija. Aišku, prieš perkant aš skaičiau krūvą atsiliepimų apie kompanijos produktus ir bene visur yra pabrėžiama, kad šios kompanijos nagų lakų kokybė labai priklauso nuo spalvos, todėl tiesiog būtina skaityti atsiliepimus prieš renkantis spalvą. Perskaičiau visą krūvą, ir pastebėjau, kad dažniausiai nekokybiški atspalviai būna rožiniai ir raudoni, o geriausios kokybės Essie nagų lakai yra mėlynų ir žalių atspalvių.

Kai jau ruošiausi iškeikti turimą spalvą ir imti save griaužti dėl to, kad visgi įsigijau, ant gana greitai nudžiūvusio pirmojo sluoksnio nusprendžiau padengti antrąjį ir pasižiūrėti, ar vėl padengimas bus toks tragiškas? mat po pirmojo - vietomis matėsi nagas, vietomis lakas buvo per storas, nepaisant to, kad viską dengiau itin kruopščiai, o kai kuriuos nagus perlakavau kelis kartus. Ir... stebuklas - antrasis sluoksnis viską tobulai sulygino, paslėpė visus netobulumus ir visus nelygumus. Efektas ant nagų mane tiek nustebino, jog net pamiršau, jog tiek keikiau laką prieš kelias minutes - tobulai viskas paslėpta su antru sluoksniu, o spalva intensyvaus ir pakankamai ryškaus atspalvio.

"99 mint candy apple" atspalvis sufleruoja, kad turėtų būti žalsvai melsvas, tačiau man atrodo, jog tai labiau žalsvas, kreminis atspalvis be jokių ten blizgių dalelių, vienodai lygus. Ant viršaus blizgumo šiek tiek yra, tačiau jis vos matomas ir nekrenta į akis - tobulas pavasariui.
Tiesa, sklando legendos, kad šis atspalvis turi brolį beveik dvynį - "mint candy apple" su numeriu 754, kuris kaip ir turėtų būti tokios pat spalvos, tačiau ten rasime daugiau melsvumo atspalvyje. Todėl reiktų atidžiai rinktis šį atspalvį - aišku, kol kas Lietuvoje parduodama tik vienos parduotuvės (koks kas aš žinau tik vieną), todėl panašu, kad tokios problemos mums negręsia.



Jei su prieš tai, viršuje aprašyta patirtimi dar būčiau nagų laką vertinusi, kaip vidutinę priemonę, tai po savaitės, aš turiu ją vertinti daug geriau. Kodėl? Todėl kad jo išlikimas yra nepriekaištingas - visas 7 dienas nagų lakas tobulai laikė ant nagučių - pamenate, man jie dabar stipriai sluoksniuojasi, tai va, atskilo tik keli kampučiai tose vietose, kur sluoksniuojasi, ir tie gabaliukai buvo tokie maži, kad aš sakyčiau, jog dažnas manikiūras taip atrodo ne po savaitės, o po 2-3 dienų. Ir dar, kad jūs žinotumėt, kaip aš šiuo metu nesaugau savo nagų, kiek kartų jie atsitrenkia kažkur, kažkur prisispaudžiu, taip kad tai irgi turi įtakos nagų lako išlikimui. Pasikartosiu - čia jis puikus - ir tikrai būtų laikę dar dieną ar dvi ilgiau, tačiau metas keisti manikiūrą, kitu atveju savaitės viduryje niekaip neturėsiu laiko jų susitvarkyti.

Tad visai nenuostabu, jog mano nuomonė šios savaitės pabaigoje pasikeitė kardinaliai. Ir jei aš dėl tragiško pirmojo sluoksnio tikrai negaliu vertinti aukščiausiai balais, tai dėl ilgo išlikimo skirti mažiau, negu gerai, tikrai negaliu. Tad priemonė vis dar paliko tokias keistas, šiek tiek dviprasmes emocijas: man nepatiko pats dengimas, bet ir spalva, ir išlikimas ir efektas ant nagų tokie geri, kad kompensuoja visus netobulumus ir verčia pamiršti patirtus nemalonius potyrius. Tad visgi, populiarusis Essie man patiko.

Panašūs atspalviai:
- EVELINE Color Edittion No. 123
- MISS SELENE No. 258
- ESSENCE The Gel "25 prince charming"





Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau. Taip pat, nenurodau jums galutinės, aukščiausios kainos, kadangi neturiu galimybės palyginti visų produkto pardavimo vietų.

Komentarai

  1. Tiesą sakant, mane stebina nagų lakų išsilaikymas. Pats pigiausias Būk nagų lakas ant mano nagų jau 10 dieną skaičiuoja, o atrodo lyg darytas užvakar, kai tuo tarpu, brangesnis lakas būna, nutrupa jau po pirmos dienos.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Gal jums pasisekė ir ant jūsų nagų laiko visi nagų lakai? Kurį Būk turite ant nagučių: kvadratinės formos buteliuką ar apvalų, tradicinį? Aš šiuo metu esu nusilakavusi su BŪK, ir kad ir kaip man patinka efektas, lengvas dengimas, tobulas spindesys, bet išlikimu aš kol kas nesu labai sužavėta :) O jums visi Buk atspalviai vienodai ilgai laiko?

      Panaikinti
    2. Čia jau nežinau, nuo ko priklauso išlaikymas. Naudoju tuos apvalius Būk, tai vieni laiko savaitę, o kiti nutrupa jau pirmą dieną. Gal čia atsitiktinumas ar kokie pasitaikę "geresni" variantai...

      Panaikinti

Rašyti komentarą