Mėnesio eksperimentas #4: baltesni dantys. Velym ir Velym Mineral.

Gyvenimas yra trumpas - šypsokitės, kol turite dantis

Mano dantys visada buvo prasti - silpni, jautrūs ir neįprastai gelsvo atspalvio. Išbandžiau daugybę balinamųjų priemonių ir natūralių receptų, kurie, nepaisant efektyvaus balinimo, padarydavo dantenas ir netgi pačius dantis dar jautresnius. Po ilgesnio balinimo kurso dantenos imdavo kraujuoti... Todėl man labai svarbu surasti švelnią balinimo priemonę, nekenkiančią burnos ertmei, tačiau efektyvų.


Dantų pasta VELYM

Produktas: Balinamasis dantų kremas VELYM
Gamintojas: "LYCON Laoratories", Pavia, Italija
Paskirtis: švelniai balinti dantis
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: švelnus valomasis efektas ir balinimas
Tūris: 100 ml
Kaina*: 24,20 Lt (7,00 €)
Kur galima įsigyti: Eurovaistinėje, Gintarinėje vaistinėje, Benų vaistinėje, daugiau informacijos internetiniame puslapyje ČIA
Įvertinimas: 10 / 10

Ką žada gamintojas: Tinkamai susmulkintas kvarcas nebraižo dantų emalio. Kremo VELYM balinamasis poveikis gaunamas dėl ypač smulkių ir švelnių emalio nepažeidžiančių medžiagų. Naudojan jį reguliariai, dėl veikliosios medžiagos IOLYCON poveikio gana greitai grįžta natūralus baltų dantų spindesys, dingsta nuo maisto ar rūkymo atsiradusios dėmės. Kreme VELYM esantis fluoridas veikia ilai.

Dantų apnašos - tai medžiagos susikaupusios ant danties emalio. Jos susidaro iš bakterijų, baltymų, maisto likučių ir nuotrupų, epitelio elementų.  Dantų apnašos - svarbiausias veiksnys skatinantis dantų akmenų sankaupas, ėduonį bei dantenų ligas. Todėl čia gelbėja dantų kreme VELYM esanti natūrali veiklioji medžiaga BIOLYON, kuri sudaro:
- Rūgštis, pagaminta iš Islandijos kerpių. Šis augalas turi unikalų balinamųjų bei antibakterinių savybių: šalina dantų apnašas ir padeda atstatyti natūralų baltumą, neleidžia daugintis bakterijoms, vystytis ėduoniui bei stabdo dantų akmenų susidarym, stiprina imuninę sistem.
- ECHINACINA B, gaunama iš ežiuolės šaknų, jau ištisus amžius naudojama žaizdoms ir infekinėms ligoms gydyti. Ežiuolė vartojama dėl jai būdingo uždegim mažinančio poveikio.

VELYM kremas nekeičia urnos pH, kadangi šio kremo formulė sukurta atsižvelgiant į tai, kad:
- dėl per didelio rūgštingumo atsiranda nedidelių skilimų danties emalyje ir susidaro sąlygos mikroorganizmų poveikiui bei dantenų uždegimui;
- silpnai šarminis pH skatina dantenų ligų židinių atsiradimą.

Puikaus skonio dantų kreme VELYM naudojama brangaus Pydmonto mėtų aliejaus esencija.

VELYM dantų kremas supakuotas aliuminio tūbelėje, kurioje rekomenduojama laikyti fluorido turinčią pastą. Tūbelės vidinė sienelė padengta specialia izoliacine medžiaga, kaklelis užlydytas, kad oras nepatektų į vidų. Sudaroma aplinka, kurioje ilgam išsaugomos dantų kreme esančių medžiagų savybės. Fluoridas puikiai užtikrina, kad kremo poveikis bus ilgalaikis.


Sudėtis: Aqua, Glycerin, Sorbitol, Hydrated Silica, Sodium Lauryl Sulfate, Carboxymethyl Hydroxyethylcellulose, Mentha Piperita Oil, Titanium Dioxide, Sodium Monofluorophosphate, Cetraria Islandica Extract, Echinacea Angustifolia Extract, Saccharin, Sodium Benzoate, Sodium Hydroxide, Potassium Sorbate, Sodium Fluoride, d-Limonene.

Dantų pasta VELYM MINERAL

Produktas: Balinamasis dantų kremas VELYM MINERAL
Gamintojas: "LYCON Laoratories", Pavia, Italija
Paskirtis: švelniai balinti dantis
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: švelnus valomasis poveikis ir žinoma balinimas
Tūris: 75 ml
Kaina*: 22,66 Lt (6,57 €)
Kur galima įsigyti: Eurovaistinėje, Gintarinėje vaistinėje, Benų vaistinėje, daugiau informacijos internetiniame puslapyje ČIA
Įvertinimas: 10 / 10

Ką žada gamintojas: Šis dantų kremas ne tik valo apnašas, saugo emalį, bet ir padeda atkurti pažeistą emalio paviršių, nes jame esantis kalcio hidroksiapatitas užpildo poras ir dantys atrodo balti. Svarbu ir tai, kad natūralių sudedamųjų dalių šio dantų kremo dalių poveikį sustiprina gaminimo procesui naudojamos nanotechnologijos.

Kremo VELYM balinamasis poveikis išgaunamas dėl ypač smulkių ir švelnių emalio nepažeidžiančių medžiagų - tinkamai susmulkintas kvarcas nebraižo dantų emalio. Naudojant šį krem reguliariai, dėl natūralios veikiančios medžiagos BIOLYCON poveikio, gana greitai grįžta natūralus dantų spindesys, dingsta nuo maisto ar rūkymo atsiradusios dėmės.

Dantų kremo VELYM MINERAL sudėtyje esantys alavijų ir ananasų ekstraktai, sinergiškai veikdami su erškėtuogėmis, kuriuose gausu vitamino C, dar labiau sustiprina uždegimą slopinantį poveikį. Taigi šis kremas rekomenduojamas žmonėms, kurių dantenos kraujuoja. Sudėtyje esantis terminis vanduo optimaliai gerina remineralizacijos procesą, o jame esantys natūralūs oligoelementai (cinkas, magnis, varis, geležis) balansuoja burnos gleivinės ląstelių medžiagų apykaitą. e to, terminis vanduo turi gaivinamąjį ir eutrofinį poveikį burnos minkštinamiesiems audiniams, tai užtikrina gaivų urnos kvapą.

Dantų kremo VELYM MINERAL privalumai:
  • naikina blogą burnos kvapą;
  • balina natūraliai ir saugiai ne tik atkurdamas emalį, bet ir panaikindamas jau esančius jo pažeidimus;
  • sumažina net ir labai didelį dantų jautrumą - tereikia patepti dantis kremu ir nenuskalauti;
  • galima saugiai naudoti kiekvieną dieną;
  • dėl stipraus uždegimą slopinančio poveikio labai tinka kraujuojančiomis dantimis besiskundžiantiems žmonėms;
  • užtikrina ypač švarių dantų pojūtį;
  • galima naudoti vaikams;
  • ekonomiškas - vienos pakuotės užtenka apie 3 mėnesius (teisingai naudojant), nes vienkartinė kremo dozė yra žirniuko dydžio.
Balinamąjį dantų kremą VELYM MINERAL rekomenduojama naudoti vakare prieš miegą. Norint pasiekti geresnį efektą, po dantų valymo išspjaukite kremo likučius ir neskalaukite, ypač jei dantys yra jautrūs ir kraujuoja dantenos. Balinamasis VELYM MINERAL yra saugus, jį galima naudoti ir mažiems vaikams, nors vaikai valydami dantukus dažnai nuryja.


Sudėtis: Aqua, Thermal Water, Sorbitol, Calcium Hydroxyapatite, Hydrated Silica, Glycerin, Xylitol, Sodium Olivoyl Glutamate, Cocamidopropyl Betaine, Cellulose Gum, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Ananas Sativus Extract, Titanium Dioxide, Mentha Piperita Oil, Rosa Canina Fruit Extract, Carboxymethyl Chitosan, Hyaluronic Acid, Sodium Saccharin, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Limonene.


I. savaitė
Pirmojo naudojimo metu pastebėjau, jog balinamosios pastos ant šepetėlio užsidėjau gerokai per daug - burnos gleivinei bei liežuviui per didelis kiekis buvo pernelyg aštrus. Paieškojusi daugiau informacijos, sužinojau, jog kremo turėtų pakakti vos žirnio dydžio kiekio. Tad sekantį kartą bandau rekomenduojamą kiekį ir galiu pasakyti, jog tiek - žirnio dydžio balinamojo kremo kiekis yra optimalus. Negriaužia burnos ir puikiai išvalo dantis.

Balinanti dantų pasta apskritai labai gerai nuvalo ir suteikia gaivos pojūtį. Arktinės gaivos mėgėjus įspėju, tokio aštraus, šalto gaivumo nesitikėkite. Apskritai, pirmus kartus (naudojant reikiamą kiekį) atrodė, jog dantys nėra pakankamai išvalyti, tačiau po kelių dienų susivokiau, kad pripratus prie šiurkščių, grubių balinamųjų dantų pastų, paprasčiausiai nesitiki, kad tokio pabūdžio pasta gali būti  tokia švelni.

II. savaitė
Kaip ir pirmąją savaitę, kaip ir viso eksperimanto metu kiekvieną rytą naudoju Velym balinamąjį kremą (mėlyną), o vakarais Velym Mineral (žalią) dantų pastą.

Visą šią savaitę, kaip ir pirmąją, jaučiau labai švarių dantų pojūtį. Tačiau kartu su labai švelniu, praktiškai nejuntamu valomuoju efektu iškilo kiti klausimai. Ar švelni pasta gali būti pakankamai efektyvi spalvą pakeitusiems dantims? Iš karto atsakau, savaitės pabaigoje pastebėjau, kad dantų spalva nežymiai, tačiau pakeitė spalvą - tapo nežymiai baltesnio atspalvio! O eksperimentas tęsis dar 2 savaites....

III. savaitė
Trečiąją eksperimento savaitę pastebėjau, kad ženkliai sumažėjo dantų ir dantenų jautrumas. Taip pat tarpudančiai tapo vizualiai sveikesni.

IV. savaitė
Paskutiniąją eksperimento savaitę tik dar labiau pasitvirtino visi teigiami dantų pastos poveikiai: dantys akivaizdžiai tapo baltesni, ženkliai sumažėjo dantų ir dantenų jautrumas. Tarpudančiai atrodo daug sveikesni.

Atsiprašau už savo netiesius dantukus, tačiau niekas geriau neiliustruoja eksperimento rezultatų nei vaizdinė medžiaga. Rezultatas akivaizdus :)

REZIUMĖ. Per 30 dienų trukusį eksperimentą pastebėjau, kokia efektyvi ši dantų pasta - ji labai švelniai balina dantis, mažina burnos ertmės jautrumą, kartu riziką uždegimams... Šaunu, jog dantys balinami saugiu būdu, kadangi priemonė sudėtyje neturi parabenų, glitimo, dažiklių ir svarbiausia - nikelio, kuriam aš esu alergiška. Nuostabus, švelnus balinamasis produktas.








Ačiū, kad skaitote,

Gėlėta kosmetinė

* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau. Taip pat, nenurodau jums galutinės, aukščiausios kainos, kadangi neturiu galimybės palyginti visų produkto pardavimo vietų.

Komentarai

  1. Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Brangioji, Brigita Aš,
      Jūsų komentaras šalinamas dėl užslėptos reklamos platinimo. Jūsų komentaras nesujęs su įrašo tematika, o paslėpta nuoroda reklamuoja dantų akmenų šalinimą teikiančią odontologijos kliniką.
      Gražios dienos.

      Panaikinti
  2. Pradėjau neseniai naudoti šią dantų pastą. Draugė patarė, nes buvo rimtesnių problemų su dantim. Jau ekspertų reikėjo pagalbos. Teko protezuoti juos. Gerai, kad ji dirbo odontologijos klinikoje antakalnyje, man ten šiokią tokią nuolaidėlę pritaikė ir visas problemas dantų sutvarkė. Dabar jau galiu juo prižiūrėti į valias https://www.simetriadentica.lt/dt_procedures/protezavimas/

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą