ORIFLAME makiažo šepetėliai

Jei makiažas yra menas, tuomet moteris yra dailininkė. O dailininkės įrankiai turi būti kokybiški...

Šį kartą noriu pakalbėti apie makiažo šepetėlius. 
Kokybiški grožio įrankiai yra tokie pat svarbūs, kaip ir kokybiška dekoratyvinė kosmetika...


Mano turimi Oriflame kosmetikos šepetėliai yra iš kelių skirtingų Oriflame kosmetikos linijų:
  • "Oriflame Beauty" šepetėliai yra violetinės, seno burgundiško vyno spalva dažytos medienos su sidabrinės spalvos aliuminio intarpais 
  • "Oriflame Giordani Gold" - auksinės spalvos, metalo korpuso, šepetėliai
  • "Oriflame" kelioniniai šepetėliai plastikinėmis rankenomis. 
Tiesa, pastaruoju metu "Orfilame Beauty" šepetėlių spalva buvo pakeista į juodą, kuri tikriausiai atrodo profesionaliau, tačiau man labiau patinka violetinės spalvos versija.
Nepaisant spalvos, patys šepetėliai, medžiagos, funkcijos liko nepakitusios.

Matinės pudros šepetėlis

Produktas: ORIFLAME "Beauty" matinės pudros šepetėlis
Paskirtis: padengti matinę pudrą
Matmenys: ilgis - 12 cm, šerelių ilgis 4 cm, šerelių plotis apie 4 cm
Medžiagos: ožkos plaukas, aliuminis, mediena
Labiausiai patiko: šepetėlis labai patogus suimti ranka
Kaina*: 19,90 Lt ( 5,76 €)
Kur galima įsigyti: iš Oriflame kompanijos konsultančių
Įvertinimas: 7 / 10


Nors šis pudros šepetėlis skirtas matinei pudrai, tačiau aš naudoju apskritai visoms veido pudroms: presuotoms, birioms.

Šepetėlio šereliai paima daugokai produkto, todėl jis netinkamas labiau pigmentuotiems skaistalams ar veido bronzatui, be to, dėl savo formos, jis nepatogus tikslioms linijoms nurėžti. Tad labiausiai tinkamas paskirstyti birų produktą ant viso veido odos. Dėl užapvalintos formos jis patogus naudoti netolygiuose vietose, kaip aplink nosį, smakrą ir panašiai.

Taip pat nerekomenduojama šį šepetėlį naudoti skystiems produktams: makiažo pagrindams, kreminės tekstūros grožio priemonėms, kadangi šepetėlis pagamintas iš natūralių ožkos plaukų. Naudojant su skystu produktu, šeriai sugers didžiąją dalį produkto ir pats šepetėlis greičiau nusidėvės.


Apskritai, nepaisant gana trumpo šepetėlio koto, jį labai patogu tvirtai suimti rankoje, jis lengvai valdomas. Šepetėlio galva vos vos užapvalinta, pakankamai didelė, kad vos keliais judesiais padengti produktą ant veido. Plaukeliai gana minkšti, bet su laiku jie tampa vis šiurkštesni. Vis pasvarstau, gal derėtų naudoti plaukų kondicionierių ar specialias priemones šepetėlio valymui?

Pats nemaloniausias dalykas su kuriuo tenka vis susidurti yra šio šepetėlio valymas. Pirmiausia sudrėkinus vandeniu šepetėlis paprasčiausiai dvokia ožio kvapu. Brrr... Be to, paguldžius ant popierinės servetėlės šepetėlis ją ištepa tamsiai mėlynomis ir rausvomis dėmėmis, lyg dažai nuo šerių nusiplautų vandeniu (nuotrauka šone). Pati nelabai suvokiu, kaip dažai gali nusiplauti sudrėkinus vandeniu? Ir kokio pagrindo dažais dažomi plaukeliai kosmetikos šepetėliams? Gal tiesiog man pasitaikė nekokybiškai pagamintas šepetėlis? Jei turite tokį šepetėlį, parašykite man, ar susiduriate su tokia problema?

Su kiekvienu plovimu pastebiu, kad tikrai nemažai šepetėlio šerelių paprasčiausiai išslenka. Net ir dažantis pasitaiko nuo veido nuimti vieną ar kitą vis dar tamsų šepetėlio plaukelį.

Pudros šepetėlis

Produktas: ORIFLAME "Giordani Gold" ištraukiamas pudros šepetėlis su dangteliu
Paskirtis: biriai ir suspaustai pudrai
Matmenys: uždaryto ilgis - 12 cm, atidaryto - 11,5 cm. Šerelių ilgis - 4,5 ccm, šerelių plotis - 3 cm
Medžiagos: aliuminis, natūralus plaukas
Labiausiai patiko: kad šepetėlis yra uždaromas dangteliu, tad šereliai apsaugomi keliaujant
Kaina*: 24,90 Lt ( 7,21 €)
Kur galima įsigyti: iš Oriflame kompanijos konsultančių
Įvertinimas: 9 / 10


Didžiausią įspūdį palikęs Oriflame kompanijos šepetėlis iš kitos Oriflame linijos "Giordani Gold". Man pats geriausias dalykas šiame šepetėlyje yra tai, kad jis uždaromas dangteliu - ryškesnė auksinė dalis užtraukiama iki ant plaukelių, uždaromas dangteliu ir sustumiamos abi dalys kartu.


Šepetėlis skirtas pudrai, tačiau jei vidinę, auksinę, dalį pastūmus iki vidurio, plaukeliai sutvirtinami ,ir šepetėlis puikiai tinka naudoti ir skaistalams, ir iš bėdos bronzinei pudrai. Auksinė dalis neužsifiksuoja, tačiau tikrai stabiliai lieka vienoje vietoje.

Šereliai pakelia reikiamą produkto kiekį, na galbūt kiek daugiau nei norisi skaistalams ar bronzinei pudrai, tačiau nereikia keletą kartų produkto vis papildomai paimti.

Šereliai tikrai ilgoki, tad viso dydžio nenaudoju niekada. Jie nepaprastai švelnūs ir minkšti, lankstūs. Man norėtųsi vos vos tvirtesnių plaukelių, tačiau kaip minėjau, ši problema sutvarkoma sumažinus išlindusių šerelių ilgį.

Kaip ir prieš tai minėtas šepetėlis, šis taip pat "meta" pavienius plaukelius lauk. Be to, pastebėjau, kad šio šepetėlio galvutė ne tik kad neturi formos, tačiau ir nukirpta netiesiai.

Šis įrankis labai patogus keliaujant ir nuolat yra mano rankinėje. Kiti makiažo šepetėliai, kurie nėra apsaugoti dangteliu ištepa kosmetinę, plaukeliai nuolat lankstosi, greičiau nusidėvi, iškrenta, tampa labai šiurkštūs.

Birios pudros šepetėlis

Produktas: ORIFLAME "Beauty Fan" birios pudros šepetėlis
Paskirtis: padengti birią pudrą, skaistalus
Matmenys: ilgis 14,5 cm; šerelių ilgis - 4-5 cm; šerelių plotis 9 cm
Medžiagos: ožkos plaukai, aliuminis, mediena
Labiausiai patiko: kaip greitai ir lengvai galima nuvalyti birius produktus
Kaina*: 24,90 Lt ( 7,21 €)
Kur galima įsigyti: iš Oriflame kompanijos konsultančių
Įvertinimas: 9 / 10


Kitas "Oriflame Beauty" veido šepetėlis "Fan", pagamintas iš ožkos plaukų yra sukurtas skaistalams tepti ir birios pudros pertekliui pašalinti.

Apskritai, vėduoklės formos šepetėlis tinkamas labai tiksliai nubrėžti skaistalų ar bronzato kontūrus ant veido. Tačiau aš asmeniškai tik kartą bandžiau šį šepetėlį naudoti skaistalams, man labiau patinka klasikinis kirstos formos įrankis.

Vėduoklės formos šepetėlis paima per mažai produkto ant plaukelių, su juo sunkoka dirbti norint paryškinti skruostus.

Bet šis šepetėlis yra nepakeičiamas norint nuvalyti pudros perteklių nuo veido. Jis pasiekia sunkiau pasiekiamas vietas (nosies kampučius, smakrą) taip pat lengvai, kaip ir skruostus ar kaktą. Be to, žinote, kaip sunku nuvalyti ant skruostų nubirusius šešėlius ar skaistalų perteklių, jų dar labiau neįtrynus į skruostus? Taip va, šis šepetėlis lengvai pakelia nuo veido biraus produkto perteklių ir jį pašalina.

Tačiau kaip ir visi Oriflame makiažo įrankiai, šepetėlio šereliai truputį krenta lauk.

Lūpų teptukas

Produktas: ORIFLAME "Beauty" profesionalus lūpų teptukas
Paskirtis: pakirstyti lūpų dažus ant lūpų
Matmenys: uždaryto ilgis 10,3 cm, atidaryto ilgis 18 cm. Šerelių ilgis - 1 cm, šerelių plotis - 0,1-0,4 cm
Medžiagos: aliuminis, mediena, nailonas
Labiausiai patiko: tai, kad šepetėlis yra uždaromas
Kaina*: 12,90 Lt ( 3,74 €)
Kur galima įsigyti: iš Oriflame kompanijos konsultančių
Įvertinimas: 9 / 10


Iš pradžių šis šepetėlis atrodė vienas geriausių atradimų - jis patogus ir kompaktiškas, uždarytas telpa į bet kokią kosmetinę, jos neištepdamas. Šereliai nuo nusidėvėjimo apsaugoti aliuminio dangteliu. Idealus įrankis bet kada pakoreguoti lūpų makiažą.

Šepetėlis - teptukas skirtas lūpų makiažui. Plaukeliai tvirti, suformuoti į siaurėjančią formą.
Galvos galiukas labai plonas, puikiai tinka lūpų kontūrui nubrėžti. Apskritai teptuko galiuku labai lengva dirbti įvairiomis kryptimis, jis pakankamai lankstus tiksliam kontūrui.

Nerasdama tinkamos lūpų pieštuko spalvos prie vienų ar kitų lūpų dažų, aš nubrėžiu kontūrus naudodama būtent šį teptuką bei tuos pačius lūpų dažus.

Lygiai taip pat lengva lūpas užpildyti su lūpų dažais.

O dabar apie trūkumus...

Nuolat atidarinėjant ir uždarinėjant teptuką nuolat nusilenkia dalis plaukelių, jie nulinksta priešinga kryptimi, šepetėlis tampa nebepatogus naudoti, nes plaukeliai, išsipešioję į visas puses trukdo tolygiai padengti lūpų dažus ar nubrėžti lūpų kontūrą.

Žinoma, tokius šerelius aš paprasčiausiai nukerpu ir naudoju šepetėlį toliau. Visgi, aš ėmiau vengti nešiotis šepetėlį su savimi, nes priešingu atveju greitu laiku iš teptuko nieko neliks ir jį teks keisti nauju.

Iš esmės šepetėlis labai patogus, pakankamai ilgu kotu. Plaukeliai pakankamai tvirti, patogiai suformuotas ir labai lengvai naudojamas.

Akių šešėlių šepetėlis

Produktas: ORIFLAME "Beauty" dvipusis akių šešėlių šepetėlis
Paskirtis: akių šešėlių paskirstymas ant akies ir šešėliavimas
Matmenys: ilgis 18 cm. Šerelių ilgis 1,2 cm, plotis 1 cm. Aplikatoriaus matmenys - 1 x 0,9 cm
Medžiagos: aliuminis, mediena, ponio šeriai
Labiausiai patiko: keičiamas aplikatorius
Kaina*: 12,90 Lt ( 3,74 €)
Kur galima įsigyti: iš Oriflame kompanijos konsultančių
Įvertinimas: 7,5 / 10


Šis dvipusis šepetėlis skirtas sukurti skirtingus akių šešėlių efektus. Apvalus galiukas - kempinėlė-aplikatorius skirtas užtepti šešėlius ant voko. Ilgi šereliai - sušvelninti šešėlių perėjimus, šešėliuoti, išsklaidyti spalvas.

Prie šepetėlio pridėtas papildomas aplikatorius - kempinėlė. Jis yra pakeičiamas, jį paprasčiausiai ištraukus ir įstačius naują galvutę. Visgi, man šis aplikatorius nėra labai patogus, visų pirma, jis neužsifiksuoja, dažant jis nuolat pasislenka, pasistumia į vidų, nėra tvirtas.

Kad sutvirtinti galvutę, įstačiusi naują aš suspaudžiu aliuminio įmautę (tą vietą kur nuimamas aplikatorius įsistato į šepetėlio kotą) su replėmis, taip užtvirtindama nuo judėjimo ir pasislinkimo.

Apskritai, kempinėlės tipo šepetėlis šešėliams man labai patogus, galbūt iš įpročio aš tokio tipo šepetėlius naudoju nuolat. Šio šepetėlio užapvalinta forma patogi paskirstyti šešėlius, bet nėra labai patogi akių kampučiams, paprasčiausiai reiktų labiau nusmailintos formos. Be to, tokios formos šepetėliu sunku padengti šešėlius po akimis. Bet iš esmės pati kempinėlė kokybiškai pagaminta - nors naudoju jau ilgokai, nusidėvėjimo ženklų mažai. 😊

Kitoje pusėje esantys ilgi plaukeliai patogūs paskirstyti šešėlius akies voko linijoje. Tačiau man pasirodė sudėtinga sumaišyti spalvas šio aplikatoriaus pagalba. Šeriai paprasčiausiai per ilgi ir su jais sunkoka dirbti.

Be to patys plaukeliai sunkiai paima daugiau produkto.

Šereliai yra pernelyg tvirti, kieti šešėlių maišymui. Man norisi minkštesnių šerelių.

Man patinka, kad šepetlis turi ilgą rankeną, kuria patogu dirbti. Tačiau manęs nežavi dvipusio šepetėlio idėja... Taip, galbūt patogu ant vieno šepetėlio turėti 2 skirtingus aplikatorius, bet tokio šepetėlio negalima laikyti vertikaliai, saugant abi galvutes - jį reikia laikyti horizontalioje padėtyje. Mano visi šepetėliai laikomi stiklinėje vazelėje ir yra vertikalioje pozicijoje, o šį, turiu laikyti atskirai, arba guldyti ant stiklinės viršaus. Man paprasčiau turėti du atskirus šepetėlius, nei tokio tipo makiažo šepetėlį.

Blakstienų šepetėlis

Produktas: ORIFLAME "Beauty" blakstienų šepetėlis
Paskirtis: iššukuoti iš blakstienų tušo gumulėlius, tolygiau paskirstyti blakstienų tušą
Matmenys: ilgis 16 cm. Galvutės ilgis 2,5 cm, plotis - 0,3-0,8 cm
Medžiagos: nailonas, aliuminis, mediena
Labiausiai patiko: šepetėlio universalumas
Kaina*: 9,90 Lt ( 2,87 €)
Kur galima įsigyti: iš Oriflame kompanijos konsultančių
Įvertinimas: 9,5 / 10


Nailoninis blakstienų šepetėlis su standartinio tušo šepetėlio galvute skirtas blakstienoms prižiūrėti - sušukuoti nepaklusnias blakstienas, iššukuoti tušo perteklių, susidariusius gumulėlius, tolygiau paskirstyti blakstienų tušą.

Be viso to, aš jį naudoju ir padengti aliejų ant blakstienų (blakstienų stiprinimui). Su juo man labai patogu suvaldyti antakius, suteikti jiems formą, paprasčiausiai iššukuojant arba sutvirtinti, padengiant antakių želė.

Vienintelis šio šepetėlio minusas - jį reikia dažnai valyti, o išvalyti, yra pakankamai sunku. Tiesiog plaunant, giliau šepetėlyje lieka daug nešvarumų, mažyčių plaukelių.

Norėdama greičiau išvalyti, naudoju nagų šepetėlį. Valydama juo viena kryptimi lengvai pašalinu absoliučiai visus nešvarumus ir visus smulkius plaukelius.


Kelioniniai mini šepetėliai

Produktas: ORIFLAME "Beauty" kelioniniai mini šepetėliai
Paskirtis: pataisyti makiažą kelionės metu, darbo vietoje ar bet kur, kur nėra galimybės turėti pilno dydžio šepetėlių
Matmenys: uždarytos dėžutės matmenys: ilgis 8,2 cm, plotis 5,4 cm, storis 1,5 cm. Šepetėliai apie 6 - 6,5 cm ilgio.
Medžiagos: plastikas, nailonas, ožkos plaukas, aliuminis
Labiausiai patiko: idėja sukurti kelioninius šepetėlius
Kaina*:  atrodo buvo apie 12,90 Lt ( 3,74 €)
Kur galima įsigyti: iš Oriflame kompanijos konsultančių
Įvertinimas: 5 / 10


Pirkdama šiuos šepetėlius, galvojau, jog ką jau ką, o šiuos naudosiu nuolat, tačiau atsitiko taip, kad šis rinkinukas, nepaisant to, kad nuolat būna mano rankinės kosmetinėje, yra praktiškai nenaudojamas.

Šepetėliai yra mažyčiai ir trumpučiai. Komplektukas atrodo tobulas nešiotis visur kartu ir pasitaisyti makiažą reikalui esant. Pačių šepetėlių šeriai, tik nusipirkus, buvo minkšti, atrodė pakankamai geros tekstūros.

Visas komplektas sudėtas į plastiko dėžutę (kuri ganėtinai greitai nusidėvėjo), viduje - mažytis kvadrato formos veidrodėlis. 


Tačiau man nepatiko, kaip greitai, net praktiškai nenaudojant, šepetėliai tapo šiurkštūs, prarado formą... Vienintelis, kurį naudoju kiek dažniau - šešėlių šepetėlis - kempinėlė - visiškai nepakeitė savo tekstūros. Kalbant apie kitus - pudros, skaistalų, bronzato šepetėlis tapo šiurkštus, be to, jo dažai nusiplauna, išplovus tepa servetėlę, visai, kaip matinės pudros šepetėlis. Su tokiu mažu šepetėliu neįmanoma normaliai pasidažyti. Lūpų dažų šepetėlio šereliai nusilankstė. O kiti du - praktiškai netinkami niekam....



Galbūt šepetėliai tinkami iš bėdos. Tiesa, iš bėdos, kai neturiu kito pasirinkimo, ir naudojami. 😊 Tačiau jei žinau, kad reikės pasitaisyti makiažą dienos bėgyje, mieliau susidedu pilno dydžio normalius, 2-5 makiažo šepetėlius.


REZIUMĖ.
Oriflame makiažo šepetėliai yra vidutinės kokybės. Deja, tačiau ne visos makiažo šepetėlių detalės yra apgalvotos - pasigedau kokybės dažant šepetėlius, apkerpant šerius iki reikiamo dydžio ir formos.
Tačiau išskirtinai palankiausiai iš visų minėtų, vertinu:
  • "Giordani Gold" įtraukiamą pudros šepetėlį
  • "Beauty Fan" birios pudros šepetėlį
  • "Beauty" profesionalų lūpų teptuką
  • "Beauty" blakstienų šepetėlį.
Man patinka visų šepetėlių patogios rankenos - nors vienos ilgesnės, kitos trumpesnės, tačiau dėl patogumo neteko patirti jokio diskomforto. Makiažo šepetėlių plaukeliai minkšti ir švelnūs, tačiau ne visi kokybiškai apdirbti.
Taigi, galutinė reziumė - vidutinės kokybės produktai.




Ačiū, kad skaitote,
Gražios dienos,
Jūsų, Gėlėta kosmetinė

* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau. Taip pat, nenurodau jums galutinės, aukščiausios kainos, kadangi neturiu galimybės palyginti visų produkto pardavimo vietų.

Komentarai

  1. O taip, tas didys šepetėlis dažo ne tik popierių, beet ir veidą! Kartais labai skubu rytais ir pasitepusi drėkinamuoju kremu iškart tepu pudrą ir skaistalus. Ir tokiu atveju, jei kremas dar nespėja visiškai įsigerti, šis teptukas DAŽO veidą mėlynai-juodom dėmėm :( Ir tai neapsakomai bjauru. Teko jį išmesti nepanaudojus nė mėnesio.
    Dėl tų mažų teptukų rinkinio - kaip ir Jums, jis visiškai nenaudingas: nepatogus ir neaišku kam skirtas. Išmesti gaila, nes naujas. Beje, nesu jo naudojusi, tik atsidariusi porą kartų ir pabandžiusi - ir man jau iškrito veidrodėlis. Kiti (šešėlių, maskavimo, skaistalų, makiažo pagrindo) Oriflame teptukai man patinka.
    Bet kuriuo atveju - smagu, kad rašote. Sėkmės!
    Nadežda K.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Oi, Nadežda, ačiū už komentarą. Ir už linkėjimus.
      Pritariu dėl mažų šepetėlių, kažkaip gaila išmesti, bet ir naudoti ranka nekyla :) Tiesa, nepaminėjau, mano veidrodėlis irgi iškritęs buvo, bet kai su Moment priklijavau, niekada nebekrenta. :D
      Kaip čia įdomiai dėl to veido dažymo... Man matyt pasisekė jog dažė tik išplautas. O tas dvokas plaunant, nepastebėjot?

      Panaikinti

Rašyti komentarą