NUSIVYLIMAI. ŽIEMUKAS - limituoto leidimo 2015 - universalus rankų ir kūno kremas - žieminis kremukas.

"Žiema, tai laikas komfortui ir patogumui, geram maistui ir šilumai, draugiškiems prisilietimams ir bendravimui prie židinio: tai metas šeimai"
Edith Sitwell

Visą pastarąją savaitę neturėjau galimybės rašyti, bet vos grįžusi sėdu prie kompiuterio ir skubu jums papasakoti apie antrą šio mėnesio nusivylimą.

Prieš Kalėdas, viskas, kas žiemiška ir šventiška nuteikia labai maloniai. Ne tik dovanos, kalėdinės lemputės, maistas, bendravimas, šeima nuteikia šventiškai, tačiau ir kosmetikos priemonės, apvilktos į Kalėdinį rūbą džiugina akis ir, turėtų džiuginti savo poveikiu.


Produktas: ŽIEMUKAS - tavo žieminis kremukas. Universalus cinamonų kvapo rankų ir kūno kremas.
Gamintojas: UAB "Biok laboratorija". Lietuva
Paskirtis: maitinti, raminti, minkštinti, drėkinti, švelninti odą
Tinkamas tipas: visiems tipams, rekomenduojamas žiemos metu
Labiausiai patiko: nuostabus kvapas
Tūris: 150 ml
Kaina*: 7,99 Lt ( 2,31 €)
Kur galima įsigyti: kosmetikos parduotuvėse, prekybos centruose, vaistinėse, internetinėse parduotuvėse: Biok laboratorija. Savąjį radau "Norfa" prekybos centro kosmetikos skyriuje.
Įvertinimas: 3 / 10

Ką žada gamintojas: "ŽIEMUKAS" - TAVO ŽIEMINIS KREMUKAS! Kremas sukurtas specialiai Tavo odai, kuri šaltųjų metų laiku reikalauja išskirtinės priežiūros. Migdolų aliejus turi ypač stiprų maitinamąjį poveikį. Aliejus ramina, minkština išsausėjusią odą, suteikia jai išskirtinio švelnumo, o glicerolis intensyviai drėkina odą, saugo nuo išsausėjimo. Ypatingas cinamono aromatas praskaidrins nuotaiką net šalčiausią žiemos dieną.

Lapkričio mėnesį, kaip ir praeitais metais, parduotuvių lentynose pasirodė ŽIEMUKAS - universalus žieminis kremas kūnui, kojoms, rankoms. Pernai metais jo nusipirkti tiesiog nespėjau, nežinau, ar buvo labai greitai išpirktas, ar pagamintas per mažu tiražu (o galima naudoti žodį tiražas, kalbant apie pagamintą vienetų kiekį?). Šiemet visai netikėtai užmačiau šį kremą XXL dydžio "Norfos" prekybos centre.

Po pernykščio kremo pasirodymo internete pasklido daugybė prieštaringų vertinimų - vieniems kremas buvo idealus žiemos metu, kitoms gi jis labai nepatiko... Negalėjau praleisti progos - nusprendžiau išbandyti pati.


Apipinta kalėdinių močiutės mezginių motyvų imitacija kremo pakuotė, kaip įprasta Biok kompanijos kremams, tūbelės formos. Apskritai piešinys nuteikia labai Kalėdiškai, suteikia jaukumo ir šilumos asociacijas, bet et tas nelemtas raudonos - rudos spalvos derinys man atrodo gryniausiais nesusipratimas.... Ar nebuvo galima daryti kalėdiškai raudoną - žalią? Arba bet kurį kitą spalvų derinį, tik ne abi spalvas kartu... Tiesą sakant pernykštė pakuotė man buvo daug patrauklesnė, gražesnė - joje spalvos "nesipjauna" tarpusavyje.

Noriu pagirti žaismingą kremo pavadinimą - "Žiemukas", kuris drauge ir nurodo kremo paskirtį.

Pernykštė "Žiemuko" pakuotė - 2014 limituotas leidimas. Nuotrauka skolinta iš  Eurokos naujienų puslapio

Kremo konsistencija ganėtinai skysta, tačiau nenubėganti, stabili ant rankos. Dėka labai lengvos konsistencijos kremas labai lengvai pasiskirsto ant odos ir pakankamai greitai įsigeria į odą.


Pats, pats nuostabiausias dalykas šiame gaminyje yra kvapas. Aromatingas cinamono ir imbierinių sausainių kvapas net tik praskaidrina nuotaiką, suteikia jaukumo, bet ir nuteikia šventinio laukimo nuotaikomis. Produktas tiesiog kvėpuoja Kalėdomis!

Kad ir kaip gaila, bet kvapas išlieka per trumpai. Norisi rankas vėl tepti kremu ir uostyti, uostyti, uostyti...

Sudėtis: Aqua, Glyceryl Stearate, Ceteareth-20, Ceteareth-12, Cetearyl Alcohol, Cetyl Palmitate, Capryl / Capric Triglyceride, Polydecene, Glycerin, Tapioca Starch Polymethylsilsequioxane, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Divinyldimethicone / Dimethicone Copolymer, C12-13 Pareth-23, C12-13 Pareth-3, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Hydroxypropyl Starch Phosphate, Dimethicone, Hydrolyzed Keratin, Tocopheryl Acetate, Xanthan Gum, Parfum (Eugenol, Limonene, Linalool, Cinnamal, Cinnamyl Alcohol), Sodium Hydroxide.

Reikia pripažinti, kremo pagrindas - saugūs naudoti ir naudingi ingredientai, tačiau nemažai žalingų sudėtinių dalių, ypač vertinant tai, jog kremas sukurtas Biok Laboratorijos, kuri labiau orientuojasi į natūralesnę kosmetiką.

Nors kremas skirtas žiemos oro paveiktai odai, kuri dažnai būna suskeldėjusi, išsausėjusi, sudirgusi ir dažnai pažeista vėjo ir šalčio, tačiau gamintojas kažkodėl nusprendė sudėtyje naudoti Cetearyl Alkohol, kurio negalima naudoti ant pažeistos odos. Paradoksas ar ne? Jau nekalbu apie pavojingąsias sudėtines dalis...

Reikia pabrėžti, kad sudėtyje nemažai migdolų aliejaus, glycerino ir Capryl Triglyceridų. Visi šie ingredientai pasižymi maitinamosiomis, švelninamosiomis savybėmis.


Poveikis yra pats svarbiausias faktorius vieno ar kito gaminio vertinimui. Šiuo atveju tai yra pats prasčiausias Žiemuko aspektas.

Visų pirma - kremo susigėrimo klausimas. Naudojant kiek daugiau kremo, jis labai sunkiai susigeria į rankas. Kad paskatinti susigėrimą, bandžiau rankas stipriau trinti viena į kitą, o šiuo atveju, kremo likučiai susimeta į vieną vietą ir tarsi purvo rubuiliai prikimba tam tikrose rankų vietose bei nusitrina lauk. Aaaa, norisi kuo greičiau nusiplauti rankas....

Tačiau, netgi sumažinus kremo kiekį, jį labai sunkiai pasisavina rankos, net stipriau masažuojant kremą. O ant odos, po naudojimo, nuolat lieka riebi aliejinė plėvelė. Rankos jaučiasi tarsi išteptos aliejumi. Jokių dokumentų į rankas imti negalima praktiškai visą dieną, nebent, vėlgi, rankos nuplaunamos, pašalinant kremo likučius.

Nesuprantu ir kremo paskirties.
Produktas yra skirtas žiemai, kai rankų oda skeldėja nuo drėgmės trūkumo, kai vėjas nugairina odą, o rankas apsaugoti nuo šalčio pirštinių nėra gana. Tačiau man visiškai nepakako kremo drėkinimo - rankų odą po kiek laiko pradeda tiesiog traukti. Tik padengus rankos, atrodo, tampa nepaprastai švelnios, tačiau greit kartu su ateinančiu tempimo jausmu rankos dar labiau išsausėja, liečiant odą jaučiamas kiekvienas sausos odos lopinėlis. Vizualiai rankos taip pat atrodo pernelyg išsausėjusios. Tiesą sakant, man atrodo, kad pats kremas labiau sausina odą, negu ją veikia aplinkos poveikis. Jau nekalu apie drėkinimą ar apsaugą nuo išsausėjimo.

Nepatiko ir tai, kad siekiant išlaikyti švelnumą, kuris jaučiasi kelias minutes po kremo padengimo, produktą norisi tepti bene kas 10-15 minučių, nepaisant to, kad kremo likučiai dar nėra susigėrę po prieš tai buvusios aplikacijos...


REZIUMĖ. Kremas visiškai neveikia taip, kaip tikėčiausi iš žiemai skirto kremo. Priešingai, naudojimo metu pastebėjau, kad rankos daug greičiau ir daug labiau išsausėja. Migdolų aliejaus pagrindu sukurtas gaminys nesusigeria į rankų odą, palieka ant jos riebią plėvelę. Man pasirodė, jog gaminys sukurtas ne drėkinti, apsaugoti ir maitinti, o skatinti vartojimą, pasitelkiant prieškalėdinio laikotarpio verslininkų gudrybes: tepkite, tepkite, tepkite. Arba pirkite, pirkite, pirkite....
Kremą galiu naudoti tik nakties metu, kai gausiai užtepusi rankas apvelku jas medvilnės pirštinėmis ir einu miegoti. Miegant riebalinė plėvelė neerzina, o medvilne padengus rankas, nuo papildomos šilumos kremo poveikis kiek pagerėja. Kalbant apie vertinimą, norėjau kremui rašyti 1-2 balus, tačiau dėl šventinio kvapo, kuris man labai labai patiko, keliu balą iki 3...

Man labai smalsu, ar yra merginų kurioms šis kremas pasiteisino? Parašykite man, pasidalinkite savo patirtimi.




Ačiū, kad skaitote,
Gražios dienos,
Jūsų, Gėlėta kosmetinė

* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau. Taip pat, nenurodau jums galutinės, aukščiausios kainos, kadangi neturiu galimybės palyginti visų produkto pardavimo vietų.

Komentarai