2022 metų pavasario - vasaros tendencijos: apranga

Nors šiandien dar nejaučiame, tačiau pavasario sezonas jau visai netoli. Ar jaučiate? Netrukus į dienos šviesą vėl trauksime sukneles ir sijonus, nusimesime sunkius paltus ir pagaliau išvaduosime kojas nuo sunkių žieminių aulinių. Dalis praeito sezono tendencijų dar tikrai tiks, tačiau neprošal būtų pasižvalgyti ir į naujoves, tiesa? Tendencijų įrašo ciklas sugrįžta, pradedant nuo aprangos.

ČIA
1. Įkvėpta '60 stiliaus (mod stiliaus suknelės ir sijonai)


2. Įkvėpta '90 stiliaus


3. Įkvėpta 2000 stiliaus


4. Vienspalvė apranga


5. Skirtingų spalvų blokai


6. Paplūdimio stilius


7. Mokyklinių uniformų įkvėpta


8. Lietpalčiai


9. Odiniai švarkai


10. Švarkai


11. Korsetas - palaidinė


12. Liemenėle vietoje plaidinės


13. Kostiumai


14. Kombinezonai


15. Sportinis kostiumas


16. Baltos suknelės


17. Ilgi ir pūsti sijonai


18. Permatomi sijonai


19. Mini sijonai


20. Ilgas sijono šleifas


21. Tulis


22. Tinklinis audinys


23. Nertiniai


24. Juostelės ir raišteliai


25. Draperijos arba laisvai krintantis audinys


26. Ovalūs iškirpimai


27. Kutai


28. Žvyneliai ir blizgučiai


29. Plunksnos


Kas svarbiausia 2022 pavasario - vasaros aprangos tendencijose?
Reiktų atkreipti didžiulį dėmesį į šio sezono tendencijas, nes... bene viskas juose nauja. Jei kelis metus iš eilės turėjome didžiulę koncentraciją į moteriškumo - vyriškumo priešpriešas ir tapatinimą. Jei kelis metus vadovavomės minimalistinėmis tendencijos, tai šiais metais kaip stiprus permainų vėjas į tendencijas veržiasi naujovės.

Aprangos tendencijose vyrauja aprangos turtingumas ir gausa. Dizaineriai pristatė krūvą ryškių spalvų, daug skirtingų raštų ir įvairių detalių, kurios ne šiaip naudojamos skirtinguose deriniuose, bet derinamos viename. Pavyzdžiui, skirtingi spalvų blokai, kutai, nertiniai, blizgučiai, plunksnos... Iš pirmo žvilgsnio tendencijos gali pasirodyti chaotiškos. Dizaineriai įkvėpimo semiasi keliose skirtinguose laikotarpiuose: turime '60 mod stiliaus įkvėptą aprangą; '90-uosius su aksesuarų gausa. Visgi populiariausi 2000-ieji, kurie į tendencijas grįžta su trenksmu, kartu su žemintu liemeniu, aptemptomis korsetinėmis palaidėmis ir aksesuarų bei detalių gausa. 

Iš klasikinių derinių galima išskirtin nesenstančius lietpalčius, švarkus ir kostiumus, o gal privačios mokyklos įkvėptus, brandžios mokyklinės uniformos derinius? Nesu labai jau sužavėta žeminto liemens mada, tačiau tikiu, kad pakankamai greit prisijaukinsime ir šias tendencijas, ypač jaunimo tarpe. O ką jūs galvojate? Kuri iš tendencijų sudomino labiausiai? Gal kažką naujo šį sezoną norisi išbandyt ir jums?




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Man taip pat nepatinka ta pažeminto liemens tendencija - jos tikrai nežadu išbandyti... Draperijos ir iškirpimai visai gražu.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O kažkada buvo taip populiaru... :D :D
      Iškirpimai jau senoka tendencija, tik Lietuvoje mažokai matoma. Galėtų tapti kiek populiaresnė :)

      Panaikinti

Rašyti komentarą