COLGATE "Max White" White Crystals balinamoji dantų pasta "Crystal Mint"

Niekada per daug nesukau galvos dėl dantų pastos, tačiau pastaruosius kelis mėnesius jaučiuosi pasimetusi ir nebežinau kas man patinka. Jei anksčiau naudoti variantai daugiau mažiau tikdavo, tai šiandien suprantu, kad ne visuomet atkreipdavau dėmesį į kai kurias sudėtines dalis, ne visuomet pasirinkdavau priemonę su tinkamu flourido kiekiu arba tiesiog... išsirinkdavau tai, kad buvo populiaru ar atrodė patikima. Šiandien noriu šiek tiek papasakoti apie Colgate dantų pastą, žadančią akinantį dantų baltumą.


Produktas: COLGATE "Max White" White Crystals balinamoji dantų pasta "Crystal Mint"
Gamintojas: "Colgate-Pamolive" Pagaminta Lenkijoje
Paskirtis: išvalyti dantis, pašalinti apnašas, balinti, saugoti nuo ėduonies
Tinkamas tipas: nuo 7 metų
Labiausiai patiko: puikus valomasis efektas
Labiausiai nepatiko: sudėtyje yra sausinančio SLS
Tūris: 100 ml
Kaina: 2,49 Eur
Kur galima įsigyti: prekybos centrų kosmetikos skyriuose, kosmetikos parduotuvėse, praktiškai visur

Ką žada gamintojas: COLGATE Max White White Crystals balinamoji dantų pasta su tūkstančiais mikrokristalų.  Unikali sudėtis maksimaliai atkuriama natūralų dantų baltumą. Priemonė puikiai valo, apsaugo nuo ėduonies ir suteikia gaivų aromatą.

Sudėtis: Sorbitol, Aqua, Hydrated Silica, Glycerin, PEG-12, Sodium Lauryl Sulfate, Aroma, Xanthan GumTetrasodium Pyrophosphate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Fluoride, Sodium Saccharin, Hydroxypropyl Methylcellulose, CI 74160, CI 74260, CI 77891.
Sudėtyje yra natrio flourido 1450 ppmF


Mano nuomonė. Ryškiaspalvė kartoninė dantų pastos dėžutė su kompanijai būdingu raudonu logotipu slepia tokio pat dizaino, minkšto plastiko tūbelę. Džiaugiuosi Colgate tūbelės sprendimais: atkemšamas dangtelis yra pats patogiausias sprendimas, o ir minkštutis plastikas itin patogus išspausti reikiamą priemonės kiekį.

Dantų pasta gelinės konsistencijos, su aiškiai matomais baltais kvadratėliais - kristalais. Priemonė stipraus, malonaus mėtų aromato. Turiu pagirti, kad gamintojas panaudojo tinkamą fluorido kiekį, kuris patikimai apsaugos dantis nuo gedimo ir ėduonies, tačiau kartu gamintojas nusprendė naudoti SLS - putojimą sukuriančią medžiagą. Taip, ji padeda pastai gausiau suputoti, tačiau kartu sausina gurnos gleivinę, tad ilgalaikio naudojimo pasekoje sausinama burnos gleivinė plonėja, gali susiformuoti skausmingos opelės. Nors yra ir burnos gleivinę nemažai drėkinančių ingredientų, tačiau pastose SLS reiktų privengti arba bent jau naudoti ne nuolatos.

Dantų pasta labai, labai, labai intensyviai putoja - tokią ją ir pamenu iš vaikystės: žirnio dydis sukuria pilną burną putų. Ir valymo metu iš ties sausumas burnoje šiek tiek jaučiasi, tačiau ne tragiškai, būna ir blogiau. Pasta puikiai valo dantų apnašas, kelias valandas apsaugo nuo nemalonių kvapų ir iš ties balina. Pasta turi silicio rūgšties, kuri yra abrazyvas, todėl natūralu, kad spalvotas apnašas puikiai pašalina. Stebuklingo dantų balinimo čia tikėtis nereikia, tačiau gelsvumą tikrai nuvalys. 

Colgate pasta tikrai nėra nepriekaištingas kasdienis pasirinkimas dėl SLS sudėtyje, tačiau ir ne tragedija. Jei naudoti pakaitomis su švelnesnėmis pastomis - nieko blogo neatsitiks. Tačiau, daug geriau rinktis priemones be SLS - geriau mažiau putų, nei nemalonus burnos sausumo jausmas ir potencialios problemos ilgalaikio naudojimo pasekoje. 




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai