COLGATE "Max White" Sparkle Diamonds balinamoji dantų pasta "Spearmint"

Šiandien trumpai apie žemiškus dalykus. Šiais laikais, kai visi taupom, tikrai ne nuodėmė rinktis pigesnes priemones ir čia yra kur galima pataupyti, o yra dalykų, kuriems jokiais būdais netaupyčiau. Vienas iš dalykų, kur galima taupyti yra dantų pasta - svarbiausia, kad gerai valytų apnašas, būtų saugi ir turėtų flourido. Namuose turime kelias skirtingas dantų pastas vienu metu: viena švelnesnė, kita intensyvesnė, tad šį kart apie intensyvesnio poveikio, nebrangią Colgate, žadančią balinti dantų emalį.


Produktas: COLGATE "Max White" Sparkle Diamonds balinamoji dantų pasta "Spearmint"
Gamintojas: "Colgate-Pamolive" Pagaminta Lenkijoje
Paskirtis: išvalyti dantis, pašalinti apnašas, balinti, suteikti paviršiui lygumo
Tinkamas tipas: nuo 7 metų
Labiausiai patiko: puikus valomasis efektas
Labiausiai nepatiko: sudėtyje yra sausinančio SLS
Tūris: 100 ml
Kaina: 2,49 Eur
Kur galima įsigyti: prekybos centrų kosmetikos skyriuose, kosmetikos parduotuvėse, praktiškai visur

Ką žada gamintojas: Dantų pasta valo ir poliruoja dantis, suteikdama jiems švelnesnį paviršių ir baltumą. FreshFX technologija užtikrina iki 10 kart ilgiau trunkantį gaivos efektą, lyginant su įprasta dantų pasta.

Sudėtis: Sorbitol, Aqua, Hydrated Silica, Glycerin, Peg-12, Sodium Lauryl Sulfate, Aroma, Xanthan Gum, Tetrasodium Pyrophosphate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Fluoride, Sodium Saccharin, Hydroxypropyl Methylcellulose, Mica, CI 17200, CI 42090, CI 77891
Sudėtyje yra fluorido 1450 ppm


Mano nuomonė. Tikriausiai vien pažiūrėjus į pakuotę, galima atspėti, kokios kompanijos dantų pasta čia yra? Colgate kompanijos pakuotėms būdingas raudonos spalvos akcentai ir ryškiaspalvis dizainas. Kartoninėje dėžutėje slepiasi minkšto plastiko pakuotė su patogiu atkemšamu dangteliu. 

Dantų pasta gelinės konsistencijos, dažyta ryškiai violetine spalva. Priemonėje aiškiai matosi atskiros dalelės - balti kristalai, kurie turėtų būtent balinti dantis. Dantų pasta turi stiprų, intensyvų pipirmėtės skonį, kuris jaučiamas dar kuris laikas po dantų valymo. Gaivos šiai pastai tikrai netrūksta. Mano nuomone didžiausia šios pastos bėda yra sudėtis - kadangi priemonės sudėtyje yra putojimą keliančio SLS, kuris sausina burnos gleivinę, ypač ilgalaikio naudojimo metu. Būtent burnos gleivinės sausinimas yra didžiausia dantų pastų bėda, kaip sako odontologai - ilgai naudojant pastas su SLS plonėja odos gleivinė, gali atsirasti pažeidimų, opelių ir kitų bėdų. Tad, pastų su SLS geriau vengti arba naudoti tik trumpą laiką ir ne nuolatos. 

Ši pasta stipriai putoja , net ir mažytis žirnio dydžio pastos kiekis sukuria pilną burną putų. Tai nėra labai malonu, nelabai patinka, nes žinia, didesnis putojimas nereiškia geresnio valymo. Visgi pagirsiu - pasta puikiai šalina apnašas, o kadangi sudėtyje yra silicio, kuris veikia kaip abrazyvas, tai ir spalvotas apnašas šalina bei baltumo efektą suteikia. Pasta nėra pats geriausias pasirinkimas, ypač jei norite naudoti kasdien, dėl sudėtyje esančio SLS ir švelnaus sausinamojo efekto, tačiau apnašas šalina puikiai, gaivumo suteikia ilgam ir iš ties balina. Retkarčiais man patinka, bet nuolatiniam naudojimui tik Colgate, aš nesirinkčiau.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai