JEANNE EN PROVENCE "Jasmin Secret" parfumuotas vanduo moterims

Nusipirkau aš Notino el. parduotuvėje niekad nematytus, niekad negirdėtus Jeanne en Provence prancūziškus kvepalus, žadėjusius kvepėti jazminais. Už vidutinio dydžio aromato butelaitį sumokėjau labai, labai pigiai, tad pagalvojau, kad net ir nepatiktų, didelio nusivylimo nejausiu. Aromatas išbandytas, ištuštėjo pusę pakuotės, tad metas nuomonei.


Produktas: JEANNE EN PROVENCE "Jasmin Secret" parfumuotas vanduo moterims (EDP)
Gamintojas: "Arthes". Pagaminta Grasse, Prancūzija
Tūris: 60 ml
Leidimo metai: 2019 m.
Kaina: pilna kaina 11,90 Eur
Kur galima įsigyti: Notino
Kvapo kategorija: gėlių - muskuso - žalumos

Gamintojo aprašymas: Apsigaubkite kvapu, kurio dėka visą dieną būsite puikiai nusiteikusios. Moteriškas kvapusis vanduo Jeanne en Provence Jasmin Secret yra optimizmo ir laimės sinonimas.
Vos keli aromato papurškimai ant odos nukels jus į vasaros prisiminimus, saulėtas dienas, pripildytas viliojančio jazminų žiedų aromato.

Iš ČIA

Viršutinė nata: žalias akordas, persikas
Širdies nata: laukinis jazminas, našlaitė, baltos lelijos
Apatinė nata: muskusas, santalmedis


Sudėtis: ALCOHOL DENAT., PARFUM, AQUA, ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE, BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE, ETHYLHEXYL SALICYLATE, ALPHA-ISOMETHYL IONONE, BENZYL BENZOATE, CITRONELLOL, HEXYL CINNAMAL, HYDROXYCITRONELLAL, LIMONENE, LINALOOL, GERANIOL.


Pakuotė. Skaidraus stiklo butelaitis su metaliniu aukso spalvos dangteliu. Man labai patinka vintažą primenantis butelaitis, puoštas briaunuotu stiklu, ant kurio dailus moteriškas biustas ir labai minimali etiketė. Faina, kai stiklinis buteliukas jau atrodo su idėja ir labai žavinga. 

Stiklinis buteliukas supakuotas geltonais akcentais puoštoje kartoninėje dėžutėje, kuri priešingai nuo buteliuko, labai gausiai puošta dekoro elementais: gėlėmis, užrašais ir ryškiais akcentais. Vintažinis pakuotės įvaizdis man labai patinka, atrodo žavingai ir nostalgiškai.


Kvapas. Pirkdama kvepalus, užvadintus jazminais, aš labai tikėjausi baltų gėlių aromato, kuriame dominuos jazminų aromato nata. Tačiau viskas čia daug sudėtingiau, įdomiau ir greičiausiai aromatas nėra tinkamas praktiškai visiems, nes neturi to masėms patinkančio aromato branduolio. 

Tik pasipurškus pirmiausia jaučiamas žalumos aromatas ir sultinga persikų nata, kuri ilgai neužsilieka ir uoslę iš kart ima atakuoti pirmieji intensyvūs jazminų akordai. Natos čia greit keičia vienas kita ir kitas įkvėpimas jau primena sodresnes našlaites ir pudrines lelijas. Galiausiai ketvirtasis įkvėpimas jau kvepia muskusu, o medienos kvapo aš praktiškai neužuodžiu. 

Nusistovėjęs ant odos kvapas turi nemažai gaivos, jaučiasi žalumos ir jazmino aromatas, kažkodėl mano uoslė jaučia citrusus, nors jų čia visiškai nėra. Nudžiūvęs ant odos aromatas šiek tiek alsuoja vintažiniais kvepalais. Tarsi koks kelių dešimtmečių ne pats prabangiausias, tačiau tikrai stiprus ir jaučiamas prancūziškas parfumas, kurį močiutės ištraukdavo tik didžiųjų švenčių proga. Ne, tas vintažinis kvapas nėra viską apimantis, tačiau modernumu irgi nelabai kvepia, tad aklai pirkti kvapo tikrai nerekomenduočiau.

ČIA

Mano nuomone, kvapas tinkamiausias:
     ☁ pavasario sezonui;
     ☀ dienos metui.

Nors aromatas gana stiprus, tačiau nėra toks stiprus, kad pripildytų visą kambarį, dusintų aplinkinius ir verstų jaustis nepatogiai. Jaučiamas maždaug per ištiestą ranką. Nors buteliuke slepiasi parfumuoto vandens koncentracija, tačiau ant mano odos ilgai neišlieka, maždaug 3-4 val, o po to jau būtina pasikvėpinti ir atšviežinti kvapą.


Gaivus žalumos, jazminų ir citrusų kvapas, kuris nusistovėjęs ant odos turi vintažinių kvepalų dvelksmą. Tikrai netinkamas pirkti aklai, nepauosčius, nes jaunoms merginoms greičiausiai primins močiutiškus kvepalus. Ant mano odos išlieka neilgai ir visai gražiai suskamba vėlyvo pavasario metu, bet visiškai netiks karštu oru. Nesu garantuota, kad man patinka - išbandžiau, sužavėjo buteliukas, visai neblogas kvapas ir kaina labai gera, tik antrą kart tokių nepirkčiau. Tai nėra aromatas, dėl kurio pamesčiau galvą, kurį su malonumu nuolat užuosčiau. Nors dievinu jazminus, bet ši versija ne visai mano skonio.

Aromatas panašus į:
- KARL LAGERFELD "Karl Rome Divino Amore"
- AMOUAGE "Honour Woman"
- BYREDO "Mojave Ghost"




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai