2015 vasaros mėgstamiausi / Summer favourites

Vasara, kupina šiltų įspūdžių, maudynių, atostogų, gražiausių prisiminimų, saulės, pasisėdėjimų pajūryje ir dar daugybės nuostabių akimirkų, jau baigėsi... Nors jau visa savaitė, kaip rugsėjis, aš niekaip nespėju paruošti vasaros mėgstamiausiųjų įrašo. O tokių mėgstamiausių šią vasarą buvo labai daug. Tarp didžiulės daugybės variantų rinkausi tuos, kuriais džiaugiausi labiausiai, o atrinkti pačius mėgstamiausius šį kartą buvo iš tiesų nelengva... Bet, įrašą pagaliau parašiau (geriau vėliau nei niekad, tiesa?) ir kviečiu pasižvalgyti į tai, kas man vasaros metu patiko labiausiai...




Vasaros metu mes labai daug prakaituojame, ir daug dažniau lepinamės vandens procedūromis. Vasarą mūsų kūnams labai karšta, tad prausti kūną kreminiu prausikliu paprasčiausiai nelogiška. Geriausiai kūną atgaivina gelinės konsistencijos prausikliai, ir dar labai norisi gaivaus ir malonaus aromato prausiantis duše. Per pavasarį man pabodo citrusiniai gaminiai, todėl prasidėjus vasarai, net nekilo mintis, kad man norisi citrusinio kvapo ir duše. Tačiau dušo želė su bijūnais buvo kažkas neralaus... Malonus, lengvas, vos vos saldus tikras bijūnų aromatas puikiai tiko tiek itin karštą, tiek vėsesnę vasaros dieną. Būtent itin malonus kvapas ir lėmė šio produkto atsidūrimą tarp mėgstamiausiųjų. Manau patiktų ne tik bijūnų mylėtojoms, kokia aš esu, tačiau tikriausiai visoms visoms...



Visos norime atrodyti lieknesnės ir dailesnės... Visos norime stangresnės kūno odos... Man labai gaila, kad jau keli mėnesiai negaliu sportuoti, todėl tenka ieškoti alternatyvų kūno odai stangrinti ir riebalinėms sankaupoms mažinti. Todėl pavasario pabaigą ir vasaros pradžią pasitikau su liekninamuoju kūno serumu, kuris maloniai vėsino odą ir mano dideliai nuostabai, iš tiesų lieknino ir stangrino kūno odą! Jau po 4 savaičių naudojimo pasirodė ir pirmieji efektyvumo požymiai: apimtys (ypatingai šlaunų srityje) sumažėjo, oda tapo stangresnė ir gražesnė. Serumas iš tiesų veikia, o tai, kad jis maloniai vėsino, o ne šaldė odą arktiniu šaltuku, man labai labai patiko.



Vasarą aš nenorėjau jokio sunkaus makiažo ant veido odos, o kai buvo itin karštas oras, negelbėjo ir BB bei CC kremai. Tačiau tolygios ir gražiai atrodančios veido odos norisi ir vasaros metu. Čia mane gelbėjo drėkinamasis kremas, kuris suteikia veidui tolygų atspalvį, tačiau reikia atsiminti, tikrai nemaskuoja veido odos. Idealus pasirinkimas karštai vasaros dienai su SPF 20 apsauga nuo saulės.



Šią vasarą atradau tikrai puikią priemonę švelniam, bet efektyviam veido šveitimui, kuri tinka apskritai visiems odos tipams. Iš esmės tai kaukė ir šveitiklis viename, tačiau iš kaukės efekto mažoka, man labiau patinka jį vadinti šveitikliu, nes jis pašalina negyvos odos ląsteles, oda tampa švaresnė, skaistesnė minkštesnė ir atrodo daug daug geriau. O ir kaukės sudėtis tikrai draugiška veido odai. Mano didžiausi komplimentai! 😊



Nors turėjau tik kelis šio valomojo aliejaus mėginius, tačiau efektą buvo galima įvertinti jau po pirmojo naudojimo. Jau senai nebuvo taip lengva naudoti makiažo valymo priemonę ir tikrai reta priemonė palieka veido odą tokią švarią, švelnią ir spindinčią. Po aliejuko man net nebereikėjo jokio papildomo makiažo valiklio! Tiesą sakant aš svajoju apie pilną šio aliejuko pakuotę ir ji jau senokai (nuo pirmojo bandymo) atsidūrė mano norų sąraše.



Oda sensta, anksčiau ar vėliau ant veido išryškėja pirmosios raukšlelės ir netobulumai, ypatingai, kai oda veikiama streso ir nepalankaus aplinkos poveikio. Man ši vasara buvo kupina asmeninio gyvenimo dūžių ir stresų, pergyvenimų ir daug daug nervų... Šią vasarą sudeginau tikrai daug nervinių ląstelių ir tai netruko pasimatyti ant veido odos. Tikriausiai greičiausiai, iš visų tokio tipo gaminių, mano odą atstatė Erno Laszlo naktinis veido serumas. Mano smulkios raukšlelės visiškai dingo nuo veido odos, o gili rūpesčio raukšlė gerokai sumažėjo. Man tai produktas vertas aplodismentų, tik labai gaila, kad jo kaina yra aukštos kategorijos!



Nors nesu didžiulė šokolado ir saldumynų mėgėja, tačiau ši kaukė paliko stipriausią įspūdį iš visų veido kaukių, naudotų vasaros metu. Tai visiems odos tipams tinkamas produktas, kurį būtinai rekomenduoju pabandyti ne tik dėl gardaus šokolado kvapo, tačiau ir gero efekto veido odai: švaresnė, skaistesnė, drėgnesnė ir itin švelni veido oda... Žinoma, reikia nepamiršti, kad tokių kaukių efektas yra trumpalaikis, ir siekiant nuolatinio poveikio odai, derėtų produktą naudoti ilgesnį laiką...



Turėdama sausą veido, žinau, kaip svarbu vasaros metu drėkinti ne tik mano tipo, tačiau ir visų tipų veido odą. Žiūrėdama į sekančio mėgstamiausio mano vasaros produkto nuotrauką, galiu pasakyti, kad pavasarį pasirodžiusi, atnaujinta L'Occitane bijūnų linija iš tiesų pasiteisina ir yra sėkminga ne tik rinkoje, bet ir mėgstama tarp mano draugių ir pažįstamų, bei mano kosmetikos spintelėje.
Man labai patiko lengvos, labai lengvos konsistencijos bijūnų veido kremas, kuris greitai susigeria į veido odą, ji drėkinama, švelninama, sveikai švyti ir nepalieka jokios riebalų plėvelės, tad neapsunkina veido odos.



Mano mėgstamiausios šio sezono spalvos buvo pastelinės. Praeitais metais mano nagai puikavosi ryškiomis spalvomis, o šiemet man labai norėjosi lengvų, gaivių ir akį nerėžiančių pastelinių nagų lakų. Todėl tikriausiai pačios mėgstamiausios spalvotos priemonės nagams buvo Essence pastelinės ir nude spalvos.



Kad ir kaip mėgavausi savo spalvotais, pastelinio atspalvio nagais, tačiau vasarą visiškai nenorėjau jų lakuoti kas 5 dienas, kaip įprastai. Vasara ir taip daug malonumų, kuriems vis trūksta laiko, tad kam gaišti papildomą laiką perlakuojant nagus? Aš pamėgau Essence nagų lako pagrindą ir viršutinį nagų laką, kurie suteikia nagams gelinio lakavimo efektą ir išlaiko nagų lako spalvą gerokai ilgiau, bent 8 dienas. Retesnis lakavimas reiškia daugiau laiko, skirto vasaros malonumams, sutinkate?



Jau bene milijoną kartų minėjau, kad savo rankoms skiriu ypatingą priežiūrą ir kaskart atlikdama manikiūrą, šveičiu rankų odą ir šalinu negyvas ląsteles, naudodama rankų šveitiklį. Salon System rankų šveitiklis yra ne tik vasaros, tačiau ir pavasario, žiemos ir praeito rudens itin mėgstamas produktas. Reikia kūdikio švelnumo rankų? Šis šveitiklis tai ir daro, be to maloniai šildo ir labai maloniai kvepia citrusiniais vaisiais ir gėlėmis. Net neįsivaizduoju, kas bus, kai šis šveitiklis baigsis? Jo įsigyti nėra taip paprasta, o ir siunčia į Lietuvą labai reti pardavėjai...



Vasarą visad norisi ryškių spalvų, ir dekoratyvinės kosmetikos produktų kategorijoje lygių sau šią vasarą nerado mano pamėgti akių pieštukai, kurių turiu net tris skirtingas spalvas. Jei reiktų rinktis vieną, vasarai tikriausiai pasirinkčiau mėlynos spalvos pieštuką, tačiau man labai patiko ir rudai - bronzinė spalva, kuri taip gražiai išryškino mano žalios spalvos akis... 



Visiška naujovė Cosnovos kompanijoje - spalvota antakių želė buvo dar vienas išskirtinis dekoratyvinės kosmetikos produktas, kuris man labai patiko ir suteikė iš tiesų gerą fiksavimą ir dailią, mano veido odai puikiai tinkančią spalvą. Tiesa, priemonė tikrai turi savų minusų: man nepatinka kiek per didelis antakių želė aplikatorius, su kuriuo sunku pasidažyti nenusitepliojus odos aplink. Tad praktiškai visada tenka papildomai valyti odą aplink antakius. Visgi, gaminys puikus, o kiek per didelio aplikatoriaus problema, manau tikrai bus išspręsta ateityje.



Vasarą aš nenaudoju kvepalų ir tualetinio vandens, galbūt išskyrus tuos atvejus, kai keliauju į vakarėlį ar oficialią vakarienę, kur reikia (ir norisi) tobulai atrodyti nuo galvos iki pirštų galiukų. Vasarą, karštu oru aš daug mieliau renkuosi kvapniuosius kūno purškiklius, kitaip vadinamus kūno dulksna, ir čia be abejonės, mano favoritas ir lyderių lyderis buvo melionų kvapo Jacques Battini kvapnusis produktas. Kuo jis ypatingas? Išlieka ilgai, neįprastai ilgai kaip tokio tipo produktas ir kvepia tikrais Cantalupe ir Honeydrew melionais.



Ar aš galiu nepaminėti savo akių ir nedidelio eksperimento su spalvotais akių lęšiais? Tikrai ne. Vasaros metu iš savo žalios akių spalvos patapau lietuvaite; blondine ir mėlynake. Pažaisti su spalvomis iš tiesų smagu ir nuostabu, kai galima taip paprastai susikurti norimą akių efektą... o ir mėlynos akys man tinka puikiai. Tik nepagalvokite klaidingai - aš myliu savo pelkės žalumo akis, tačiau su mažyte pagalba galėjau įgyvendinti savo svajonę ir nors trumpam tapti mėlynų akių savininke. 


Mėgstamiausi vasaros papuošalai

Vasarą mano papuošalų dėžutė labai minimali: vestuvinis žiedas būtina, tad jo nerodysiu; 5 sidabriniai trumpučiai auskarai ausyse minimalistiniam įvaizdžiui. O kai norėjosi ryškumo, dažniausiai rankos siekė ryškaus, rožiniais ir baltais "akmenimis" puošto aukso spalvos papuošalo. Jis man visad praskaidrina nuotaiką ir pagyvina net ir nuobodžiausios aprangos derinį. 

Kitą, aukso spalvos masyvų papuošalą rinkdavausi kai spalvos buvo tai, ko norėjosi mažiausiai. Gana įdomus, kaklą idealiai apjuosiantis vėrinys - kaklo papuošalas tiko prie atviresnių palaidinių ir suknelių.

Ir du apskritai mano mėgstamiausi vasaros papuošalai, be kurių nebuvo nė dienos: du žiedai. Vienas jų gamintas iš vario, kitas iš žalvario, puošti baltiškais motyvais jie man kelia pačius gražiausius prisiminimus. Juos įsigijau 2009 metais Vilniuje, kai vaikščiodama senamiesčio gatvėmis sutikau malonų garbaus amžiaus vyrą su nedideliu staleliu nuklotu vario ir žalvario papuošalais. Įsikalbėjome... pasirodo papuošalus jis gamina pats, kiekvienam suteikdamas išskirtinį dėmesį ir naudodamas baltų simboliką. Pasipasakojo ir apie tai, jog neturi darbo, ir (jei teisingai pamenu) yra sunkiai pragyvenantis pensininkas. Prieiti prie jo mane paskatino kažkada vaikystėje ilgus metus nešiotas močiutės žalvario žiedas, kuris per laiką sudilo ir paprasčiausiai sulūžo... Todėl aš negalėjau neįsigyti keleto smulkmenų, o šie du žiedai tapo mano mylimiausi...
Tiesa, jau antrus metus Pilies gatvėje, ten, kur jis nuolat būdavo, bandžiau žvilgsniu surasti tą itin malonų žmogų, tačiau nei pernai, nei užpernai jo nebemačiau...


Na va, atrodo tiek mėgstamų per pastaruosius tris vasaros mėnesius... Kaip minėjau, buvo iš tiesų sunku atrinkti pačius pačiausius, nes mėgstamų ir patikusių buvo itin daug...

O kokie jūsų mėgstamiausi vasaros produktai? Galbūt bandėte kažką iš mano mėgstamų? Ar patiko?




Baigdama šį įrašą, noriu visoms palinkėti jaukaus, šilto ir malonaus rudens,

Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Visada norėjau pabandyti rudus akių lęšius, tačiau neišdrįstu :))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Reikia bandyti, nieko labai baisaus nėra, gal sunkiausia pirmą kartą įsidėti ir pirmą kartą išsiimti, tačiau tai labai maloni patirtis, pamatyti save kitokią. :) Būtinai bandyk ;)

      Panaikinti

Rašyti komentarą