L'OCCITANE "Verveine" verbenų tualetinis vanduo moterims ir vyrams

Kadangi jau vasara, nors už lango oras visai ne vasariškas, norisi nebe tokių sunkių ir nebe tokių saldžių aromatų. Norisi gaivos, jūros dvelksmo, citrusų ir lengvos gėlių kombinacijos vandens fone... Šiam mėnesiui nusprendžiau jums papasakoti apie L'Occitane aromatą "Verveine" verbanų tualetinį vandenį.

L'Occitane en provence kompanijos kvapų bandžiau ne vieną ir tikriausiai jau galma buvo susidaryti nuomonę, jog jie man nėra mylimiausi - aromatai ir tiek. Tačiau be abejonės išskirtiniai, nes kiek tyrinėju sudėtis, kiek bandau visokių kvapų, tai tikriausiai vienintelė kompanija, kurį į savo kvapus deda natūralius ekstraktus. Pastebėjote? Jeigu gėlių - rasime kelis gėlinius ekstraktus, jei citrusų - augalinius citrusinius ekstraktus. O šiam kartui noriu papasakoti apie paskutinį turimą kvapą iš šios kompanijos savo kolekcijoje. Ir jei smalsu - ne, daugiau L'Occitane aromatų pirkti kol kas neplanuoju.

"Pūkuotukas kaip paprastai pašoko iš lovos neabejodamas, kad šiandien nuveiks kažką ypatingai naudingo. Tačiau pakako kartą pažvelgti pro langą, kad pakeistų nuomonę. Tas rytas nebuvo naudingu rytu. Tai buvo nuostabus rytas, ir jį reikėjo panaudoti nuostabiems dalykams."
Iš "Gerų minčių kalendoriaus"


Produktas: L'OCCITANE "Verveine" verbenų tualetinis vanduo (EDT)
Gamintojas: "L'Occitane en provence". Pagaminta Prancūzijoje
Kaina*: priklausomai nuo tūrio:
- 7,5 ml - 8,50 EUR
- 100 ml - 49,00 EUR
Kur galima įsigyti: L'Occitane parduotuvėse arba internetu ČIA
Leidimo metai: 2003 metai
Kvapo kategorija: citrusų - žolelių - aromatinis

Gamintojo aprašymas: Verbena - mažas krūmelis, nusėtas dantytais lapais ir žiedais, savaime auga visame Viduržemio jūros regione. Verbena, dar žinoma kaip „užkerėta", „raganos" arba „viską išgydanti" žolelė, kvepia viliojančiu citrininiu aromatu. Tai yra stebuklingas ir nuostabus augalas. Romėnai lygino šią žolelę su Venera, tikėdami, kad ji turi galios vėl įžiebti gęstančios meilės ugnį.

Iš visų Provanse auginamų aromatinių žolelių tik viena alsuoja gaiva, atgaivina kūną ir protą – tai kibirkščiuojanti verbena. Verbenų krūmai būdingi Viduržemio jūros regionui. Žmonės iš Pietų Prancūzijos puikiai atpažįsta šį augalą. Birželio mėnesį pinti krepšiai būna pripildyti žaliais verbenų lapais, o Viduržemio regiono vietos turgeliuose tvyro nepaprastas verbenų aromatas. Tai gaivos, citrusinio dvelksmo suteikiantis kvapas, kurį galima užuosti jau už kelių mylių. Kuomet į Prancūziją atkeliauja vasaros karštis, verbenų lapai naudojami šaltoms arbatoms ar gaiviems ledų šerbetams gaminti. L'OCCITANE verbenų kolekcija spinduliuoja energija, gaiva - tai aromatas, kuris atgaivina tiek kūną, tiek mintis.

Verbenų tualetinis vanduo pripildytas verbenų ekstraktu iš organinių ūkių. Vasarą šis aromatas pabunda su pirmu rasos bučiniu. Viena, ką jūs galite padaryti, tai akimirkai sustoti ir giliai įkvėpti, mėgautis. Verbenų laukų platybės, subtilus pačiulis, įpinti gėlių raštai sukuria citrusinius aromatų sąskambius.


Natos: rožės, snapučiai, citrininė verbena, citrinmedis


Sudėtis: Alcohol**, Aqua/ Water**, Limonene, Parfum/ Fragrance, Citral, Lippia Citriodora Leaf Extract*, Sodium Benzoate, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Citronellol, Benzyl Benzoate, Linalool, Benzyl Alcohol, Farnesol**, Amyl Cinnamal.
* ingredientai iš organinių ūkių
** natūralios kilmės ingredientai

Nuotrauka skolinta iš ČIA

Pakuotė. Aš šito tualetinio vandens turiu mini pakuotę, nežinau kaip pati kompanija įvardija 10 ml pakuotes? Ar tai mini ar kelioninės? Visiškai nesvarbu. Įprastai gamintojas parduoda šiuos kvepalus 100 ml pakuotės. Tačiau bandydama naujus kvapus, juolab pirkdama internetu, aš labiau mėgstu pirkti mažesnes pakuotes, nes na, juk savaime suprantama - o gal netiks? O jei nepatiks? Tai geriau jau pasiimsiu mažesnę, sumokėsiu brangiau (skaičiuojant kainą už ml ar litrą).

Tiek mini, tiek įprasto dydžio pakuotės visiškai nesiskiria dizainu. Nuotrabaus grožio kartoninė dėžutė su žalsvos ir rudos spalvos variacijomis ir verbenos lapeliu. Viskas ant kartoninės pakuotės sudėta itin skoningai, elegantiškai... Taip ir norisi iš karto pirkti, net nežinant, koks gi čia aromatas.

Stiklinis buteliukas lygiai toks pats elegantiškas, kaip ir kartoninė dėžutė: skaidrus stačiakampio formos buteliukas su iškiliais verbenos lapeliais ir kompanijos įspaudu šone. Vienintelis skirtumas tarp didelės ir mano turimos, mažos pakuotės yra tas, jog didžioji turi kvepalams būdingą purkštuką, tuo tarpu mažosios dangtelis atsisuka, atverdamas angą be jokių dozuoklių. Tad tualetinį vandenį šiuo atveju tepame, o ne purškiame.


Kvapas. Tik atidarius buteliuką į nosį trenkia... ne ne alkoholio kvapas, koks paparastai būna visuose aromatuose, tačiau citrinų kvapas. Nežinau merginos, kaip čia geriau papasakoti - aromate turėtų būti rožių ir snapučių natos, bet aš jų visiškai nejaučiu. Jaučiu tik citrinų kvapą: gaivų, rūgštų ir praktiškai neturintį jokio saldumo. Manau labai patiktų citrusinių kvapų mėgėjoms - gaivus aromatinis citrusinių žolelių aromatas pakanakamai stiprus ir apgaubia viską aplink... Daugiau jokių natų - tik aiški, ryški citruso gaida, kuri po šiek tiek laiko tampa vos vos sunkesnė ir lyg norėtų atsirasti medienos natų, tačiau jos akimirksniu užgožiamos citrinos rūgštumo. Nežinau, ar taip yra iš tiesų, bent jau taip sako mano uoslė.
Nežinau ar dėl to, kad šiaip jau nesu citrusinių kvapų mėgėja, ar todėl, kad kvapą mano uoslė atpažįsta tik kaip vienos natos aromatą, tačiau man kas kartą juo pasikvėpinus kyla citrininio oro gaiviklio asociacijos. Kaip beje ir visiems mane supantiems, kurie labai atsargiai, išgirdę, kad čia tikrai tualetinis vanduo, bandė pasakyti, kad jis kvepia tualeto oro gaivikliu arba citrininiu vonios valikliu... 😆😈

Visgi, pakanakamai keistas dalykas nutinka bandant aromatą ant paprasčiausio popieriaus lapelio - kažkodėl ant jo patepus EDT - kvapas atrodo labai subalansuotas. Citrusinės natos neužgožia gėlių ir rožių natų, jaučiamas ir subansuotas žolelių poskonis. Citrusai tikrai lieka pirmasis smuikas, tačiau aiškiai galiu užuosti ir kitas natas. Negaliu nustoti uostyti popierėlio, bandydama suvokti, kodėl ant mano odos kvapas visiškai kitoks. Tikriausiai reikia nepamiršti, jog kiekviena turime savo kūno chemiją ir tas pats aromatas ant skirtingų žmonių gali kvepėti visiškai kitaip. Kita vertus - bandydama išsiaiškinti popieriaus ir odos skirtumą, pranaršiau krūvą atsiliepimų ir kažkodėl visos ant odos jaučia išskirtinai tik citrusus. Todėl kaip ten iš tikro - ar taip turėtų būti?

Mano nuomone kvapas labiau tinkamas:
     ☀ vasaros sezonui;
     ☄ dienos metui.

Man aromatas, kaip ir dauguma kompanijos kvapų neišlieka ilgai: stipriausiai jaučiu apie 30 minučių, tačiau silpnesnį aromatą galima užuosti iki maždaug 2 valandų. Jei įdomu - ant popierėlio aromatas išlieka apie 18 valandų! Ir tai tikrai aromatas, kuris neturi jokio šleifo, yra jaučiamas arti odos. Tikrai neužuosite per ištiestą ranką, sakyčiau per pusę to atstumo taip, bet geriausiai, prie pat odos.


Aš jau minėjau, kad nesu citrusinių kvapų mėgėja, todėl vertinti kvapą man labai sunku. Ta prasme, aš kartais mėgstu citrusų natas turinčius kvapus vasaros metu, tačiau tokie kvepalai niekad nebus mano pirmasis pasirinkimas. Kvapas labai keistas, kelia nelabai malonias asociacijas, tačiau nekanrauju sulaukti tokių karštų dienų, kai juo pasikvėpinusi sukursiu mintims gaivos iliuziją. O jei esate citrusų mėgėja - manau jums tikrai turėtų patikti šitas gaivus, kibirkščiuojantis citrusų kvapas, kažkaip sugebantis nuteikti laimingai, gražiai, gaiviai, švariai, paprastai ir aiškiai dienai! Gerai dienai! Prie tinkamos nuotaikos - taip!

Panašūs aromatai:
- L'OCCITANE EN PROVENCE "Verveine Agrumes"
- YVES ROCHER "Fraicheur Vegetale Verveine"
- FRAGONARD "Les Naturelles: Verveine"




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau. Taip pat, nenurodau jums galutinės, aukščiausios kainos, kadangi neturiu galimybės palyginti visų produkto pardavimo vietų.

Komentarai