DOVE "Powder Soft" pieštukinis dezodorantas - antiperspirantas su šiltu pudriniu aromatu

Jei jau kuris laikas skaitome mano tinklaraštį, tikriausiai puikiai žinote, kad aš nenaudoju itin sunkių dezodorantų, kurie užklijuoja pažastų odos poras ir neleidžia joms sudrėkti, nepraleidžia jokių skysčių iš kūno ir užkonservuoja kūną kelioms paroms nuo bet kokių kvapų. Todėl toms, kurios ieško tokių priemonių, tikriausiai šitas įrašas, ir apskritai, dauguma mano įrašų su dezodoranto žyme, bus nenaudingas. Tačiau prieš uždarydama šį įrašą, noriu pakviesti paskaityti dar bent porą sakinių, o jau tada spręsti, skaityti toliau ar ne.

Aš tikiu, ir tiems, kam įdomu paaiškinu, kuo skiriasi tokie stiprūs ir silpnesni dezodorantai. Taip, tie stipresni tikrai geriau apsaugo nuo prakaito kvapo, pažastys tikrai lieka sausos. Tačiau kartu su porų užklijavimu - neleidžia skysčiams pasišalinti iš organizmo, vienaip ar kitaip jie pasišalins, greičiausiai per veido poras, mažiau per pėdas ir kitas kūno poras. O jei veidas dar užteptas storu makiažo sluoksniu? Užkimšti poras negerai dar ir todėl, kad viskas, kas turi pasišalinti lauk su prakaitu, lieka organizmo viduje, kaupiasi. Vienas ar du kartai gal ir nieko, bet kaip ilgesnėje laiko perspektyvoje? Kokie ląstelių pakitimai laukia nuolat naudojant tokias priemones? Yra įvairių hipotezių apie tokių priemonių pagalba atsirandančius auglius, vėžinius susirigimus ir kitas ligas ir nors 100% patvirtintos informacijos tikrai nėra, tačiau aš linkusi pasisaugoti - kaip ten britai sako "better safe, than sorry".

Aišku, kad smirdėti prakaitu aš visai nenoriu, bet nesu linkusi į tokias stiprias priemonės. Nei vienų kraštutinumų nesirenku ir visuomet ieškau tokio dezodoranto, kuris pakankamai apsaugotų nuo nemalonaus prakaito kvapo. Netikiu tais užrašais "48 val. apsauga", nes taip niekad nebūna, o ir per tas dvi paras bent 4 kartus nusiprausiame. O jei tokia apsauga būtų, tikriausiai nemenkai išsigąsčiau - koks turi būti dezodorantas, kad taip veiktų? Prakaitavimą aš priimu kaip natūralų organizmo procesą, kuris mums būtinas, todėl man tikrai nereikia to perdėto sausumo pojūčio, todėl naudojamam dezodorantui tokių reikalavimų niekad nekeliu. 

Na, o šiam kartui noriu jums papasakoti apie Dove pieštukinį dezodorantą. Kiek metų nenaudojau pieštukinio? Dešimtmetis tikrai jau bus - visuomet renkuosi rutulinius, todėl kitokios tekstūros priemonę buvo pakankamai įdomu bandyti. Ką gi, pasižiūrime pudros švelnumo dezodoranto poveikį.

"Nesirūpink, kaip pavyks pasiekti visko, ko nori, - taip tik įsitempsi, o kam reikia įtampos? Rask vidinių galių kliautis nežinomybe ir stebėk, kaip klostosi įvykiai."




Produktas: DOVE "Powder Soft" pieštukinis  dezodorantas - antiperspirantas su šiltu pudriniu aromatu
Gamintojas: "Unilever". Pagaminta Rusijoje
Paskirtis: apsaugoti kūną nuo nemalonaus kvapo ir prakaitavimo
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: kvapas
Labiausiai nepatiko: neapsaugo 48 val.
Tūris: 40 ml
Kaina*: 3,59 EUR
Kur galima įsigyti: praktiškai visur: kosmetikos parduotuvėse, prekybos centrų kosmetikos skyriuose, kur prekiaujama Dove gaminiais
Įvertinimas: 4/5

Ką žada gamintojas: 1/4 drėkinamojo kremo, 0% alkoholio
Nenaudoti pažeistai odai. Tinka tik pažastims.


Dezodoranto pakuotė įprasta pieštukiams dezodorantams, visiškai tokia, kaip ir kitos tokio tipo priemonės. Galbūt išskirčiau tai, jog paprastai pieštukiniai dezodantai apačioje turi sukamą ratuką, o čia sukasi visa apačia - ar patogiau? Ne, nepasakyčiau - kol pasuki visą apačią užtrunka ilgiau nei pasukti rutuliuką, be to, visuomet reikia atitaikyti atsukti ideliai, kad korpusas būtų tiesiai su sukama dalimi. Tačiau tikriausiai tik man, perfekcionistei, nes net ir netvakingai atskutas buteliukas stovi stabiliai. Man patogu, kad pasukus pagrindą girdisi 'klekt' garsas - taip žinau, jog atsukau pilnai.

Kaip ir daugumos priemonių dizainų, man patinka minimalistinis dizainas, švariai balta pakuotė ir tas rožinis akcentas... Malonu akiai ir nuteikia švariam, gaiviam ir geram produktui ir maloniai patirčiai.

Kvapas. Mane visuomet žavi šitos kompanijos priemonių kvapai. Nepamenu nė vieno Dove produkto, kurio kvapas man nepatiktų. Šito dezodoranto kvapas ypatingai malonus - lengvas, šiek tiek saldus, pudrinis... Iki šiol nelabai įsivaizdavau, koks tas aromato pudriškumas, tačiau dabar suvokiu, kad kosmetikos kvapas, ar lengvas sunkumas ir yra tas pudriškumas. Labai malonus kvapas, išliekantis apie porą valandų. Ir nors pakuotėje labai intensyvus - tačiau nuo kūno nesklinda akivaizdžiai. Aš jį jaučiu tuomet, kai judu ar intensyviau kilnoju rankas.

Konsistencija. Baltos spalvos, gana kietas indelyje produktas. Tikrai neprimena kremo, greičiau itin tirštą balzamą.


Sudėtis: Cyclopentasiloxane, Aluminum Zirconium Tetrachlorohydrex GLY, Stearyl Alcohol, C12-15 Alkyl Benzoate, PPG-14 Butyl Ether, Hydrogenated Castor Oil, PEG-8 Dimethicone, Polyethylene, Silica, ParfumHelianthus Annuus Seed Oil, Steareth-100, BHT, Alpha-Isomethyl IononeBenzyl Alcohol, Benzyl Salicylate, Citronellol, Coumarin, Geraniol, Limonene, Linalool.


Poveikis. Kadangi jau labai ilgą laiką nenaudojau pieštukinio dezodoranto, iš pradžių buvo pakankamai keista naudoti. Su rutuliniais viskas taip įprasta: brauki per odą, rutuliukas paskirsto šlapią produktą ir viskas. Čia gi, braukiant pažastų oda šiek tiek labiau tempiasi nei su rutuliniais, tačiau padengus nebūna to stipraus drėgnumo pojūčio. Aišku, labai greitai pripratau. 😊

Kalbant konkrečiau, apie dezodoranto poveikį, tai jis gerai apsaugo nuo prakaito kvapo. Nepasakyčiau, kad visiškai tobulai, nes aktyvią dieną maždaug po 4-5 val. ima jaustis nestiprus prakaito kvapas. Pasyvesnę dieną prakaito kvapo dažniausiai nejaučiu visą dieną - pažastys, bandant užuosti kvapus, maloniai kvepia dezodoranto kvapu. Jeigu kalbėsime apie drėgmę - čia mes turime antiperspirantą, kuris yra ir apsauga nuo drėgmės, prakaitavimo. Aš nesu iš tų itin gausiai prakaituojančių moterų, manau, jog prakaituoju normaliai, tad galbūt dėl to, bet su šiuo dezodorantu beveik niekad nejaučiu jokio šlapumo jausmo. Pažastys šiek tiek sudrėksta tik labai intensyviai sportuojant arba visą dieną užsiimant sunkia fizine veikla.

Man šitas dezodorantas patinka. Kaip jau minėjau pradžioje, tai tikrai nėra tas labai intensyvus, užkemšantis prakaito poras produktas, tačiau jo apsaugos man pilnai pakanka. Jis negadina drabužių, tepdamas juos baltomis dėmėmis, greitai išdžiūva. Nors, turiu pripažinti, kad su pieštukiniais man sunkiau suvokti, kada jis išdžiųvo, negu rutuliniais. Gal todėl dažniausiai rinkdavausi pastaruosius? Tačiau iš esmės - produktas, kurį mielai rinkčiausi ateityje - ir būtent šio, labai malonaus švaros, gaivos ir malonioos pudros kvapo.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau. Taip pat, nenurodau jums galutinės, aukščiausios kainos, kadangi neturiu galimybės palyginti visų produkto pardavimo vietų.

PR-Sample

Komentarai

  1. Čia ne dezodorantas, o antiperspirantas :( siūlyčiau vengti tokių, kuriuose yra aliuminio druskų, mat jos ir užkemša prakaito liaukas, geriau tada rinktis tuos aliuminio alūnus, jie taip nekemša, bet, žinoma, ir apsaugo gal kažkiek prasčiau. Man asmeniškai geriausiai pasiteisinę dezodorantai yra Old Spice, be aliuminio druskų, bet apsaugo fantastiškai, visokiems garnier ir panašiai iki Old Spice plaukt ir plaukt :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jo, žinau, kad antiperspirantas, bet būna tokių atominių, kurie itin stipriai kemša visas poras. Čia palyginus neblogas antipersiranto variantas. Apie Old Spice galvoju, bet ar tikrai ten dezodorantas? Ne antiperspirantas?

      Panaikinti

Rašyti komentarą