BIOTHERM Blue Therapy Multi-Defender SPF25 apsauginis normalios, mišrios odos kremas nuo senėjimo

Pastaruoju metu kiek išsimušiau iš ritmo tiek dėl namie sergančio vaiko, tiek dėl darbo ir didėjančių atsakomybių jame. Žinoma, ir darbo bei sergančio vaiko derinimo, dėl savo savaitgalio baisulinės sveikatos - regis kažkokią bacilą pagavau ir aš. Pirma mintis, kad nuo mano vaiko, bet jis tik sloguoja, o man kiek rimčiau viskas. Tai va, kažkaip prisėsti prie blogo nebuvo daug laiko, kartais sveikatos, o dar dažniau - paprasčiausio noro. Nepaisant to, aš ir toliau testuoju turimą kosmetiką ir labai aktyviai bandau Biotherm likusius produktus - iki vasaros pabaigos norėčiau jau sudėlioti visas galutines nuomones, išbandyti ir aprašyti visus likusius 10 priemonių, nes na kam čia tempti? Nieko padoraus jau lyg ir nebesitikiu, bet norisi šioje temoje padėti tvirtą tašką ir prie viso šito reikalo tiesiog nebegrįžti. Tai va, skaičiuojant atbuline tvarka, 10-tasis buteliukas priklauso veido kremui, kuris ne šiaip veido kremas, bet dar ir nuo saulės turi apsaugoti ir nuo aplinkos užteršumo. Abu šiek faktoriai labai aktualūs vasaros metu ir dar gyvenant mieste, tad su džiaugsmu puoliau bandyti, tik vėlgi, nepasakyčiau, kad likau sužavėta.

"Padalink kiekvieną problemą į tiek dalių, kiek įmanoma ir būtina tam, kad ją išspręstum."
R. Dekartas


Produktas: BIOTHERM Blue Therapy Multi-Defender SPF25 apsauginis normalios, mišrios odos kremas nuo senėjimo
Gamintojas: "Biotherm", Pagaminta Prancūzijoje
Paskirtis: apsaugoti nuo saulės ir aplinkos taršos; stangrinti odą
Tinkamas tipas: normaliai, mišriai odai
Labiausiai patiko: gana lengva tekstūra
Labiausiai nepatiko: kimšo poras
Tūris: maniškėje 10 ml. Įsigyti galima 50 ml pakuotėse
Kaina: 50 ml - 70,95 EUR
Kur galima įsigyti: Douglas

Ką žada gamintojas: Blue Therapy Multi - Defender SPF 25 apsauginis normalios, mišrios odos kremas nuo senėjimo. Lengvas normalios/ mišrios odos kremas, mažinantis matomus senėjimo požymius ir saugantis odą nuo įvairių veiksnių. Oda atsinaujina tuomet, kai jai nereikia priešintis agresoriams pačiai, t.y. kai ji yra apsaugota. BIOTHERM sukūrė pirmąjį plataus spektro apsauginį kremą nuo senėjimo. BIOTHERM Broad Outdoor Defense Complex™  (plataus spektro apsauginis kompleksas) saugo odą nuo UV spindulių bei su tarša susijusio senėjimo.

BIOTHERM tiria odos senėjimo procesus ir tai, kaip juos veikia mūsų odos priežiūra. Per 2O metų L’ORÉAL sukauptos žinios įrodo, jog odos atsinaujinimas prasideda tuomet, kai oda yra apsaugota.
- 80% senėjimo procesų yra nulemti išorinės aplinkos[1]
- Ir tik apie 20% nulemia genetika bei biologinis amžius.
Ilgieji UVA spinduliai yra atsakingi už 97% biologinės žalos dermiui ir 80% epidermiui, kas sąlygoja pigmentinių dėmių, raukšlių ir odos suglebimo atsiradimą.
- Užterštumas padidina uv spindulių žalą daugiau nei 200%
- Miestų užterštumas kartu su UV spinduliais padidina odos oksidacinį stresą 200%[2]. Taigi abu, tiek tarša, tiek saulės spinduliai spartina senėjimą.

L’ORÉAL Research & Innovation (tyrimų ir inovacijų centras) ir BIOTHERM įrodė, jog kai oda yra pilnai apsaugota, ji atsinaujina. Pirmą kartą buvo pamatuota apsaugos nuo UV spindulių nauda kolageno ir elastino skaiduloms, tai esminiai odą sudarantys elementai, kurių tankis su amžiumi mažėja. Kai oda yra apsaugota, elastino bei kolageno skaidulų tankumas akivaizdžiai padidėjo, palyginus su ta pačia tik neapsaugota odos vieta. Šie tyrimai parodė, jog stipri kasdienė odos apsauga nuo UV spindulių bei tarštos yra būtina, jog epidermis ir derma išsaugotų savo gebėjimą atsinaujinti. 2017 BIOTHERM inovacija: pirmasis Broad Outdoor Defense Complex tm (plataus spektro apsaugos kompleksas) Pirmą kartą BIOTHERM vienoje formulėje sujungė apsaugą nuo visų pagrindinių agresorių: ilgųjų UVA spindulių, UVA ir UVB spindulių ir taršos, bei kartu formulę praturtino atsinaujinimą skatinančiais ingredientais. Prieš užterštumą: Furcellaria lumbricalis (raudondumblis šakotasis banguolis). Šis raudonos spalvos dumblis, randamas Skandinavijos vandenyse saugo odą nuo taršos 3 būdais:  

- Saugo odą nuo dehidratacijos, kurią sukelia nuolatinis buvimas užterštoje aplinkoje
- Mažina uždegimą, sukeltą aplinkos teršalų
- Atkuria apsauginį odos barjerą po buvimo užterštoje aplinkoje
- Prieš UVA: Baicaline (baikalinė kalpokė) + Vitamino E junginys

Galingas flavanoidas, gerai žinomas dėl savo antioksidacinių savybių. Kuomet šis aktyvus ekstraktas yra junginyje kartu su vitaminu E, jo poveikis apsaugoti nuo UVA žalos yra sustiprinamas kelis. Nauji Biotherm tyrimai parodė, jog Baicaline – medicininio augalo (baikalinės kalpokės) ekstraktas, veikdamas kartu su UV filtrais, trigubai sumažina laisvųjų radikalų, sukeltų UVA spindulių, skaičių. Life PlanktonTM  ir Algae of YouthTM tolimesniam odos atsinaujinimui Šis dumblis, tai 10 metų tyrimai, vykdyti inovatyviu biothechnologijų būdu, leido išgauti koncentruotą ekstraktą, kuris žymiai paspartina vidinius odos atsinaujinimo procesus. 
Blue Therapy Multi Defender SPF 25 - plačiausio spektro apsauga viename dieniniame kreme, dėka unikalaus Broad Outdoor Defense Complex tm

- Saugo nuo atmosferinės oro taršos[3] 
- Saugo nuo 92% laisvųjų radikalų[4]

Kliniškai įrodyti rezultatai: raukšlėms, pigmentinėms dėmėms, odos stangrumui
- Pirmo naudojimo metu oda jaučiamai stangresnė, po 1 mėnesio sumažėja pigmentinių dėmių skaičius ir tankis. Raukšlelės atrodo mažesnės.
- Kasdienė apsauga nuo kasdienių agresorių
- Dauguma moterų kasdien nenaudoja SPF kremų, nes jų tekstūra itin sunki. Ši SPF apsauga yra itin lengva ir maloni naudoti kasdien.

Formulės meistriškumas
- Vandens prisotintų aquakeep polimerų (galinčių išlaikyti 700 kartų daugiau vandens nei jų svoris) bei biomimetinio sufraktanto5 (kurio struktūra identiška odos lipidams) derinys vandens ir aliejaus emulsiją paverčia oringu ir lengvu, putas primenančiu kremu.
- [1] Flament F and coll – 2015 - Effect of the sun on visible clinical signs of aging in Caucasian skin.
- [2] Pham D.M and Coll – 2015- Oxidation of squalene, a human lipid. A novel marker of environmental pollution studies
- [3] Image Acquisition with Video-microscope Hirox: 20 women aged 20 to 45.
- [4] In vitro test for Blue Therapy Multi Defender SPF25 for normal to combination skin.

Naudojimas: Tepti ryte ant veido ir kaklo odos, prieš tai ją nuvalius/nuprausus veido pieneliu/prausikliu ir tonizavus veido losjonu. Netepti paakių srities. Šiai zonai naudoti specialų paakių kremą.

Pilno dydžio pakuotė. Iš ČIA

Pakuotė. Maniškė labai paprasta, plastikinė tūbelė su užsukamu dangteliu, atkeliavusi kartoninėje dėžutėje. Man daug labiau patinka standartiniai, stikliniai indeliai, tačiau puikiai suvokiu, kad tokio kiekio kremui miniatiūrinės pakuotės nelabai ir padarysi. Gerai, esu turėjusi panašaus dydžio miniatiūrinius Nivea, Loccitane ir kt kompanijų kremus normaliuose indelio formos pakuotėse ir mano galva tas sprendimas buvo daug geresnis nei plastikinė tūbelė. 
Kalbant apie dizainą - viskas yra skonio reikalas. Man pavyzdžiui spalvota pakuotė ir pereinantis ombre efektas yra gražu. Mėlynas spalva dažnai naudojama šios kompanijos pakuotėse jau nebestebina. Gal tik tiek kad na nėra tas dizainas gražiausias pasaulyje, patraukliausias iš visų, tačiau man patinka.

Kvapas stiprus, intensyvus kosmetikos ir augalų aromatas. Visai malonus, tačiau man veido priežiūros priemonėse kvapo visai nereikia, o kai šis išlieka dar ir kuris laikas po aplikacijos... manau kvapų ši kompanija naudoja akivaizdžiai per daug.

Konsistencija iš pirmo žvilgsnio gana lengva, tačiau ji turi lyg kažkokias smulkias daleles, kurios labai jaučiasi dengiant ant odos. Pojūčiai tokie, lyg dengtum kremą paplūdimyje - toks lyg su smulkiu smėliuku.


Sudėtis: AQUA, GLYCERIN, OCTOCRYLENE, ALCOHOL DENAT., NIACINAMIDE, ETHYLHEXYL SALICYLATE, ISONONYL ISONONANOATE, BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE, PROPYLENE GLYCOL, POLY C10-30 ALKYL ACRYLATE, TOCOPHEROL, ALGAE EXTRACT, SACCHARIDE ISOMERATE, GLYCERYL STEARATE, GLYCERYL STEARATE CITRATE, BEHENYL ALCOHOL, TRIETHANOLAMINE, SODIUM ACRYLATES CROSSPOLYMER-2, SODIUM CARRAGEENAN, SODIUM POLYACRYLATE, SILICA, MARIS SAL/ SEA SALT, ADENOSINE, DISODIUM EDTA, DISODIUM ETHYLENE DICOCAMIDE PEG-15 DISULFATE, CAPRYLIC/ CAPRIC GLYCERIDES, CAPRYLYL GLYCOL, VITREOSCILLA FERMENT, SCUTELLARIA BAICALENSIS EXTRACT/ SCUTELLARIA BAICALENSIS ROOT EXTRACT, FAEX EXTRACT/ YEAST EXTRACT, ETHYLHEXYLGLYCERIN, POLYMETHYLSILSESQUIOXANE, CETYL ALCOHOL, PENTAERYTHRITYL TETRA-DI-T-BUTYL HYDROXYHYDROCINNAMATE, PHENOXYETHANOL, CHLORPHENESIN, CI 77491/ IRON OXIDES, CI 77891/ TITANIUM DIOXIDE, LINALOOL, GERANIOL, LIMONENE, CITRAL, CITRONELLOL, BENZYL ALCOHOL, PARFUM/ FRAGRANCE.


Poveikis. Kremas lengvai pasidengia ant odos ir jei nepaisyčiau to smėliuko pojūčio, priemonė greit susigeria į veidą. Ant paviršiaus iš ties palieka tokią plonytę plėvelę, tačiau jei lyginčiau su kitais kremais nuo saulės lengvumo pojūtis tikrai pastebimas. 

Deja, tačiau sudėtis čia vėlgi prasta. Rimtai? 70 Eur veido kremas su alkoholiu viršuje, su krūva žalingų medžiagų ir nesaugių filtrų... Ką čia ir bediskutuoti? Su kiekvienu Biotherm gaminiu vis rusena mažytė viltis atrasti visai patenkinamą sudėtį, tačiau su kiekviena sudėties analize ji užgęsta.
Aš nežinau kaip patikrinti ar veido kremas padeda saugoti odą nuo žalingo aplinkos poveikio, tačiau nuo saulės atrodo saugo visai neblogai - naudojimo metu veido odos neįdegiau nei trupučio. Ir nors šiaip jau įdegu sunkiai, tačiau per pusę prabėgusios vasaros jau būčiau mačiusi šiokį tokį skirtumą. Tiesa, kremas man kemša poras ir toks poveikis man visai naujas potyris. Reikėjo laiko suvokti kodėl po 4-5 dienų kasdienio naudojimo mano odos paviršių nusėja spuogeliais - paprastai kosmetikos priemonės mano odos nekemša, kur jau ten, sausai odai porų kimšimasis yra labai retas dalykas. Kas dar? Dar gamintojas žadėjo odos stangrinimą, bet apie tai kalbėti po poros savaičių naudojimo aš negaliu - nejaučiu jokio stangrinimo ir viskas.

Reziumuojant tikriausiai jau nebepasakysiu nieko naujo, ko nebūčiau sakiusi ankstesnėje Biotherm kompanijos produktų apžvalgose: apmaudu, tačiau sudėtinės dalys prastos, efektas silpnas ir dažniau neigiamai veikia odą, nei duoda teigiamą rezultatą, o pats kremas... kaina visiškai neatitinka to, ką gamintojas sudėjo į kremo pakuotę.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai