#71/2020 Birželio mėnesį baigiau.

Baigėsi pirmasis vasaros mėnuo ir jausmas toks, lyg visi karšti orai buvo lyg sapnas; lyg ir vasara baigėsi. Pas mus lyja, dažnai, orai atvėso ir į lengvas sukneles lįsti nebenoriu. Šaltoka... o tikėjausi, kad vasara bus karšta ir bus galima atsigriebti už tą karantininį pavasarį namuose. Galbūt kol kas ankstoka kalbėti apie vasarą, tačiau šiuo metu nuotaikos tokios. Na o aš, per praeitą mėnesį prikroviau pilną baigtų priemonių krepšelį ir šiandien norisi jums parodyti, ką baigiau per birželį.

"Audros priverčia ąžuolus leisti gilesnes šaknis."
Dž. Herbertas



Kūnui

Pastebiu, kad vis grįžtu prie šios kompanijos priemonių ir bandau tai vieną, tai kitą produktą. Iš ties jų sudėtys geresnės nei standartinės, kaip ir šios dušo želė - sudėtis geresnė, vengiama SLS, parabenų, dažiklių ir dar kelių grupių ingredientų, kurie odai visiškai nereikalingi. Prausia švelniai, gerai ir labai patiko vakarais, prieš miegą - tas levandų kvapas nuteikia labai maloniai.
Pakartočiau.

2. LIRENE "Bronze Collection" dvifazė savaiminio įdegio kūno migla su gintaro ekstraktu ir morkų aliejumi, suteikianti palaipsnį efektą, 195 ml
Nebaigiu ir metu likutį lauk, bet ne todėl, kad man nepatiko - paprasčiausiai atidarytas jau senokai, o tokios priemonės genda ženkliai greičiau nei įprasta kosmetika. Taip, dar galioja, iki pat lapkričio, bet nenoriu rizikuoti ir tiesiog atsisveikinu. Apskritai priemonė labai gražiai dengėsi, net ir sausesnėse vietose neatsirasdavo spalvos netolygumų, atspalvis tapdavo vis ryškesnis su kiekvienu padengimu ir turiu pastebėti, kad ant odos jautėsi labai maloniai. Pamenu, kad nepatiko man plataus purškimo srovė ir šviesius drabužius tepė, jei paskubėdavau apsirengti, bet apskritai - labai nebloga savaiminio įdegio priemonė.
Pakartočiau.
Labai, tiesiog nepaprastai labai man patiko stiprus, vaisinis aromatas. Šveitiklis iš ties gerai ir labai lengvai šveitė kūno odą, tačiau vis palikdavo sunkoką, storoką riebaliuko sluoksnį, kurį visuomet papildomai norėdavau nusiplauti. Neblogas, tačiau... mano galba TBS produkcija stipriai užkeltomis kainomis, sudėtinės dalys nėra tokios stebuklingos - galima panašiomis sudėtimis nusipirkti ir pigiau. Gal prieš dešimtmetį kompanija buvo populiari, bet šiuo metu merginos ir sudėtis moka skaityti ir su kitais gaminiais palyginti. Išskirtinis čia tik kvapas, bet dauguma jau senai suvokia, kad kvapai kosmetikoje nėra privalumas. Tad kartočiau tikriausiai tuo atveju, jei pasitaikytų tikrai gera nuolaida.

4. BIOTHERM Lait Corporel Anti-Drying Body Milk 48h hydration- drėkinamasis kūno pienelis su citrusinių vaisių ekstraktu, drėkinantis 48 val., 20 ml
Ar reikia čia daugiau komentarų? Mano nuomonė visiškai nepasikeitė. Sudėtinės dalys - labai prastos, drėkinimas visiškai trumpalaikis ir mano odai nepakankamas, o kaina gerokai užkelta. Kažkokios akivaizdžios žalos odai nepadarė, tačiau ne. Ir apskritai - nebesigundau jokia šios kompanijos produkcija, nebent koks stebuklas įvyktų.
Nekartočiau ir pilno dydžio nepirkčiau.


5. DOVE "Radiance Revival" atkuriamasis šampūnas labai sausiems, trapiems plaukams, 250 ml
6. DOVE "Radiance Revival" atkuriamasis kondicionierius labai sausiems, trapiems plaukams, 200 ml
Kadangi naudojau kartu, aprašiau kartu, tad ir galutinis vertinimas tebūnie kartu. Viskas čia aišku - šampūnas plauna, kondicionierius - kondicionuoja plaukus. Nors gamintojai visuomet panašiuose priemonėse žada atkurti plaukus, bet tikriausiai savaime suprantama, kad tokio tipo priemonės plaukų negydo, jos geba tik suteikti vizualinį gerą efektą. Prekybcentrio porelė vizualiai suglotnina plaukus, suteikia minkštumo, švelnumo ir paklusnumo. Plaukus lengva iššukuoti, jie mažiau veliasi.
Man patiko - stebuklų už tokią kainą ir nesitikėjau, tačiau likau patenkina plaukų išvaizda naudojimo metu.

7. TÖPFER BabyCare šampūnas kūdikiams ir vaikams su ekologiškomis sėlenomis ir medetkomis, 200 ml
Labai ilgai naudojome, nes na kiek reikia trumpiems plaukučiams? Šita linija kūdikiams ir vaikams ypatinga savo itin saugiomis sudėtimis, kuriose vengiama visų abejotinų ingredientų. Tačiau šampūnas nelabai patiko, labai priminė dušo želė, gelinę konsistenciją pradžioje sunkoka padengti ant plaukų, jaučiasi lyg ir ne taip, kaip kiti šampūnai. Ir visgi plaukus plauna švelniai ir saugiau, tik kad vėlimosi nei kiek nemažina.
Nors žaviuosi sudėtimi, tačiau deja, nepatiko mano vaikui, tai tikriausiai nekartosime.

8. ICE CREAM Keratin Multi-action nenuplaunamas purškiklis plaukams su keratinu, 200 ml
Iš ties veiksminga priemonė, kuri kaip ranka mostelėjus suteikė plaukams švelnumo, minkštumo, paklusnumo ir sveikos išvaizdos, lyg patys sveikiausi plaukai pasaulyje. Tačiau toks efektas akivaizdžiai matėsi tik tais atvejais, kai plaukus džiovinu džiovintuvu ir nepalieku natūraliam džiūvimui. Viskas čia būtų gerai, tačiau jau ilgą laiką nenaudoju jokių karštų prietaisų, o šis kremas lyg ir įpareigoja.
Neblogas, geras, jei džiovinate su džiovintuvu, tačiau natūraliai džiūvantiems plaukams efektas bus per silpnas.

9. TMT INCA OIL Pandora Oil - aliejus plaukams atstatantis ir stabdantis senėjimo procesus, 10 ml
Labai fainas aliejukas, kuris suglotnina plaukus, suteikia spindesio ir švelnumo, mažina vėlimąsi, tačiau visiškai neapsunkina ir nesuriebina.
Nerealiai patiko, tad mielai pakartočiau.

Veidui

10. ECO U Hydra-Macadamia Oil valomasis veido vanduo - tonikas visų tipų odai, 200 ml
Nepaisant to, kad man nepatinka visiškai nesandari priemonės pakuotė, tačiau pats tonikas iš ties geras, maloniai jaučiasi ant odos, o saugi sudėtis su natūraliais ekstraktais bei odai naudingomis medžiagomis - džiugina.
Kartočiau.

11. BIOTHERM Biosource Total Renew Oil Anti-pollution - valomasis, savaime putojantis veido aliejus visiems odos tipams, 30 ml
Vienas iš kelių geresnių advento kalendoriaus radinių - paprastas, gelinį primenantis veido prausiklis, kuris labai lengvai šalina visą makiažą, be jokio vargo. Aišku, sudėtinės dalys nėra tobulos, galėtų būti ir saugesnės ir naudingesnės odai, tačiau vertinant apskritai - švari ir skaisti oda.
Tikriausiai nekartočiau - kaina nėra palanki pirkėjui ir kokybės santykis ne pats geriausias.

12. BIOTHERM Biosource Anti-pollution softening foaming cleanser - hidro-mineralinės valomosios putos sausai odai, 20 ml
Man atrodo čia geriausias viso advento kalendoriaus produktas. Maloniai, švariai prausia, suteikia gaivumo, švaros ir skaistumo. Tik man ir čia, kaip ir kiekviename Biotherm produkte, kliūva sudėtinės dalys.
Visai pakartočiau, bet... hmm, kainos ir kokybės santykis man atrodo abejotinas.

13. BIOTHERM Aquasource Everplump plumping smoothing moisturizing treatment - putlinamasis veido gelis visiems odos tipams, 10 ml
Priemonė, kuri žadėjo didžiausius stebuklus - naikinti raukšleles. Ir iš ties jas paslepia, tačiau tai yra visiška apgaulė - priemonės sudėtis labai skurdi, o veido odos nelygumus užpildo silikonas. Užpildo laikinai, kemša poras ir erzina odą! Košmaras ne priemonė. Likučius tepiau rankoms, bet ir joms nelabai patiko.
Labai prastai, niekad net nesugalvočiau tokios panaudoti.

14. BLING POP "Peach" Firming + Brightening lakštinė veido kaukė su persikų ekstraktu, 20 ml
Atgaivino, pašviesino, padrėkino - lyg ir standartinė lakštinė kaukė, tačiau kartu buvo siaubingai lipni. Visumoje kainos ir kokybės santykis labai neblogas, tad visai pakartočiau.

15. L'OCCITANE Purifying Mask - valomoji veido kaukė su Provanso čiobrelių ekstraktu, 6 ml
Ne mano odai skirta kaukė, bet pasirodė labai kokybiška ir stiproka. Veido odai suteikė švarumo ir skaistumo, pavalė paviršinius odos riebaliukus.
Ne mano tipui, tad konkrečiai šitos nekartočiau.

Burnos higirna ir rankoms

16. - 18. Iš kviečių šiaudų pagaminti dantų šepetėliai, kurie suyra žemėje
Labai prasti, labai greit nusidėvėjo ir nusilankstė šereliai, o ir valymas buvo grubokas, šepetėliai aštrūs dantenoms. Be viso to nepatogumo, pradėjau abejoti ir medžiaga - jausmas lyg plastiko - ar tikrai šeperėliai iš šiaudų?
Nekartočiau

19. ECODENTA Kakės Makės aviečių kvapo dantų pasta vaikams nuo 3 metų, 75 ml
Kartojama milijoną kartų, šauni, saugi ir smagi dantų pasta, kurią mėgsta ir mano sūnus. Ateityje tikrai kartosime, tačiau kol kas pakeitėme į kitokią.

20. L'OCCITANE taukmedžių intensyvios priežiūros rankų balzamas su 25% taukmedžių sviesto, itin sausoms rankoms, 10 ml
Tikra šios kompanijos klasika, kurią žino tikriausiai visos - kiek riebesnis taukmedžių rankų kremas, kuris greitai panaikina nemalonų sausų rankų odos tempimo jausmą, padeda sudrėkinti, pamaitinti odą. Man šitas kremas labiau patinka vakarais arba šaltuoju metų laiku, o vasaros dienomis jis kiek per sunkus. 
Puikus kremas, kartosiu.

Suteikia gaivumo rankoms ir jausmas beveik toks, kaip nusiplovus vandeniu ir muilu. Labai patiko gaivus, malonus aromatas ir tirštesnė konsistencija. Šiek tiek sudėtingiau su dozavimu, mat per stipriai spustelėjus minkštą plastiką želės rankose atsiduria kiek daugiau nei reiktų, tačiau vertinant apskritai - puiki priemonė rankų priežiūrai.
Pakartočiau.

22. BATH & BODY WORKS PacketBac "Many Thanks" Apricot & Apple antibakterinė rankų želė su persikų ir abrikosų kvapu, 29 ml
Labai apmaudu, kad šios kompanijos dezinfekcinių priemonių (ir jokios kitos kosmetikos) įsigyti labai sunku, tad tenka siųstis ir gerokai permokėti. Visgi tai labai malonios želė - šita kvepėjo tikriausiu obuolių ir abrikosų aromatu, švelniai valė rankas, sausino gerokai mažiau nei kitos ir apskritai, tiesiog nepaprastai patiko.
Mielai kartosiu.

Smulkmenos

23. BELLA Cotton Wiping & Cleaning vatos diskeliai, 80 vnt.
Po daug daug mėnesių mano baigtuose atsiduria ir diskelių pakuotė. Kodėl tik dabar? Vienkartinius diskelius naudoju tik nagų lakui nuvalyti, o visoms kitoms reikmėms jau senai turiu daugkartinio naudojimo, kuriuos pakanka išplauti ir gali naudoti vėl. Nuostabu, kai nebereikia krūvos vienkartinių, kai taupai ir pinigus, ir gamtos resursus. Aišku, kiek gaila, kad vistiek kažkiek jų reikia, bet o kaip kitaip nusivalyti nagų laką?
Mielai pakartosiu, bet tik ten, kur nepavyksta apsieiti su daugkartiniais padeliais.

24. OILESEN Vitaminas D3 alyvuogių aliejuje, 80 kapsulių
Kadangi valgau labai mažai žuvies, kiaušinių ir sergu osteoporoze (visos mano ligos po smegenų auglio operacijos), man būtinas vitaminas D, kad geriau pasisavintų kalcį kaulams. Gėriau visą pavasarį, o šiuo metu, kai saulės daugiau, darysiu pertrauką iki pavasario. Beje šitos kompanijos vitaminas D man patinka labiausiai - išgėrei ir nei skrandžio erzina, nei nemalonaus jausmo burnoje sukelia.
1 kapsulėje vitamino D3 - 25ug - 500% RMV

Dekoratyvinė kosmetiką

25. CATRICE 1 minute face perfector - putų pavidalo makiažo pagrindas "010 One Fits All", 17 g
Supergreitas padengimas, lengvas natūralus efektas kuris visai tiko per karantiną, bet kaip priemonė, kurią rinkčiausi kažkur eiti visiškai nepatinka. Man maskuoja per mažai, persimato odos netobulumai, atspalvis gerokai per tamsus. Žodžiu, nelabai, nelabai...
Nemanau, kad norėčiau kartoti ir visai džiaugiuosi pabaigusi. Na ne tragedija, tačiau priemonė tikrai nėra gera.

26. GABRIELLA SALVETE Diamante Primer - spindesio suteikiantis makiažo gruntas su argano aliejumi ir deimantų dulkėmis, 15 ml
Turėtų suteikti spindesio, tačiau tiesa ta, kad spindesys matosi tik tuomet, jei naudoju labai labai lengvučius, visiškai natūralius, mažai maskuojančius makiažo pagrindus. Kiti tiesiog paslepia blizgias daleles, tad efektas tampa niekinis. Tačiau silikono turintis praimeris išlygina odos paviršių, pamaskuoja raukšleles bei nelygumus, suteikia lygesnės odos efektą. Tiesa, silikoninio praimerio naudoti nuolat negaliu, po kokių 4 dienų praimeris sukelia spuogelius, tokia priemonė kemša poras, tad ir naudoti nuolat netinka. Visgi, vertinant apskritai - neblogai palygina odos netolygumus, neapsunkina veido odos. Neblogas, galbūt pakartočiau.

27. CATRICE Dewy Wetlook Stick - šlapią efektą suteikiantis hailaiteris "010 Splash 'n' Glow", 6,2 g
Šlapio efekto hailaiteriai sudėtingas reikalas - man reikia laiko priprasti prie dengimo, dengti reikia gana atsargiai, kad nenusimozotų makiažo pagrindas, kad jo nepakeltų ir nepatemtų. Tačiau atrodo jie labai dailiai, efektas natūralius, priemonė nėra nei per tamsi, nei per šviesi, tad tinka visiems tipams. Subaigiau Catrice pieštukinį ir nors iš ties patiko efektas, bet suvokiu, kad tokio tipo hailaiterių dengimas sudėtingas, o fiksavimas specifinis, o ką jūs manote?

28. COLLECTION "Lock N Hold" lūpų blizgesys, išliekantis 6 val. "5 Urban Punk", 5 ml
Žinote, o visai paprasta pabaigti lūpų priemones! Paprasčiausiai tas, kurias noriu sunaudoti nusinešu į darbą ir pastebiu, kad ten bent kelis kartus dienos eigoje pasitepu būtent viena ir ta pačia, kol galiausiai vienaip ar kitaip pakuotė tiesiog ištuštėja. Pačiu laiku, mat šitie bligziai pas mane jau kuris laikas, mane kiek erzino vaisinis kvapas. Blizgesys toks taip sau, labai paprastas, neišlieka ilgai, kaip ir dauguma - teplioja viską aplink ir ant lūpų jaučiasi. Sakyčiau toks vidutinis - būna ir geriau, tad antrą kart tikrai nepirkčiau, o darbe jau esu nunešusi kitą šios kolekcijos atspalvį, pabaigimui.

29. RITUALS... "Oasis de Fleurs" parfumuotas vanduo moterims, 10 ml
Įdomus ir intriguojantis kvapas, kuriame susipina unikalios žalumos-drėgmės-medienos-samanų-muilo-citrusų natos. Šiek tiek apmaudu, kad baigėsi taip greit. Ir nors tai nebuvo kvapas, nuo kurio alpčiau, laikė trumpokai lyg ir nekėlė jokių labai konkrečių asociacijų, tačiau žavėjo unikalumu.
Bandyčiau ir kitus Rituals aromatus.

30. BURT'S BEES "Pomegranate" 100% natūralus drėkinantis lūpų balzamas su granatų aliejumi, 4,25 g
Patys mylimiausi lūpų balzamai ir viskas. Tiesiog nepriekaištingi - saugios sudėtys, patogus naudojimas, kaina ne kosmosas ir man su jais pavyksta pamiršti, kad šiaip jau mano lūpos nuolat būna sausos. Puikus buvo ir šitas kvapas, ypač karštu oru. Apmaudu tik, kad pas mus labai sunku šių balzamų įsigyti.
Tobuli, tad tikrai kartosiu, kai tik turėsiu tokią galimybę.

31. BENEFIT benetint cheek & lip stain rose tinted - skysta priemonė skruostams ir lūpoms, 4 ml
Pamenu, kad apžvalgoje įvertinau tik vidutiniškai, bet iš tikro šitas tintas man labai patinka ir tas patikimo jausmas tikrai turėjo užaugti sulig naudojimo dažnumu. Žinote, kodėl jis fainas? Jį lengva naudoti, o rezultatas ilgaikis, įsigeria į lūpas ir palieka dažų "dėmę". Bandymų pradžioje tintas man netolygiai pasidengdavo, tačiau taip nutikdavo tik tuomet, kai lūpos būdavo sausos ar ant jų būdavo negyvos odos. Nusišveitus lūpas ir jas gerai sudrėkinus rezultatai visuomet džiugindavo. Tiesa, tintas man labiau patiko vasaros metu, nei žiemą - toks pasidažei ir visą dieną apie lūpas galvoti nebereikia.
Super, visai norėčiau pakartoti.

32. Cupcake lip gloss - lūpų blizgesys keksiuko formos pakuotėje
Na panos ir diskusija užvirė po šiuo įrašu, na ir skalpavot mane dėl šito nelabai protingo mano pirkinio. Na kam nepasitaiko? Nepasitaiko jums? Aš džiaugiuosi jūsų sąmoningumu, nes man pasitaiko - va susišviečia, kad turėsiu įdomios medžiagos blogui ir nusiperku. Medžiaga tai nelabai įdomi, blizgesys gan paprastas, efektas labai lengvas. Bet nieko blogo čia ir nebuvo. Aš pati nelikau sužavėta, bet mano skūpumas ar tai kažkokia keistoka savybė, kuri nori viską baigti iki galo, o ne mėtyti nebaigtus produktus neleido išmesti. Apskritai metu lauk tik tokius, kurie sukelia alergiją, suerzina, o visa kita bandau kažkaip sunaudoti. Ir va, raudoną blizgesį pavyko užbaigti - visai nieko, bet antrą kart nepirkčiau.
--------------------------------------------------------------------
Viskas, va kiek daug baigtų šį mėnesį - tačiau buvo tikėtina, kad baigsis nemenkas kiekis ir kosmetikos ir dekoratyvinės. Ateinančio mėnesio baigtų krepšelis jau pradėjo pildytis, bet apie tai pakalbėsime ateinančius kartus.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai