FUCHS Junior vaikiška dantų pasta su natrio fluoridu ir ksilitu, vaikams nuo 2 metų

Penktadienis ir šį kart pirmiausia trumpasis įrašas. Žinau, kad ne visiems aktualu vaikiški dalykėliai, tokie įrašai kiek mažiau skaitomi. Visgi jūsų susidomėjimas yra, tad kartas nuo karto parašau apie išbandytus ir pamėgtus arba nelabai produktus. Šį kart noriu jums papasakoti apie vaikišką dantų pastą, skirtą mažiesiems nuo 2 m. amžiaus, pastą.

"Susikaupimas - tai tikėjimo ir troškimo junginys."
A. Palmeris


Produktas: FUCHS Junior vaikiška dantų pasta su natrio fluoridu ir ksilitu, vaikams nuo 2 metų
Gamintojas: "fuchs-oral-care Interbros" GmbH. Pagaminta Vokietijoje
Paskirtis: išvalyti dantis, apsaugoti nuo karieso ir dantenų problemų
Tinkamas tipas: vaikams nuo 2 metų amžiaus
Labiausiai patiko: gerai valo apnašas
Labiausiai nepatiko: sudėtis - tikriausiai buvo galima išvengti kai kurių ingredientų
Tūris: 75 ml
Kaina: 1,80 Eur
Kur galima įsigyti: Dalli 

Ką žada gamintojas: Dviguba apsauga nuo karieso ir dantenų uždegimo. Aktyvusis kompleksas susidedantis iš natrio flourido ir ksilito, ypač efektyvus gydant dantenų uždegimą ir kovojant su bakterijomis, sukeliančiomis ėduonį. Reguliariai valant šia dantų pasta galima išvengti dantų problemų, tokių kaip apnašos ir dantenų ligos.
Vaikams iki 6 metų naudokite žirnio dydžio kiekį pastos.

Sudėtis: Sorbitol, Hydrated Silica, Aqua, Glycerine, Xylitol, Sodium Lauryl Sulfate, Aroma, Cellulose Gum, Allantoin. Sodium Saccharin, Sodium Fluoride, Triclosan, Methylparaben, CI 42090.
Natrio flourido 500 ppm


Mano nuomonė. Pirmiausia ką pastebėjau, tai sudėtinės dalys priemonės sudėtyje. Pirkdamas vaikišką dantų pastą tikiesi, kad ji bus maksimaliai, kiek tik įmanoma, saugi jauniems pieniškiems dantukams ir vaikiškai burnos ertmei. Tačiau šį kart gamintojai panaudojo tokias sudėtines dalis kaip natrio laureno sultafas dėl putojimo, kuris paprastai sausina, gali turėti pavojingų priemaišų. Konservantas triklozanas yra galimai pavojingas endokrininei sistemai ir nors jo kiekiai griežtai ribojami, tačiau jo pastoje yra. O šalia ir parabenas. Tikriausiai buvo galima jų išvengti?

Dantų pasta ryškios, melsvos spalvos, želinės tekstūros. Kvapas ir skonis primena braškes, tačiau tokios sintetinės, nemalonios - vaikams tikriausiai labiau patinka pastoje esantis saldumas negu pats skonis. Ar tikėjausi daug? Tikrai ne, pasta iš pirmo žvilgsnio atrodė paprasta iki pirmo pabandymo (aha, vaikiškas priemones pirmiausia išbandau ant savęs). Pasta labai gerai suputoja (čia dėl SLS) ir smagiai, maloniai jaučiasi valant dantis. Dauguma vaikiškų dantų pastų labai švelnios, kai kurios vargiai šalina apnašas ir labiau primena paskanintą želė, nei dantims valyti priemonę. Mane labai pradžiugino ir nustebino valymas - tiesiog nuostabiai lengvai, švelniai ir labai efektyviai pašalino apnašas bei ilgam apsaugojo nuo jų kaupimosi. Sakyčiau labai efektyvi, gero poveikio dantų pasta, tik va ta sudėtis - mažiesiems norisi visko, kas geriausia. Tarp vaikiškų pastų yra geresnių sudėčių.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai