ESSENCE "Pure Nude" maskavimo pieštukas "10 pure beige"

Metas dekoratyvinei kosmetikai ir šį kartą dar vienas, ilgai planuotas ir ilgai atidėliotas įrašas apie Essence "Pure Nude" maskavimo pieštuką - maskuoklį. Aš nežinau, ar jis buvo kada pasirodęs Lietuvos rinkoje, ar jį planuojama į ją paleisti? O galbūt maskuoklis yra parduodamas šiuo metu Drogas ir Eurokos parduotuvėse? Negaliu pasakyti, mat jau kuris laikas nesilankiau nei vienoje nei kitoje, o per paskutinius apsilankymus, tiesą pasakius, neturėjau laiko kiek ilgiau pastoviniuoti prie Catrice ir Essence kosmetikos stendų. Rašau šią apžvalgą ir tikiuosi, kad ji visgi bus naudinga, ir jei pamatysite parduotuvės lentynoje šią maskavimo priemonę, bent jau žinosite, ko maždaug iš jos galima tikėtis.

"Blogoji naujiena yra ta, kad laikas skrieja, o geroji - jūs esate jo pilotas"
Michael Altshuler


Produktas: ESSENCE "Pure Nude" maskavimo pieštukas "10 pure beige"
Gamintojas: "Cosnova". Pagaminta Lenkijoje
Paskirtis: dekoratyvinė: maskuoti netobulumus
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: išsukama pakuotė
Labiausiai nepatiko: nemaskuoja
Tūris: 3,2 g
Kaina*: 3,49 EUR
Kur galima įsigyti: Eurokos, Drogas

Ką žada gamintojas: jokių tamsių paakių! maskavimo priemonė praktiška, išsukama, pieštuko formos, maskuoja tamsius paakius ir odos netobulumus. Ideali keliaujant, dėl patogios jo formos, kreminė su lengvu pudriniu pojūčiu tekstūra lengvai išsklaidoma.


Pirmiausia, kaip visuomet, pakalbėkime apie gaminio pakuotę. Pirmiausia apie tai, kas akivaizdu: tai plastikinė, pieštuko formos pakuotė su užspaudžiamu dangteliu. Sukant korpuso galą gaminys išsukamas lauk, lygiai taip pat jį galima susukti atgal, jei atsukote per daug. Pakuotės spalva kūno arba nude spalvos, beveik atitinka maskavimo priemonės spalvą. Pastebėjau, kad su kitais atspalviais taip pat, kuo tamsesnis atspalvis, tuo tamsesnė pakuotė.

Produkto pakuotės dizainas labai paprastas, puošia tik serijos "Pure Nude" užrašas, uždėtas įdomesniu šriftu. Apie informaciją, kaip visuomet norisi padūsauti, mat sudėtinėms dalims ant pakuotės surašyti, vietos "pritrūko", o va barkodo lipdukui užklijuoti jos pakako. Geriau vietoj jo būtų ingredientų sąrašo lipdukas, kad ir dvigubas, t.y. atplėšiamas, tačiau būtų. Na, o visa kita informacija ant pakuotės tikrai yra sudėta.

Kvapas. Sunkiai nusakomas, kažkoks kosmetinis, pudrinis, tačiau jokių asociacijų nekelia. Padengus ant odos, gana greitai dingsta ir išgaruoja. Tiesa, vis dar nesuprantu, kodėl gamintojai į tokias priemones deda papildomus kvapus? Vienaip ar kitaip jis nereikalingas, o papildomi ingredientai tokio tipo gaminiuose visai nedžiugina.


Konsistencija. Maskavimo pieštukas kreminės tekstūros, jaučiasi nestiprus riebumas, kartu ir nedidelis kiekis pudros sudėtyje, kuri suteikia kreminei tekstūrai sunkumo.



Sudėtis: ETHYLHEXYL PALMITATE, CERA MICROCRISTALLINA (MICROCRYSTALLINE WAX), CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, ISOCETYL STEAROYL STEARATE, CARNAUBA (COPERNICIA CERIFERA) WAX, OCTYLDODECANOL, ALUMINUM STARCH OCTENYLSUCCINATE, CERA ALBA (BEESWAX), KAOLIN, METHYL METHACRYLATE CROSSPOLYMER, DISTEARDIMONIUM HECTORITE, GLYCERYL CAPRYLATE, PROPYLENE CARBONATE, BHT, TALC, PARFUM (FRAGRANCE), BENZYL SALICYLATE, BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL, HYDROXYISOHEXYL 3-CYCLOHEXENE CARBOXALDEHYDE, ALPHA-ISOMETHYL IONONE, HEXYL CINNAMAL, CI 77491, CI 77492, CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE).


Poveikis. Aš nežinau nuo ko pradėti kalbėti apie efektą odai. Tikriausiai nuo to, kad prastesnės priemonės veido netobulumams maskuoti, aš tikriausiai nesu naudojusi. Tad bandau pasakoti paeiliui ir sudėlioti kas? kur? kaip? bei kodėl?

Pirmiausia paskirstymas, ant veido brėžiu priemonę tiesiai iš pakuotės, tad, jos naudojimo būdas, pats pieštukas yra labai patogus tikriausiai toms akimirkoms, kai nesinori tepliotis pirštų maskavimo priemonėmis, neturime laiko ar esame kažkur, kur reikia pataisyti makiažą. Nors... aš manau, kad maskavimo pieštukas, makiažo pagrindas (kreminė pudra) ir blakstienų tušas privalo būti ta trijulė, kuri puikiai laiko visą dieną ir apie juos nereikia galvoti, nereikia taisyti, nereikia koreguoti, - kaip išėjai ryte, jos turi puikiai laikyti iki pat vakaro.

Maskavimo pieštukas, padengtas ant veido sunkiai, labai sunkiai susilieja ir išsisklaido, be to, sklaidant sukuria tokius kaip maskuoklio gumulėlius, kuriuos tenka valyti nuo veido. Jis sukrenta į nors truputį matomas veido poras, paryškina kiekvieną raukšlelę, kiekvieną odos pasausėjimą, tad tikrai netinkamas nei sausai, nei brandžiai odai maskuoti.

Gamintojas teigia, kad maskuoklis tinkamas paakių odai maskuoti, tačiau aš nesutinku: jis pernelyg sunkiai išsisklaido, kas jautriai paakių odai yra nepakeliama. Galiausiai, priemonė visiškai nieko nemaskuoja, na nieko, nei ji veido odą išlygina, nei spuogelius maskuoja, nei tamsius paakius - jie po maskuoklio yra lygiai tokie pat, kaip be, tik, tiesą pasakius atrodo dar prasčiau, negu be jokios priemonės. Jei galvojate, kad siekiant geresnio maskavimo, priemonę galima sluoksniuoti, tai turiu jus nuvilti, ne, negalima: sluoksniai sunkiai limpa vienas su kitu, sukuria gumulėlius ir atrodo baisiai, dėl to, kad sunkiai susilieja, o prieš tai buvęs sluoksnis kažkaip sugeba pasikelti nuo odos ir atrodyti, kai išsausėjusi ir atsiplaišiojusi oda. Brrr....

Tad deja deja, šį kartą į vienus vartus, bet priemonė yra nieko verta. Galbūt ji skirta riebios odos savininkėms? Neįsivaizduoju, visgi, aš jums jos nerekomenduoju bandyti, geriau paieškokite geresnių alternatyvų, kad ir tos pačios Essence ar Catrice stenduose. Tikrai rasite ženkliai geresnių maskuoklių.




Ačiū, kad skaitote,

Ramios nakties,
Gėlėta kosmetinė


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau. Taip pat, nenurodau jums galutinės, aukščiausios kainos, kadangi neturiu galimybės palyginti visų produkto pardavimo vietų.

RP-Sample

Komentarai