AVRIL ekologiškas, prancūziškas micelinis vanduo

Tik pasigyriau, kad labai sunkiai įdegu, ir per savaitgalį sugebėjau gerai įdegti pečius... Nežinau kodėl, bet spėju, jog po nėštumo ir gimdymo kažkas pasikeitė organizme ir pasirodo įdegti galiu labai lengvai. Kitą kartą reikės būti atsargiai, nes net palaidinės nenusivilkau ir dabar "džiaugiuosi" netoygiu palaidinės su petnešėlėmis įdegiu! 😆 Ne pasaulio pabaiga, tačiau pačiai nepaprastai keista.

Šiandien norėjau jums dar papasakoti apie plaukus, tačiau galutiniame variante žiūriu, jog vartau veido priežiūros nuotraukas ir galiausiai išsirinkau papasakoti jums apie micelinį vandenuką. Žinot, būna tokių dienų, kaip planuoji vienaip, o viskas gaunasi visiškai kitaip. Tiesiog apie plaukus šiandien nenoriu, todėl kalbėsim apie veido valymą. Apie ekologišką Aril kompanijos vandenuką, kuriuo labai susidomėjau, dėl sveikesnės sudėties. Tačiau kiek ji iš tiesų sveikesnė ar natūralesnė ir kiek pats micelinis vanduo veiksmingas? Pasižiūrime.

"Išgėrę malonumų taurę iki dugno, ten randame daugiau žvyro negu perlų"
O. de Balzakas


Produktas: AVRIL nesausinantis odos, ekologiškas valomasis micelinis vanduo
Gamintojas: "Microcosme SAS". Pagaminta Prancūzijoje
Paskirtis: veido odai - pašalinti nešvarumus, valyti makiažo likučius, raminti odą
Tinkamas tipas: visiems tipams
Labiausiai patiko: efektyviai valo
Labiausiai nepatiko: griaužia akis
Tūris: 500 ml
Kaina*: 9,99 EUR
Kur galima įsigyti: Assorti, ekogrozis.lt
Įvertinimas: 3-3,5/5

Ką žada gamintojas: Švelnus ekologiškas Avril micelinis vanduo
Šis Avril ekologiškas micelinis vanduo, praturtintas intensyviai odą drėkinančiu rugiagėliu vandeniu, bei odą raminančiomis, paraudimus slopinančiomis, ekologiškomis alavijų sultimis. Todėl visiškai nesausindamas odos ją švelniai nuvalo ir nuramina. Avril ekologiškas micelinis vanduo puikiai nuvalo makiažą, palikdamas odą sudrėkintą ir švarią. Kadangi sudėtyje gausu alavijo sulčių, po nuvalymo ant odos gali jaustis nedidelis lipnumas. Jo nuplauti nerekomenduojama. Galime nuvalyti su veido toniku.
Naudojimas: Suvilgykite vatos diskelį Avril ekologišku miceliniu vandeniu ir valykite veido ir kaklo odą. Puikiai nuvalo makiažą. Nereikia nuplauti.


Micelinio vandens buteliuko pakuotė didžiulė, skaidraus plastiko, apvalios formos. Pakuotės etiketė šviesios spalvos, melsvai žalsvo atspalvio, tik nuotraukose kažkodėl atrodo labiau šviesi ir su vos vos melsvu atspalviu. Tiesa, nesuprantu kodėl pas pardavėjus paveikslėlis su kitokia pakuote? Galbūt ten seno leidimo? Ar man internetu perkant buvo atsiųsta senojo leidimo? Žodžiu, tikrai nežinau ir nesigilinau, ne pakuotėje esmė, o produkte.

Kalbant apie dozavimą - skaidraus plastiko dangtelis gali būti atsukamas, tačiau dozuojamas per atkemšamą dantelio viršų, kuriame patogi anga. Kartais jos būna gerokai per didelės ir įsipilu per daug produkto, o čia man labai patogu ir produkto niekad nepadauginu.


Kvapas. Priemonės sudėtyje naudojamos kvapiosios medžiagos, tačiau koks konkrečiai kvapas pasakyti sunkoka, galbūt primena šiokį tokį augalinį kvapą. Ar tai alavijų kvapas? Tikrai ne, šiek tiek primena augalus ir vaistus, jaučiamas tik tiek, kol naudojuosi priemone. 

Konsistencija. Skaidrus skystis, visiškai tokio skystumo kaip vandenukas. Stipriau supurčius užputoja.


Sudėtis: Aqua (Water), Glycerin, Decyl Glucoside, Centaurea Cyanus (Flower) Water*, Sodium Levulinate, Parfum (Fragrance), Sodium Benzoate, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder*, Glyceryl Undecylenate, Sodium Hydroxide, Limonene, Linalool, Benzyl Alcohol, Citronellol, Dehydroacetic Acid.
*ekologiškos kilmės

Dermatologų patikrintas
ECOCERT sertifikatas
99% sudėtinių dalių natūralios kilmės
20% sudėtinių dalių iš ekologiškų ūkių
Be parabenų


Poveikis. Tiek šio, tiek kitų micelinių vandenų gamintojai teigia, jog micelinių vandenukų nuplauti nereikia. Tačiau jeigu sudėtyje yra manęs netenkinantys ingredientai, aš jį visuomet dar nuplaunu veido prausikliu. Šiuo atveju man sudėtis tikrai neatrodo nepriekaištinga, yra žalingų ingredientų, yra vidutinio saugumo, todėl man atrodo kad geriau tokius vandenukus nuplauti. Dar nuplauti man norisi ir todėl, kad jis palieka tokį keistoką lipnumo jausmą, kuris po kiek laiko tikrai dingsta, tačiau man veidą norisi susitvarkyti, patepti kremu ir keliauti miegoti, tad aš nuprausiu vandenuku su prausikliu. Daugiau apie mano veido priežiūrą galite paskaityti įraše apie veido priežiūrą.

Visas vandenukas atrodo labai kokybiškas, jis labai gerai nuvalo makiažą, tačiau man nepatinka, jog patekęs arčiau akių jas griaužia! Nu čia kažkas nelogiška... juk micelinis vanduo skirtas visam veidukui ir akims valyti? Pati sutrikau po to, kai pajutau akių griaužimą... Tačiau kiek anksčau teko naudoti tokių produktų - nė vienas akių negriaužė ir nemanau kad taip turėtų būti! Taip išeina, kad pirkdama šį micelinį vandenį aš dar turiu įsigyti atskirą akių makiažo valiklį? Odos tikrai nesausina ir daugiau jokių nemalonių pokyčių nesukelia, tačiau tas akių  griaužimas... Žodžiu, kad ir kaip išgirtas, kad ir kaip ekologiškas, natūralesnis ar sveikesnis, tačiau man jis nepaliko gero įspūdžio tik dėl akių griaužimo. Antrą kartą tikrai nepirksiu, bet šitą pakuotę sunaudoti ketinu.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau. Taip pat, nenurodau jums galutinės, aukščiausios kainos, kadangi neturiu galimybės palyginti visų produkto pardavimo vietų.

Komentarai