Iš kviečių šiaudų pagaminti dantų šepetėliai, kurie suyra žemėje, pirkti eby.com

Taip, žinau, tikriausiai neturėčiau. Neturėčiau užsakinėti smulkmenų iš Kinijos. Neturėčiau naudoti ten neaišku kokiomis sąlygomis pagamintų daiktų. Neturėčiau pasitikėti, kad už darbus ten atlyginama teisingai ar bent jau kad dirba suaugę žmonės. Aš to nežinau, bet tikimybė visuomet yra. Labai nenoriu veltis į šitą diskusiją, tačiau... aš nebenoriu naudoti plastikinių dantų šepetėlių, o Lietuvoje nerandu sau tinkančių kitokių. Tad bandžiau dar kartą kiek kitokius - iš kviečių šiaudų pagamintus šepetėlius, kurie turėtų lengvai suirti žemėje ir taip mažiau teršti aplinką. Labai trumpai mano potyriai.

"Nuostabu yra tai, kad niekam nereikia laukti nei minutės, jei norime pakeisti pasaulį."
A. Frank



Produktas: Iš kviečių šiaudų pagaminti dantų šepetėliai, kurie suyra žemėje, pirkti eby.com
Gamintojas: nenurodytas. Pagaminta Kinijoje
Paskirtis: burnos ertmei valyti
Labiausiai patiko: maloni, plastiką primenanti medžiaga
Labiausiai nepatiko: greit nusidėvi
Matmenys: ilgis: 18,5 cm
Medžiagos: šiaudai, anglies šereliai
Kaina: 4 vnt. - $2,70 US
Kur galima įsigyti: ebay

Ką žada gamintojas: Gerai valantis šepetėliai. Anglies šereliai ilgai nenusilanksto, geriau pasiekia sunkiau prieinamas vietas. Organiški šiaudai naudojami šepetėlių koteliams, spaudžiami karštuoju būdu į formas. Koteliai pagaminti iš šiaudų greit suyra žemėje. 


Mano nuomonė. Ko reiktų tikėtis iš šiaudų pagamintų šepetėlių? Tikėjausi natūralesnių spalvų, o gavau gan ryškius pastelinius šepetėlius, kurių koteliai atrodė lyg plastikiniai. Ar jie iš tikro pagaminti iš šiaudų? Ar jie tikrai suyra žemėje? Reiktų dėti šepetėlius į kompostinę ir stebėti. Kol kas tik mąstau apie kompostavimą bute, tad eksperimento atlikti nepavyks. Belieka tikėti arba abejoti.

Ne itin susižavėjau ir šereliai. Nedidelė galvutė paliko visai gerą įspūdį, tačiau bėda ta, kad jau po pirmo naudojimo matėsi, jog tai nebus ilgai laikantys šereliai. Šepetėlius į vonią nusinešiau balandžio 1 dieną, o jau šiandien noriu juos pakeisti - šereliai nusilankstę, nemaloniai nudilę.. Apmaudu, bet su šitais nepasisekė.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai