ELIZABETH ARDEN "5th avenue" parfumuotas vanduo moterims

Iki šiol apie Elizabeth Arden aromatus girdėjau ne tiek ir daug - tikrai žinojau apie legendinį "Green Tea", tačiau niekad jokio kompanijos aromato nepirkau. O pasirodo Elizabeth Arden puikuojasi krūva  skirtingų aromatų. Vien tik Green Tea turi kelias skirtingas variacijas. Aš regis dar visai nesenai (bet jau arti metų) aklai pirkau "5th Avenue", išbandžiau ir noriu šiek tiek papasakoti apie aromatą.

"Iš pradžių mūsų svajonės atrodo neįmanomos, po to neįtikėtinos, bet kai sutelkiame visas galias, jos tampa neišvengiamos."
Ch. Reeve'is


Produktas: ELIZABETH ARDEN "5th avenue" parfumuotas vanduo moterims (EDP)
Gamintojas: "Elizabeth Arden Inc." Pagaminta JAV
Tūris: 125 ml. Galima nusipirkti 30 ml ir 75 ml pakuotėse
Leidimo metai: 1996 m.
Aromato kūrėjas: Ann Gotlieb
Kaina: 47,90 Eur
Kur galima įsigyti: Eurokos, Kristiana, pigu.lt ir kt.
Kvapo kategorija: gėlių

Gamintojo aprašymas: ELIZABETH ARDEN yra Amerikos kvepalų, odos priežiūros ir kosmetikos kompanija. Elizabeth Arden – buvo inovatorė moterų kosmetikos srityje. Pirmuosius šio prekės ženklo kvepalus kompanija sukūrė 1934 metais.
"5th avenue" parfumuotas vanduo skirtas moterims, kurios mėgsta gėlių aromatus. Kvepalai įkvėpti klasikinės architektūros ir savito Manhateno įvaizdžio. 5TH AVENUE aromate užfiksuotas gundantis ir žinomiausių pasaulyje gatvių stilius. Kvepalai spinduliuoja Niujorko energija ir jauduli, tačiau išlaikant klasikinį moteriškumą ir prabangą.  

ČIA

Viršutinė nata: magnolijos, liepų žiedai, mandarinai, bergamotės, alyvos, pakalnutės.
Širdies nata: muškatas, gvazdikai, tuberoza, našlaitės, persikas, jazminai, kvapniosios kanagos, bulgariškos rožės
Apatinė nata: gvazdikėliai, vilkdalgiai, gintaras, santalai, vanilė, muskusas


Sudėtis: Alcohol Denat., Parfum, Aqua, Dipropylene Glycol, Propylene Glycol, BHT, Alpha-Isomethyl Ionone, Benzyl Alcohol, Benzyl Benzoate, Benzyl Cinnamate, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional, Citral, Citronellol, Coumarin, Farnesol, Geraniol, Hydroxycitronellal, Isoeugenol, Limonene, Linalool, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Ethylhexyl Salicylate, CI 15510, CI 17200, CI 19140.

ČIA

Pakuotė. Aukso spalva dominuojanti pakuotėje sukuria brandumo, rimtumo ir šiokio tokio solidumo, o tikriausiai ir klasikos įspūdį. Aukso ir rudos spalvos kartoninė dėžutė gana paprasta, tačiau idealiai atkartoja stiklinio buteliuko minimalistinį, tradicinį ir labai aiškų dizainą. Buteliuko forma vertikalaus stačiakampio, aiškių formų, pro skaidrų stiklą persišviečia ryškiai geltona spalva dažytas kvapnusis vanduo. Dangtelis kvadratinis su aukso spalvos ir dalinai permatomo, matinio plastiko detalėmis. Pakuotė kuria tradicinio, solidaus, klasikinio dizaino įvaizdį.


Kvapas. Iš esmės tai gėlių aromatas, švelniai sukomponuotomis, subtiliai ir gerai suderintomis ir maloniai pereinančių viena į kitą aromato akordų aromatas. Pradžiūvus stipriam alkoholio kvapui aromatas atsiveria stipriomis pakalnučių natomis ir baltomis gėlėmis, tarp kurių užuodžiu čia magnolijas, čia alyvas bei šiek tiek citrusinių, itin švelnių, vos jaučiamų akordų. Palaipsniui baltų gėlių kvapas sodrėja, atsiveria šiltesnė, prieskoniais pagardinta vidurinioji nata su našlaitėmis, vos jaučiamomis vaisių užuomenomis ir truputėliu rožių kvapo. Galiausiai parfumuotame vandenyje ryškėja ir paprastai sunkesnės santalo, vanilės ir muskuso natos. Tačiau šiame etape aromato intensyvumas jau būna gerokai nuslopęs, tad apatinė nata labai švelni, lengvai kreminė ir labiausiai primena tiesiog malonaus kvapo muilą.

Nors aromato natose itin daug įvairių kvapiųjų ingredientų, tačiau mano uoslei čia akivaizdžiai dominuoja pakalnutės, alyvos ir muiluoto muskuso akordai. Kurie kvapui suteikia elegantiško, švelnaus, moteriško ir gana švaraus kvapo įvaizdį. Kvapas iš ties šie tiek klasikinis, brandesnis, jokiais būdais jo nepavadinsi moderniu, tačiau ir ne 'močiučių' kvapu. Malonus, švelnus, moteriškas, klasikinis, tačiau nieko labai išskirtinio, nieko labai stebinančio - tik klasikinis gėlių aromatas, kuris vyresnei kartai tikriausiai primins jaunystės laikus, o mane sužavėjo ryškia, dominuojančios pakalnutės nata.

ČIA

Mano nuomone, kvapas tinkamiausias:
     ☁ pavasario sezonui;
     ☀ dienos metui.

Kvapas neturi laba ilgo šleifo ir jaučiasi daugmaž per 30 -40 cm nuo kūno odos. Jis neerzina jei šalia yra jautresnių kvapams žmonių, nėra labai stiprus, bet reiktų turėti galvoje, kad ir toli gražu ne pats silpniausias aromatas. Deja, tačiau kvapas ant mano odos išlieka akivaizdžiai trumpai, net labai per trumpai. Jei tik pasipurškus aromatas atrodo stiprus, tai jis ima labai greit blėsti ir jau po maždaug valandos tampa labai silpnu, o po poros - jau beveik nebelieka ant odos ir norisi vėl iš naujo kvėpintis. Apmaudu.


Švelnus, moteriškas, klasikinis aromatas, kuriame dominuoja pakalnučių kvapas. Aromatas apmaudžiai trumpai išlieka ir mane šiek tiek nuvylė. Įdomu, kaip ten su kitais Elizabeth Arden aromatais?

Aromatas panašus į:
- DILIS PARFUM "Dilis Classic Collection No. 5"
- VERA WANG "Vera Wang"
- PASCAL MORABITO "My Diamond"




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Turiu El. Arden kvepalus "white tea" tai negaliu nustoti kvepintis :D o šių man labai patinka pakuotė - tikras saldainiukas mano akims, bet kvapas nope (

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš White Tea nesu uosčiusi! Koks kvapas? O kaip laikosi?
      Pvz prieš penkmetį uostytas Green Tea visai nesužavėjo 🙈

      Panaikinti
    2. neužilgo paskelbsiu apžvalgą išsamesnę apie šiuos kvepalus, bet ką galiu pasakyti dabar, kad kvapas man patiko. sunkus, ryškus, kitoks - toks, kokius ir mėgstu. be to, pirmą kartą rinkausi kvapą internetu neuosčiusi, tai džiaugiuos, kad ne fiasko! :D

      Panaikinti

Rašyti komentarą