NIVEA Sun Kids Protect & Care drėkinamasis losjonas nuo saulės, itin atsparus vandeniui SFP 50+

Vasara artėja link pabaigos, o mano blogo saugykloje dar tebegyvena daug vasariškų nuotraukų bei krūva vasariškų, nespėtų aprašyti priemonių. Visuomet stengiuosi apie viską pakalbėti kiek įmanoma greičiau, tačiau kol nesu tikra, niekuomet nerašysiu skuboto įrašo, niekuomet nepateiksiu pirminės nuomonės. Panašiai nutiko ir su antruoju mūsų apsaugos nuo saulės produktu - nuolat naudoju saviškį Barbaria, o vaiko išbandžiau tik liepos pabaigoje ir kelis kartus šį mėnesį, tad ir ta nuomonė dar niekaip nebuvo spėjusi susidėlioti. Dar parduotuvėje Nivea losjonas nuo saulės sugundė pažadais būti saugiam koralams - t.y. vandens augalijai (tikiuosi ir gyvūnijai) bei faktas, kad sukurta ir skirta vaikams. Kas čia galėtų būti blogai? O gerai? Apie viską naujame įraše.

"Mūsų maksimali laisvė yra teisė ir galia nuspręsti, kokią įtaką mums darys aplinkiniai."
St. R. Covey


Produktas: NIVEA Sun Kids Protect & Care drėkinamasis losjonas nuo saulės, itin atsparus vandeniui SFP 50+
Gamintojas: "Beiersdorf". Pagaminta Ispanijoje
Paskirtis: apsaugoti nuo saulės (UVA ir UVB spindulių); saugoti nuo nudegimų
Tinkamas tipas: visiems ir vaikams
Labiausiai patiko: pažadai, kad saugus vandenyje esančiai gyvybei
Labiausiai nepatiko: nėra atsparus vandeniui
Tūris: 200 ml
Kaina: 9,97 EUR
Kur galima įsigyti: pirkau Martina, bet galima įsigyti ir Drogas, Eurokos, Maxima ir kt.

Ką žada gamintojas: NIVEA SUN Kids drėkinamasis losjonas nuo saulės SPF50+, labai didelė apsauga. Jautrią vaikų odą puoselėjanti formulė. Ypač veiksminga apsauga nuo UVA ir UVB spindulių akimirksniu apsaugo odą nuo nudegimų ir ilgalaikės žalos. Priemonė ypač atspari vandeniui.


Pakuotė. Nivea nebūtų Nivea, jei jų spalvinėje gamoje nevyrautų mėlyna spalva - bene visi kompanijos produktai turi arba mėlyną foną arba bent kelis mėlynus akcentus. Butelaitis pagamintas iš minkšto plastiko su ryškiai geltonu atkemšamu dangteliu. Pakuotė labai patogi naudojimo metu - patogiau ir elementariau kūno losjonui regis nebūna. Net jei čia būtų pompa - į paplūdimį buteliuką su pompa neštis nesaugu, visko nutinka, o čia viskas paprasta. Pakuotės akcentus sudaro ryškiai mėlyna, jau minėta, spalva ir mažas mielas vėžliukas su nardymo akiniais, matyt kad vaikams būtų smagiau. 

Kvapas kosmetinis, saldus ir kažkuo primena kepinius ar desertus. Ir visgi toks kvapas būna tik uostant iš buteliuko - tepant ant odos saldumas išgaruoja bene akimirksniu, palikdamas tik kosmetinį aromatą.

Konsistencija kaip kūno losjono - lengva, tačiau ne vandeninga.


Sudėtis: Aqua, Homosalate, Glycerin, Alcohol Denat., Butyl Methoxydibenzoylmthane, BIS-Ethylhexykoxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Ethylhexyl Salicylate, Dibutyl Adipate, Ethylhexyl Triazone, Copernicia Cerifera Cera, Panthenol, VP/ Hexadecene Copolymer, Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid, Tetrasodium Iminodisuccinate, Cellulose Gum, Tocopheryl Acetate, Sucrose Polystearate, Polyglyceryl-4 Diisostearate/ Polyhydroxystearate/ Sebacate, Sodium Stearoyl Glutamate, Hydrogenated Polisobutene, Butylene Glycol Dicaprate/ Dacaprylate, Microcrystalline Cellulose, Xanthan Gum, Acrylates/ C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Sodium Chloride, Trisodium EDTA, Sodium Hydroxide, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol, Parfum.


Poveikis. Kūno losjoną lengva naudoti, jis gan lengvai pasidengia ant odos, nereikia vargti su paskirstymu. Ir visgi purškiami skysčiai prie jūros daug patogiau. Mums dažniausiai tepant tokio tipo priemones kur nors pasitaiko smėlio, nuvalyti sunku, tad ir  rutuliojasi tos smiltelės kartu su losjonu ant odos.

Priemonė iš ties visai neblogai apsaugo nuo įdegio - specialiai keliose vietose losnojo netepiau ir stebėjau, kaip greit tokiose vietose oda įdega, palyginus su losjonu. Iš pirmo žvilgsnio viskas labai gerai. Bet yra ir blogų aspektų - tarkim priemonė žadasi būti labai atspari vandeniui. Turėjau kelias labai atsparias priemonės, nuo kurių po maudynių ant odos susidarydavo vandens lašiukai, kremas likdavo savo vietoje ir neleisdavo vandeniui ją nuplauti. Šiuo atveju labai griežtai prieštarauju dėl atsparumo - užtenka vaikui pasitaškyti ir jau matau, kai įdega pagal nutaškytus lašiukus. Tuomet skubu prausti ir vėl iš naujo dengti, kad neįdegtų netolygiai. Visiškai nuplauti likučius nėra taip lengva kaip atrodo, tenka ir patrinti, o geriausiai viską būtų nuplauti muilu ar dušo geliu. Tik kaip tu prie jūros tokias priemones naudosi? Viskas gi į vandenį pateks!

Viena iš priežasčių, dėl ko pirkau šitą losjoną buvo pažadas dėl sudėties: sudėtis be Octinoxate ir Oxyvbenzoate, kurie kenkia koralams ir vandens florai (o gal ir faunai?). Man atrodo, kad rinkoje vienintelis saulės kosmetikos produktas, kuris aiškiai tai pozicionuoja ant pakuotės ir tai kelia norą nusipirkti. Va ir mano gamtos mylėtojos, zero waste šalininkės dukterėčios vien dėl šios priežasties perka Nivea apsaugos nuo saulės priemones. Tačiau su sudėtimis čia nėra viskas gerai: pats pirmas filtras sudėtyje nesaugus, galimai toksiškas. Sudėties viršuje puikuojasi ir denatūruotas alkoholis, kuris kaip žinote pažeidžia odos apsauginį barjerą, sausina odą naudojimo eigoje. Na ir norint, tikrai galima ieškoti priekabių bene visoje sudėtyje, tik norėjosi akcentuoti tuos, kurių daugiausiai. Tad ar tikrai tinka vaikams? Ar tikrai saugu naudoti? Man pasitikėjimo nesukėlė ir manau, kad galima rasti geresnių apsaugos nuo saulės priemonių su saugesnėmis sudėtimis ir/ ar iš ties atsparių vandeniui. Na taip, tragedijos nėra, bet norisi ir kokybiškiau, ir saugiau, ir geriau. O jums?




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Kadangi man nelabai reikia, jokių kremų nuo saulės nenaudoju, tai ir galvos sukti dėl sudėčių nebereikia :D Ech, kaip gaila, kad vasara jau baigėsi, labai trūks saulės ir šviesos... :( Kažkaip pasigendu Jūsų instagrame, bent man patinka paprasti buitiniai įrašai, gaila, kad retai ten pasirodote.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, kad pasigendate ir ieškote - labai malonu žinoti :) Šiuo metu instagram platforma manęs visiškai netraukia, galbūt jei vėl bus didesnio noro ir vėl dalinsiuosi :)
      Visiškai nenaudojate apsauginių kremų? Labai smalsu kodėl? Visgi mano patirtis sako, kad saulė nėra labai sveika odai, o su amžiumi vis labiau pajaučiu ir neigiamą jos poveikį, jei kremą kurią dieną pamirštu. :(

      Panaikinti
  2. Labai įdomu, ačiū už pasidalinimą!
    https://komoda.lt/lt/apatinis-trikotazas/chalatai/

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labas vakaras, miela bendramiestiete,
    gal galite ką parekomenduoti banglentininkams? :) Veido oda atvira vandeniui, vėjui ir saulei, dabar jau ir gan šaltu oru.
    Apsauga nuo UV dabar jau nėra prioritetas (nors turbūt vis dar aktualu ir vistiek matyt nėra atsparaus vandeniui drėkinamojo kremo be UV apsaugos).

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labas,
      Tikriausiai dabar aktualiau vėjas ir šaltis. Aš rinkčiausi aliejaus ar sviesto pagrindo apsauginius kremus. Mano vaikui labai tiko Weleda Calendula linijos balzamas - žiemą puikiai apsaugojo, tik svarbu pasitepti bent kelias minutes prieš einant į lauką. Nuoroda: https://geleta-kosmetine.blogspot.com/2018/01/weleda-calendula-baby-wind-und.html

      Panaikinti

Rašyti komentarą