BARBARIA Solar/Sun apsauginis kūno losjonas nuo saulės SPF30 spartinantis įdegį

Vasara įpusėjo ir man regis metas pakalbėti apie šių metų apsaugines priemones nuo saulės. Nors šiuo metu saulė visai nedžiugina, nors paplūdimyje ir nepagulėsi, tačiau gražių, saulėtų ir karštų dienų šiais metais buvo ne viena ir gerai išbandyti kelis turimus produktus jau spėjau. Pirmasis apie kurį norisi šiek tiek papasakoti  - man nauja ir prieš tai negirdėta Barbaria kompanijos priemonė, kuri žadėjo ne tik patikimai apsaugoti nuo saulės, tačiau ir spartinti įdegimą.

"Eik savo keliu, o žmonės tegu kalba, ką nori."
Dantė



Produktas: BARBARIA Solar/Sun apsauginis kūno losjonas nuo saulės SPF30 spartinantis įdegį
Gamintojas: "barbaria". Pagaminta Ispanijoje
Paskirtis: apsaugoti nuo UVA ir UVB spindulių ir spartinti įdegį
Tinkamas tipas: visiems, išskyrus kūdikius iki 6 mėn.
Labiausiai patiko: lengva konsistencija
Labiausiai nepatiko: įdegio tikrai nespartina
Tūris: 200 ml
Kaina: 9,09 Eur
Kur galima įsigyti: Martina

Ką žada gamintojas: Apsauginis losjonas nuo saulės SPF30. Apsaugo nuo UVA ir UVB spindulių ir spartina įdegį. 
Naudojimas: tepti kūno odą. Naudoti prieš deginimosi procedūrą. Suprakaitavus, po plaukiojimo būtina naudoti pakartotinai. . Netinka jaunesniems nei 6 mėn. vaikams.


Pakuotė. Balto plastiko buteliukas, aptrauktas ryškiaspalve plėvele - etikete. Dizainas labai ryškus, vasariškas, egzotiškas, ko čia tik nėra: ir flamingas, ir egzotiniai augaliai ir tolimųjų kraštų gėlės... Pakuotės dizainas labai mergaitiškas, tačiau tikriausiai dėl tokio ryškumo ir atkreipiau dėmesį į prekinio ženklo priemones. Pakuotės plastikas vidutinio minkštumo, gal kiek į kietesnę pusę, tačiau dėl to jokių problemų neturėjau - išsispaudžia lengvai ir be didesnių vargų. Pakuotės dangtelis atsisuka, o jo viršus atsikemša patogiam naudojimui - paprasta ir efektyvu.

Kvapas. Gamintojas priemonės sudėtyje nusprendė naudoti kvapiąsias medžiagas, bet kuo kvepia pasakyti sunku. Kvapas lyg ir primena kažkokį kažkada naudotą kremą, tai sakyčiau kvepia kosmetiniu aromatu, kuris mano uoslei neutralus - nei malonus, nei erzinantis.

Konsistencija kreminė, labai primena lengvą losjoną. Ir čia yra pats geriausias priemonės aspektas. Nemėgstu sunkiai pasidengiančių, riebių, sunkių kremų paplūdimyje.


Sudėtis: Aqua, C12-15 Alkyl Benzoate, Octocrylene, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid, Cetearyl Glucoside, Titanium Dioxide (nano), Glycerin, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Artemia Extract, Acetyl Tyrosine, Riboflavin, Triethylhaxanoin, Phenoxyethanol, Isohexadecane, Sodium Hydroxide, Glyceryl Stearate, Stearic Acid, Sodium Carbomer, Aluminum Stearate, Parfum, Xanthan Gum, Alumina, Polyhydroxystearic Acid, Tetrasodium EDTA, Methylparaben, Acrylates/ Vinyl Isodecanoate Crosspolymer, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3 Diol, Potassium Sorbate, Ascorbic Acid, Citric Acid, Sodium Benzoate, Sodium Sulfite, Ethylparaben, Sodium Methylparaben.


Poveikis. Man labai nepatinka sunkūs, riebūs kremai nuo saulės, kuriuos vis bandai įmasažuoti į odą, o jie sunkiai pasiduoda paskirstymui, gana stipriai apsunkina odą ir padengti paplūdimyje, kur pilna smėlio yra ne tokia jau lengva užduotis. Šitas kremas tiesiog stebina lengva losjono konsistencija. Jis labai greit pasidengia, gana greit susigeria, tad paplūdimyje vienas džiaugsmas tokį produktą naudoti. Priemonės sudėtinėms dalims aš neturiu didelių priekaištų - yra čia ir naudingų medžiagų, ir vidutinio saugumo filtrų ir keli žalingi ingredientai. Tikriausiai stebina tik konservantas Phenoxyethanol, kuris sudėtyje yra gan aukštai. Žinodama, kad jo gali būti iki 1% puikiai suvokiu, kad žemiau jo esantys ingredientai tik menkučiai lašeliai losjono sudėtyje.

Aš šia priemone susigundžiau pirmiausia dėl pažado spartinti įdegimą. Jei mano skaitote jau kuris laikas, tikriausiai puikiai žinote, kad mano oda dega sunkiai ir vasaromis dažniausiai vaikštau baltesnė nei tautietės. Ne visad taip buvo, iki auglio aš puikiai įdegdavau gražia tolygia šokoladine spalva, niekad nesu nudegusi odos. Tačiau gyvenimas keičiasi, jau daugiau nei dešimtmetį gyvenu kaip baltaodė. Įdegti noriu tikriausiai ne tiek dėl savęs, kiek dėl aplinkinių - man labai nepatinka teisintis, aiškinti ir pasiaiškinti ant kilimėlio kodėl aš tokia balta, kiekvienais metais, tiems patiems artimiems žmonėms, tad visomis pastangomis bandau bent truputėlį įdegti. Paprastai gelbsti va tokie įdegį spartinantys kremai ir papildai, kurie padeda greičiau įdegti (geriu pavasarį). Deja, tačiau šitas kremas nespartina įdegio, nepadeda greičiau įdegti ir vargu ar yra gabus tai daryti? Užtat nuo saulės apsaugo visai neblogai, bent jau mano oda nesiskundžia.

Sakyčiau neblogas losjonas, kuriame geriausią įspūdį palieka lengvutė konsistencija, o visa kita? Ech, na taip vidutiniškai - nei įdegio spartina, nei atrodo pakankamai saugus ir stiprus, kad tepčiau vaiką ir itin greit nudegantį vyrą. Šiemet naudosiu, o antrą kart nemanau kad norėsiu pirkti.

P.S. losjonas nėra atsparus vandeniui - kas kart nusimaudžius ar suprakaitavus jo likučius būtina gerai nuplauti nuo odos ir pakartotinai padengti iš naujo.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai