L'OCCITANE Collection De Grasse "Iris Bleu & Iris Blanc" tualetinis vanduo moterims

2015 metais į rinką L'Occitane en provence išlydėjo dar vieną Collection De Grasse aromatą, su jaudinančio baltojo ir mėlynojo vilkdalgio natomis "Iris Bleu & Iris Blanc".

"Žmonės, iš planetos, kurioje nėra gėlių, manytų, jog tikriausiai bepročiai, visą laiką besidžiaugiantys tuo, ką matome aplink save"
Iris Murdoch

Vilkdalgis, mano nuomone, yra jausmingos ir brandžios moters augalas, skleidžiantis subtilų aromatą ir džiuginantis akį neįprastos formos žiedais. Tai kvapas moters, kuri jau žino ko nori... L'Occitane subtilų aromatą supakavo kartu su vaisiais ir pateikė dar vieną, šį kartą lengvą, pavasario aromatą.


Produktas: L'OCCITANE Collection De Grasse "Iris Bleu & Iris Blanc" EDT - Graso kolekcijos mėlynųjų ir baltųjų vilkdalgių tualetinis vanduo
Gamintojas: "L'Occitane". Pagaminta Prancūzijoje
Kaina*: priklausomai nuo tūrio:
  • 7,5 ml - 8,50 EUR (29,35 Lt)
  • 30 ml - 33,00 EUR (113,94 Lt)
  • 75 ml - 55,00 EUR (189,90 Lt)
Kur galima įsigyti: L'occitane parduotuvėse arba internetinėje parduotuvėje ČIA
Leidimo metai: 2015 metai
Aromato kūrėjas: Karine Dubreuil
Kvapo kategorija: medienos - vaisių

Gamintojo aprašymas: Graso kolekcija yra dedikuota Prancūzijos provincijos miesteliams, kurie tieka medžiagas ir augalus L'Occitane kvepalams.
"Iris Bleu & Iris Blanc" – išskirtinis šios kolekcijos aromatas, kuriame dera mėlynojo iriso iš Graso aksominės natos, švelnumo ir vaiskumo akordų šiam aromatui suteikia baltojo iriso iš Viduržemio jūros regiono natos. Tai gėlė, simbolizuojanti Graso parfumerijos istoriją, tai naujas aromatas, kuriame susilieja baltojo ir mėlyno iriso subtilumas: Iris Bleu & Iris Blanc. Tai unikali gėlių kompozicija, kurioje dera Iris pallida (mėlynasis irisas) ir Iris florentina (baltasis irisas). Mėlynojo iriso aromatas užaugintas Grase, specialiai L'OCCITANE‘ui. Jis suteikia aromatui aksominių, turtingų natų. Baltasis irisas pasirinktas iš Viduržemio jūros regiono, suteikia aromatui šviesos, subtilumo, trapumo.
"Iris Bleu & Iris Blanc" unikalus aromatas, išskirtinas, aksominis, turintis kelias spalvas.

Pilna "Iris Bleu & Iris Blanck" gaminių linija. Iš ČIA


Viršutinė nata: citrusiniai vaisiai, juodieji serbentai
Širdies nata: baltasis vilkdalgis, mėlynasis vilkdalgis, ylan-ylang, figos nektaras, persikas
Apatinė nata: baltasis muskusas, kedras


Sudėtis: Alcohol**, Aqua/ Water**, Parfum/ Fragrance, Iris Pallida Root Extract**, Iris Florentina Root Extract**, Glycerin**, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Ethylhexyl Salicylate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Citronellol, LinaloolAlpha-Isomethyl Ionone, Hydroxycitronellal, Hexyl Cinanamal, Limonene, CI 60730/ ex.Violet 2, CI 42090/ex. Blue 1.
** Natūralios kilmės ingredientai


Pakuotė. Kaip matote, gavau tik vilkdalgių kvepalų mėginio pakuotę ir dar nepirkau pačių kvepalų. Tačiau apie pakuotę mielai papasakosiu. Išorinė pakuotė išlaiko Graso kolekcijos (Collection De Grasse) stilizaciją: estetiška, paprasta, lengvai identifikuojamas aromatas pagal dviejų pagrindinių ingredientų užrašus, šiuo atveju "Iris Bleu & Iris Blanc". Kartoninė dėžutė puošta švelniai violetine spalva su melsvu atspalviu.


Nuotrauka skolinta iš ČIA

Viduje esantis skaidraus stiklo buteliukas papuoštas aukso spalvos vilkdalgio motyvais. Buteliukas elegantiškos, paprastos kvadrato formos. Man patinka, kad kvapas papildomai identifikuotas ant stiklinio buteliuko, ir man norint rasti reikiamą kvapą nereikia ieškoti ant dugno esančio lipduko su kvapo pavadinimu, kas būna beje visuose aromatuose. Subtilu ir elegantiška.


Kvapas. Pasipurškusi tualetiniu vandeniu pirmiausia užuodžiu stipriausias šio kvapo natas: vidutiniškai saldžius juoduosius serbentus ir citrusinius vaisius. Po kelių minučių aromatas išsisklaido ir tampa sunkesnis, užuodžiu figas ir persikus ir turėčiau užuosti vilkdalgius, tačiau vilkdalgių nejaučiu, na, galbūt vos vos. Tačiau man atrodo, kad vilkdalgis aromate tapo daugiau idėja, kurią užgožia sunkesnės vaisių natos... Galiausiai dar po kelių minučių kvapo saldumas dingsta ir aromatas suskamba aiškiomis medienos natomis, scenoje pasirodo kedras ir muskusas.

Apskritai aromatas labai lengvas, nėra pernelyg saldus, greičiau lengvutė, jaunos merginos, bandančios žengti į didelių moterų pasaulį, elegancija. Man patinka elegantiškas vilkdalgių kvapas, tačiau jis šiame aromate gerokai per silpnas, jo labai trūksta tarp vidutiniškai saldžių vaisių ir gaivios, aiškios medienos natų. Tačiau aš puikiai įsivaizduoju šį kvapą ant savęs karštą, karštą, karštą vasaros dieną....


Mano nuomone kvapas labiau tinkamas:
      ☀ dienos metui;
      ☁ pavasario sezonui.

Subtilus ir lengvas aromatas ant mano odos išlieka vos 1-1,5 valandos, tikrai ne ilgiau. Tačiau dažniausiai kvapą užuodžiu iki valandos laiko, net prikišusi nosį prie pakvėpinto riešo. Gaila... kvapas nepasižymi ilgu išlikimu. Pasipurškus tualetiniu vandeniu, kvapas lieka ant odos, jis nepalieka šleifo ir jo praktiškai neįmanoma užuosti per rankos ilgį...


REZIUMĖ.
Tualetinis vanduo išlieka per trumpai ir jį sunkiai galima užuosti net tik ką pasipurškus ant odos, išskyrus tuo atvejus kai nosį prikišu prie pat užpurkštos odos ploto. Aromato idėja buvo sukurti vilkdalgių kvepalus, tačiau pats vilkdalgis tapo kvapo idėja, bet jokių būdu ne aromato širdimi. Užgožtas nesaldžių vaisinių natų ir aiškaus kedro medienos skambesio, jis tik pakuotės išvaizda ir užrašais primena, kad tai turėtų būtų vilkdalgių aromatas.
Man tai gražus, mielas, lengvas ir elegantiškas kvapas, tačiau deja, nieko įsimenančio... Kvapą galėčiau dėvėti tik itin karštą vasaros dieną, kai stiprūs gėlių ir vaisių kvapai erzintų uoslę.

Aromatas panašus į:
- HERMES "Hiris"
- E. COUDRAY "Iris Rose"
- 1000 FLOWERS "Wild Carrot Iris"




Ačiū, kad skaitote,

Linkiu gėlių kvapų kupino vakaro,
Gėlėta kosmetinė
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau.

Komentarai