Mano veido priežiūros rutina: ką, kada ir kaip naudoju?

Prieš kurį laiką manęs klausėte, kaip aš prižiūriu savo odą, kokias priemones naudoju, kada jas naudoju ir kokie svarbiausi mano odos priežiūros svarbiausi žingsniai, kurių niekuomet nepraleidžiu. Taip pat papasakosiu ir kelis dalykus, kuriuos darau sudirgus odai, atsiradus raudonoms dėmėms, odai praradus stangrumą ir t.t.

Tikriausiai prieš pradedant visą įrašą, noriu papasakyti, jog mano oda yra normali/ sausa, todėl kalbėsime būtent apie tokios odos priežiūrą ir jos poreikius, nors tikrai bus keletas dalykų, kurie tinka visiems odos tipams. Ar jūsų oda sausa, riebi, mišri, normali? Visiems odos tipams tinka pagrindiniai žingsniai, kurie bus paminėti ir šiame įraše, tik galbūt priemones jau reiktų pasiderinti pagal savo odos tipą, todėl tikiu, jog šitas įrašas bus naudingas ir toms, kurių oda visiškai kitokia negu mano.

"Tik nuoširdžiai ieškodamas tiesos pelnysi ramybę"
B. Paskalis


RYTAS:

ODOS VALYMAS
Kiekvieną rytą pradedu nuo odos valymo - tai bet kuriam odos tipui privalomas žingsnis. Esu girdėjusi, kad sausą odą turinčios merginos neprausia veido vandeniu! Buvau šokiruota ir dar labiau nustebau, kai sužinojau, kad vietoj vandens merginos renkasi drėgnas servetėles, nes vanduo neva sausina odą! Aš manau, jog servetėlės tikrai sausina daugiau ir turi daugiau žalingų ingredientų negu vanduo ir prausiklis.

Paprastai man labiau patinka gelinės konsistencijos prausikliai, kuriuos labai patogu naudoti su Konjac kempinėle veidui prausti. Tačiau šiuo metu turiu Rival de Loop "Clean & Care" putojantį veido prausiklį, kuris man patinka, o ir su juo, kai putas paskirstau and veido, viską dar paprausiu bei pamasažuoju Konjac kempinėle.

Na, ir galiausiai, kai jau viską nuprausiu nuo veido, nuvalau specialiai veidui skirtu rankšluostuku. Anksčiau visą veiduką valydavau į bendrą rankšluostį (turim atskirus kiekvienam šeimos nariui), tačiau pastebėjau, kad kažkaip odai negerai. Nesenai prisipirkau mažiukų rankšluostukų ir keičiu juos kasdien - taip esu garantuota, jog mano veido oda švari, kaip sakoma vakarykščių bakterijų ant odos neperkeliu. Manau šitas metodas daug svarbesnis aknės paveiktai odai, tačiau patinka ir man.


TONIZAVIMAS
Pirmas dalykas, kurį darau ryte, iš karto po prausiklio yra ledo terapija - šiuo metu naudoju agurkinius ledukus veidui ir net nežinau, kaip šią dalį reiktų vadinti? Prausimu ar tonizavimu? Aš linkusi manyti, jog tai daugiau tonizavimas, todėl šį žingsnį paliekame čia. Aš jums jau pasakojau, apie šią ledo terapiją ir jos naudą visiems odos tipams. Bei pasakojau, kad palieku po ledo ištirpimo veidui nudžiūti natūraliai. 

Jeigu nenaudojate ledo terapijos, šis žingsnis būtų jūsų pamėgtas ir odos tipą atitinkantis veido tonikas arba, kaip nesenai vietoj toniko rinkausi rožių vandenį. Toniko paskirtis nėra tik pašalinti po prausimo likusius nešvarumų likučius ar paruošti veido odą sekančiam žingsniui. Ne, tonikas dar ir sureguliuoja veido pH, kurį išbalansuoja vanduo ir prausikliai. Todėl tonizavimo žingsnio nereiktų pamiršti nė vienam odos tipui.

Nors aš rytais naudoju ledukus, bet kartais jaučiu, kad veidui trūksta tonizavimo (būna kad oda labiau pasausėja, man tik ledo nepakanka), tuomet po ledo dar dedu truputį Lavera veido toniko. Bet dažniausiai rytams man pilnai pakanka tik ledukų.


DRĖKINIMAS
Ir paskutinis žingsnis - veido kremai: pirmiausia paakiams renkuosi kremus arba želė, kurie sprendžia konkrečiu metu esančią problemą - kartais renkuosi nuo raukšlių, kartais drėkinamuosius, tačiau dažniausiai tuos, kurie žada pašviesinti tamsius paakius. Šiuo metu naudoju Fleur de Sante paakių kremą, šviesinantį pajuodusius paakius, neblogas, tačiau tikrai ne stebuklas, manau galima rasti ir geresnių variantų.

Veido kremas yra labai labai individualus dalykas, o ir jų pasiūla tokia milžiniška, kad net aš nežinau, kokį kremą geriausia būtų naudoti. Be abejonės, visiems odos tipams svarbus drėkinamasis kremas, o visi kiti, jau priklauso nuo jūsų poreikių. Aš vėlgi, renkuosi pagal tai, ko man tuo metu reikia - tai gali būti ir stangrinamasis, ir maitinamasis, ir nuo raukšlių, ir reguliuojantis odos balansą... Čia iš tiesų labai individualus pasirinkimas. Aš kaip tik baiginėju Green Feel veido kremą, žadantį saugantį odos jaunystę ir neleisti jai pasenti. Tad deja, bet dėl kremų kažką patarti yra labai labai sunku, nebent jūsų oda tokio pat tipo kaip mano - bandau plačiau papasakoti rašydama apie kremus, tačiau tikriausiai visos puikiai suvokiame, kad veido kremas labai individualus dalykas - jei tinka man, nebūtinai tiks jums ir atvirkščiai. Tad renkantis kremą, svarbu nepamiršti, kad odą drėkinti reikia, o visos kitos funkcijos - individulus jūsų pasirinkimas. 😉

Ir galiausiai, rytais niekuomet nepamirštu palepinti savo lūpų balzamu - mano lūpų oda man kartais atrodo dar įnoringesnė negu veido, todėl nepamirštu jų palepinti balzamu ne tik ryte, tačiau ir kelis kartus dienos eigoje. O tada - jau keliauju darytis makiažo...


VAKARAS:

VALYMAS
Atėjo vakaras, baigėsi diena ir mes vėl grįžtame prie trijų pagrindinių žingsnių, kurių pirmas - veido odos valymas. Jei tą dieną dažiausi (taip, būna ir nesidažau), tai pirmiausia su akių makiažo valikliu nusivalau akis ir lūpas (šiuo metu mano valiklis iš Garnier), o veidą su miceliniu vandeniu (šiuo metu iš Avril). Na, o jei nesidažau, tuomet tiesiog viską nusivalau su miceliniu vandeniu, o jo likučius nuplaunu su prausikliu.

Nors visi gamintojai teigia, kad micelinių vandenų nuplauti nereikia, bet tyrinėdama jų sudėtis aš nebesu tokia tikra - dažnai ingredientai manęs netenkina ir aš nenorėčiau, kad jie ilgiau būtų ant mano veido odos negu būtina makiažo valikliui, be to, vistiek norisi veidą nusiplauti vandeniu, kad jausčiausi visiškai švari. Tiesiog, pastarieji keli miceliniai vandenys nenuvalydavo makiažo visiškai pilnai, todėl būtinai prausiu. Tik va, konjak kempinėlę vakarais naudoju ne visuomet, nežinau kodėl, tačiau vakaro rutina ir taip ilgesnė nei ryto, todėl dažnai pamasažavimą kempinėle paprasčiausiai praleidžiu.


TONIZAVIMAS
Visus makiažo likučius (jei tokių dar lieka) nuvalome rožių vandeniu arba toniku, tinkančiu mūsų odos tipui. Šiuo metu rinkoje nėra labai daug tonikų pasirinkimų, bet rinkitės tokį, kuris būtų be alkoholio, nes pastarasisi gali sausinti ir pažeisti odos apsauginį barjerą. Neprašausite ir su drėkinamuoju - toks tiks visiems odos tipams, o visa kita labai priklauso nuo jūsų pačių poreikių.


DRĖKINIMAS, MAITINIMAS
Tuomet naudoju Dr. Organic rožių serumą veidui - apie jį dar neturiu tvirtos nuomonės, todėl papasakoti, ką apie jį manau būtų sunku: gamintojas sako, jog jis turėtų tonizuoti veido odą, suteikti jau daugiau stangrumo. Apskritai, serumas reikalingas mūsų gilesniems odos sluoksniams. Kai kremai veikia paviršinius - serumas įsiskverbia giliau ir visą gerą darbą atlieka būtent ten. Pirmiesiems bandymams su tokiais kosmetikos produktais rekomenduočiau rinktis silpnesnes priemones, o paskui stebėti savo odos poreikius bei pokyčius naudojimo eigoje. Kol kas man atrodo, jog šitas rožių serumas man ne itin tinka ir nedaro labai didelės naudos, tačiau šiuo metu esu sunaudojusi dar per mažą jo kiekį, kad galėčiau spręsti apie serumo poveikį.

Tik užtepusi serumu, veidą masažuoju nefrito akmens masažuokliu veidu, nepamirštu ir paakių srities, tik čia naudojuosi mažesniu galiuku ir saugau, kad serumo nepatektų ant paakių srities. Veido masažas padeda serumui greičiau įsigerti, kartu aktyvina kraujo apytaką, ko pasekoje veido odos ląstelės greičiau atsinaujina ir oda tampa gražesnio skaistesnio atspalvio.

Galiausiai paakius sudrėkinu Fleur de Sante paakių srities kremu, o lūpas Burt's Bees lūpų balzamu. Veido odą, kur dengiau serumu, atsargiai, kadangi serumas nebūna visiškai susigėręs, įtapšnoju Green Feel kremu. Pastarasis kremas yra skirtas naudoti tiek dienos, tiek nakties metui, tačiau jei renkatės dieninį kremą, nepamirškite įsigyti ir naktinio. Jokiu būdu nemaišykite kremų - jei gamintojas sako, jog kremas naktinis, vadinasi jis skirtas veikti ne prie saulės šviesos ir ant jo dengti makiažo negalima, lygiai kaip netepkite dieninio kremo nakčiai - SPF apsauga po mėnulio šviesa jums tikrai nereikalinga. 😊 Nesu chemikė, bet yra dar keletas labai svarbių priežasčių, kodėl dieninis kremas skirtas dienai, o naktinis - nakčiai ir maišyti tikrai nevalia, net jei liko kažkurio likučių - naudokite juos tik tuo paros metu, kuriam jie yra skirti.


1-2 KARTUS SAVAITĖJE:

NEGYVŲ LĄSTELIŲ ŠALINIMAS

Nepriklausomai nuo odos tipo, 1-2 kartus savaitėje būtina šalinti negyvas odos ląsteles. Kažkurioje konsultacijoje veido priežiūros klausimais konsultuojanti mergina mane tikino, jog veido šveitimas yra visiškai nereikalinga procedūra normaliai - sausai odai. Ši mintis mane pakankamai ilgai griaužė ir galiausiai nuprendžiau, jog gal tikrai nereikia? Pusmetį nenaudojau jokių šveitiklių, ir o Dieve, kaip aš pasigailėjau - veido oda ėmė labai stipriai kimštis, visas paviršius atrodo negrąžus, nedailus - odai verkiant reikėjo šveitimo... Tačiau aišku, būtina žiūrėti, kokio tipo jūsų oda: jei ji sausa, galbūt pakaks ir vieno kartą per savaitę, tiesiog reiktų stebėti odą ir žiūrėti jos poreikius.

Bandydama pakeisti savo įprastą šveitiklį, nusipirkau giliai valantį muilą iš Natura Siberica, kuris iš tiesų gerai valė inkštirus ir paviršinį odos sluoksnį, tačiau taip greitai sudirgindavo odą - tik uždedu, iš karto nuplaunu, ir ji tampa visa raudona. Ir išlieka sudirgusi visą dieną! Taip, ji veikia gerai, įraše minėjau, kad netinka tik jautriai odai, tačiau rekomenduočiau ją rinktis labai atsargiai. Nors turiu dar pusę pakuotės, bet galvoju kelis kartus tiesiog pasidaryti gilų kūno odos valymą ir daugiau nebekankinti savo veiduko odos.

Vietoj šio šveitiklio prieš kelias dienas nusipirkau Čystaja Linija veido šveitiklį, kuris man pasirodė aštrokas - reikės daugiau pabandyti, patestuoti ir eigoje papasakosiu, ką apie jį manau. Na, ir žinoma, nepamirštame pasirūpinti savo lūpomis - jas nušveičiame lūpų šveitikliu (šiuo metu pas mane iš Lush) ir nepamirštame lūpų balzamo.


PAPILDOMA PRIEŽIŪRA SU KAUKĖMIS
Veido kaukes yra visiškai saugu naudoti porą kartų savaitėje ir šitoje kaukių gausybėje (nuotrauka žemiau) vyrauja valomosios arba drėkinamosios kaukės. Aš renkuosi tą dieną, kai naudoju šveitiklį, odą palepinti drėkinamąja arba maitinamąja kauke, o sekantį kartą, kai oda negauna mechaninio valymo šveitikliu - renkuosi molio arba valomąją kaukę. Aš nežinau ar reikia čia esančią, kiekvieną kaukę minėti ir aptarti, ką kuri daro? Manau ne, tiesiog įkeliu jums nuorodą į veido kaukes, o ten jau galite surasti apie tą, kuri jus konkrečiai domina. Ir aišku, visuomet galite paklausti manęs, o jei kažko dar nepaminėjau - būtinai papasakosiu, kai pribręs nuomonė.


SPECIALIOSIOS PASKIRTIES PRIEMONĖS, PAGAL POREIKĮ:

Ir dar yra priemonių, kurių naudojimas labai priklauso nuo jūsų odos poreikių: sudirgsta, išsausėja, parausta, praranda elastingumą, atsiranda spuogeliai ir t.t.

Spuogeliams aš naudoju arbatmedžio aliejų, tačiau jų pas mane būna retai, jie atsiranda nedažnai, todėl nežinau, kaip veiktų kitus odos tipus. Po jo naudojimo aš visuomet jaučiu šiokį tokį odos sausumą, tačiau jis būna vietinis, nedidelis ir dėl to pernelyg nesijaudinu.

Kai oda atrodo suglebusi, neelastinga, kol kas griebiuosi hialiurono rūgšties, tačiau šiuo metu neturiu jokios ir kol kas neplanuoju įsigyti.

Vienintelę, specializuotą priemonė, kurią turiu šiuo metu, yra ODA atkuriamasis serumas su vitaminu C, skirtas paraudusiai odai. Kol kas jis man labai patinka, nes skruostų paraudimas (kuris prasidėjo spalio mėnesį) pamažu dingsta ir kas kartą man vis mažiau ir mažiau juos reikia maskuoti. Žinoma, kai tik prisiruošiu, būtinai papasakosiu apie jį šiek tiek plačiau.

Tai specialiosios paskirties priemones reiktų rinktis pagal odos būklę, naudoti tiek, kiek reikia jūsų odai, pagal jos poreikius.


KIEKVIENĄ DIENĄ - VITAMINAI

Ypatingai pavasarį, kai mūsų oda yra išvarginta po žiemos, kai jai trūkta vitamino D, E, seleno ir krūvos kitų elementų, reiktų nepamiršti bent mėnesiuką panaudoti vitaminus odai. Tai tikrai nėra būtinas žirgsnis ar privalomas daryti dalykas, tačiau mano oda pavasarį būna papilkėjusi, praradusi sveiką spalvą, atrodo paglebusi, paberia, o ir raukšlės visame šitame fone itin stipriai išryškėja, todėl norisi tikėtis, kad vitaminai padeda greičiau jai atsigauti, tapti gražesnei ir sveikiau atrodančiai. Nereikia jų naudoti ilgą laiką, galbūt pakaks vienos pakuotės ir jūs vėl atrodysite puikiai?


Galiausiai, visiškai nesvarbu, kokius vitaminus naudojate, kokias brangias ar itin veiksmingas kosmetikos priemones perkate, tačiau odą itin stipriai veikia stresas, miego ir poilsio bei gryno oro trūkumas, nepilnavertė mityba ir judėjimo stoka. Tad linkiu nepamiršti dažniau šypsotis, daugiau būti gryname ore (gausite itin daug vitamino D ir oda greičiau pagražės, o kur dar naudingasis deguonis...), nepamiršti laiku miegoti ir pakanakamai ilgsėtis, vengti bereikalingo streso dėl smulkmenų, šiek tiek judėti, net jei tai lengvas kamuolio paspardymas lauke... Ir nepamirškite, kad tai, ką dedate į skrandį, yra ne mažiau svarbu nei ką tepate ant odos: daug žalio maisto ir vandens dar niekam nepakenkė, o sklando gandai, kad netgi labai padeda! 😇

Tad, mano mielosios, tokia mano visiškai pilna odos priežiūra šiuo metu, matote, kalbu ne tik apie kosmetiką, bet ir sveikesnę gyvenseną, bei mūsų savijautą - nepamirškite būti laimingomis, jūs spinduliuosite iš vidaus, ir net tos kelios raukšlelės, spuogelis ar netobulas odos atspalvis nekliudys jums gyventi ir mėgautis pavasariu!




Nuostabiai lygios odos ir geros nuotaikos,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Gal ta mergina kalbėdama apie odos šveitimą omenyje turėjo, kad nenaudotum aštrių dalelių? Tada būtų tiesos, nes pvz., man kosmetologė irgi sakė atsisveikinti su šveitikliais, kurie bent kiek dirginta. Situacija tokia, kad sausa oda - labiau pažeidžiama tiek "čia ir dabar", tiek ilgalaikėje perspektyvoje. Aš pati naudoju enziminį šveitimą, kuris pats iš savęs neturi grūdelių.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš perklausiau tai taip, patvirtino dėl aštrių dalelių ir manau čia savaime suprantama, tačiau apie enziminius šveitiklius tuo metu net neužsiminė. Tiesiog pasakė, kad ji yra prieš veido šeitimą apskritai :) (buvo kalbama apie normalios/sausos odos priežiūrą).

      Panaikinti
    2. Matyt kažko nežino.:D Man tai sakė vengti dažnų molio kaukių, nes jos nors ir valo, bet sausina. Tas pats ir su aštresniais šveitikliais. Bet pvz., tie enziminiai dažniausiai labiau primena kažkokį gelį.

      Aš va šitą naudoju: https://www.iherb.com/pr/Secret-Key-Lemon-Sparkling-Peeling-Gel-120-ml/69960 žiauuuriai fainas. Iš pradžių tiesiog įdomu buvo, bet laiko perspektyvoj veidas atrodo gaivesnis :)

      Panaikinti
  2. Sveika. Įdomus tavo tinklaraštis, yra naudingos info, bet būk gera, atkreipk dėmesį, kad žodžiai negražus, pagražės, pagražinti rašomi be nosinės. Juk žodį gražus turbūt rašai be nosinės? Nosinė rašoma tik žodyje grąžinti (kažkam kažką - grąža). Labai jau kliūna. Sėkmės :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labas, ačiū už pastebėjimus :) Pataisysiu ir pasitaisysiu ;)

      Panaikinti
  3. čia taip viskas detaliai aprašyta, iškart kyla klausimas, kiek laiko užtrunkate veido priežiūrai kasdien? Aš vakarais darau perpus mažiau procedūrų ir vis tiek užtrunku prie kriauklės 10-15 minučių, kas mane šiek tiek erzina. Ir dar vienas komentaras, dauguma merginų pirma nuvalo makiažą su valikliu ar pieneliu, tik po to likučius nuprausia su prausikliu, bet aš darau atvirkščiai, nes taip yra 100 kartų patogiau: drėgna oda mažiau plėšosi nuo vatos diskelių, pačio makiažo lieka mažiau nuvalyt, mano pienelis dar sudrėkina odą (atrodo, kaip jis gali drėkint, bet efektas tikrai jaučiasi), o kur dar sutaupau vatos diskelių... Tiesa, niekad nesupratau, kuo tie tonikai yra tokie geri, visi, kuriuos naudojau, apmozodavo veidą, neįsigerdavo, ir uždėdavo kažkokią plėvelę ant veido, kad ir kremas neįsigerdavo, žodžiu, vieni trūkumai...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labas Rita :) Ačiū už jūsų komentarą ;)
      Vonioje praleidžiu tikrai ne ką ilgiau - kai viską įpranti daryti, tai kažkaip pakankamai greitai visas procesas vyksta - gal tik vakarais kiek ilgiau, kol gerai makiažą nuvalau. O šiaip, pasataruoju metu ne visad būna taip, jog galiu viską iš karto pasidaryti: pavydžiui, nusiprausi veidą ir vaikui kažko prireikia, tai ir lakstai iš vonios pas vaikiuką ir atgal. Dėl to sunku būtų pasakyti, kiek konkrečiai veido preižiūrai skiriu laiko kasdien, bet tikiu ne ką daugiau ;)
      Esu bandžiusi pirma prausti, paskui valyti, tai man visad tušas gerokai pateplioja odą aplink akis, o viską nuvalyti po plovimo kažkaip sudėtingiau. Man geriau pirma apvalyti veidą ir akis, o paskui nuprausti likučius. Čia teisingo būdo nėra, kaip kam patogiau ;)
      Dėl toniko, jeigu nenaudoju ilgesnį laiką, labai pasijaučia, jog jo trūksta: jis ir atgaivina, ir kremai po jo geriau susigeria, ir pH sureguliuoja, nors to vizualiai negaliu matyti :D
      Jūsų aprašomas tonikas labai keistas, gal pamenate koks tai? Labai įdomu, nes nesu naudojusi toniko, kuris paliktų plėvelę ar trukdytų kremui įsigerti. O gal konkrečiai tas tonikas tiesiog netiko jūsų odai?

      Panaikinti

Rašyti komentarą