#35/2017 Birželio mėnesį baigiau. Empties. Viskas turi teikti vienokią ar kitokią emociją!

Baigėsi mėnesis ir mano tuštučių/ baigtų produktų pakuotė prisipildė iki pat viršaus. Ir vėl. Dievaži, tikrai galvojau, kad šį mėnesį sunaudojau visko gerokai mažiau, tačiau dėžutė ir vėl užpildyta - ne su kaupu, bet pilna... Dažnai susimąstau, ar aš anksčiau sunaudodavau tiek daug visokių priemonių, kai dabar? O gal darausi vartotojiška ir imu viską naudoti neprotingais ir pernelyg dideliais kiekiais? Kiekvieną kartą naudodama bet kokią kosmetikos priemonę jos tikrai negailiu - juk ji tam ir skirta, kad naudoti ir mėgautis produktu, o ne įsispaudus kiškio ašarą į delną baldyti nusiprausti kūną, ar kremo naudoti taip 'protingai' kad veido odą temptų nuo kremo trūkumo... Ne, priemonės turi teikti jausmą, kurį apibūdinčiau tarpiniu tarp džiaugsmo ir malonumo. Tačiau niekad nesinori tapti tuo vartotoju, kuris per mėnesį stebuklingu būdu sunaudoja kibirą dušo gelio ar sugeba pabaigti pilną kremo indelį... Ir aš kalbu ne apie finansinį aspektą - kalbu apie aspektą, kai visko naudojame bereikalingai daug ir dingsta to malonaus jaudulio ar džiugesio akimirka kiekvieną kart atidarius produkto indelį... Žinote kaip būna su pirkimu? Perki, džiaugiesi, liūdna - perki ir vėl džiaugiesi, tačiau po kurio laiko suvokti, kad kartojant tą patį veiksmą pirkimas nebeteikia jokio džiaugsmo? Tai va, nesinori tokių potyrių mano namuose ir mano šventovėje - vonioje... Kiekvienas daiktas man turi teikti emociją, o ne būti bukai, be emocijų, mechaniškai sunaudojamas. Galbūt kai kuriuos dalykus perdaug sureikšminu, tačiau tikiu, kad jei vienas ar kitas daiktas/ dalykas. asmuo/ potyris... nesukelia jokių emocijų, tai tuomet ar jis tikrai jums reikalingas?

Su tokiomis mintimis šiandien noriu pradėti savo tuštučių įrašą ir parodyti, su kuo atsisveikinu, ko gaila, o ko gi nepasiilgsiu nė trupučio? Pasižiūrim.

"Pūkuotukas atidarė spintą, ir ant grindų pasipylė visokiausių daiktų.
- Žinai ką, Paršeli? - suraukdamas kaktą pasakė meškiukas. - Ko gero, turėtume čia pastatyti kokius spąstus. Kiekvieną dieną tvarkau tą spintą, o naktį kažkas ateina ir ją sujaukia!"
Iš "Gerų minčių kalendoriaus"

Kūnui


Tik ką pakalbėjau apie vartotojiškumą, ir sunaudojau dvi pakuotės dušo želė! Iš tiesų, abiejuose buvo likučiai - mažąją pakuotę baigiau mėnesio pradžioje, didžiosios paskutinius lašelius - užvakar. Apie abi jau pasakojau viename įraše, tačiau norisi galutinai padėti taškus - visai neblogos dušo želė. Prausimas kaip prausimas, bet man visai patiko gaivus, lengvas kvapas. Kažkaip vien dėl jo buvo visai smagu naudoti. Taip, po kiek laiko prie jo pripratau, taip, po kiek laiko jis nebebuvo toks intensyvus, kaip naudojimo pradžioje, tačiau galutiniame rezultate nenusivyliau.
Vietoj jųDOVE "Deeply Nourishing" shower foam - maitinančios kūno prausimo putos
VERDIKTAS: galbūt

3. DOVE Derma SPA "Summer Revived" maitinamasis losjonas su savaiminio įdegio suteikiančiomis dalelėmis, 200 ml
Baigiau savo mylimą kūno losjoną su savaiminiu įdegiu. Šiaip jau man nelabai patinka priemonės su savaiminiu įdegiu. Menkas malonumas, kai norint išgauti gerą rezultatą tenka labai kruopščiai dengti ir vistiek kažkur netolygu, negražu. Su šituo losjonu nieko panašaus nėra, gaunamas palaipsnis dailus ir tolygus įdegis, o ir pastangų man nereikia daug tam, kad turėčiau šiek tiek rudesnę kūno odą.
Vietoj jo: toks pat losjonas
VERDIKTAS: tikrai taip

Plaukams


5. DOVE Advanced Hair Series "Pure Care Dry Oil" kondicionierius sausiems, gyvybingumą praradusiems plaukams, 250 ml
Baigiau ir žinot  ką, man labai gerą emociją paliko šitos pakuotės ir priemonių kvapas. Man patiko abi priemonės, po jų mano plaukučiai tokie švelnūs, minkšti, švarūs, priemones malonu naudoti. Man galbūt pritrūko glotninamojo efekto ir net nežinau, kodėl sausiems, pažeistiems plaukams skirtuose priemonėse to nėra? Tačiau prieš perkant šituo Dove šampūnus sekantį kartą atkreipsiu dėmesį - jeigu bus nurodyta 'non greasy' tai tikriausiai reiktų suprasti, kad neglotnins ir mano plaukučiams netiks.
Vietoj jų: NATURA SIBERICA šampūnas ir kondicionierius dažytiems ir pažeistiems plaukams
VERDIKTAS: kartočiau

6. LOUISE GALVIN Natural Locks deep conditioning treatment - ekologiška giliai drėkinanti kaukė plaukams, 300 ml
Labiausiai įsiminęs dalykas buvo nemalonus kvapas... sunkus, beveik pykinantis, kažką nemalonaus primenants, tačiau ką, pasakyti negalėčiau. Ir dar šita priemonė labai greitai seko indelyje, o ir laikyti ant plaukų reikėjo ilgai, mažiausiai 10 minučių. Tačiau poveikis - tikrai stiprus ir jaučiamas, tiek kad, tai nebuvo poveikis, kuris tinka mano plaukams. Manyčiau geriau tiktų plonesniems, sukritusiems plaukams, kuriems reikia daugiau purumo. Jaučiasi, kad priemonė kokubiška ir kai kuriais aspektais man patiko (nuostabiai švelnūs plaukučiai, pavyzdžiui), tačiau tikrai ne tobula.
Vietoj jos: ECO LAB plaukų kaukė
VERDIKTAS: bandyčiau vėl, bet ne šios linijos gaminius

7. DOMAŠNIJE RECEPTI ampulės dažytiems ir pažeistiems plaukams prižiūrėti "Vostanavlivajuščij", 8 x 5 ml
Labai dviprasmiškai vertinčiau šitą priemonę: aš ją sunaudojau, baigiau, gerai įvertinau, bet rezultatą gavau ne tokį, kokio tikėjausi: turėjo daryti viena, darė kitą. Nors rezultatas nebuvo prastas, bet ne toks, kokio tikėjausi. Ir patiko, kaip veikia, ir nuvylė, kad neveikia kaip noriu. Tačiau nei sudėtis prasta, nei priemonė netinkama. Manau būtų galima naudoti ir ilgesnį laiką, tikintis geresnio rezultato.
Vietoj jų: RECEPTY BABUŠKI AGAFJI aliejinė plaukų kaukė
VERDIKTAS: kartočiau, tikriausiai

Burnos higienai ir rankoms

8. LISTERINE "Total Care" burnos skalavimo skystis "Arctic Mint", 500 ml
Listerinai yra bomba burnos ertmei ir paprastai man tokie aštrūs, kad aš negaliu prisiversti jų naudoti: griaužia, degina ir burnoje atsiranda nedidelės žaizdelės. Todėl aš visų listerinų vengiu, tačiau mano nelaimei, mano vyras juos dievina ir visuomet perka vis naujus ir naujus butelius. Šitas nebuvo perdaug aštrūs, tiksliau aštrus, efektyvus, bet ne deginantis ir ne 'sprogstantis' burnoje. Tad naudojau kartu su vyru ir galėjau pasidžiaugti priemonės efektyvumu.
Vietoj joSENSODYNE burnos skalavimo skystis "Cool Mint", be alkoholio
VERDIKTAS: kartočiau

9. PARODONTAX "Gentle Whitening" balinamoji dantų pasta, padedanti sustabdyti dantenų kraujavimą, 75 ml
Nustebinusi dantų pasta: paprastai rindamasi dantų pastas tenka rinktis - ar noriu balinti, ar rinktis silpnesnes ir nesujautrinti savo dantenų. Šitoje pastoje mano dantenos visiškai nejautrinamos, greičiau atvirkščiai, pasta ramina dantenų jautrumą, o balinamasis poveikis stebina efektyvumu. Vienas geriausių balinamųjų poveikių iš visų naudotų pastų. Tiek kad skoniu neuvau sužavėta, tačiau ne visuomet viskas būna iki galo tobula. 😋
Vietoj jos: BLANX balinamoji dantų pasta
VERDIKTAS: kartočiau

10. CAREX "Sensitive" skystas antibakterinis rankų muilas, 250 ml
Man patinka Carex komapijos produktai, tačiau visai nežavi jų sudėtys. Mano odai muilas maloniai putoja, gerai prausia, maloniai kvepia, ir labai greitai baigiasi. Bet šiaip fainas, aš žinau, kad jei rasiu kur nors nusipirkti - būtinai ir nusipirksiu daugiau.
Vietoj jo: SANTE skystas muilas
VERDIKTAS: kartosiu

Grožio smulkmenos

11. - 12. CLEANIC "Soft & Comfort" medvilnės padeliai, 2 x 133 vnt.
Šitie vieni mano mėgstamiausių - tvirti, nenusipūkuoja, nesivelia, netyžta, neplyšta. Superiniai.
Vietoj jų: VENUS vatos diskeliai
VERDIKTAS: būtinai kartosiu

13. FROTTO "Fresh" drėgnos servetėlės, 15 vnt.
Šitas aš įsimesdavau į rankinę, tiesiog nusivalyti rankų odai kai kažkur esu, o vandens nėra. Įprastos drėgnos servetėlės ir tiek.
Vietoj jų: Rankinėje įsimečiau mažutį pakelį Pampers sercetėlių (vistiek su vaiku naudojam vieną ir tą pačią servetėlę, todėl geriau lai būna visiškai saugi mažylio odai), o prie kosmetikos staliuko - turiu TOUJOURS "Sensitive" drėgnas servetėles, kurios šiaip jau skirtos kūdikiams, bet tinkamai tarnauja ir kaip įprastos drėgnos servetėlės
VERDIKTAS: kartočiau

Veido priežiūra I

14. RIVAL DE LOOP "Clean & Care" švelnios valomosios putos su ginkmedžiais ir agurkų ekstraktu, 150 ml
Gerietis, saugus, efektyvus putojantis veido prausiklis, kuris puikiai tinka ir sausai ir jautriai odai. Ne, drėkinimo, ar kažkokio odos būklės pagerinimo tikrai nebus, tačiau... prausia labai švelniai, sudėtis labai gera ir yra efektyvus. Priemonė verta dėmesio!
Vietoj jų: DOUGLAS putojantis akių ir veido makiažo valiklis
VERDIKTAS: taip

15. BIODERMA "Sensibio H2O" valomasis micelinis vanduo jautriai odai, 10 ml
Apie šitą vandenuką rašiau jau labai labai senai, ir dabar turėjau tik mėginio dydžio pakuotę. Nuomonė po tiek laiko nepasikeitė nė trupučio. Bioderna rožinis micelinis vanduo yra pats geriausias micelinis vanduo, kokį esu bandžiusi! Vienintelis micelinis vanduo, kurio nesinori būtinai nuplauti vandeniu ir vienintelis micelinis vanduo, kuriuo pasitikiu 110%.
Vietoj joAVRIL nesausinantis odos, ekologiškas valomasis micelinis vanduo
VERDIKTAS: taip

16. LAVERA Naturkosmetik "Organic Mallow & Organic Almond" švelnus veido tonikas normaliai, sausai ir jautriai odai su micelinio vandens technologija, 125 ml
Šita priemonė (tonikas + micelinis vanduo) yra kažkas tobulo ir kažkas maloniai nuostabaus... Taip efektyviai valo, taip maloniai gaivina, taip skaniai kvepia... Tik kad baigiasi greitai, tačiau tikriausiai taip nutinka su visomis priemonėmis, kurios patinka - baigiasi greičiau, negu tikiesi ar nori. Man atrodo aš pradedu įsimylėti dar vieną kompaniją ir mylėti kiekvieną Lavera kompanijos gaminį. Jau dabar, nors man kol kas nieko nereikia, pradedu naršyti, kokius dar gaminius galima įsigyti iš kompanijos asortimento ir mąstau, ką pirksiu toliau.
Vietoj jo: MARGARITA tonikas su alavijais
VERDIKTAS: taip

Veido priežiūra II: kremai

Šitą kremą aš visai neblogai įvertinau įrašo metu, tačiau oi, kaip noriu dabar atsiimti savo žodžius... Įraše sakiau, kad kremas neblogai drėkina ir nekemša porų. Na taip, drėkinimas jaučiamas maždaug pusdieniui, o po to, mano odai labai trūksta drėgmės, ją tiesiog tempia ir turiu tepti veido kremu odą ir vėl, dar net neatėjus vakarui...
Tačiau blogiausia yra tai, kad šitas kremas suerzino mano odą ir ją sudirgino!!!! Dingo ir atspalvio vienodumas, atsirado raudonų dėmių ir visur išbėrė nedideliais, smulkiais spuogeliais, kurie ne riebūs, o tokie... na lyg ir alerginio pobūdžio. Nnuotraukoje šone pažymėjau kur 1/4 veido mane išbėrė ir nors kokybė nėra tobula (nuotraukos), tačiau bėrimo pobūdis matomas aiškiai. Net neįsivaizduoju, kuris - dienininis ar naktinis veido kremas sukėlė tokią alergiją, tačiau spėju, jog didesnę įtaką padarė dieninis ir jo nesaugūs ingredientai bei nesaugūs UV filtrai sudėtyje. Tad galutiniame įvertinime aš tikrai netepsiu medumi ir nekalbėsiu apie teigiamą poveikį odai - mano nuomonė šituo kremu vienareikšmiškai neigiama. Geras poveikis? Koks dar geras poveikis, kai tenka gydytis veiduką?
Vietoj jų: kol kas noriu pabaigti kelis mėginius, o tada AVON "Planet SPA" veido kremas "Luxuriously Refining" su juodųjų ikrų ekstraktu - dienai ir ETUDE HOUSE "Bubble Tea" naktinis veido kremas "Green Tea" - nakčiai
VERDIKTAS: tikrai ne, ne, ne

Mmmm.. nei kažkas itin gero, nei kažkas itin blogo. Man pasirodė labai vidutinė priemonė, kuri padrėkino, šiek tiek gaivino, bet paakių nepadarė normalaus atspalvio - trūko to šviesinimo, ir sudėtis vidutinė ir efektas vidutinis. Nežinau, toks produktas, kurį sunaudojau, bet didelio įspūdžio nepaliko - normalus, lengvai drėkinantis ir greitai įsigeriantis kremas.
Vietoj jo: ANNAYAKE "Ultratime" paakių kremas
VERDIKTAS: galbūt naudočiau, bet labai nesiveržčiau įsigyti

MĖGINYS.
Labai smagi ir komfortabili odai lengva kremo tekstūra, greitai susigeria, gerai drėkina ir šiaip neblogai tiko mano odai. Tačiau nebūvo idealus mano odos tipui - man trūko maitininamojo efekto. Galbūt vasarą galėčiau su tokiu kremu, tačiau kitiems sezonams mano odai jo būtų per mažai, nepakankamai.
Vietoj jo: kol kas noriu pabaigti kelis mėginius, o tada AVON "Planet SPA" veido kremas "Luxuriously Refining" su juodųjų ikrų ekstraktu - dienai ir ETUDE HOUSE "Bubble Tea" naktinis veido kremas "Green Tea" - nakčiai
VERDIKTAS: kartočiau, tačiau tik vasaros metu

MĖGINYS.
O šitas kremas iš Biodermos mano odai tiko ir patiko labiau. Jo konsistencija palyginus su kitų kompanijų riebesniais kremais yra labai lengva, tačiau jei lyginsime su 'sebium Hydra', tai čia aiškiai jaučiamas riebumas. Dėl šios priežasties veido kremas dar ir maitina veido odą, bei tiktų visiems sezonams (tačiau tik tiems tipams, kurie neturi odos riebaliuko).
Vietoj jo: kol kas noriu pabaigti kelis mėginius, o tada AVON "Planet SPA" veido kremas "Luxuriously Refining" su juodųjų ikrų ekstraktu - dienai ir ETUDE HOUSE "Bubble Tea" naktinis veido kremas "Green Tea" - nakčiai
VERDIKTAS: taip, galvoju apie pilno dydžio įsigijimą

MĖGINYS.
Per stiprus man šio kremo kvapas ir per silpnas drėkinamasis efektas. Apskritai, jaučiu, jog susidaryti nuomonei apie šitą kremą, man reiktų jį panaudoti ilgiau negu tris dienas, tačiau pirminis įspūdis šiuo metu toks, kad nenorėčiau mokėti pinigus už šitą kremą ir bandyti. Spėju, kad efektu nebūčiau sužavėta.
Vietoj jo: kol kas noriu pabaigti kelis mėginius, o tada AVON "Planet SPA" veido kremas "Luxuriously Refining" su juodųjų ikrų ekstraktu - dienai ir ETUDE HOUSE "Bubble Tea" naktinis veido kremas "Green Tea" - nakčiai
VERDIKTAS: tikriausiai ne, nesudomino

Vitaminai ir maisto papildai

Dėl šito papildo aš šiek tiek abejojau, tačiau jo dėka mano oda įgavo tą sveikai atrodantį spindesį, tapo skaistesnė, vizualiai gražesnė. Gundausi šito papildo antrai pakuotei - labai smalsu, ar poveikis bus dar geresnis?

24. HIGHER NATURE TRUE FOOD "Easy Iron" lengvai pasisavinama geležis, 30 vnt.
Veikia, ir veikia labai gerai - aš stebiuosi, kaip greitai šitas papildas pakėlė hemoglobino lygį! Nuostabu, kaip naujas vaistas/ preaparatas gali suteikti daugiau, nei ilgus metus naudotas ir gydytojų vertinamas vaistas jau nebegali. Apie viską jums papasakojau įraše. Ir nors pradžioje galvojau, kad iš šito papildo nebus nieko gero, tačiau esu maloniai nustebinta. Kaip sako mano gydytoja - 'o dabar bandom tokį hemoglobiną palaikyti visą vasarą'. 😃

25. BIOCYTE NUTRICOSMETIC "Ongles forts" papildai, skirtus žmonėms, tuirntiems plonus, silpnus, linkusius skilinėti nagus, 40 vnt.
Visiškai nepasiteisino ir nepastebėjau jokio poveikio savo nagučiams. Aš suprantu, kai gamintojas sako, kad reiktų naudoti ilgesnį laiką, tačiau ir per dalinį laiko tarpą kažkoks rezultatas juk jau turėtųsi matytis? Šiaip buvo smagu išbandyti, tačiau taip ir nesulaukiau taip laukiamo efekto - o būtent nagučiai ir buvo didžiausias mano rūpestis...

Dėl bet kokių vaistų ir maisto papildų naudojimo, reiktų pasitarti su savo vaistininku ar gydytoju. Jis/ jie geriausiai gali įvertinti jūsų sveikatos būklę ir patarti maisto papildų ir vitaminų naudojimo klausimais.

Dekoratyvinė kosmetika

Šitą bazę aš naudodavau ir su įprastu nagų laku ir nebūtinai siekiant išgauti gelinį nagų lakavimą. Pagrindas sukurdavo labai gerą barjerą taro nago ir lako sluoksnio, puikiai juos sulipindavo ir nepaprastai gerai išlaikydavo manikiūrą. Aš sunaudojau beveik visą buteliuką, bet šiuo metu, po poros metų naudojimo aš jo nebenoriu naudoti - nors dar tinkamas, bet šiek tiek patirštėjęs, tad dengiasi netolygiai. O kaip žinia - netolygiai padengtas nagų lako pagrindas visuomet reiškia netvarkingą, negražų ir prastą manikiūrą. Tad likučius tiesiog metu lauk - metas naujoms priemonėms.
Vietoj jo: manau CATRICE gelinis lakavimas be UV lempos: "Ultra Stay & Gel Shine" nagų lako pagrindas
VERDIKTAS: kartočiau, pagrindas puikus

27. CATRICE Instant Lipstic Mattifier - matinis viršutinis lūpų dažų sluoksnis, 5 g
Išbandžiau, testavau, aprašiau ir atsibodo žaisti - priemonė kaip ir veikia, tačiau ne taip, kaip žada gamintojas. Tiesiog žaisliukas, kuris nedaro jokios naudos ir tikrai nevertas jūsų dėmesio. jau senai naudojau tokį betikslį produtką dekoratyvinėje kosmetikoje... O kam laikyti? Kol suvoksi, kad užima vietą, o naudoti vietiek nenaudosi? Kol pamenu, kas tai per paukštis, iš karto metu lauk.
Vietoj jo: nieko, kaip norėsiu matinių lūpų dažų, tokius ir rinksiuosi
VERDIKTAS: ne

28. CATRICE "Luminous Lips" lūpų dažai "120 Wood Rose Propose?", 3,5 g
Kokie nerealūs lūpų dažai! Ir kaip dažnai aš juos naudojau... sunaudojau labai daug, bet likutį baigiau tikrai ne aš. Pasirodo mano vaikui šiuo metu laba įdomi mano kosmetika, tad jis paprasčiausiai pasiėmė šitą lūpdažį, atsidengė, atsuko ir nukando jo galiuką! 🙈🙊 Ir juokinga, ir nepaprastai gaila, kai vaikas naikina tas kosmetikos priemones, kurios man patinka labiausiai...
Vietoj jo: kiti turimi lūpų dažai
VERDIKTAS: mielai kartočiau

Atiduotieji

Aš suvokiau, kad Essence "All about Roses" akių šešėlių paletė spalviniu atžvilgiu labai panaši į Catrice. Be to, essence paletės kokybė ženkliai geresnė. Kam man pasilikti abi, jei vistiek naudosiu tik vieną jų? Tad savo draugei atidaviau šitą Catrice paletę - sakė jai patiko, tad džiaugiuosi šiek tiek apmažinusi savo nenaudojamų priemonių ir pradžiuginusi draugę, kuri tikrai neturi tiek kosmetikos, kiek turiu aš.

Viskas, išvaliau ir išpurčiau savo baigtų produktų dėžutę ir vėl galėsiu į ją krauti ištuštėjusias pakuotes, tik prieš tai reikia išplauti, nes kažkas lipnaus pribėgo į vidų. 😆😅 Šiuo atveju labai džiaugiuosi, kad turiu uždarą plastikinę dėžę, kuri neleidžia tam lipniam dalykui ar kitoms priemonėms išbėgti ir sugadinti daiktus aplink ar išterlioti mano vonios spinteles, sienas ir pan. Toks buvo mano mėnuo ir su džiaugsmu keliauju į naują, vasaros įspūdžių kupiną liepą.




Gražios ir įspūdžių kupinos liepos,
Ačiū, kas skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai