ELIZAVECCA Milky Piggy carbonated bubble clay mask - burbuliuojanti purvo ir anglies kaukė, valanti poras ir inkštirus

Pastaruoju metu mano nuomonė apie kaukes kinta: anksčiau tiesiog dievinau vienkartines kaukes, kurios niekuomet neįpreigodavo, galėjai nusipirkti vieną ir jei netiko, tiesiog prie jos negrįžti. Toks būdas buvo patogus ir tuo metu man atrodė protingesnis nei didelė kaukės pakuotė. O va pastaruosius kelis mėnesius pastebiu, kad pirmenybę imu vis dažniau teikti kelių naudojimų kaukės pakuotei. Kodėl? Pirmiausia tai žymiai mažiau šiukšlių gamtoje - pakuotė viena, o po vienkartinės vis po maišelį metam lauk. Perkant pilno dydžio kaukes galima sutaupyti, na ir žinoma - naudodama kaukes tūbeliuose ir indeliuose jas bandau ne kartą ir ne penkis, susidarau tvirtą nuomonę ir bloge rašydama jaučiuosi tvirčiau. Galiausiai ir odai dažni kaitaliojimai vargu ar labai reikalingi? Jai reikia rutinos ir tinkamos, stabilios veido priežiūros sekos (bent jau maniškei). Galbūt ateityje mano bloge nebeliks vienkartinių kaukių? Visko gali būti, o kol kas noriu papasakoti apie veido kaukę, kurią gerai išbandžiau, ilgai naudojau. Kaukę, kuri skirta išvalyti poras ir inkštirus.

"Žmogus, kuris neskaito gerų knygų, neįgyja pranašumo prieš žmogų, kuris negali jų skaityti."
M. Twainas


Produktas: ELIZAVECCA Milky Piggy carbonated bubble clay mask - burbuliuojanti purvo ir anglies kaukė, valanti poras ir inkštirus
Gamintojas: "Elizavecca", Pagaminta Korėjoje
Paskirtis: valyti odą, šalinti inkštirus, suteikti švelnumo
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: smagi naudojimo patirtis   
Labiausiai nepatiko: informacijos trūkumas ant pakuotės anglų kalba
Tūris: 100 ml
Kaina:  $12,79 US
Kur galima įsigyti: iHerb

Ką žada gamintojas: Valomosios anglies burbuliuojanti purvo kaukė valo poras ir šalina inkštirus. Burbuliuojantis purvas ir anglis turi sugeriančių savybių, dėl to valo odos nešvarumus ir poras. Drėkina ir švelnina odą
Naudojimas: kaukę paskirstykite ant veido vengdami akių srities. Po 3-5 min, kai kaukė išburbuliuos, pamasažuokite odą pirštais. Kaukę nuplaukite šiltu vandeniu.


Pakuotė. Veido kaukė atkeliauja kartoninėje pakuotėje, kurios viduje - atsukamas, apvalus plastikinis indelis su produktu. Pirmiausia noriu pasidžiaugti, kad kaukės pakuotė labai protinga - indelis papildomai po atsukamu dangteliu apsaugotas plastikiniu kamšteliu, ant jo pridėta mentelė kaukei paimti. Tiesa, tą plastikinį kamštelį nuimti labai sunku - jei bandau nagais tai nagų laką nusigramdau, tai kokį nagą nulaužiu, tad po kelių bandymų atidarinėju tiesiog žirklutėmis, užkabindama už kraštelio. Ne pats elegantiškiausias atidarymo būdas, bent bent jau nagai sveiki.

Abiejų pakuočių dizainas visiškai identiškas - jokiu madinguoju minimalizmu čia net nekvepia. Sakyčiau net atvirkščiai - pakuotės gausios akcentais, užrašais, nors paveiksliukas tik vienas - taip, čia tas paršiukas su kauke ant veido. Gana rami, neutrali spalvų gama neišmuša iš pusiausvyros ir netrikdo akių. Užtat mane labai nuvylė informacijos ant pakuotės trūkumas aiškia ir suprantama kalba - bet kokia europietiška ar tai anglų? Tik pavadinimas čia aiškus, o visa kita rytietiškais raštmenimis, tikriausiai korėjietiškai. Apmaudu, jei jau gaminys orientuotas į pasaulinę rinką, galėtų būti daugiau informacijos ant pakuotės. Visa laimė, kad reikiamą informaciją galima labai lengvai rasti pardavėjų ir pačių gamintojų internetiniuose puslapiuose anglų kalba.

Kvapas mano uoslei šiokia tokia mistika - nieko labai konkretaus, bet jei reiktų apibūdinti, tikriausiai sakyčiau kad kvepia kažkuo tarp kosmetikos ir purvo. 

Konsistencija indelyje primena mūsą (čia tą valgomą desertą, kaip jis lietuviškai? putėsiai?), o paėmus į rankas greit keičia išvaizdą ir ima burbuliuoti.


Sudėtis: Water, Cocomidopropylbetaine, Kaolin, Acrylates Copolymer, Disodium CocoamphodiacetateMehtylperfluoroisobutyl Ether, Sodium Laureth Sulfate, Lauramide DEA, TEA-Cocoyl Glutamate, Camellia Sinensis Leaf Extract, Glycerin, Dipropylene Glycol, Bentonite, Collagen, Charcoal Powder, Phenoxyethanol, Methylparaben, Fragrance, Carbonated Water, Xanthan Gum, Disodium EDTA, Allantoin, Butylene Glycol, Lavandula Angustifolia (Lavender) Extract, Monarda Didyma Leaf Extract, Mentha Piperita (Peppermint) Leaf Extract, Freesia Refracta Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract.


Poveikis. Prieš pradedant naudoti kaukę, tikriausiai svarbu žinoti, kad indelyje kaukės nereiktų jokiais būdais liesti pirštais - nuo salyčio su oda kaukė ima burbuliuoti, praranda savo savybes ir indelyje tampa bevertė. Kaukę iš indelio būtina imti pridėta mentele, o jau ant veido galima paskirstyti pirštais.  Ir čia delsti ar grožėtis tepamu šedevru nereiktų - kaukė sparčiai putoja, tad ir tepti reiktų sparčiu tempu. Priemonė ant odos dengiasi plonu sluoksniu ir nuo kontakto su oda pirmiausia pašviesėja, o paskui pradeda burbuliuoti ir kutenti veido odą. Kelių minučių bėgyje kaukė išburbuliuoja, veidas atrodo dvigubai juokingas, pilnas pilkos spalvos burbuliukų masės. Tuomet jau drėkinu rankas ir masažuoju tuos burbuliukus. Šiame etape dingsta burbuliukai, masė tampa panaši į molio kaukes. Galiausiai lieka tiesiog nuplauti šiltu vandeniu.


Meluosiu jei sakysiu, kad kaukė visiškai išvalė visus inkštirus, kad oda atrodė be jokio nešvarumo - ne, tikrai ne kiekvieną inkštirą. Tačiau turiu pastebėti, kad veido oda atrodo ženkliai švaresnė, pašalinti paviršiniai riebaliukai, poros švaresnės, oda skaistesnė - atrodo daugmaž kaip po geros molio kaukės, tik naudojimas dar ir labai smagus. 

Galbūt dar prie visos šios apžvalgos norisi pasidalinti keliais pamąstymais apie aktyvuotos anglies naudojimą kosmetikoje. Po visos kosmetikos produktų bangos buvo daug svarstymų, kiek anglis gali duoti naudos odai. Pamenu buvo daug tyrimų ir svarstymų kiek anglies turi būtų kosmetikos gaminyje, kad ji iš ties būtų veiksminga ir rezultatai sakė, kad toks kiekis anglies kosmetikos gaminiuose tiesiog nėra įmanomas. Šios kaukės atveju nereiktų akcentuoti anglies ir nereiktų tikėtis kažkokio stebuklingo jos poveikio. Manau, kad anglis kaukei suteikia smagios patirties, o esminį poveikį daro būtent molis.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. oi kaip noriu šitos :D
    kažkada turėjau kažkokią lakštinę kuri va taip pat palaipsniui burbuliuoja tai apturėjau tikrai gerą laiką :D aišku, valymo naudos mažai, nes tie burbulai net nepalietė veido - burbuliavo išorinė kaukės pusė... tai šitas įdomus produktas, reikia kada pabandyti :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą