THE ORDINARY AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution - rūgštinė šveičiamoji priemonė veidui

Pagaliau, po labai ilgo laiko prisiruošiau papasakoti apie labai populiarų produktą rinkoje, kurį nusipirkau senai, atidariau tik po kelių mėnesių (nes nusipirkau netinkamu laiku) ir paskui labai ilgai ir kruopščiai testavau. Apie ką aš čia? Apie vieną stipriausių rūgštinių veido šveitiklių. Apie labai vartotojui draugiško gamintojo Deciem linijos The Ordinary produktą. Apie daugumos merginų svajotą ir/ ar bandytą kosmetikos priemonę. Tik ar ji iš ties tinka visiems?

"Kiekvieną akimirką turime ieškoti ne to, kas mus skiria nuo kitų žmonių, o to, ką turime su jais bendra."
John Ruskin


Produktas: THE ORDINARY AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution - rųgštinė šveičiamoji priemonė veidui
Gamintojas: "Deciem", Pagaminta Kanadoje
Paskirtis: pašalinti negyvas odos ląsteles, padėti atkimšti užsikimšusias poras, pagerinto odos tekstūrą
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: efektas
Labiausiai nepatiko: pakuotė
Tūris: 30 ml
Kaina: 9,49 Eur
Kur galima įsigyti: Douglas, deciem

Ką žada gamintojas: Per 10 minučių veidą nušveičiančios alfa hidroksirūgštys (AHR) nušveičia viršutinį odos sluoksnį, kad ji atrodytų skaistesnė ir glotnesnė. Beta hidroksirūgštys (BHR) taip pat šveičia odą ir atlieka papildomą funkciją – padeda išvalyti užsikimšusias poras. Šis bendros 32 % koncentracijos AHR ir BHR tirpalas užtikrina gilesnį šveitimą, padeda išvengti spuogų atsiradimo ir sustiprina odos spindesį. Reguliariai naudojama priemonė taip pat pagražina odos tekstūrą ir pastebimai mažina smulkias raukšleles. Sudėtyje yra ištirtas siauralapių vyngežų uogų darinys, padedantis mažinti sudirgimą, kurį sukelia naudojamos rūgštys. Šis darinys yra augalinės kilmės ir jo spalva priklauso nuo metų laiko, tad sezoninis spalvos pokytis kartais gali būti pastebimas ir priemonėje. Priemonės sudėtį dar labiau papildo hialurono rūgšties krospolimerai, vitaminas B5 ir juodosios morkos, užtikrinantys komforto pojūtį.
Sudėtyje yra labai didelė laisvų rūgščių koncentracija. Rekomenduojame naudoti tik tuo atveju, jeigu turite rūgštinio šveitimo patirties ir jūsų oda nėra jautri.

Naudojimas: Geriausia naudoti vakare, ne dažniau kaip du kartus per savaitę. Nuvalykite veidą ir palaukite, kol oda išdžius. Nenaudokite ant pažeistos odos. Pirštų galiukais tolygiai paskirstykite ant viso veido ir kaklo. Palaikykite ne ilgiau kaip 10 minučių. Nuplaukite šiltu vandeniu. Srities apie akis netepkite. Venkite patekimo į akis ir tepdami priemonę, ir ją plaudami. Priemonės nerekomenduojama naudoti, jei oda yra jautri, pleiskanojanti ar pažeista. Naudodami šią priemonę ir savaitę po naudojimo rinkitės apsaugines priemones nuo saulės ir ribokite buvimą saulėje.
Nenaudokite su EUK 134, peptidais, kitomis stipriomis rūgštimis.


Pakuotė mano galva yra blogiausias visų The Ordinary produktų aspektas. Būtent dėl užsukamos ant buteliuką pompos - gražiai ir normaliai užsukti reikia nevaikiškų pastangų. Dažnai dangtelis užsisuka netiesiai, lyg srėgiai būtų prastai išpjauti; lyg dangteliui trūktų platumo... Net nežinau, tačiau situacija ta, kad visų tokio tipo buteliukų popos užsisuka labai prastai... Užtat man labai patinka paprastas ir minimalus dizainas, neperkrautos pakuotės ir medžiagos iš kurių gaminama priemonės pakuotė.

Kvapas. Šveitiklis sudėtyje neturi jokių papildomų kvapiųjų medžiagų, tad natūralu, kad priemonė turi labai švelnų, lyg ir lengvą uogų (galbūt, jei uoslė neapgauna) aromatą. Švelnus kvapas yra, tačiau jį retai pastebiu, uoslės nedirgina, neerzina.

Konsistencija ryškiai raudonas, aviečių spalvos skystis.


Sudėtis: Glycolic Acid, Aqua (Water), Aloe Barbadensis Leaf Water, Sodium Hydroxide, Daucus Carota Sativa Extract, Propanediol, Cocamidopropyl Dimethylamine, Salicylic Acid, Potassium Citrate, Lactic Acid, Tartaric Acid, Citric Acid, Panthenol, Sodium Hyaluronate Crosspolymer, Tasmannia Lanceolata Fruit/Leaf Extract, Glycerin, Pentylene Glycol, Xanthan gum, Polysorbate 20, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Ethylhexylglycerin, 1,2-Hexanediol, Caprylyl Glycol.


Poveikis. Pirmiausia pradėsiu nuo sudėties - kaip matote, joje vyrauja stiprios rūgštys, yra natūralių augalinių ekstraktų, odą kondicionuojančių, ją šviesinančių ingredientų. Sudėtis iš ties labai gera, tačiau reiktų atkreipti dėmesį, kad ši rūgštis netinka nėščioms moterims. Apskritai mano galva priemonė tikrai nėra tokia universali, kaip pasakoja gamintojas. Visų pirma sudėtyje labai aukšta rūgščių koncentracija - 30% AHA ir 2% BHA rūgščių priemonėje man regis yra intensyviausia, stipriausia rūgštis, kokią ne tai kad esu naudojusi, bet ir apskritai - mačiusi. Ką tai reiškia? Reiškia, kad jautrios, sausos odos merginos turėtų labai atsargiai elgtis su šia priemone, o gal ir visiškai jos nenaudoti.

Pala, pala, stabdysite mane ir klausite, o kodėl aš, sausiaodė pati naudoju? Tiesą pasakius produktą galiu naudoti ne dažniau nei kartą per savaitę - pasitepusi priemone išbūnu nuo 3 iki 5 minučių, kai gamintojas nurodo, kad reiktų laikyti iki 10 minučių! Apskritai 5 minutės yra didžiulė retenybė mano odai - geriausiai jaučiuosi su šveitikliu ant odos prabuvusi 3 minutes. Vieną kart, pirmuoju bandymu bandžiau išbūti 10 minučių, bet jau pasitepus man stiprokai dilgčioja odą, tad nenuostabu, kad po 6 minučių, nusiplovus priemonę mano skruostai buvo stipriai sudirgę, raudonos burokėlių spalvos. Prireikė geros paros, kol oda atsigavo, gal ne tiek ir ilgai atrodo, bet įsivaizduokite nuolatinį veido deginimą. Tad ir tepiau tą parą raminančias priemones, dėjau ramunėlių ištrauką, šaltus kompresus, kad kuo greičiau praeitų. Ir šiai dienai bandau išbūti su priemone kuo ilgiau, tačiau neretai po 4 minučių oda aplink nosį ir skruostai būna paraudę pernelyg intensyviai. Tad oho, kaip su tokia priemone galima prisižaisti.


Tačiau ne viskas čia blogai. Aš labai džiaugiuosi priemones efektu (tais atvejais, kai laikau vos kelias minutes). Odos tonas pašviesėja, oda atrodo jaunesnė, lygesnė, skaistesnė, gražesnė ir itin švelni. Efektas stebinantis, stiprus ir matomas jau po pirmojo naudojimo. 

Ir visgi... perkant tokio stiprumo priemones aš labai rekomenduoju atidžiai įvertinti savo odos tipą ir poreikį tokiam stipriam produktui, nelaikyti priemonės iki maksimalaus laiko ant odos ir nepamiršti, kad kartu su rūgščių naudojimu tiesiog privaloma naudoti nuo saulės saugančias priemones. Efektas man patiko, kokybe esu patenkinta, tačiau kartu puikiai suprantu, kad šis produktas man pernelyg intensyvus, per stiprus ir visiškai netinkamas mano odos tipui. Ieškosiu švelnesnės rūgšties, o šią atsargiai bandysiu baigti. Ech... ne viskas kas gera, būtinai tinka visiems. 




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. O man, su mišria oda, atrodo, tų 10 minučių mažoka :)
    Tik švelniai dilgčioja iš pradžių, o nusiplovus jokio sudirgimo, oda švelnesnė ir jokių spuogelių kitą rytą.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Va, va, vien ką odos tipas duoda :) Šis šveitiklis labai giriamas, greičiausiai mišrios ir juodos odos savininkių ;)

      Panaikinti

Rašyti komentarą