EO LABORATORIE "Berry" glicerininis rankų darbo muilas su granatų ir acai uogų ekstraktai bei spanguolių kaukiukų aliejumi

Šiandien trumpas įrašas, nes tiesiog ne visuomet yra nuotaikos rašyti ilgus, ne visuomet po darbo dienos dar turiu ūpo dalintis įžangomis ir tiesiog nesinori bambėti dėl kažko, dėl ko esu pavargusi. Tad šiandien tiesiog be įžangos ir trumpai apie puikiai atrodantį ir skaniai kvepiantį muilą.

"Pasitikėjimas - tai atvirumas ir drąsa, kai susiduriame su reikšmingais gyvenimo faktais."
John Dewey


Produktas: EO LABORATORIE "Berry" glicerininis rankų darbo muilas su granatų ir acai uogų ekstraktai bei spanguolių kaukiukų aliejumi
Gamintojas: "OOO Eko Laboratorija". Maskva, Rusija
Paskirtis: odai nuplauti, pašalinti nešvarumus
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: malonus kvapas
Labiausiai nepatiko: šiek tiek sausina
Tūris: 130 g
Kaina: 2,59 EUR
Kur galima įsigyti: Eurokos, Elevita

Ką žada gamintojas: Rankų darbo kvapnus muilas, praturtintas granato ir acai uogų ekstraktais bei spanguolių kauliukų aliejumi. Tonizuoja, minkština odą, apsaugo nuo neigiamo aplinkos poveikio. 

Sudėtis: Vegetable Glycerin, Aqua, Sorbitol, Punica Granatum extract, Sodium Laureth Sulfate, Stearic Acid, Euterpe extract, Propylene Glycol, Vaccinium Oxycoccus oil, Lauric Acid, Perfume, Sodium Hydroxide, CI 77891, CI 75470, CI 75130.


Mano nuomonė. Supakuotas skaidraus plastiko pakuotėje muilas atrodo įspūdingai: raudonas gabalėlis, su baltomis bangomis ir juodais grūdeliais. Tokia technika gaunama maišant dviejų skirtingų spalvų ir skirtingų bazių muilus. Tiesa, kalbant apie tuos grūdelius - man atrodo, kad tai tiesiog aguonos grūdeliai, tačiau jie nenurodyti priemonės sudėtyje, o gal tai spanguolių sėklos, tačiau pastarųjų irgi nėra sudėtyje, tad man kyla klausimas - ar galima pasitikėti sudėtimi, jei ji nenurodoma pilnai? Mano supratimu ne. Gal aš klystu, tačiau abejonė yra, o tai jau nėra gerai. Muile yra natrio laureto sulfato, kuris sukelia putojimą, bet deja, gali sausinti rankų odą, ypatingai naudojant ilgesnį laiką. Tačiau aš nežinau kaip vertinti sudėtis - nieko tragiško, tik nepasitikiu ir viskas.

Rinkoje yra sukurtas mitas, kad viskas, kas gaminta rankomis yra kažkaip geriau ir tobuliau. Tiesa ta, kad taip nėra. Ir šitas muilas greičiausiai nebuvo gamintas rankomis nuo A iki Z - rankinis darbas greičiausiai buvo suteikiant muilui patrauklią išvaizdą, tam tikra technika į dalinai skaidrią, raudoną bazę įliejama, atsargiai įmaišoma balta. Tai nėra nei geriau, nei blogiau - muilo kokybė priklauso nuo pasirinktų naudoti ingredientų, formulės, bet ne nuo to, kad muilas gaminamas ar dalinai gaminamas rankiniu būdu.

Muilo kvapas labai malonus, kvepia uogomis, turi saldų aromatą. Tiesa, kokios tai uogos sunku mano uoslei atskirti, apskritai muiluose aromatai retai būna aiškūs. Žinodama, kad ten yra granatai ir spanguolės lyg ir juos įsivaizduoju, tačiau tiesa ta, kad užuodžiu uogas su trupučiu rūgštelės bei saldumo. Muilas suputoja vidutiniškai, prausia švariai ir deja, tačiau rankų sausumą po muilo jaučiu. Kita vertus, dabar pavasaris, mano rankos vis dar sausos, ypatingai šiomis dienomis, kai pamirštu rankų kremą ir naudoju per daug dezinfekcinės priemonės. Muilas odos labai stipriai neišsausina, nejaučiu intensyvaus tempimo, tačiau sausumas yra, ypač kai muilą panaudoji ilgesnį laiką. 

Nieko labai blogo šiame muile nėra, lyg ir standartinės sudėties muilas, kuris maloniai kvepia ir patraukliai atrodo. Abejonių sukėlė sudėtis, kuria tiesiog nebepasitikiu. O šiaip visai smagiai naudojome 3 savaites, išbandėme, pasidžiaugėme įdomia išvaizda, bet greičiausiai tai nebūtų tas pirmas mano pasirinkimas - yra geresnių sudėčių muilų.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

📍 Šiame įraše ant mano nagų BŪK nagų lakas Nr. 215.

Komentarai