HIPP Baby Sanft Sensitiv šampūnas kūdikiams su ekologiškų migdolų ekstraktu

Šiandien skrydžio diena ir labai tikiuosi, kad manęs pernelyg neišvargino kelionė link tikslo. Skrendame skrydžiu su persėdimu: Vilnius -Varšuva, Varšuva - Praha, o nuo Prahos autobusu iki kelionės tikslo. Skaitant šį įrašą aš jau greičiausiai esu viešbutyje ir bandau atsigauti po kelionės. Ruošdama šiuos įrašus stebėjau orus Lietuvoje ir Čekijoje bei vis abejojau dėl kelionės - Lietuvoje karšta, šilti orai, daug maudynių ir ledų, tuo tarpu čia oras daug vėsesnis, numatoma daug lietaus. Ar tik nebus šaltoka atvykus iš tokių tropinių orų? Įspūdžiais dalinuosi Instagram, tad kviečiu stebėti.
Na o šiam kartui nusprendžiau jums paruošti apie vieną mylimiausių vaiko priemonių - švelnutį šampūną, kuriuo plaukus išsiplauname ir mes - Hipp kūdikiams skirtas šampūnas be jokių ašarų.

"Vienintelis būdas atrasti galimybių ribas yra peržengti jas."
Arthur C. Clarke


Produktas: HIPP Baby Sanft Sensitiv šampūnas kūdikiams su ekologiškų migdolų ekstraktu
Gamintojas: "HIPP Pflege-Berating" Pagaminta Šveicarijoje
Paskirtis: išplauti plaukus, suteikti jiems minkštumo ir blizgesio, palengvinti šukavimą
Tinkamas tipas: sukurtas naudoti vaikams, kūdikiams, bet tinka ir suaugusiems
Labiausiai patiko: itin gera, saugi sudėtis
Labiausiai nepatiko: galbūt tie keli geltoni ingredientai sudėtyje?
Tūris: 200 ml
Kaina: 3,29 EUR
Kur galima įsigyti: Maxima, nukas.lt, Iki ir kt.

Ką žada gamintojas: Tinka nuo pirmųjų gyvenimo dienų šampūnas švelnus akims. Puikiai tinka jautriai kūdikio galvos odai. Plaukai tampa lengvai šukuojami, švarūs, minkšti ir blizga. Tinka visai šeimai.
Pagaminta siekiant sumažinti alergijos riziką:
- be mineralinio aliejaus;
- be eterinių aliejų;
- be alergizuojančiomis pripažintų kvapniųjų medžiagų;
- be dažiklių;
- be konservantų;
- be muilo, negriaužia akių;
- be PEG emulsiklių;
- neutralus pH;
- pagal 2003/15/EB direktyvą (26 kvapiosios medžiagos).

Sudėtis: Aqua, Hydrogenated Starch Hydrolysate, Cocamidopropyl Hydroxysultaine, Cocamidopropyl Betaine, Lauryl Glucoside, Sodium Chloride, Coco-Glucoside, Glyceryl Oleate, Prunus Amygdalus Dulcis Seed Extract, Glycerin, Hydrogenated Palm Glycerides Citrate, Tocopherol, Citric Acid, Lactic Acid, p-Anisic Acid, Parfum.


Mano nuomonė. Pirmiausia siūlau pradėti nuo trumpos sudėtinių dalių apžvalgos: priemonės pagrindą sudaro vanduo ir švelnūs PAM - putojimą sukuriančios, valančios medžiagos. Sudėtyje rasime nemažai drėkiklių, minkštiklių ir odą kondicionuojančių medžiagų. Yra ir vitamino E, pieno rūgšties. Gamintojas pasirinko saugias konservuojančias medžiagas, kvapniuosius ingredientus. Tik kvepalus (parfum) standartiškai pažymėjau geltonai, kadangi jie laikomi komercine paslaptimi ir nėra atskleidžiami, tad nežinome kas iš ties ten sudėta. Galiausiai ir geltonai pažymėtų ingredientų nereiktų išsigąsti - visi jie taip pažymėti dėl galima pavojingų priemaišų, tačiau kosmetikos gamyboje naudojamos maksimaliai grynos medžiagos, - tikiu, kad kūdikiams skirtuose priemonėse gamintojai vengia bet kokios, net ir minimaliausios rizikos. Šiuo atveju belieka pasidžiaugti iš ties saugia sudėtimi - tokio šampūno nebijočiau naudoti net ir kūdikiams (jei teisingai pamenu, naudojome ir kūdikystėje). 

Minimali šampūno sudėtis puikiai dera su minimaliu pakuotės dizainu - plastiko buteliukas sandariai užsidaro atkemšamu dangteliu. Mane nustebino priemonės kvapas ir visai ne gerąja prasme - kvepia kosmetika ir smirdančia plastmase - niekaip nesuprantu ar toks buvo gamintojo užmojis, tačiau džiaugiuosi, kad plaukuose tas kvapas greit prasisklaido ir pernelyg neerzina uoslės. Želinės konsistencijos priemonė neblogai suputoja, reikia nedidelio kiekio pilnai išplauti vaiko plaukučius. O patekus į akis šampūnas iš ties neerzina akių, negriaužia. Žinote su tais vaikais visko pasitaiko - plaunant palenkia galvą ir jau žiūrėk teka į akis... Šampūnas švariai plauna plaukus, suteikia plaukams ne tik švaros, bet ir purumo, daug švelnumo ir sveiko spindesio. Ne kartą esu juo plovusi plaukus tomis karštomis dienomis, kai plaukų neplautum, bet dėl karščio tiesiog reikia. Dažnai plauti plaukų standartiniais šampūnais (su SLS) negaliu, kadangi atsiranda pleiskanos, galvos oda suirzta. O su šituo, sūnaus šampūnu - kad ir kasdien, jokių pleiskanų, niežėjimo ar nemalonių pojūčių nėra. O ir plaukai iš ties mažiau veliasi yra paklusnesni ir atrodo sveikai. Mūsų šeimai patinka ir kartojame jau toli gražu nebe pirmą kartą.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai