ORGANIX Renewing Moroccan Argan oil - atkuriamasis plaukų aliejus su argano aliejumi

Kelias dienas pasiėmiau šiokių tokių atostogų - net ir nuo hobių prireikia poilsio. Savaitgalį apsitvarkiau bute, jau n-tąjį kartą šluodama statybines atliekas ir dar ne pabaiga. Pavyko išlėkti pagrybauti, nors viską suvalgėme iš karto ir jau svajoju apie dar vieną pagrybavimą. Galiausiai ir atsipalaiduoti pavyko.
Na o šiandien bandau grįžti su blogo įrašais ir noriu jums papasakoti apie plaukų aliejuką. Kažkada jų sunaudodavau labai daug, dažnai tepdavau galiukus šventai tikėdama, jog padės rečiau lankytis kirpykloje ir užauginti ilgesnes kasas. Aha, mes moterys su plaukais darome du dalykus: arba kerpame, arba auginame. O va šiai dienai jaučiu, kad aliejuko buteliuko man pakanka beveik metams arba bent jau geram pusmečiui. Šį kart lentynose užsilikęs, kažkada labai mylėtos Organix kompanijos produktas - nes studentei buvo brangiausia, ką galėjau įkąsti iš studentiškos stipendijos ir minimalios algos, nes veikė geriausiai, kiek buvau patyrusi. O kaip šiandien?


Produktas: ORGANIX Renewing Moroccan Argan oil - atkuriamasis plaukų aliejus su argano aliejumi
Gamintojas: "Vogue International". Pagaminta Tampa, Jungtinės Amerikos Valstijos
Paskirtis: suteikti minkštumo ir švelnumo plaukams, drėkinti, atgaivinti
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: intensyviai glotnina plaukus
Labiausiai nepatiko: sudėtis
Tūris: 100 ml
Kaina: 9,99 EUR
Kur galima įsigyti: Eurokos

Ką žada gamintojas: Plaukų aliejus suteikia plaukams minkštumo ir viliojančio šilkinio švelnumo. Egzotiškas argano aliejus padeda drėkinti, atgaivinti plaukus, suteikia minkštumo ir stiprumo, apsaugo plaukus nuo UV spindulių.
Naudojimas: išspauskite nedidelį aliejau kiekį ant delnų, patrinkite tarp delnų ir padenkite ant plaukų galiukų.


Pakuotė. Mėlynos spalvos nedidelis, plastikinis mėlynas buteliukas su aukso spalvos atkemšamu dangtelio viršumi. Butelaitis 'skanios' mėlynos spalvos, atkeliavo baltoje kartoninėje dėžutėje. Esu beveik tikra, kad dar galėjo būti supakuotas skaidrioje plėvelėje, tačiau jau nebepamenu, kaip ten buvo iš tiesų. 

Kvapas buvo dar vienas iš faktorių, dėl kurių šie aliejai buvo nuostabūs: vieni kvepėdavo kaip kvepalai, kiti - saldžiai egzotiškai. Šis aliejus kvepia gaiva ir švara, saldumo praktiškai nėra ir man taip patinka - taip kvepia švarūs, šviežiai išplauti plaukai.

Konsistencija. Aliejukas kiek tirštesnis, nei vidutinis, konsistencija sunkoka.


Sudėtis: Cyclopentasiloxane, Dimethicone, Cyclomethicone, C12-15 Alkyl Benzoate, Butylphenyl Methylpropional, Argania Spinoza Kernel Oil, Linum Usitatissimum Seed Extract, Parfum, CI 47000, CI 21600, Benzyl Benzoate, Coumarin, Limonene, Linalool.


Poveikis. Man atrodo tiek aš, tiek jūs puikiai suvokiate, kodėl šios plaukų priežiūros priemonės prarado savo populiarumą? Mes, vartotojai, pradėjome domėtis medžiagomis, kurios naudojamos kosmetikos gamyboje ir į dienos šviesą kelti kas įeina į jau spėtų pamilti kremų, kūno priemonių ar plaukų produktų sudėtis. Dauguma iki šiol mylėtų kremų, kurie žavėjo dėl greito susigėrimo efekto, tapo pamiršti būtent dėl sudėtyje esančio alkoholio. Mes pradėjome kritikuoti kvapiąsias medžiagas, klausti dėl konservantų ir kvapiklių saugumo. Užkabinome ir silikonus (nors mano galva jie nieko bloga, jei naudojami plaukams). Ir šitą aliejaus pagrindą sudaro silikonai. Jei kažkada senai tikėjome, kad ant pakuotės užrašytas argano aliejus reiškia, jog būtent jis yra priemonės pagrindas, tai šiai dienai žinome, kad po konservanto einančio aliejaus sudėtyje tik menkutis lašelis, kaip ir sėmenų aliejaus. O juk būtent jie čia akcentuoti! Visą efektą produktui duoda būtent silikonai. Sudėtyje nevengiama agresyvesnių konservantų, nemažai nesaugių kvapiųjų medžiagų. O kam gamintojas naudojo dažiklius man didelė mistika - rimtai? Dažikliai, kad išgauti skaidrų aliejuką plaukams? Nesuvokiama...

Aliejus toli  gražu nėra blogas, jei reikia glotnumo efekto ir jei sunku suvaldyti plaukus - mano būtent tokie. Anksčiau labai kovojau su prigimtimi: garbanomis, bangomis ir vėlimosi efektu, stengdavausi plaukus kiek įmanoma suglotninti, tiesindavau kasdien. O šiandien man daugiau mažiau vienodai - net jei penki plaukai nusprendžia paskraidyti aplink galvą kaip aureolė. Anksčiau mėgdavau sunkus, plaukus apsunkinančius aliejus, ir šis yra būtent toks. Jis apsunkina ir suvaldo plaukus, suteikia jiems blizgesio, slidumo ir geresnės pasišiaušusių plaukų kontrolės. Tačiau kartu jo itin lengva padauginti, tad dozuoti reiktų itin atsakingai. Silikonais prisotintas aliejus tikrai nepagydys jūsų plaukų, jų nestiprins ir nedrėkins, tik suteiks tokį apgaulingą efektą, vienkartinį, iki plaukų išplovimo. Ar tai yra efektas, kurio jums reikia? Galbūt, tačiau šiai dienai aš jau žinau bent kelis daug geresnės sudėties ir dar geresnio poveikio aliejus, kuriuos su mielu noru pirkčiau. O Organix gal jau laikas nugulti užmaršties labirintuose? Jei neatsinaujins, nepakeis požiūrio. Yra daug vertesnių jūsų dėmesio plaukų aliejų (ir saugesnių).




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Gal galite pasidalinti keliais mėgiamiausiais aliejukais?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Žinoma. Iš pastaruoju metu naudotų labiausiai patiko šie du:
      1. SALERM Biokera - https://geleta-kosmetine.blogspot.com/2018/01/salerm-biokera-arganology-serumas.html
      2. TMT Inca Oil - https://geleta-kosmetine.blogspot.com/2020/03/tmt-inca-oil-pandora-oil-aliejus.html

      Panaikinti
  2. O aš nebenaudoju plaukų aliejų, kažkaip atsibodo ir efekto kaip ir nėra, dažniausiai tik apsunkina plaukus ir tiek...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aliejų efektas labiau kosmetinis :) Mažokai ir aš naudoju pastaraisiais metais.

      Panaikinti
  3. Dėl tų aliejų aš irgi neseniai susimąsčiau, ar tikrai jų reikia... Pati šiuo metu kartais vis dar naudoju "Green Feels" aliejuką su kanapėmis - visai neblogas variantas, manau (ir labai ilgam užtenka). O susimąstyti, ar tikrai jų reikia mane paskatino mano kirpėja, kuri pasakė, kad pati nemėgsta visokių plaukų aliejų, o galams, kad jie nesišiauštų ir neskilinėtų visada naudoja tik nenuplaunamus kondicionierius. Pabandžiau ir aš taip ir, man atrodo, kad mano plaukams irgi to pakanka...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai ne visiems plaukams reikalingas aliejukas - man kartais riebesnės priemonės norisi galams. Bet tiesa ta, kad nenuplaunamų kondicionierių naudoju daugiau, nei aliejų.
      P.S. jūsų kirpėja šaunuolė, kad nekiša visos įmanomos produkcijos, o atsižvelgia į realius jūsų poreikius.

      Panaikinti
  4. Aš pastaruoju metu irgi vis rečiau naudoju aliejus. Net nežinau kodėl. Beje, aš kažkaip laukiu pasakojimo apie Čekiją, lyg ir IG girdėjau pažadą...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Regis aliejukai jau išgyveno aukso amžių.
      Bus apie Čekiją, tik noriu išsveikti ir rasti tinkamą momentą viskam surašyti :)

      Panaikinti

Rašyti komentarą