KERASTASE "Elixir Ultimate" Oleo - Complexe plaukų šampūnas ir kaukė su kukurūzų daigų, kamelijų, arganų ir kogenių aliejais

Plaukų priežiūros priemonei nesu labai išranki, man svarbus efektyvus plaukų plovimas ir plaukų glotninamasis efektas. Tad dažniausiai perku priemones, kurios mane sudomina tuo metu, pernelyg daug neinvestuojant. Na gerai, ar jums kuris nors šampūnas teikė didesnį poveikį? Aš tik kelis kartus jaučiau minimalų, tad geresnių, intensyvesnių rezultatų visuomet tikiuosi iš plaukų kaukių ar kondicionierių. Šiuo metu naudoju tikriausiai vieną iš brangiausių kada nors naudotų priemonių plaukams porelę iš Kerastase. Pamenu savu laiku dauguma šiuos produktus bandė, dauguma gyrė, tad žinojau, kad kada nors labai noriu įsigyti ir išbandyti. Pagaliau, šiandien metas nuomonei apie prabangiuosius Kerastase su aliejų kompleksu.


Produktas: KERASTASE "Elixir Ultimate" Oleo - Complexe plaukų šampūnas ir kaukė su kukurūzų daigų, kamelijų, arganų ir kogenių aliejais
Gamintojas: "L'Oreal". Pagaminta Ispanijoje
Paskirtis: išplauti plaukus ir juos kondicionuoti
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: greičiausiai kvapai
Labiausiai nepatiko: priemonių sudėtys
Tūris: 250 ml šampūno; 200 ml kaukės
Kaina: 25,00 Eur - šampūnas; 39,00 Eur - kaukė
Kur galima įsigyti: Notino, KlipShop ir kt.

Ką žada gamintojas: 
ŠAMPŪNAS: Įmantri valomoji visų tipų plaukų vonelė su aliejais. Ypatingas kukurūzų daigų, kamelijų, arganų ir kogenių aliejų derinys. Ištepti drėgnus plaukus, įmasažuoti ir nuskalauti. Be parabenų.

KAUKĖ: Kaukė su aliejais, suteikianti grožio bet kokio tipo plaukams. Ypatingas kukurūzų daigų, kamelijų, arganų ir kogenių aliejų derinys. Graikinio riešuto dydžio priemonės gumulėliu ištepti vidurinę drėgnų plaukų dalį ir galiukus. Palikti 5-10 minučių. Kruopščiai išskalauti. Be parabenų.


Pakuotė. Iš brangesnės kosmetikos lyg ir automatiškai tikiuosi prabangesnės pakuotės išvaizdos. Plastikiniai priemonių buteliukai atrodo labai kokybiškai: šampūno dangtelis nusisuka lauk, o pro skaidrias, geltonos spalvos sieneles matosi briaunuoto efekto, su saulės spinduliu žibanti etiketė. Gal atsukamas dangtelis nėra pats patogiausias naudojimui, tačiau blizgus aukso spalvos, veidrodžio efekto akcentas atrodo žavingai. 

Lygiai taip pat ir kaukės dangtelis puoštas blizgiu efektu, tačiau indelis čia tolygios spalvos. Plaukų kaukė dar atkeliauja veidrodinio efekto, aukso spalvos kartoninėje dėžutėje. Deja, nuotraukose pakuočių grožis nė trupučio neatsispindi. Abi pakuotės papildomai buvo puikiai apsaugotos nuo atidarinėjimo - šampūno buteliukas su apsaugine nulupama plastiko apsauga. Kaukės dėžutė apsaugota plastiko apvalkalu, o po kaukės dangteliu papildomai uždėtas plastikinis dangtelis. Atrodo kokybiškai ir dailiai.

Kvapas. Kerastase tikrai nėra natūralumo kompanija, tad natūralu, kad priemonės turi gana stiprius aromatus. Tiesa ta, kad kvepia tiesiog dieviškai maloniai... maloniai saldžiu, kvepalus primenančiu aromatu. Kaukės kvapas dar turi kažką panašaus į rytietišką kvapą. Šventė uoslei, o ir ant plaukų išlieka iš ties ilgai.

Konsistencija. Šampūnas gelinės konsistencijos; plaukų kaukė - tiršta, kreminė.


Sudėtis:
ŠAMPŪNO: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, MIPA-Laureth Sulfate, Sodium Chloride, Cocamidopropyl Betaine, Glycerin, PEG-18 Castor Oil Dioleate, Propylene Glycol, PEG-55 Propylene Glycol Oleate, Laureth-5 Carboxylic Acid, Persea Gratissima Oil, PPG-5-Ceteth-20, Sodium Benzoate, Laureth-2, Polyquaternium-53, Salicylic Acid, Linalool, Alpha-Isomethyl Ionone, Limonene, Zea Mays/ Corn Germ Oil, Argania Spinosa Oil, Camellia Oleifera Seed Oil, Pantaclethra Macroloba Oil, Sodium Hydroxide, Citric Acid, Parfum.

KAUKĖS: Aqua, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Quaternium-87, Hydrogenated Polyisobutene, Behentrimonium Chloride, Cetyl Esters, Propylene Glycol, Phenoxyethanol, Hydroxyethylcellulose, Mica, Isopropyl Alcohol, Caprylyl Glycol, Zea Mays/ Corn Germ Oil, Argania Spinosa Oil, Camellia Oleifera Seed Oil, Pantaclethra Macroloba Oil, CI 77891, Linalool, Alpha-Isomethyl Ionone, Limonene, Citric Acid, Caramel, CI 19140, CI 17200, Parfum


Poveikis. Deja, tačiau jau pirmas rimtesnis žvilgsnis į sudėtines dalis mane nuvylė - nieko labai natūralaus ir nieko itin saugaus sudėtyje nėra. Pirmiausia šampūnas, kuriame agresyvios putojimą sukeliančios medžiagos, sausinantys ingredientai ir potencialiai pavojingos priemaišos, krūva ingredientų aromatui sukurti. Žadėtų naudingųjų aliejų mažytis lašelis, kuris greičiausiai jokios didesnės įtakos nepadarys. Rimtai? Rinkoje net ir ženkliai pigesni šampūnai turi saugesnes sudėtines dalis, nemažai nebrangių šampūnų atsakingai parenka putojimą sukeliančias medžiagas, saugesnius minkštiklius, emulsikliu ir tirpiklius.. Apmaudu. Apmaudu ir dėl kaukės. Tyrinėdama ingredientus eilės tvarka bemaž apsidžiaugiau saugesne pradžia, tačiau sudėtis turi žalingo alkoholio, labai aukštai sudėtyje konservantas, žymintis 1% ribą, daug kvapiųjų medžiagų. Kaip ir šampūne, natūralių augalinių aliejų mažulyčiai lašiukai. Ir visgi, kaukės pagrindą sudaro ir saugūs minkštikliai, kondicionuojančios plauką medžiagos, antistatikai.

Iš šampūno paprastai labai daug nesitikiu: jis gerai suputoja, intensyviai ir švariai plauna galvos odą ir plaukus. Man malonus priemonės aromatas, kuriuo mėgaujuosi kas kartą plaunant plaukus. Smagu, kad šampūnas nesuvelia plaukų, jie nesijaučia nemaloniai, nesijaučia išsausinti. Tačiau tiesa ta, kad šis šampūnas nedaug kuo skiriasi nuo kitų rinkoje esančių. Gal tik kvapu.

Plaukų kaukės efektas man pasirodė intensyvesnis - pakankamai ilgai laikoma kaukė švelnina plauką, suteikia neįtikėtino minkštumo, spindesio, suglotnina plaukus, jie nebesivelia ir spindi. Kaukė yra vienas tų variantų, kurie visai neblogai suguldo mano pūstis linkusius plaukus, tačiau ne tiek, kad visiškai ištiesintų - po plovimo man vis dar reikalingas plaukų tiesintuvas kirpčiukams, bet neatrodau kaip pudelis. O ir pakvėpina plaukus visai parai maloniu, moterišku aromatu.

Tiesą pasakius suprantu, kad Kerastase akcentuoja kokybiškas pakuotės, malonius aromatus. Pagaliau išbandžiusi Kerastase porelę plaukams nesu sužavėta priemonės sudėtimis, gerokai pigesnės plaukų priežiūros priemonės turi geresnes sudėtis. Kaukės efektas man patiko, mėgavausi kvepiančiais plaukais, tačiau antrą kart kartočiau nebent kaukę - šampūnas man pasirodė ne tik kad nesaugus, bet ir per brangus. Greičiausiai gerokai per brangi ir kaukė - pigesnės turi panašias sudėtis ir panašų efektą, gal išskyrus aromatą. Kol kas dėl kaukės kartojimo nesu apsisprendusi, o va dėl šampūno puikiai suprantu, kad pinigų švaistymas tiek mokėti už ne pačią saugiausią formulę nešvarumams pašalinti.

Man labai smalsu, ar daug turime bandžiusių Kerastase? Kokie jūsų įspūdžiai?
Ar po bandymų pirkote pakartotinai? 




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Man daug metų Kerastase buvo prabangos prekė, jau kai isgalejau nusipirkti, galvojau čia bus wow, pradėjau pažinti nuo linijos sviesintiems plaukams. Ką žadėjo - atliko, bet priemonės pasirodė per daug agresyvios, sintetinės. Turiu gana jautria oda, pvz niežti nosį, jei prilieciu plaukų sruoga. Šiuo metu esu atradusi daaaug geresnių naturalesniu brand'u jessicurl, Shea moisture

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū už komentarą :) Jaučiuosi labai panašiai ir tikiu yra ženkliai geresnių priemonių.

      Panaikinti
  2. Neteko bandyti :) Bet pasakyti, kad ai, bet koks šampūnas - geras, deja, negaliu, nes pvz., vienas blogai išplauna plaukus, nuo kito - atsiranda pleiskanų, dar kitas išsausina plaukus, kitas man nepatinka, nes nesuteikia purumo ir t.t. Tad rasti tinkantį šampūną - ne taip lengva.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Suprantu jus - visų mūsų plaukai labai skirtingi. Man pasisekė, kad tinka beveik viskas, o mano vyrui - netinka niekas.
      Bandykite priemones be SLS - putoja mažiau, bet sausina mažiau, atrinkite produktus be eterinių aliejų, jei įmanoma - bekvapius. Rašant kilo mintis, kad gal jums tiktų kūdikiams skirti šampūnai? Tik purumo jie nesuteiktų labai daug.

      Panaikinti
    2. Ačiū, tokius panašiai ir renkuosi, be SLS :)

      Panaikinti

Rašyti komentarą