COLGATE "Magic Toothpaste. Mild Mint" vaikiška dantų pasta, keičianti spalvą, skirta 6-9 m., švelnios mėtos skonio

Tebūnie šiandien trumpam įrašui apie dantų pastą? Vaikas parduotuvėje išsirinko magišką dantų pastą iš kurios vaikas tikėjosi kažkokios magijos, o aš - pagalbos vaikui pamatyti, ar gerai išsivalė dantukus. Tačiau ne viskas buvo taip, kaip tikėjosi jis ir aš


Produktas: COLGATE "Magic Toothpaste. Mild Mint" vaikiška dantų pasta, keičianti spalvą, skirta 6-9 m., švelnios mėtos skonio
Gamintojas: "Colgate-Pamolive" Pagaminta Lenkijoje
Paskirtis: išvalyti dantis, pašalinti apnašas
Tinkamas tipas: 6-9 metų vaikams
Labiausiai patiko: švariai valo
Labiausiai nepatiko: kai kurios sudėtines dalys (norisi, kad sudėtis būtų bent kiek saugesnė)
Tūris: 50 ml
Kaina: 2,19 Eur
Kur galima įsigyti: prekybos centrų kosmetikos skyriuose, kosmetikos parduotuvėse, praktiškai visur

Ką žada gamintojas: Colgate Kids - specialiai vaikams sukurta dantų pasta padedantis mažiesiems geriau ir ilgiau valytis dantis. Kad kiekvienas valymas būtu smagesnis - dantų pasta keičia savo spalvą iš baltos į mėlyną.

Sudėtis: Sorbitol, Aqua, Hydrated Silica, PEG-12, Xanthan Gum, Sodium Lauryl Sulfate, Aroma, Sodium Saccharin, Sodium Fluoride, Hydroxypropyl Methylcellulose, CI 73360, CI 74160.
Sudėtyje yra flourido 1450 ppmF 


Mano nuomonė. Dantų pasta atkeliavo kartoninėje dėžutėje, kurios dizainas - patrauklus vaikams paveiksliukas - šaunus vaikas, skrodžiantis bangas. Lygiai toks pat paveiksliukas puošia ir plastikinę dantų pastos tūbelę. Beje tūbelės plastikas minkštas, patogus išspausti priemonę, o atkemšamas dangtelis labai palengvina priemonės naudojimą.

Pati dantų pasta skaidri, su matomais smulkiais grūdeliais. Pasirodo, tai mėlyni dažai, kurie valantis dantis pasklinda po burną ir nudažo pastos putas vis ryškesne mėlyna spalva. Iš pradžių galvojau, kad vis intensyvėjanti spalva padės vaikui pastebėti, kuriuos dantukus jis išsivalo prasčiau, tačiau tiesa ta, kad ant dantukų putų nelieka, dažai neprilimpa prie dantų, tad... tai tiesiog dažiklis, kuris valantis dantis vaikams suteikia džiaugsmo.

Priemonė kvepia gaiviu, švelnesniu nei suaugusiems skirtų pastų, mėtų aromatu. Priemonė gerai putoja, švariai valo dantukus ir suteikia gaivos. Tačiau man norėjosi saugesnės sudėties, pavyzdžiui - SLS, putojimą sukelianti medžiaga ne tik sukelia putas, tačiau ir sausina burnos gleivinę - bent kuris odontologas ragina vengti SLS sudėtyje. Ir dar keli ingredientai su potencialiai pavojingomis priemaišomis. Man atrodo galima ir saugiau, bet greičiausiai tai ne Colgate stilius. Šią pastą vaikas greičiausiai pabaigs - ji tikrai gerai šalina apnašas, švariai valo, tačiau man norisi saugesnio produkto savo vaikui.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai