PIRMAS ĮSPŪDIS. ECODENTA "Gum Protect" dantenas sauganti dantų pasta su arbatmedžio aliejumi

Labai neįprasta turėti dantų pastos mėginį, tikriausiai dėl to, kad blogo rašymo metais tokių turėjau labai retai. Šį kart bandymui gavau Ecodentos dantų pastą, kuri skirta dantenų raminimui. Ją išbandžiau pačiu laiku - tik užsidėjusi breketus, tad išbandyti, kaip pasta iš ties ramina dantenas ir koks jos poveikis.


Ką žada gamintojas: Dantenos taip pat yra jūsų šypsenos dalis! Ši dantenas sauganti greipfrutų skonio dantų pasta veikia kaip skydas, kuris stiprina dantenas ir apsaugo jas nuo kraujavimo. Kad ji būtų itin veiksminga, pridėjome arbatmedžių aliejaus, kuris pasižymi antibakterinėmis savybėmis, taip pat panaudojome gluosnių ekstrakto, padedančio išvengti periodontito. Tinka ir jautrioms šypsenoms.

Pilno dydžio pakuotė. Iš ČIA

Sudėtis: Glycerin*, Aqua*, Hydrated Silica*, Disodium Cocoyl Glutamate*, Sodium Chloride*, Lactobacillus/ Salix Purpurea (Willow) Bark Ferment Extract*, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil*, Mentha Arvensis Herb Oil*, Xanthan Gum*, Cellulose Gum*, Aroma, Pentylene Glycol, Methyl Diisopropyl Propionamide, Sodium Saccharin, Isopropyl Alcohol, Lactic Acid, Benzyl Alcohol, Limonene.
*98% natūralios kilmės ingredientų
BE FLOURIDO


Kiekis: mėginėlio kiekis 10 ml. Galima įsigyti 75 ml pakuotėje
Kaina: 3,99 Eur
Kur galima įsigyti: Maxima, Biok laboratorija, Eurokos, Drogas ir kt.
Gamintojas: "Biok Laboratorija" Vilnius, Lietuva


Mano nuomonė. Pirmiausia pradėsiu nuo neigiamų dalykų - na kodėl, kodėl gamintojai galvoja, kad dantų pasta be fluoro yra gera mintis? Suprantu, mažiems vaikams, kurie dar nemoka išspjauti dantų pastos, bet suaugusiems? Fluoridas apsaugo dantis nuo gedimo, gavau rekomendaciją šiuo metu (breketų nešiojimo) naudoti pastas tik su fluoridu ir ne mažiau 1490 ppmF, o čia? Ir pastebiu, kad Ecodenta labai mėgsta gaminti pastas be fluorido. Dėl to jų nesirenku dažnai, pvz, labai patiko kokosinė dantų pasta, bet vėlgi, ji be fluorido, tad žinau, kad nekartočiau! Vien dėl šios priežasties.

Ši pasta gelinės konsistencijos, kvapas primena arbatmedžio eterinius aliejus. Mėginuką naudojau tuo metu, kad dantenos jautėsi sudirgusios nuo bet kokio bandymo kramtyti maistą (pirmą savaitę po breketų) ir iš ties priemonė net labai neblogai ramina dantenas, padeda sumažinti burnos žaizdelių nemalonų deginimo jausmą, ramina burnos gleivinę ir net labai neblogai šalina apnašas. 

Visgi, aš žinau, kad šios pastos nepirkčiau vien dėl to, kad sudėtyje nėra fluorido. Gaila, nes efektas visai neblogas. Tačiau net ir prireikus raminančio poveikio dantenoms ieškosiu kažko, kas sudėtyje turi fluorido ir ne tik valo, ramina, bet ir padeda apsaugoti dantis.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Tai va, aš irgi galvoju, va išbandysiu naują ecodenta dantų pasta, o žiūriu, o fluorido tai nėr... :( Tai ir nebeperku. Galėtų tada būti dvi tos pastos rūšys: viena su fluoridu, kita - be, tiems kas jo "bijo".

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Va va, man atrodo Fluoras būtinas, žinau savo dantis, ilgai netempčiau be. ir kaip gaila,kad Ecodenta renkasi daugumą (nesu tikra ar tikrai visos) pastų gaminti be.

      Panaikinti

Rašyti komentarą