FA "Vitalizing Aqua" Aqutic Fresh Scent - gaivaus, vandens kvapo muilas

O šiandien aš trumpo įrašo noriu ir labai noriu pasidalinti mintis apie muilą - toks paprastas dalykas, bet tiesa ta, kad tie paprasti kasdieniai dalykėliai dažnai atneša džiaugsmo arba nusivylimo. Labai myliu Nesti Dante muilus ir juos naudodama jaučiuosi laiminga, bet kad nepabostų, vis pakaitalioju su kitais muilais. Šį kart išbandžiau Fa muilą, iš kurio tikėjausi daug gaivaus, vasarą ir vandenį primenančio aromato. Turiu ką pasakyti ir apie kvapą, tad trumpai.


Produktas: FA "Vitalizing Aqua" Aqutic Fresh Scent - gaivaus, vandens kvapo muilas
Gamintojas: "Schwarzkopf & Heenkel" Pagaminta Vokietijoje
Paskirtis: nuprausti odą, pašalinti nešvarumus
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: kartoninė pakuotė be jokio papildomo plastiko
Labiausiai nepatiko: nemalonus, ūkinį muilą kiek primenantis kvapas
Tūris: 90 g
Kaina: 0,59 Eur
Kur galima įsigyti: Drogas, Senukai, Maxima

Ką žada gamintojas: Švelnus muilas plauna ir drėkina odą vienu metu. Gaivus kvapas atgaivins ir suteiks energijos. Patikrintas dermatologų.

Sudėtis: Sodium Tallowate, Talc, Aqua, Sodium Palm Kernelate, Glycerin, Palm Kernel Acid, Parfum, Sodium Chloride, Limonene, Hexyl Salicylate, Benzyl Salicylate, Linalool, Tetrasodium Glutamate Diacetate, Tetrasodium Etidronate, Hexyl Cinnamal, CI 77891 (Titanium Dioxide), CI 74160 (Pigment Blue 15), CI 77007 (Ultramarines), CI 74260 (Pigment Green 7).


Mano nuomonė. Pirmiausia pasidžiaugsiu, kad muilo pakuotė visiškai neturi plastiko, neturi ir plastiko sluoksnio, priklijuoto kartono dėžutės viduje! Kartoninė pakuotė lengvai perdirbama, o ir papildomos plastiko atliekos iš šio produkto nėra - nežinau ar gamintojas rūpinosi aplinkosauga, bet jei ir gavosi netyčiomis - puikus sprendimas, kurį norisi matyti kiekviename muile. Ryškiai mėlyna pakuotė iš ties traukia žvilgsnį, o jos dizainas man atrodo skonio reikalas  - man nekliūva, gal net visai faina, nors ir turi to '90 stiliuko. O gal tik dėl to, kad per daug metų priemonės pakuotė labai menkai kito?

Muilas dažytas ryškiai mėlyna spalva, ko mano nuomone tiesiog nereikėjo, nes plaunantis rankas mėlynos putos ir mėlynas vanduo nutaško kriauklę ir viską aplink. Jei kitų muilų baltų putų nepastebėdavau, tai po šio, mano vyrams ir man nusiprausus rankas nuolat bėgu apvalyti kriauklę ir viską aplink. Pats muilas nėra labai tirpus, konsistencija netgi kietoka, tačiau muiluojantis rankas kažkokiais būdais muilo gabaliukai pabėga nuo muilo ir vėlgi, nusėda kriauklėje...

Visa tai tikrai galima pakęsti, nesu tokia išranki, tačiau didžiausios bėdos prasideda, jei kalbėsime apie muilo kokybę bei sudėtį. Priemonės sudėtyje yra SLS, yra talko, kuris greičiausiai skirtas priemonės konsistencijai tirštinti, tačiau ant odos palieka tokius smulkius pudrinius miltelius, kurių negaliu pakęsti. Pavyzdžiui, plaunant makiažo šepetėlius ar ilgiau naudojantis muilu, jo likučiais aplimpa visos rankos, kiekviena raukšlelė, rankos atrodo pabalusios ir tai erzina. Sudėtyje yra labai daug kvapams skirtų ingredientų ir konservantų, kad muilas ilgam išliktų šviežias. 

Įsigijusi muilą labai tikėjausi, kad jis kvepės gaiviu vandenynu, jūra ir primins vasarą. Pirmu įkvėpimu iš tiesų kvepia gaiviai, dėl to ir įsigjau, tačiau plaunant rankas... o Dieve, šalia gaivos muilas turi stiprų ūkinio muilo kvapą! Man muilo kvapas turi teikti džiaugsmo ar bent jau neerzinti, o čia - džiaugsmo dėl kvapo nėra, erzina kas kart plaunantis rankas o ir ūkiniu muilu rankos kvepia ilgai... Tiesiog tas kvapas yra pats baisiausias aspektas, tad jei dar kada ir gundysiuosi Fa muilu, tai labai atidžiai prieš perkant išuostysiu ar nesmirda ūkiniu muilu. O šis nuvylė - gal ir vasaros atsiminimai, bet priminė laikus, kai studijų laikais, neturėdama skalbyklės, smulkius drabužius skalbdavau rankomis ir būtent ūkiu muilu. Ne pačios maloniausios asociacijos - sunaudoti sunaudosiu, nekartosiu ir vargu ar pamiršiu.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai