2015-2016 rudens - žiemos tendencijos: makiažas

Šiandien noriu pristatyti 2015/2016 metų rudeniui ir žiemai siūlomas makiažo tendencijas, populiariausias grožio priemonių spalvas ir kelias galimas variacijas.

Kviečiu pasižvalgyti po ateinančio sezono naujoves ir tendencijas.

Nuotrauka skolinta iš ČIA

#1. Makiažas be makiažo arba natūralus makiažas

Iš pavasario ir vasaros makiažo atkeliavusi tendencija su itin natūraliai atrodančiu makiažu atrodė jau dings iš populiariausiųjų, tačiau ji drąsiai keliauja ir į 2015-2016 rudens ir žiemos sezoną. Natūraliai atrodantis veidas, sveikai spindinti veido oda, itin lygi ir skaisti oda, saikingai paryškinti antakiai ir vos vos pabrėžtos akys - svarbiausia nepadauginti makiažo. Šioje tendencijoje svarbiausia itin sveika ir lygi veido oda be jokių netobulumų.


#2. Katės akių makiažas

Katės akys, sukurtos juodu akių pieštuku, visada prisimenamos šaltuoju sezonu. 2015-2016 rudens - žiemos sezonu akių liniją siūloma kurti tiek ploną, tiek storesnę; apibrėžti akis pilnai arba rinktis tik viršutinio voko liniją. Viskas priklauso nuo to, kas jums tinka ir patinka. Beje, prie tokio makiažo siūloma rinktis neutralios ar prislopintos spalvos lūpas ir švelnų, kontūrų neišryškinantį veido makiažą.


#3. Twiggy įkvėptas, 1960 makiažas

2015/2016 rudens ir žiemos mados tendencijos kelios iš krypčių įkvėptos 1960 metų stiliaus ir laiko dvasios, todėl nenuostabu, kad laikmečio dvasia persikelia ir į makiažo tendencijas. Ši kryptis siūlo rinktis itin ryškias, atskirtas, bet kiek lipnias (tuputį primenančias voro kojeles) blakstienas. 


#4. Padūmavusių akių makiažas kitaip

Padūmavusių akių makiažas madingas jau nebežinau kelintus metus iš eilės: nuo pavasario iki žiemos, ir vėl ratu... Ateinantį sezoną spalvos tamsesnės ir ryškesnės, nebepaisoma akių ir kaulų "rėmų", kontūras pratęsiamas arba formuojamos kelios atskiros linijos. Tačiau iš esmės tai tas pats padūmavusių akių makiažas su itin stipriai sulietomis spalvomis.


#5. Kūrybiška akių pavedimo linija

Tikriausiai daugiausiai ir dažniausiai 2015/2016 metų rudens ir žiemos makiažo tendencijų pristatymo metu naudota makiažo priemonė yra akių pieštukas arba pavedimas. Skirtingi dizaineriai naudojo skirtingas linijas, piešė skirtingus grafinius piešinius ir kūrybiškai ir iš naujo pažvelgė į akių pavedimo linijas. Žinoma, tikrai nerekomenduoju drastiško akių pavedimo dienos metu, nes patikėkite, mačiau ir tai atrodo paprasčiausiai juokinga. Tačiau pasisemti kūrybiškumo ir idėjų bei naujai pravesti jau įprastas linijas visad galima.


#6. Spalvotas, visų vaivorykštės spalvų makiažas

2015-2016 rudenį ir žiemą siūloma pažaisti įvairiomis skirtingomis spalvomis makiaže, ypatingai akių srities, paliekant lūpas neutralios arba prislopintos spalvos. Drąsiai rinkitės jums patinkančias: žalią, geltoną, mėlyną ar rožinę... ir visai nesvarbu, jog vasara baigėsi: spalvos suteikia mums laimės.


#7. Ryškus, mėlynas akių makiažas

Tikriausiai mėlynoje spalvoje yra kažkas nepaprastai fantastiško, kadangi tai dar viena tendencija, nuolat keliaujanti per įvairius sezonus. 2015-2016 rudens ir žiemos sezonui siūlomos ryškios mėlynos spalvos, akcentuojant šia spalva akis ir dažant jomis ryškiausią arba didžiausią akių vokų plotą.


#8. Paprasti, natūralūs akių šešėliai

Natūralumas ir neutralūs akių šešėliai ir toliau karaliauja mados viršūnėje. Rudens ir žiemos tendencijose siūlomi vienspalviai, natūralių rudų ir nude atspalvių šešėliai, kurie suteiks veido bruožams švelnumo ir išryškins jūsų akis.


#9. Daug blizgučių

Daug blizgučių akių makiaže buvo labai tikėtina tendencija 2015-2016 rudens ir žiemos tendencijose. Auksiniai, bronzos ar sidabro spalvos šešėliai ir blizgučiai puikiai tiks vakariniam šaltojo sezono makiažui. 


#10. Grafinis akių makiažas

Grafinis akių makiažas yra gana populiari tendencija ateinančiam sezonui: ryškios, grafiniais elementais ir figūromis puoštas akių makiažas sukuria įspūdingas ir itin ryškias akis.


#11. Apibrėžta vandens linija

Dar viena 1960 makiažo tendencija bus itin populiari: rekomenduojama apibrėžti akis, tačiau pieštuku brėžiant ant vandens linijos. Nors toks makiažas turi itin didelę riziką greitai nusitrinti, jį galima lengvai nuašaroti ar nuvalyti. Tačiau ši tendencija man kelia nostalgiją: būtent taip dažydavosi mokykloje bent pusę mergaičių...


#12. Padūmavusi pilka

Pilka spalva dažnai naudojama šaltojo sezono makiaže tai kaip akių šešėliai, tai kaip švelnesnis pavedimas. 2015/2016 siūloma pilkus šešėlius sulieti, sukuriant švelnesnę, pilkos spalvos padūmavusių akių variaciją. Žinoma, naudojant pilką reikia nepamiršti, kad išryškėja visi šešėliai aplink akis, todėl būtina kruopščiai užmaskuoti paakius ir pašviesinti sritį po antakiais.


#13. Apatinio akies voko ryškinimas

Nors dauguma akių makiažo tendencijų siūlo dekoruoti ir ryškinti viršutinį akies voką, tačiau ši tendencija siūlo makiažą apversti aukštyn kojomis ir ryškinti apatinį voką. 


#14. Vyriški, išryškinti antakiai

Beveik kiekvienoje kolekcijoje, skirtoje 2015/2016 rudens ir žiemos sezonui, vyrauja itin ryškūs, stori, kiek vyriški antakiai, kurie dažnai nepilnai išpešioti, palikti augti natūraliai. Antakiai papildomai ryškinti, išlaikomas didelis jų plotis.


#15. Pratęsti, ilgi antakiai

Dar viena, su antakiais susijusi tendencija, moterims, turinčioms trumpesnius arba vidutinio ilgio antakius atrodo kiek intriguojanti. Šaltąjam sezonui antakius siūloma ilginti, tai yra pratęsti brėžiant pieštuku ilgesnę nei įprastai liniją, tačiau ją išlaikant natūralios antakių spalvos. 


#16. Lūpų blizgesio sugrįžimas

Lūpų blizgesys 1990 metais buvo itin ryški tendencija ir šį sezoną ji grįžta su trenksmu ir didžiuliu populiarumu. Vietoj mėgstamų lūpų dažų verta išbandyti natūralaus atspalvio ar skaidrios spalvos lūpų blizgesius, kurie pasižymi itin dideliu blizgumu. 


#17. Ryškios, raudonos lūpos

Jau rašydama apie ateinančio sezono populiarius nagų lakus minėjau, kad raudonos spalvos nagų lakas ir raudonos spalvos lūpų dažai visada buvo ir tikriausiai visada bus madingi. Moteriškumu spinduliuojančiomis raudonomis lūpomis siūloma puoštis ir 2015/2016 metų rudenį ir žiemą.


#18. Uogų spalvos lūpos

Uogų spalvos lūpos tikriausiai kelis pastaruosius metus rekomenduojama lūpų spalvos tendencija. Spanguolių spalvos, burgundiškos raudonos, uogų rožinės, braškių ar vynuogių spalvos lūpos vėl karaliauja rudenį ir žiemą.


#19. Rožinės spalvos lūpos

Tamsios, uogų spalvos ar raudonos lūpos jau įprastos tendencijos šaltuoju metų laiku. Visgi, pati mieliausia, ir asmeniškai man labai maloni tendencija yra rožinės spalvos lūpos. Gaivūs rožiniai atspalviai sukuria ne tik švelnesnius veido bruožus, tačiau ir suteikia gaivumo ir lengvumo makiažui.


#20. Tamsios ir magiškai juodos lūpos

Nors šio sezono tendencijos ir spinduliuoja natūralumu, tačiau dalis jų gana drąsios ir siūlo tai, ką tikriausiai išbandys vienetai. Aš asmeniškai nesirinkčiau juodos spalvos lūpų dažų, nes jie nedera su mano veido bruožais ( nors gal čia tik aš taip manau), tačiau drąsiausioms rekomenduoju išbandyti, derinant tamsias lūpų spalvas su natūraliu ir praktiškai neliestu veidu bei akimis.


#21. Neutralaus atspalvio lūpos (nude)

Visai nebūtina rudenį ir žiemą puoštis tik ryškiomis spalvomis. Kartais neutralaus atspalvio lūpos būna gerokai išraiškingesnės už ryškias... Vyraujant natūraliam makiažui, nenuostabu, kad buvo pasiūlytas ir švelnus, vos matomas rožinis lūpų atspalvis, primenantis greičiau lūpų balzamą su atspalviu, nei lūpų dažus.


#22. Ombre stiliaus lūpos

2015/2016 rudens ir žiemos sezono metu ombre stilius karaliaus ne tik makiaže, tačiau, kaip jums jau pasakojau, ir nagų dailėje. Makiaže siūlomi keli skirtingi ombre stiliai, derinant šviesesnes ir tamsesnes spalvas, arba dažant tos pačios spalvos atspalviais. Tamsesnės lūpų centre ir blunkančios link lūpų kampučių spalvos ir būtent toks lūpų makiažas visai nesunkus sukurti, tik va atnaujinti tokį jau gerokai sunkiau nei vienos spalvos lūpų dažus.


#23. Minimalistinis '90 makiažas

Jei itin natūralus makiažas (tendencija nr.1) jums atrodo pernelyg plokščias ir neišryškinantis veido bruožų, galite sekti 1990 metų makiažo tendencijomis ir paryškinti lūpas, švelniai rožine spalva nurausvinti skruostus, netgi nubrėžti akių liniją pavedimu. Svarbu makiažo naudoti nedaug ir neitin ryškaus, išlaikant lengvą ir minimalistinį variantą.


#24. Artistiškos veido linijos

Makiažo meistrai, pristatinėdami 2015/2016 metų rudens ir žiemos tendencijas leido pasireikšti ir savo kūrybingumui bei pasitelkti visas įmanomas makiažo priemones sukuriant kuo neįprastesnį akiai vaizdą: modeliai buvo purškiami, ant jų klijuojamas blizgesys, piešiamos įvairios detalės ar net pilni, atskiri veidai. Žinoma, gatvėje tokio makiažo tikrai nepamatysi, tačiau pristatinėjant madas tokie meno kūriniai atrodo tikrai įdomiai.


#25. Jausmingas makiažas

Laikui nepavaldi jausmingo makiažo tendencija vėl pristatoma ant podiumų. Tiesa, net neįsivaizduoju, kaip reiktų teisingai įvardinti šį makiažą? Tačiau iš esmės tai dviejų krypčių tendencija: sportiškas, prakaituotas veidas arba geidulinga, mergaitiška išvaizda. Prisipažystu, pati nesuprantu kaip vienoje tendencijoje derinami du skirtingi dalykai?
Man labiau patinka mergaitiškas, geidulingas makiažas, kurio pagrindą sudaro putlios, moteriškos lūpos, paprastas makiažas, švytinti akių vokų, nosies ir skruostikaulio oda. Labai moteriška ir labai seksuali tendencija, kurią tikrai dažnai galima pamatyti ir Lietuvos gatvėse.


Va ir viskas, mielosios, tiek norėjau pristatyti šį kartą. Tendencijos iš tiesų įdomios ir labai įvairiapusiškos, todėl kiekvienai tikrai atsiras ką pasirinkti ir pritaikyti sau. Žinoma, podiumo tendencijas visada reiktų vertinti tik kaip gaires, nurodančias, kas bus populiaru sekantį sezoną. ir galiausiai atsirinkti sau tai, kas labiausiai tinka ir patinka bei kiek daugiausiai drįstumėte eksperimentuoti su savo makiažu...
Šaltiniai:




Ačiū, kad skaitote,

Drąsaus atradimų rudens,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Super pristatymas! Tikrai įspūdingos idėjos, bus galima paeksperimentuoti. :)

    makiazas kaune

    AtsakytiPanaikinti
  2. Man patiko šios tendencijos... tik vis dėl to sunku atlikti kažką panašaus, kai nebuvo lankytos jokios makiažo pamokos ir kai turima mažai žinių apie patį makiažo atlikimą ir panašiai.. :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą