ECO U "Olives & Tomato" Face Cleanser - veido prausiklis alyvuogės ir pomidorai, skirtas sausai ir jautriai odai

 Sėdžiu jau gerą pusvalandį prie įžangos ir tiesą sakant visiškai nieko nesugalvoju... Gyvename įprasta rutina, kuri vadinasi "vaiko diena", kuri susideda iš ryto + darželio veiklų + namų ruošos ir išmokimo kažko naujo. Jaučiuosi grįžusi kelis metus atgal, kai dar buvau pilnu tempu mamytė ir vaikui reikėjo tik manęs. Va dabar suvokiau, kaip reikalinga vaikams socializacija, kiti vaikai ir veiklos atskirai nuo tėvų, aha, ir tiems mažiems 3-4 metų vaikams, kurie atrodo patys nelabai daug dar sugeba. Oi, kiek daug jie sugeba! Mama manęs į darželį neleido ir visą gyvenimą jaučiau tą plyšį, socialializacijos trūkumą darželinuko amžiuje ir va dabar žiūrėdama savo į savo vaiką matau, kad nelankydamas kolektyvo jis "kūdikėja". Hmm... kaip čia paaiškinus? Lankydamas darželį vaikas norėjo savarankiškumo ir laisvės, o dabar jam visą parą reikia mamos šalia, kažkas panašaus į dvimečio krizę (nelabai tinkamas žodis, gal geriau periodo požymis?) ir būdama pirmakartė mama net neįsivaizduoju kaip reiktų reaguoti? Tai va, prirašiau, o sakiau, kad nieko nesugalvoju. Sugalvoju. Tik mano mintys ir realijos visiškai mamiškos ir rutiniškos. Ne visiems įdomios, tačiau šiuo metu tokios mūsų šeimos aktualijos. Na o bloge šį kart apie veido prausiklį, kuris sužavėjo itin natūraliai atrodančia pakuote ir labai jau patraukliai skambančiais pažadais.

"Kartais užtenka vieno saulės spindulio. Malonaus žodžio. Pasisveikinimo. Glamonės. Šypsenos. Tiek mažai, kad tie, kurie yra šalia mūsų, taptų laimingi."
B. Ferrero 


Produktas: ECO U "Olives & Tomato" Face Cleanser -  veido prausiklis alyvuogės ir pomidorai, skirtas sausai ir jautriai odai
Gamintojas: "New Anna Cosmetics" Sp.z.o.o. Pagaminta Lenkijoje
Paskirtis: valyti nešvarumus ir makiažo likučius, drėkinti
Tinkamas tipas: sausai ir jautriai odai
Labiausiai patiko: malonus, gaivinantis kvapas
Labiausiai nepatiko: griaužia akis
Tūris: 200 ml
Kaina: 2,37 EUR
Kur galima įsigyti: Martina
Įvertinimas: 2,5/5

Ką žada gamintojas: Tinka kasdieniam odos valymui. Drėkina odą, suteikia jai gaivumo, lygumo ir švytėjimo. Pomidorai - vitaminų C, E, B6, B1, B3 ir B2, o taip pat geležies ir kalio šaltinis, veikia kaip drėkiklis, suteikia odai minkštumo, ramina ją. Žaliosios ir juodosios alyvuogės - odos drėkiklis, juose gausu vitamine E, kurios pasižymi savo anti-age (nuo senėjimo) savybėmis; antioksidantai stimuliuoja ląsteles ir sugrąžina odai stangrumą, minkštumą ir sveiką išvaizdą. 
Naudojimas: paskirstyti ant odos ir įmasažuoti. Nuskalauti šiltu vandeniu. Vengti patekimo į akis.


Mano žvilgsnį šios kompanijos produkcija pirmiausia patraukė pakuotėmis. Tamsaus plastiko buteliukas su užsuktu ir atkemšamo viršaus dangteliu pats iš savęs labai paprastas, gelsva etiketė su pagrindinių ingredientų paveiksliukais irgi neatrodo kažkuo ypatinga, tačiau čia žavi būtent tas paprastumas, natūralumas. Na nori nenori, estetinė pakuotės išvaizda kelia natūralaus ir gero produkto asociacijas.

Kvapas. Nors pagrindiniai ingredientai yra pomidorai ir alyvuogės, bet mažiausiai tikėjausi, kad kvepės tikrais pomidorais. Ir nekvepia. Kvepia gaiviai ir man kažkodėl labai primena beveik šviežius bazilikus ir kitą šviežią žalumą.

Konsistencija. Tikėjausi, kad priemonė bus daugiau mažiau gelinė, tačiau balzganai skaidrus prausiklis yra skystas, skystesnis nei tikėjausi.


Sudėtis: Aqua, Sodium Cocoamphoacetate, Glycerin, Cocamidopropyl Betaine, Citric Acid, Disodium Lauryl Sulfosuccinate, Sodium Chloride, Olea Europaea Fruit Extract, Solanum Lycopersicum Fruit Extract, Sorbitan Sesquicaprylate, Panthenol, DMDM Hydantoin, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Parfum.


Poveikis. Kai pažindinausi su šia kompanija, pradėjusi nuo toniko, aš vargau su pakuote ir priemonės naudojimu. Su šituo produktu neturėjau absoliučiai jokių problemų - jis neprateka iš pakuotės, lengva dozuoti, na gal tik prie priemonės skystumo reikėjo šiek tiek laiko priprasti, bet čia niekai.

Prausiklis iš ties neblogos sudėties, kol nepriėjau prie tų paskutinių ne tik raudonų, bet dar ir paryškintų, žalingų ingredientų, kurie ir plaučius ir akis gali erzinti. Ir iš tiesų, jau pirmo plovimo metu pajutau labai stiprų akių griaužimą, intensyvų ir sunkiai nuskalaujamą vandeniu. Na taip, naudojimo instrukcijoje aiškiai parašyta, kad vengti akių srities, bet kas skaito veido prausiklių naudojimo instrukcijas? Jei ir skaitai etiketę, tai tik pažadus. Žodžiu, esmė ta, kad akis labai stipriai erzina... ir čia didžiulis veido prausiklio trūkumas. Iš esmės veido prausiklis yra antras žingsnis valymo metu ir man norisi, kad juo galėčiau nuplauti jau visą veido odą ir pašalinti likusius makiažo/ nešvarumų ir pirmojo valiklio likučius. O čia... tik veidui?

Kalbant apie valymą - jei juo bandyti nuplauti makiažą, dalis jo tikrai nusiplauna, vizualiai atrodo lyg ir visai švaru, bet patikrinus miceliniu vandeniu makiažo likučių lieka. Tad ne tobulai švariai prausia, ne tobulai. Visgi, jei laikausi savo dvigubo valymo metodo ir prausiklis tampa antruoju valikliu - tokių bėdų nelieka (išskyrus jau minėtą akių griaužimą). Man visai patinka, kad valiklis suteikia veido odai gaivumo ir švaros pojūtį, prie kurio nemenkai prisideda ir malonus kvapas. Tačiau apskritai vertinant, tik vidutinis produktas, kurio tikriausiai net nekartočiau - prausiant trūkta švelnumo pojūčio, akis griaužia, o kaip vieno valiklio naudoti tai negaliu. Sunaudosiu, nėra nieko blogo, tačiau nerekomenduočiau - žinau ir ženkliai geresnių panašios kainos kategorijos produktų.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai