DENTOFIT Expert 6in1 burnos skalavimo skystis be alkoholio

Pastarąjį kart lankantis pas odontologą dar kart pasitvirtinau sau, kad burnos skalavimo skystis yra visiškai netinkama priemonė kasdienei burnos higienos priežiūrai. Burnoje gyvena tiek geroji, tiek blogoji mikroflora ir deja, tačiau joks burnos skaliklis (keistokas terminas) nėra protingas, nepasirenka kurias nužudyti. Apskritai burnos skalavimo skysčiai turėtų būti paskiriami odontologų, esant tam tikroms problemoms arba turėtų būti naudojami tik labai ribotą laikotarpį, pavyzdžiui, kaip pagalbinė priemonė įveikti dantenų ligą ar padėti dantenoms greičiau gyti po burnos higienos ar kitų intervencinių procedūrų. Šį kart trumpai apie Dentofit prekinio ženklo burnos skalavimo skystį, kuris man labai padėjo po burnos higienos.

"Išmintingas ne tas, kuris daug žino, o tas, kurio žinios naudingos."
Eschilas


Produktas: DENTOFIT Expert 6in1 burnos skalavimo skystis be alkoholio
Gamintojas: "MAXIM". Pagaminta Liuksemburge
Paskirtis: apsaugoti, palaikyti gaivų kvapą
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: sutraukiamas efektas
Labiausiai nepatiko: etiketė sako, kad nėra alkoholio, bet iš ties sudėtyje jo yra!
Tūris: 500 ml
Kaina: 2,80 EUR
Kur galima įsigyti: Dalli ir pan. vokiškų prekių parduotuvėse

Ką žada gamintojas: Gaivinantis burnos skalavimo skystis be alkoholio. Veikia antibakteriškai, apsaugo nuo karieso, dangų apnašų, dantenų uždegimo ir dantų akmenų susidarymo. Palaiko gaivų burnos kvapą pasiekdamas vietas, kurių dantų šepetėlis negali pasiekti. Tinka kasdienei burnos higienai.
Naudojimas: vienam skalavimui sunaudokite nuo pusės iki 1 kamštelio. Nepraryti.

Sudėtis: Aqua, Propylene Glycol, Sorbitol, Alcohol, Cocamidopropyl Betaine, Aroma, Sodium Fluoride, Zinc Chloride, Citric Acid, Thymol, Eucalyptol, Menthol, Methyl Salicylate, Sodium Saccharin, Sodium Benzoate, CI 42090, CI 16035


Mano nuomonė. Burnos skalavimo skystis violetinio atspalvio, patogiu naudoti, paspaudžiamu kamšteliu. Apskritai tai pirmą kart pamačius ir pabandžius priemonės mane aplankė deja vu jausmas - priemonė kažką labai priminė - tikriausiai šis prekinis ženklas kopijuoja Listerine priemones, šiuo atveju violetinį Listerine, nes ir kvapas ir efektas ir dantelis, na ir šiek tiek buteliukas, - panašūs. 

Burnos skalavimo skystis primena mentolio aromatą, jis gana aštrus, tačiau ištveriamas, burnos pernelyg negriaužia ir naudoti pilnai galiu. Stebėtinai panašu į tą anksčiau minėtą violetinį Listerine - ne per aštrus, tačiau pakankamai efektus, kad ilgiau apsaugotų dantis nuo apnašų susidarymo. Ir visgi labiausiai man patiko burnos ertmę sutraukiantis efektas. Kai po burnos higienos dantenos buvo stipriai pažeistos, kraujavo nuo menkiausio prislietimo, skaudėjo valgant, - burnos skalavimo priemonė padėjo greičiau užsitraukti burnoje esančioms žaizdelėms, apsaugodavo nuo apnašų susidarymo, na ir burnos kvapą tikrai ilgesnį laiką išlaikydavo gaivų. Man patiko, tik vargu ar noriu palaikyti kopijuojančius prekinius ženklus ir šiuo atveju mieliau pirkčiau violetinį Listerine.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Taip, ir man teko girdėti ne kartą iš odontologų, kad skalavimo skystis kasdien nenaudojamas, tik tam tikrais atvejais, kai tikrai jo reikia.
    Bet pastebėjau, kad daugelis to nežino - turbūt čia vis dėlto reklamos įtaka...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Gamintojai ir atstovai suinteresuoti parduoti daugiau, tad visuomenei pabrėžia, kad "kasdienei burnos higienai". Svarbiausia patiems tikriausiai atsirinkti tiesą ir kuo reiktų tikėti, kokie žmonių interesai ateina su vienais ar kitais teiginiais 😉

      Panaikinti
  2. Ir vis dėl to kaip visiems skirtingai- man po dantų higienos buvo tik viena žaizdelė, o šiaip jokio jautrumo ar kraujavimo.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Iš ties skirtingai! Man po purškimo soda buvo baisulinės žaizdelės, daug jų. Va pavyzdžiui mano vyrui net jautrumo jokio niekad nėra, kaip niekur nieko jam higiena. Pavydukas, bet ką padarysi 😅

      Panaikinti

Rašyti komentarą