LISTERINE "Total Care" burnos skalavimo skystis "Clear Mint"

Ilgai galvojau, ar verta pasakoti apie burnos skalavimo skystį ir apskritai, ar grožio tinklaraštyje yra vietos burnos higienos priemonėms? Keletą mėnesių mano galvoje sukosi mintis apie burnos higienos priemones... Kol galiausiai nusprendžiau rašyti: ne todėl, kad tai ypatingai aktuali grožio ir asmeninės priežiūros tema, bet paprasčiausiai todėl, kad tinklaraštis visų pirma yra mano asmeninis grožio dienoraštis, kuriame randu, atrandu nusiviliu, džiaugiuosi... O paskui, skaitydama tą patį įrašą galiu prisiminti, kodėl nereiktų pirkti vieno ar kito gaminio. Tad ir apie burnos higieną norėčiau sau palikti ateičiai trumpą įrašą, prie kurio mielai sugrįžčiau po kurio laiko.


Produktas: LISTERINE "Total Care" burnos skalavimo skystis "Clear Mint"
Gamintojas: "Johnson & Johnson". Pagaminta EU
Paskirtis: valyti burnos ertmę
Tinkamas tipas: visiems tipams
Labiausiai patiko: efektas
Labiausiai nepatiko: aštrokas
Tūris: 500 ml
Kaina*: 7,24 EUR  (25,00 Lt)
Kur galima įsigyti: praktiškai visur: prekybos centrų kosmetikos ir higienos skyriuose, vaistinėse, kosmetikos parduotuvėse

Ką žada gamintojas: Burnos higienos priemonė. Antibakterinis burnos skalavimo skystis visapusei burnos priežiūrai.
Įrodyta, kad naudojant dukart per dieną, „Listerine Total Care“ valo ir apsaugo burnos ertmę, suteikdamas šešeriopą naudą:
• sunaikina iki 99,9 proc. kenksmingų bakterijų burnoje (įrodyta laboratoriniais tyrimais);
• sumažina dantų apnašų;
• palaiko sveikas dantenas;
• saugo dantis nuo ėduonies;
• neleidžia susidaryti akmenims ir palaiko natūralų dantų baltumą;
• suteikia iki 24 val. išliekantį gaivų burnos kvapą.
Aprobuota Lietuvos Respublikos odontologų rūmuose.
Naudojimas: Efektyviausias poveikis pasiekiamas naudojant neskiestą ryte ir vakare po dantų valymo. Naudoti tik nuo 12 metų.


Visos Listerine produktų pakuotės yra identiškos formos: skaidraus plastiko buteliukas patogus paimti į rankas. Pro sieneles matosi, kiek gaminio dar liko pakuotėje. Šiuo atveju, tai vienintelis Listerine burnos skalavimo skystis su violetine etiketė ir nudažytas violetine spalva, todėl lengva atskirti nuo kitų: žalių ir mėlynų Listerine.

Visi buteliukai būna užkimšti juodos spalvos dangteliu, ant kurio nurodyta atsukimo instrukcija: suspausti kamštelio šonus ir atsukti.


Butelio kamštelis gali būti dozavimo įrankis skalavimo skysčiui dozuoti, tačiau aš nerekomenduoju produkto pilti į dangtelį ir tada iš jo gerti skalavimo skystį. Pirmiausia, priemonės likučiai uždengiant dangtelį nubėga buteliuko sienelėmis ir buteliukas tampa lipnus, nepaisant to, kaip gerai nuplausite dangtelį.

Taip pat, dozuojant per dangtelį, bakterijos iš burnos gali lengvai patekti į skalavimo skysčio buteliuką, užsukant kamštelį, ir pradėti gadinti produktą. Lygiai dėl tos pačios priežasties nereiktų gerti skalavimo skysčio tiesiai iš kaklelio. Geriausia naudoti atskirą stiklinaitę, kurią po naudojimo paprasčiausiai išplauti.


Sudėtis: Aqua, Alcohol, Sorbitol, Aroma, Poloxamer 407, Benzoic Acid, Zinc Chloride, Eucalyptol, Methyl Salicylate, Sodium Saccharin, Thymol, Menthol, Sodium Benzoate, Sodium Fluoride, Sucralose, Benzyl Alcohol, CI 16035, CI 42090.
Sudėtyje yra sodos fluorido (0,022% w/v 100 ppm F).


Poveikis. Aš visada sunkiai susigyvenu su Listerine kompanijos produktais: dažniausiai jų burnos skalavimo skysčiai man būna pernelyg aštrūs, erzina ir griaužia burnos gleivinę, ypatingai, kai bandau ilgiau skalauti priemonę burnoje. Tad jokio komforto naudojant šiuos produktus nejaučiu.

Apskritai Listerine produktai nėra bloga kompanija: mano vyrui patinka stiprus ir efektyvus skalavimo skysčių poveikis, ir kuo stipresnis, tuo geriau. Jam ypatingai patiko Listerine "Cool Mint", kuris puikiai valė, tačiau man buvo pernelyg aštrus.


Priemonė iš tiesų stipriai veikia, ir yra aštroka burnos gleivinei. Tačiau ji gerokai silpnesnė nei kiti Listerine, ypatingai su mėlynomis etiketėmis. Aš pakankamai gerai ištveriu burnos skalavimo procesą, nors įprastai sunkiai pakenčiu aštrumą, tad manau, kad priemonė vidutinio stiprumo, tiksianti daugumai. Clear Mint priemonės tiek kvapas, tiek skonis mėtinio - mentolio aromato.

Skalavimo skystis geriau išvalo burnos ertmę ir dantis, nei plaunant tiesiog dantų šepetėliu. Po skalavimo šia priemone ant dantų ir dantenų lėčiau susidaro apnašos ir jų būna mažiau.

Nors vienas iš efektų žada gaivų burnos kvapą 24 valandas, tačiau turiu pastebėti, kad kaskart po maisto ar gėrimo, norint išlaikyti gaivų Listerine kvapą, reiktų paskalauti burnos ertmę iš naujo.




Ačiū, kad skaitote,

Ramios nakties,
Gėlėta kosmetinė

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau. Taip pat, nenurodau jums galutinės, aukščiausios kainos, kadangi neturiu galimybės palyginti visų produkto pardavimo vietų.

Komentarai