2021 pavasario - vasaros tendencijos: apranga

Nors už lango vis dar gūdi žiema, tačiau pamažu artėja tas metas, kai reikės susirūpinti naujo sezono pradžia. Drabužiai po truputį lengvės, sluoksnių bus vis mažiau ir mes pasitiksime vasaros sezoną. Kaip ir kiekvieno sezono pradžioje, du kart metuose kviečiu jus į tendencijų apžvalgą, įrašų ciklą, kurio metu pasižiūrėsime ką siūlo dizaineriai, grožio sričių specialistai ir kiti mados industrijų atstovai. Ciklo metu pasižiūrėsime į įvairias sritis, pradedant nuo aktualiausio - tai kuo rengsimės  2021 pavasario ir vasaros metu, kokias detales akcentuosime, kokius siluetus rinksimės ir kur semsimės įkvėpimo.

ČIA


1. '80 įkvėpta


2. Laisvalaikio - namų stiliaus apranga


3. Itin laisvas kostiumas


4. Kostiumas su mini sijonu


5. Aptempti drabužiai, išryškinantys figūrą


6. Biblijines tunikas primenančios suknelės ir palaidinės


7. Pasakų arba išleistuvių suknelės


8. Permatoma, ilga suknelė


9. Suknelės atvira nugara


10. Tinklinės suknelės ir sijonai


11. Liemenėlė ant suknelės


12. Sportinės liemenėlės


13. Bikini viršus


14. Modernus korsetas


15. Liemenės


16. Sportinio stiliaus megztinis (Sweatshirt)


17. Plačios, oversized kelnės


18. Polo apykaklės


19. Didelės, pūstos rankovės


20. Pūsti, balionus primenantys pečiai


21. "Aštrūs", kampuoti pečiai


22. Raišteliai ir sutraukiamos detalės


23. Įsiuvai ant krūtinės


24. Skiautiniai


25. Drabužiai iš dviejų skirtingų audinių


26. Iškirpimai


27. Mažų skylučių rašto (panašu į nėrinius) drabužiai


28. Nėriniai


29. Lengvi nertiniai ir megztiniai


30. Plunksnos


31. Kniedės ir blizgūs akmenukai


Kas svarbiausia 2021 pavasario - vasaros aprangos tendencijose?

Šį kart ne tik pačioms tendencijoms, tačiau ir tendencijų pristatymui didžiulės įtakos turėjo pandeminė situacija pasaulyje. Dizaineriai pristatė drabužius per nuotolines transliacijas, išradingesni pasitelkė ne įprastinius modelius, o lėles ir t.t. Apskritai visoms aprangos tendencijoms įtaka tiesiog milžiniška. Aprangos tendencijose dizaineriai pasirinko dvi kryptis. Praktiškoji tendencijų kryptis siūlė pasitelkti pižamas, laisvus apdarus, naminę aprangą, dideles, plačias kelnes, sportinius megztinius ir laisvas sukneles. Viską, kas super patogu ir nešiojama kol visi esam namuose. Nes na pripažinkite, net per zoom meetingą viršutinę dalį apvelkate kostiumėliu, o po stalu vistiek slepiasi tos patogios pižaminės ar jogos kelnės?
Antroji kryptis pasirinko bėgti nuo realybės ir pasinerti į fantaziją, pasitelkdami įvairiausias išleistuvių ar pasakų suknelės, itin aptemptus siluetus, mini sijonus, kniedes ir akmenukus, plunksnas, romantiškus nėrinius, pūstas rankoves ar modernius korsetus. 
Kuri kryptis jums artimesnė ateinančiam sezonui? Mano širdis vis labiau krypsta į ekologiškas medžiagas, paprastus siluetus ir patogumą. Man visai nebesinori mini ilgių, aptemtų nuo galvos iki kojų apdarų. O jums?




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai