#78/2021 Sausio mėnesį baigiau

Metas pažvelgti į baigtus produktus, tiesa? Žinau, kad įrašą turėjau paskelbti jau anksčiau, bet šis mėnesis prasidėjo ne per lengviausiai - jaučiuosi labai keistai ir noriu, kad visa šita karantino situacija kuo greičiau pasibaigtų. Regis jau nuo pirmadienio turėjome grįžti į darbus, bet sprendimas dar porai savaičių atšauktas, tenka darbuotis iš namų ir tai mane labai slegia. Jau įpusėjo ketvirtas mėnuo dirbant iš namų ir jaučiu, kad sunkiai tvardausi, pavargau nuo darbo iš namų. Šiandien net dariausi kraujo tyrimus, galvodama, kad gal hemoglobinas vėl žemas, tačiau ne su fizine sveikata šiuo metu viskas gerai. Žinau, kad daug kas taip jaučiasi, turiu kelis būdus susikaupimui ir nusiraminimui, tačiau pripažinsiu, kasdien darosi vis sunkiau.
Ką gi, mažiau kalbų, daugiau darbų - keliaujam žiūrėti ką pabaigiau per sausio mėnesį.

"Dažnai rankos išsprendžia paslaptį, su kuria intelektas kovojo veltui."
Carl Gustav Jung


Kūnui

Sunaudojome. Druskos sudėtis gera, regis viskas, ko reikia, tačiau druskos kokybė prastoka. Vonioje druska iki galo neištirpsta, ant vonios dugno lieka žvyriuko. Nelabai malonu, yra geresnės kokybės druskų, tad šios nekartosime.

Labai maloniai kvepiantys vonios perlai, kvapas vonios kambaryje išliko ilgam. Spėjau pasimėgauti maloniu aromatu ir atsipalaiduoti. Šios kompanijos priemonės man labai patinka, tad kartosime.

Kartojamas jau nežinau kelintą sykį ir labai mylimas kūno prausiklis labai švelniai prausia vaiko odą, neblogai suputoja, sudėtis labai gera, užtenka ilgam. Nesinori keisti į nieką kitą. Puikus ir tikrai bus kartojamas.

Vienas švelniausių intymios higienos prausiklių, kokius pamenu. Abejonių kilo tik dėl poros ingredientų, tačiau apskritai prausia labai švelniai, nesausina odos. Su intymios higienos prausikliais nejaučiu labai didelio poreikio jų naudojimui. Visai galimas dalykas, kad kitais metais (kai pabaigsiu dabar turimą), pabandysiu nebepirkti ir pasižiūrėti, ar tikrai reikalingas. Man poreikis yra tik tam tikromis mėnesio dienomis, menstruacijų metu, bet tikrai ne kasdienai.
Pakartočiau, pasirodė geras.

Veidui I

Elementarus, paprastas, švelnus veido prausiklis, kuris visiškai atlieka savo funkciją ir daro tiek, kiek žada. Pastebėjau, kad makiažo valymo funkcija čia prastesnė, tačiau turiu pastebėti, kad pirmiausia makiažą valau valikliu ir tik tuomet plaunu veidą, tad putų poveikio visiškai pakako.
Patiko, kartočiau.

Labai patiko lengva serumo konsistencija, jis pakankamai gerai drėkino odą, suteikdavo skaistumo. Naudojimo pabaigoje pastebėjau kad ir pašviesindavo šiek tiek.
Patiko, manau kartočiau.

Pirmoji pažintis su Clinique man visai nepatiko. Kai toniko pagrindą sudaro alkoholis, vargu ar galima tikėtis ko gero? Odos neišsausino, bet ilgesniam laikui tikrai nenaudočiau. Tokie tonikai, kad ir kokį garsų vardą užsiklijuotų, man netinka.
Nekartočiau.

Sudėtis gera, bet šiek tiek erzino skruostų odą. Apskritai poveikis neblogas: švelnina, skaistina, pavalo paviršinius sluoksnius. Ir visgi man efektas per silpnas, norėjosi stipriau ir intensyviau. 
Tikriausiai nekartočiau.

Veidui II: kaukės

Sudrėkino, atgaivino, veido oda vizualiai atrodė sveikesnė, skaistesnė ir jaunesnė. Deja, bet maitinamojo efekto kaukė neturi. Nebloga, manau pakartočiau, tiek kad vienkartinės kaukės su mano planais nebesutampa.

Nuramino, atgaivino ir suteikė odai švelnumo. Manau ši kaukė būtų nuostabi vasaros metu, po saulės suizus odai, kai reikia raminamojo efekto.
Galbūt kartočiau, bet ne vienkartinę.


Paprastas purškiklis, kuris atlieka tik vieną funkciją - suteikia matiniams plaukams spindesio. Daugiau nieko šitas purškiklis nedaro, visgi smagu panaudoti, kai plaukai nebespindi, praranda gyvybingumą bei sveiką spindesį.
Nemanau, kad man reikia tokio tipo produkto. Buvo smagu išbandyti, bet nemanau, kad kartosiu.

Lengvas veido kremas, kuris greičiausiai labiau tiktų vasaros metui: kiek drėkina, švelnina ir minkština rankų odą. Atrodo neblogai, tačiau mane labai erzino blizgučiai, kurie nuo rankų persikeldavo visur aplink. Aš mieliau renkuosi priemones be jų, o gal tiesiog pasirinkau mano poreikių netenkinančią priemonę.
Deja, bet vien dėl blizgučių nekartočiau.

Norėjau pasidaryti peramutrinį manikiūrą sausio pradžioje ir išsitraukiau šitą atspalvį - perlų spalvos nagų lako atspalvis man labai patiko, visada patiko. Deja, tačiau jo amžius jau gana ilgas ir nors lakuotis dar galima, bet džiūva jau per ilgai. Apskritai šitos serijos labai nebuvo patys geriausi, džiūvo tikrai ne 40 sekundžių ir dengdavosi su dryžiais, pigmentacijos trūkdavo. 
Vien dėl atspalvio norėčiau kartoti, bet tikiu surasiu ką nors geresnio. O šiam jau metas iškeliauti - sunaudojau iš ties daug, likę tik 1/5 pakuotės, tad nė trupučio negaila.

Ai, tas mano vaikas... kažkaip super greit sugeba nugriaužti šepetėlius, nors atrodo kartu valomės ir mokomės kaip elgtis. Normalu, užtruks kiek laiko kol išmoks. Kol kas leidžiu jam pačiam valytis kelias minutes, o tada dantukus pervalau pati. Va po tų savarankiškų valymų toks šepetėlis ir lieka. Konkrečiai šiuo šepetėliu esu nepaprastai patenkinta, labai geras, kokybiškas. Pakartosime.

Dekoratyvinė kosmetika


Atskirai apie šias paletes jau nebekalbėsiu, tad kartu apibendrinu, kad kokybė - tragedija rūtų darželyje. Trūksta, siaubingai trūksta pigmentacijos, bandant sklaidyti šešėliai arba visiškai dingsta arba iš spalvos pavirsta purvinai pilku plėmu ant voko; visiškai nesilaiko. Kažkas baisaus, dėl ko labai gaila išleistų pinigų, mat tik kelis kartus pabandytos paletės metamos lauk. Rankos nekilo dažnesniam naudojimui. Laikyti neverta, vis tiek nenaudosiu, tad metu lauk, tikriausiai po kurio laiko pamiršiu ir išmestus veltui pinigus. 

Efektingas tušas, suteikiantis milžiniškas blakstienas. Va tokio efekto man reikia. Vienintelis didesnis trūkumas - tušas itin greit tirštėja ir uždžiūva. Naudojimo laikas niekuo nesiskiria nuo 3 kart pigesnių tušų. Ar verta mokėti brangiau? Kiekvieno pasirinkimas - aš dėl trumpo naudojimo mieliau renkuosi kitus L'Oreal tušus.

Metas atsisveikinti ir su šituo blizgesiu. Esu sunaudojusi gal 2/3 pakuotės, bet kas kart vargdavau. Pirmiausia, tai spalva labai sunkiai laikosi lūpų kontūre, nudažo dantis ir dengiasi sunkiai. Manau kad tamsių spalvų blizgesiai lūpoms man visai nepatinka. Tamsias spalvas palieku lūpų dažams, o su šituo nebenoriu turėti jokių reikalų.

Turiu jau per senai, tad metas atsisveikinti. Aš po truputį kraustau savo kosmetikos stalčius ir po truputį atsirinkinėju senesnius produktus išmetimui. Dideli apsivalymai man netinka, tuoj pradedu kažko gailėti ir viskas nueina niekais. Po truputį, atsisveikinu su dar vienais, jau senai turimais lūpų dažais.

Kelis metus šventiniu laikotarpiu vis pasitepdavau ant lūpų dažų. Čia pats blizgiausias lūpų dalykas, kokį esu turėjusi, nieko intensyviau spindinčio nepamenu ir nuotraukos tikrojo vaizdo tikrai neperteikia. Dar liko šiek tiek galbūt ateinančioms šventėms, bet jau nebenoriu pasilikti - natūrali priemonė tiek ilgai negalioja, o sugedusios ar abejotinos tikrai nenaudosiu.

21. Blakstienų ir antakių šepetėlis
Apie jį bloge nepasakojau. Tai seniausias mano turimas šepetėlis, jei teisingai pamenu įsigijau jį būdama gal 14-os? Buvo visas rinkinys tokių šepetėlių, bet per 19-ka metų išliko tik šis. Tiesa, vaiaks būdamas mažas buvo kelis dantukus nulaužęs, bet vis dar naudojau šerelių pusę. Pastaruoju metu ėmė kristi ir šereliai, tad metas padėkoti už ilgą tarnystę ir atsisveikinti.

22. Veido valymo kempinėlė
Kodėl ją čia pridėjau? Tiesiog sunaudojau ir išmečiau. Kempinėle plaudavau veido kaukes, naudojau tikrai ilgai, kol galiausiai suplyšo. Paradoksas, bet Lietuvoje pirktos celiuliozės kempinėlės plyšta du kartus greičiau, nei šios, parsisiųstos iš Kinijos. Norisi rasti kokį tvaresnį būdą kempinėlei pakeisti - reikės pagalvoti.
------------------------------
Va tiek va visko subaigiau arba išmetu lauk. Džiaugiuosi po truputį valydamasi dekoratyvinės kosmetikos stalčius. Visko turiu gerokai per daug, reikia atsikratyti nenaudojamais, tačiau man veikia tik planas, po kelis gaminius. Planuoju viską kada nors sutalpinti tiesiog į vieną stalčių ir to pilnai pakaktų - po truputį, žingsnis po žingsnio.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai