LA ROCHE - POSAY Anthelios Shaka Invisible Fuid - veido fluidas nuo saulės veidui su SPF 50+

Šiais informacijų laikais greičiausiai kiekviena žino - naudoti veido apsaugines priemones su saulės filtrai, tiesiog privaloma. Jau senokai žinoma, kad didžiausią žalą odai daro būtent saulės spinduliuotė: odos dehidratacija, odos senėjimas, na ir žinoma, tas vasariškas įdegis. Kiekvienais metais vis bandau atrasti priemonę, kuri nesausintų mano odos ir jos neapsunkintų. Paprastai kremai su UV filtrais būna sunkesni, riebesni ir regis tiesiog užkemša visas veido poras. Ir nors atrodo, kad saugo, tačiau ne ką mažiau kenkia pati iš savęs. Surasti tinkamą saulės filtrą gali būti sunku, prie jo reikia laiko priprasti, ypatingai mėgstančioms lengvų, besvorių tekstūrų priemones. Šiai vasarai įsigijau La Rosche-Poasy veido fluidą su aukšta saulės apsauga ir tikėjausi geriausio.

"Stipriausias yra tas, kuris gali valdyti pats save."
Seneca


Produktas: LA ROCHE - POSAY Anthelios Shaka Invisible Fuid - veido fluidas nuo saulės veidui su SPF 50+
Gamintojas: "La Roche - Posay". Pagaminta Prancūzijoje
Paskirtis: apsaugoti nuo saulės (UVA ir UVB spindulių)
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: praktiškai nesijaučia ant veido odos
Labiausiai nepatiko: sudėtyje  yra alkoholio
Tūris: 50 ml
Kaina: 21,09 Eur
Kur galima įsigyti: Eurovaistinė

Ką žada gamintojas: Nematomas, atsparus prakaitui ir vandeniui. Nedirgina akių. Tinka jautriai odai. Itin aukšta 50+ apsauga nuo saulės.
Naudojimas: Prieš naudojimą suplakite.  
Atsargumo priemonės: per ilgas kaitinimasis saulėje yra pavojingas. Saugokite kūdikius ir mažus vaikus nuo tiesioginės saulėkaitos. Nebūkite saulėje per ilgai, net jei naudojate apsaugą nuo saulės, nes ji neužtikrina 100 % apsaugos.
Tepkite priemonę prieš išeidami į lauką. Dažnai ir gausiai tepkite priemonę pakartotinai, kad išlaikytumėte jos poveikį, ypač išsimaudę, gausiai prakaituojant ar nusišluostę rankšluosčiu. 


Pakuotė. Ryškūs oranžinės ir geltonos spalvos akcentai, daug detalių ir užrašų gausiai nupuošę kartoninę fluido pakuotę. Plastikinio buteliuko dizainas identiškas išorinei pakuotei, negaliu sakyti, kad nepatinka, kažką gerai nuteikiančio turi, nors... gal tai tik viduje esantis rutuliukas, padedantis suplakti skystį su kleksinčiu garsu? Fluido pakuotė patogi: buteliukas plonas, kvadratinis. Fluido dozavimo anga ne per vidurį, o krašte, tad greičiausiai bus patogu sunaudoti iki paskutinio lašelio.

Kvapas neutralus. Gamintojas nenaudojo papildomų kvapiųjų medžiagų, tačiau jaučiasi nelabai malonus lyg ir dažų kvapas.

Konsistencija skysta, tekanti, primena veido pienelį.


Sudėtis: Aqua, Alcohol Denat., Diisopropyl Sebacate, Silica, Isopropyl Myristate, Ethylhexyl SalicylateEthylhexyl Triazone, Bis-ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Glycerin, C12-22 Alkyl Acrylate/ Hydroxyethylacrylate Copolymer, Propanediol, Drometrizole Trisiloxane, Perlite, Tocopherol, Caprylic/ Capric Triglyceride, Acrylates/ C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Caprylyl Glycol, Hydroxyethylcellulose, Terephthalylidene Dicamphor Sulfonic Acid, Triethanolamine, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate.

Atsparus vandeniui ir prakaitui.
Tinka jautrioms akims
Tinka jautriai odai
Be kvapų.


Poveikis. Priemonės pagrindą sudaro vanduo, denatūruotas alkoholis (!), minštikliai, emulsikliai ir drėkikliai. Priemonės sudėtyje gamintas pasirinko saugus UV filtrus, tačiau siekdamas konsistencijos lengvumo, pridėjo daug alkoholio, kuris naudojimo eigoje gali sausinti odą, pažeisti apsauginį odos barjerą, tas yra tikimybė, kad odos būklė pablogėtų. Sveikintina tokio tipo produktuose nenaudoti kvapiųjų medžiagų, tačiau alkoholio pateisinti negaliu, kaip ir perlito, kuris paprastai naudojamas kaip abrazyvas odai. Apsauginėse priemonėse nuo saulės vargu ar reikia abrazyvo? Tepant priemonę ant odos jaučiasi ne pats maloniausias smėliuko pojūtis. 

Jei ne tas smėliukas konsistencijoje, tekstūros prasme apsauginis kremas būtų tobulas. Jis pakankamai lengvas, kad greit susigertų į odą jos neapsunkindamas. Naudojimo pradžioje atrodė, kad 'smėliukas' kemša poras, veidą nori berti. Ir visgi vasaros eigoje labai pripratau ir net pamėgau greitą susigėrimą. Fluidas ant odos nepalieka jokio riebumo pojūčio, jokios jaučiamos plėvelės. Apsauginė priemonė nuo saulės nepalieka baltos veido odos, ant produkto gražiai dengiasi mineralinės pudros ir tikiu, kad nuo saulės apsaugo pakankamai gerai.

Manau iš ties geras dalykėlis su malonia konsistencija, geru efektu ir išvaizda. Manau sudėtyje buvo galima išvengti alkoholio ir galbūt perlitą pakeisti kita absorbuojančia, tačiau mažiau odą erzinančia medžiaga. Nepaisant šių trūkumų - apsauga nuo saulės puiki, greičiausiai sekančiam kartui tiesiog išbandyčiau purškiamą priemonės versiją, kuriame nėra alkoholio ir odą kiek erzinančio absorbento. 
O kokią priemonę nuo saulės atradote šiais metais jūs?




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai