OLD SPICE Bearglove pieštukinis dezodorantas - antiperspirantas

Šiuo metu, kai skaitote pirmąsias šio įrašo eilutes esu tik ką po tradicinio giminės susitikimo ir plaukimo baidarėmis. Kaip ir kasmet susitinkame aktyviai dienai ir dar vienai, skirtai pasidalinti džiaugsmais ir vargais, pabendrauti su rečiau matomais. Tradicijos man didžiulė vertybė, tačiau tiesa ta, kad vertybes su amžiumi imi vertinti ir gerbti vis labiau. Su amžiumi plečiasi ir akiratis, tolerancijos ribos bei požiūris į visus ir viską, kad ir kosmetiką. Mano paauglystės laikais ji buvo skirta moterims, o apie vyrišką kosmetiką savo naudojamų priemonių spintelėje nelabai ir pagalvodavau. Pirmą kart vyrišką dezodorantą išbandžiau 2018 metais ir nuo to laiko pasitaikė kelis kartus panaudoti vyrišką dušo želė, išbandyti garsųjį Nivea po skutimosi, vietoj praimerio, galiausiai ir vyro veido kremą bandžiau ant savo odos. Kas ir kada nusprendė, kad yra vyriška ir moteriška kosmetika? Pasaulis per daug pasikeitė, daug kur nebeliko lyčių skirstymo ir pirmiausia tos sienos dingo ties kosmetikos priemonėmis (šiuolaikiniame pasaulyje, jei nevertinsime moterų išsilaisvinimo, balsavimo teisės gavimo ar lygių galimybių darbe, apie kurias Lietuvoje dar galima ir padiskutuoti). Tad šį kart mano rankose ir vėl vyriškas dezodorantas, kuriuo su vyru nesidalinau ir naudojau išskirtinai pati sau (nieko prieš būčiau dalintis, tik maniškis nemėgsta pieštukinių dezodorantų).

"Sunkiausia mano gyvenime - suprasti, kurį tiltą reikia pereiti, o kurį deginti."
Erich Maria Remarque


Produktas: OLD SPICE Bearglove pieštukinis dezodorantas - antiperspirantas
Gamintojas: "Procter & Gamble". Pagaminta Didžiojoje Britanijoje
Paskirtis: apsaugoti nuo nemalonaus prakaito kvapo
Tinkamas tipas: sukurtas vyrams
Labiausiai patiko: itin gera apsauga
Labiausiai nepatiko: tepa tamsius drabužius
Tūris: 50 ml
Kaina: 3,65 EUR
Kur galima įsigyti: Maxima, Eurokos, Drogas ir kt.

Ką žada gamintojas: Šis antiperspirantas ir dezodorantas yra vienintelė medžiaga Žemėje, kurią naudojant galima pastatyti ir didžiulį futbolo stadioną, ir sukurti miško kirtėjo išmanųjį telefoną. Be to, tai yra dezodorantas, kuris apsaugo nuo gausaus prakaitavimo ir atskleidžia tikrąjį vyriškumą. Kaip kvepėti nuostabiai? Atsakymas – OLD SPICE BEARGLOVE antiperspirantas.


Pakuotė nei tai išskirtinai vyriška, nei labai moteriška - raudona su lokiais, laikančiais etiketę. Žinote, kuo žavi Old Spice? Ne tik labai senomis bei giliomis tradicijomis, tačiau ir gebėjimu kurti istoriją kiekvienam produktui - žavingi šitie priemonės aprašymai, kiekvienai linijai skirta vis kitokia reklama. Gal tik seksizmu kvepia tas kvietimas būti tikru vyru. Kita vertus ar galima kaltinti kompaniją, kuri orientuojasi išskirtinai į vyrus?
Dezodorantas nuo išdžiūvimo apsaugotas papildomu plastikinius dangteliu, kurį iš pradžių ketinau tiesiog išmesti, bet galiausiai jis kažkokiais stebuklingais būdais prisitvirtino prie atkemšamo dangtelio ir kas kart nusiima kartu su juo atkemšant produktą, tad lai lieka. Priemonė naudojama labai paprastai, kaip ir milijonas kitų pieštukinių dezodorantų, išsukant reikiamą priemonės kiekį rutuliuko pagalba.

Kvapas. Visiškai nesitikėjau, tačiau tai pats maloniausias vyriško dezodoranto kvapas, kokį pamenu  kvepia gaiviai, maloniai ir palyginus neutraliai, kvapo neįvardinčiau nei vyrišku, nei moterišku - labiau išskirtinai neutralus ir malonus uoslei, neerzinantis, nors ir jaučiamas visą dieną.

Konsistencija kieta, pieštukinė. Nuo odos šilumos tirpsta ir dengiasi ant odos.


Sudėtis: Cyclopentasiloxane, Aluminum Zirconium Trichlorohydrex Gly, Stearyl Alcohol, Paraffinum Liquidum, Dimethicone, Talc, Petrolatum, Aqua, Glycine, Hydrogenated Castor Oil, Parfum, PPG-14 Butyl Ether, Cyclodextrin, Behenyl Alcohol, Limonene, Hexyl Cinnamal, Linalool, Arachidyl Alcohol, Alpha-Isomethyl Ionone, Coumarin, Geraniol, Citral, Amyl Cinnamal, BHT.


Poveikis. Šio dezodoranto - antiperspiranto sudėtis toli gražu nėra pati saugiausia, tačiau pasiteisinimui - esu išbandžiusi labai daug natūralių dezodorantų nemaloniems kvapams šalinti ir nei vienas jų nebuvo iš ties veiksmingas. Su bene visais jų labai greit smirdėdavau sau labiau nei be jokio dezodoranto, tad po natūralios priemonės nesėkmingų paieškų, tos paieškos baigėsi ir aš grįžau ne prie natūralių, bet prie veiksmingų sprendimų. Deja, prabangos smirdėti darbe sau leisti negaliu. 

Jau anksčiau esu bandžiusi Old Spice dezodorantą su vilkais, kurio veiksmingumu nepaprastai džiaugiausi. Ne išimtis ir šis dezodorantas, be didesnio vargo apsaugantis nuo nemalonių kvapų visą dieną, net ir tą, kai stresuoji, daugiau judi, tad ir gausiau prakaituoji. Vyriški dezodorantai šiuo klausimu tiesiog neprilygstami. Tačiau deja, Bearglove versija mano akimis turi trūkumą - vos tik apsivelku juodus ar tamsesnius rūbus, ant jų matau šio dezodoranto paliktus pėdsakus, baltas dėmes. Nieko panašaus nenutiko nei su šviesiais, nei su spalvotais rūbais, tad šią vasarą jokių vargų neturėjau (vasarą nenešioju juodų rūbų), tačiau jo niekad nesirinkčiau šaltuoju metų laiku būtent dėl paliktų dėmių.  

Puikus, gerai apsaugantis dezodorantas, deja, visiškai nederantis su juodais ir tamsesniais rūbais. Jei norisi patikimo ir netepliojančio - jau geriau rinktis to paties Old Spice Wolfthorn versiją, nors pastarosios kvapas ne toks malonus, kaip šito.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai