CAREFREE "Aloe" intymios higienos prausiklis

Šiandien norisi papasakoti apie Carefree intymios higienos prausiklį, kurį įsigijau pastaruoju metu.

"Išlaisvinkite savo moteriškumą..."

Intymios higienos priežiūros tema Lietuvoje visada buvo kažkoks tabu, tabu išlieka iki šių dienų: kažkodėl nenoriai kalbama apie priemones, skirtas išlaikyti delikačių kūno vietų švarą ir gaivą. O man visai nėra gėda ir visai nesijaučiu rašanti apie temą iš tabu sąrašo. Intymios higienos priežiūra mano nuomone reikia apskritai kalbėti kiek įmanoma daugiau. Netinkamai pasirinkti produktai, neanalizuojamos sudėtinės dalys ir ilgalaikis netinkamų priemonių naudojimas gali nuvesti prie gerokai rimtesnių bėdų negu statištiškai bene kas antros moters jaučiamu lytinių organų sausumo pojūčiu ir išsausėjimo, erzinimo jausmu. Kūnas linkęs kaupti toksinus ir įvairias medžiagas organizme, ir nesugebėdamas jų pašalinti, susirgti. Pavyzdžiui, ar kada galvojote, kodėl tiek daug moterų serga krūties vėžiu? Viskas paprasčiau nei paprasta: kai kurios nenatūralios sudėtinės dezodoranto dalys kaupiasi pažastų srityje ir ilgainiui, didesnė medžiagų koncentracija verčia mutuoti ląsteles, sukeldama vėžinius susirgimus. O ar kas gali garantuoti, kad padaugėjusių nevaisingumo atvejų negali įtakoti netinkamos higienos priemonės: prausikliai servetėlės, intymios higienos dezodorantai, kremai ir pan.?

Aš asmeniškai būčiau buvusi daug laimingesnė paauglė, jei savu laiku kas nors man būtų papasakojęs kaip teisingai rūpintis asmenine higiena. Ne, rimtų problemų niekada neturėjau, bet puikiai žinau išsausėjimo ir erinimo jausmą. Tad šiame įraše noriu atidžiau panagrinėti Carefree intymios higienos prausiklio sudėtį ir (galbūt tik viena pati, jei nesijungiate ;) ) nuspręsti, ar produktas tinkamas ilgalaikiam naudojimui.


Produktas: CAREFREE "Aloe" intymios higienos prausiklis - želė
Gamintojas: "Johnsons & Johnsons GmbH". Pagaminta Europos Sąjungoje (gamintojas Šveicarija, kilmės šalis - Italija - hmmm)
Paskirtis: pasirūpinti intymia higiena
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: gana švelnus prausimas
Labiausiai nepatiko: bereikalingos kvapiosios dalys sydėtyje
Tūris: 200 ml
Kaina*:  2,40 EUR (8,29 Lt)
Kur galima įsigyti: Drogas, Eurovaistinė, www.pigu.lt ir kitur
Įvertinimas: 7,5 / 10

Ką žada gamintojas: Intymios higienos prausiklis "Carefree" speialiai sukurtas švelniai praustis, išlaikant natūralų gleivinės pH. Švelnus poveikis patikrintas dermatologų ir patvirtintas ginekologės.
Tinka naudoti kasdien. Tik išoriškai.


Labai kompaktiška, patogi paimti intymios higienos želė pakuotė pagaminta iš pusiau matinio, pusiau skaidraus plastiko. Pakuotė papuošta ryškiai rožine, mergaitiška etikete su lyg ir gerberos fragmentu. Lygiai tokios pačios spalvos užsukamu ir atkemšamu dangteliu gaminys uždarytas.

Dangtelis lengvai atsidaro ir vienu pieštu, tačiau mano nuomone po dangteliu esanti anga galėtų būti truputėlį, vos vos mažesnė, kad galėčiau vienu metu išspausti šiek tiek mažiau gaminio.

Prausiklio kvapas nestiprus, gaivus. Prausiantis jo praktiškai nesijaučia.

Konsistencija. Produktas skaidrios spalvos, gelinės konsistenijos.


Sudėtis: Aqua, Cocamidopropyl Betaine, Glycerin, Hydroxyethylcellulose, Triethyl Citrate, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Sodium Chloride, Disodium EDTA, Citric Acid, Phenoxyethanol, Sodium Benzoate, Parfum.
  • Aąua - vanduo
  • Cocamidopropyl Betaine - priemonė suteikianti produktui putojimą. Su produktu pasitaiko pavojingų priemaišų;
  • Glycerin - tirpiklis ir odos drėkiklis. Tai tinkama priemonė sausai odai;
  • Hydroxyethylcellulose - rišiklis ir emulsiklis. Suformuoja plėvelę;
  • Triethyl Citrate - antioksidantas, kvepalų ingredientas;
  • Aloe Barbadensis Leaf Extract - alijošiaus lapų ekstraktas drėkina, ramina ir gaivina odą;
  • Sodium Chloride - klampumo reguliavimo medžiaga. Nors žalingo poveikio sveikatai neturi, tačiau sausina odą ir plaukus;
  • Disodium EDTA - konservantas, klampumo reguliavimo medžiaga;
  • Citric Acid - reguliuoja galutinio produkto pH, sugeria kvapus;
  • Phenoxyethanol - konservantas. Galimai toksiškas ir paprastai nerekomenduojamas vartoti aplink burną;
  • Sodium Benzoate - konservantas, kvepalų ingredientas;
  • Parfum - kvepalų ir kvapniųjų dalių sudėtis viename ar kitame produkte laikoma komercine paslaptimi, todėl jų pavojingumo išsiaiškinti neįmanoma. 

Po dar gilesnės analizės manau, jog Carefree intymios higienos prausiklis gali erzinti ir sausinti odą. Nesaugios sudedamosios dalys gali kauptis organizme ir neaišku, kokiu poveikiu pasireikšti po ilgalaikio priemonės naudojimo (kalbu ne apie kelis mėnesius ar metus, kalu apie ilgalaikę perspektyvą). Bereikalingos kvapiosios dalys ir kvepalai mano manymu tokioms priemonėms iš viso nereikalingi: net 4 sudėtinės dalys vienaip ar kitaip susijusios su priemonės kvapu ar pagaminto produkto kvapo pašalinimu.
Žinoma, intymios higienos prausiklis turi ir raminančių, drėkinančių sudėtinių dalių, kurios būdamos sudėties priekyje procentaliai yra daugiau nei nesaugių sudėtinių dalių. Visgi, asmeninės higienos priemonėms man norisi visiškai nepriekaištingos sudėties.


Poveikis. Šiai dienai intymios higienos prausiklį stengiuosi naudoti tik labai išskirtiniais atvejais, kai jaučiu, kad tyro vandenėlio paprasčiausiai nepakaks. Jeigu skaitėte praeitą intymios higienos prausiklio apžvalgą iš Margaritos, tikrai žinote, kodėl nusprendžiau priimti tokį sprendimą.


Carefree intymios higienos priežiūros produktas stipriai putoja, tad reikia vos lašelio priemonės. Tiesa, dėl sąlyginai didelės angos, tą lašelį sunkoka matuoti, ir man visada gaunasi daugiau, nei reikia. Prausiklis gana švelniai plauna, oda po prausimo jaučiasi gerokai gaivesnė ir švaresnė.


REZIUMĖ.
Carefree intymios higienos prausiklis nėra agresyvi priemonė: jis gana švelniai plauna ir palieka gaivos ir švaros pojūtį. Visgi, dėl kai kurių sudėtinių dalių aš nesu labai patenkinta. Taip pat nesijaučiu labai sužavėta keliais ingredientais, skirtais produkto kvapui išlaikyti ir paryškinti, manau jog jų šiame produkte galėjo ir nebūti.




Ačiū, kad skaitote,

Gražaus vakaro,
Gėlėta kosmetinė
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau. Taip pat, nenurodau jums galutinės, aukščiausios kainos, kadangi neturiu galimybės palyginti visų produkto pardavimo vietų.

Komentarai