ORIFLAME "Fire" tualetinis vanduo moterims

Oriflame "Fire" tualetinis vanduo man kasdienis aromatas, skirtas rudens sezonui: būtent geriausiai ir gardžiausiai šis kvapas skleidžiasi tarp įvairiaspalvių lapų, pradėjusių šalti orų, žvarbesnio vėjo ir šiltesnių megztukų. Liepsnojantis rudeninių lapų fone aromatas ir jo apžvalga jūsų dėmesiui.

"Laimė yra kaip kvepalai - jūs negalite pasidalinti aromatu su kitu, prieš tai truputį nepašlakstę jais savęs"
Citata, autorius nežinomas 

Kvapai ir kvepalai labai asmeniškas dalykėlis, apie kuriuos tikriausiai kalbama daug, bet galiausiai galima pasikliauti tik savo paties uosle. Šiaip aš visada buvau kvapų maniakė: net ir šiuo metu mano neužrašytų svajonių sąraše koks milijonas įvairių kvapų, kuriuos būtinai noriu pauostyti ir bent kartą gyvenime užsipurkšti ant savo odos... O užsipurkšti todėl, kad geriausiai kvapai skleidžiasi ant kūno odos ir būtent taip geriausia patikrinti ar kvapas tikrai tinka ir patinka. O šį kart apie vieną iš kasdienių mano rudens kvapų: liepsnojantį Oriflame aromatą.


Produktas: ORIFLAME tualetinis vanduo "Fire" (EDT)
Gamintojas: "Oriflame Cosmetis". Pagaminta Švedijoje
Tūris: 30 ml
Kaina*: 10,50 EUR (36,25 Lt)
Kur galima įsigyti: iš Oriflame kompanijos konsultantų (www.oriflame.lt)
Leidimo metai: 2000 metai
Kvapo kategorija: gėlių - rytietiškas

Gamintojo aprašymas: Aromate "Fire" dominuoja karštis; susijungia augmenijos su pikantiškais prieskoniais šiluma. Tai viliojantis kvapas, kuris tikrai paliks įspūdį. Šiame šiltame rytietiškame aromate skleidžiasi našlaičių ir lelijų kvapai, kuriuos pakeičia gvazdikėlių, egzotiškos indiškos medienos ir šiltos gintaro natos.


Viršutinė nata: citrusai, našlaitės
Širdies nata: gvazdikėliai, lelijos
Apatinė nata: gintaras, mediena


Sudėtis: ALCOHOL DENAT., AQUA, PARFUM, BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE, BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL, HYDROXYCITRONELLAL, LIMONENE, CITRONELLOL, LINALOOL, HEXYL CINNAMAL, PHENOXYETHANOL, CI 19140, CI 16035.


Pakuotė. Tualetinis vanduo supakuotas į raudonų atspalvių spalvos kartotinę dėžutę su minimaliu užrašu "Fire". Kartoninė dėžutė papildomai buvo apsaugota skaidraus plastiko plėvele. Pakuotės dizainas mano nuomone nėra labai dailus ir traukiantis akį. Manau dizaineriai galėjo labiau pasistengti puošdami pakuotę, juolab, kad dauguma Oriflame kompanijos aromatų pakuočių itin dailios ir įdomios. Iš kitos pusės, ši, trijų aromatų ("Fire", "Ice" ir "Air") serija turi minimalistinį dizainą, taigi, tikriausiai atitinka savo pagrindinę idėją: kasdienio aromato kvapai ir paprastos pakuotės.

Stiklinis buteliukas tarsi apjuostas įspaustomis juostelėmis, kurios įvairiausiomis formomis apglėbia buteliuką. Plastiko dangtelis lengvai oranžinės spalvos, o viduje esantis produktas dažytas oranžine spalva. Kitų šios linijos aromatų buteliukai puošti analogiškai ir atitinka tam tikras spalvas.

Šis aromatas rinkoje jau gana senai - šis pakuotės variantas naujausias ir naudojimas pastaruoju metu. Ankščiau "Fire" aromatas buvo kiek plokščios formos ryškiai raudonos spalvos stiklo buteliuke.


Kvapas. Tik pasipurškus aromatu aš aiškiai užuodžiu citrusinį aromatą, kurį stipriai slopina duslus ir sunkus našlaičių kvapas. Pirmosios natos man primena apsiniaukusio ankstyvo rudens rytą su rūku padengtais medžiais, po kojomis besiveliančiais rudeniniais lapais ir tingiomis, kiek mieguistomis nuotaikomis. Per keliasdešimt ar net keliolika sekundžių niūrius rytinius rūkus prasklaido aiškios baltų lelijų natos ir rudens rytas suskamba naujomis, gaiviai sunkiomis gėlių natomis, kurias netrunka pasivyti ir prislopintas, kelių metų senumo gvazdikėlių aromatas. Oi, kaip man norisi kiek stipresnio prieskonių aromato...

Galiausiai prasklaidyti rūkai ir rytas suskamba visiškai nauja, šildančia, jausminga ir kukliai seksualia gintaro ir medienos nata. Kažkur atsilikęs gvazdikėlių aromatas suskamba su bazinėmis aromato natomis ir šildo ir suteikia jaukią rudeninę emociją. Man kiek primena seną mėgstamą megztuką, kuris ne fiziškai, tačiau emociškai suteikia gerų emocijų, pakylėja jausmus. Tiesa, su bazine nata kitos natos taip pat niekur nedingsta, tiesiog gerokai prislopsta: tolumoje vis dar matosi rūku padengtų medžių siluetai (prislopintas citrusų aromatas) ir kiek subtili lelijų nata, o aš apsupta gardžiomis gintaro, gvazdikėlių ir medienos natomis...

Nors aromatas priklauso gėlių - rytų aromatų kategorijai, visgi, man jis kvepia kiek saldžiai, kartu gaiviai su aiškiomis medienos natomis. Rytietiškas natas aš įsivaizduoju kaip prieskonių sprogimą: intensyvų pipirų, šafrano, gvazdikėlių (ir kitų rytietiškų prieskonių) aiškiai išreikštas bazines natas. tad kvapas iš tiesų kiek kitoks nei aš įsivaizdavau prieš pirmą kartą bandant.


Mano nuomone kvapas labiau tinkamas:
     ☀ dienos metui;
     ☂ rudens sezonui.

Vien kvapų ir natų asociacijos gana aiškiai sufleruoja, kad tai mano kasdienis rudens aromatas: jis visiškai netinkamas pavasariui, žiemos sniego fone natos skleidžiasi gana keistai ir neįprastai, tačiau man nepatinka galutinis žiemos variantas. Ir nors aromatas kiek primena šiltus vasaros vakarus, besileidžiant saulei, tačiau karštu vasaros klimatu dauguma natų paprasčiausiai nesuskamba, o ir pats aromatas karštomis dienomis dusina ir slegia. Tad idealiausias (bent jau man) jo dėvėjimo laikas yra tik pradėjus kristi lapams ir iki pirmųjų žiemos šalnų.

Tai nėra brangus aromatas, greičiau kasdienė kvapo versija kuri ant odos išsilaiko apie 2 valandas, ir tikrai ne ilgiau. Ant drabužių kvapas tikrai išliktų ilgiau, tačiau aš labai nemėgstu sluoksniuoti aromatus ant savo drabužių. Na juk kvepalų pagrindinė sudėtinė dalis yra alkoholis, kuris lengvai gali sugadinti mėgstamus rūbus, o ir ant audinio tas pats kvapas skamba visai kitaip, nesiskleidžia nuo kūno šilumos taip, kaip nuo odos.

Man atrodo, kad tualetinis vanduo užuodžiamas gal per rankos ilgį, visgi biure apsilankę vyrukai jau per 2-3 metrus užuodė mano kvepalus. Tikriausiai tai reiškia, kad kvapas užuodžiamas daug platesniame diapazone nei įsivaizdavau.


REZIUMĖ. Oriflame "Fire" aromatas skamba kiek neįprastomis gėlių ir medienos natomis, todėl man idealiai dera prasidėjus lapų kritimui ir nugula mano lentynoje vos visi medžiai numeta visus lapus. Nors kvapas išlieka trumpai, tačiau tai tas kasdienis aromatas, kuriuo man norisi kvepėti vėsiomis rudens dienomis ir apsigobti šildančiu ir jausmingu aromatu tarsi savo mylimiausiu megztuku.

Aromatas panašus į:
- CACHAREL "Amor Amor"
- SARANTIS B.U. "Heartbeat"
- FABERLIC "Beauty Cafe"




Ačiū, kad skaitote,

Kvapnių rudens akimirkų,
Gėlėta kosmetinė
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau.

Komentarai