DETTOL Original Instant Hand Sanitizer - rankas dezinfekuojanti želė

Visą savaitę į darbą pirmyn ir atgal važinėjau autobusu. Kartkartėmis, kai mano ir vyro darbų laikai nesutampa arba vyrui reikia į priešingą miesto pusę, tuomet naudojuosi viešuoju transportu ir pastebiu, kaip žmonės atsipalaidavo. Kalbu ne apie kaukes, džiaugiuosi, kad kaukių nebereikia, ypatingai kai taip karšta. Ne, kalbu apie rankų valymą ir dezinfekavimą - regis niekas nebedezinfekuoja rankų ne tik savo, bet ir autobuse ar parduotuvėse esančiomis priemonėmis. Na ir tiek to, kiekvieno pasirinkimo reikalas. Nepaisant to, kad karantinas baigėsi, dezinfekciniai skysčiai man vis dar reikalingi, buvo reikalingi ir iki karantino, tik naudojau tikriausiai kiek rečiau nei dabar. pastebiu, kokie dezinfekciniai skirtingi: tarkim Maximoje kuris laikas buvo padėtas namine smirdintis; autobuse kartais užtaikau ant stipraus lipnumą paliekančių, o po kai kurių rankos dvokia pelėsiu... Ne visur jie prasti, tačiau daug mieliau renkuosi savo buteliukus, o šį kart noriu trumpai papasakoti apie Dettol dezinfekcinę želė, kurios didelį kiekį pirkau karantino įkarštyje, apdalinau artimuosius, kurie neberado kur nusipirkti ir pačiai dar liko ne vienas butelaitis.

"Nepakanka stengtis iš visų jėgų. Tu turi žinoti, ką daryti, ir tik tada stengtis."
W. E. Demingas



Produktas: DETTOL Original Instant Hand Sanitizer - rankas dezinfekuojanti želė
Gamintojas: "RB Consumer Care". Pagaminta Gurugram, Indija
Paskirtis: "nuprausti" rankų odą, kai šalia nėra vandens, pašalinti nešvarumus ir bakterijas
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: pojūčiai po naudojimo
Labiausiai nepatiko: Lietuvoje labai sunku įsigyti šios kompanijos produkcijos
Tūris: 25 ml
Kaina: US $7.50 (už 3 buteliukus)
Kur galima įsigyti: ebay, amazon

Ką žada gamintojas: Sunaikina 99.9% bakterijų be vandens.

Sudėtis: Alcohol IP (denaturated) eq. to absolute alcohol 72,34%, Water, PEG/ PPG-17/6 Copolymer, Propylene Glycol, Acrylates/ C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Tetrahydroxypropylethylenediamine, Perfume.


Mano nuomonė. Apskritai Lietuvoje parduodamų dezinfekcinių pasirinkimas prieš karantiną buvo labai kuklus, kvapai keistai nemalonūs, o ir pojūčiai po naudijimo ne patys maloniausi - tai rankas labai stipriai, iš kart po naudojimo, sausindavo, tai lipnumo jausmą palikdavo; o su kai kuriais ir rankos ne visad jausdavosi tikrai švarios.

Dettol parduoda želė mažuose butelaičiuose, kurie labai smagūs įsidėti į kišenę ar įsimesti į mažytę rankinę. Lietuvoje šitų nemačiau, o kai pirkau, absoliučiai jokio Lietuvoje nebebuvo, tad siunčiausi per ebay parduotuvių sistemą, kur 1 rinkinį sudarė 3 pakuotės. Pirkau 3-4 tokius rinkinukus ir nė kiek nesigailiu šito pasirinkimo. Pirmiausia turiu pastebėti, kad skaidri želė itin tiršta, viena tirščiausių, kokią bandžiau. Tirštumas, maža anga ir minkštas plastikas ne visuomet padeda patogiai dozuoti priemonę - regis pakaktų apversti buteliuką ir palaukti, kol skystis išbėgs, tačiau kai skubi, imi ir spūsteli buteliuką. O tuomet želės rankoje atsiranda daugiau, nei reikia. Mano galva dozavimas ir yra vienintelis ryškesnis priemonės trūkumas.

Rankose želė ima skystėti, lengvai pasisklaido ant rankų ir masažuojant lengvai susigeria. Susigėrimo greitis pats tas - paskirstyti spėju, bet nereikia ilgai laukti kol nusausės. Rankų želė maloniai gaiviai kvepia, suteikia odai jaučiamo švarumo ir nepalieka jokio lipnumo. Apskritai jausmas beveik toks, lyg šviežiai nusiplovus rankas ir tai man labai patinka. Apskritai želės sudėtyje atrodo visiškai pakankamas alkoholio kiekis, kad sunaikintų bakterijas, pojūčiai geri, tad džiaugiuosi kokybe.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai