#DOVANŲIDĖJOS. Projektas "Dovanok gerumą" - dovanos artimiesiems ir pagalba neįgaliesiems

Ar jau pradėjote ruoštis šventėms? O gal esate iš tų, kurie viskuo pasirūpina paskutinę minutę? Ar perkate viską iš karto, ar mėgstate atidžiai apgalvoti dovanas? Aš Kalėdoms pradedu ruoštis maždaug rugsėjo pabaigoje, kruopščiai suplanuoju dovanų biudžetą, pasilieku rezervą "netikėtumams" ir po truputį ieškau kuo nudžiuginti kiekvieną. Dovanų paieškose niekad netenka ilgai sukti galvos, neskaitant tų kelių žmonių, kurie mažai kuo domisi, jiems nieko nereikia arba kurių pomėgiai kainuoja kosmosą - tokiais atvejais tenka pasukti galvą, o su visais kitais dažniausiai gana lengvai - per metus išgirsti apie ką svajotų, ko norėtų ir kas pradžiugintų. Tik va šie metai ypatingi ir man dar labiau nei bet kada norisi paremti mažuosius gamintojus, smulkius verslus, perkant ne tik nudžiuginti dovanos gavėję, bet ir prisidėti prie kažko daugiau. 

Kažkurio pasisėdėjimo Facebook tinkle metu aptikau "Dovanok gerumą" puslapį ir ėmiau ieškoti informacijos. Tuo metu sekėjų puslapis turėjo kiek virš 2000, po kiek laiko ėmė pildytis postais su istorijomis apie projekto žmones, tad apsisprendžiau - noriu padėti, prisidėti ir bent kelias smulkias dovanėles nupirkti būtent čia.


Dovanok Gerumą yra projektas, skirtas VšĮ Gyvenimo namų sutrikusio intelekto asmenims projektas, kurio pagrindas yra dirbtuvės, padedančios namų gyventojams lavinti savo įgūdžius, sukurti galimybes ateityje intengruotis į darbo rinką bei žinoma, šiek tiek užsidirbti. Paskaičius apie žmonės ir jų svajones suspaudžia širdį. Paprasti, mums kasdieniški dalykai yra tų žmonių svajonė - moterys svajoja apie šiltą žieminį chalatą ar miegamą sofą, gauti darbą; tačiau labiausiai džiaugiasi galimybe tobulėti ir darbų įvertinimu, kai kažkas nuperka jų kruopščiai ir su meile kurtus darbelius. Neįgalieji čia neria, mezga, siuva, gamina odos dirbinius, lino rankdarbius, o pastaruoju metu aktyviai ruošiasi šventėms ir siūlo rankomis gamintus eglučių žaisliukus bei kitus šventinius papuošimus. Kelis dirbinius išsirinkau ir aš, tad labai noriu parodyti kiekvieną jų bei pasidalinti savo įspūdžiais.

ODINĖ ŽALIA APYRANKĖ


Esu turėjusi ne vieną labai panašaus tipo apyrankę, esu vieną panašią pasigaminusi paauglystėje, tad tokioms apyrankėms tikriausiai jaučiu kažkokią nostalgiją. Tai buvo pirmasis gaminys, patraukęs mano žvilgsnį. Prieš užsakant buvo kiek neramu, kad gali būti didelė ar per maža, tačiau po užsakymo dar atsiklausiama riešo apimties, tad visiškai pritaikoma pagal poreikius. Apyrankė su užspaudžiama kniede, tad lengva užsegti ir viena ranka, iš visų turėtų odinių apyrankių ją užsisegti lengviausia. 
Nepatikėsite, kai pasakysiu, kiek kainavo. Vos 4 Eur! Klausimas ar medžiagos nekainuoja brangiau? Man atrodo tokia apyrankė būtų šauni dovana paauglei sesei ar jaunatviškai tetulei.

RUDA, DIDELĖ ODINĖ KOSMETINĖ


Šios kosmetinės nebuvo tarp prekių, naršydama puslapio informaciją ją pamačiau tarp mugės prekių ir užklausiau - pasirodo turi ir galima ją įsigyti. Didžiulė kosmetinė su užtrauktuku viduje turi minkštą, panašios medžiagos į veltinio, pamušalą. Didžioji dalis siūlų tikrai gražiai ir tvarkingai susiūtos, tačiau dovanoti šios kosmetinės aš negalėsiu - ant užtrauktuko esantis odinis galiukas atsilaupęs ir perlūžęs per pus. Neaišku dėl kokių priežasčių, bet tokią jau gavau. Gal bandysiu jį kažkaip pakeisti, nes apskritai ir dydis ir spalva man labai patinka.
Mokėjau 10 Eur

PINTOS ODOS LANKELIS


Tokie pastaruoju metu labai madingi, mačiau panašių lankelių, kurių kainos ženkliai didesnės, kuriuos užsidėjus atrodai kaip caraitė Ivanuška arba pagaminti kažkur Kinijos glūdumoje neaišku kieno rankomis. Apsidžiaugiau radusi, nes norėjau būtent sau, jei ne dėl grožio, tai man labai patogu užsidėjus lankelį valytis makiažą, užsidėti kaukę ar tiesiog prausti veidą, kad plaukai į akis nelįstų.
Kainavo vos 4 Eur

MEDŽIAGINIS ŽALIAS PIRKINIŲ KREPŠYS


Labiausiai iš viso siuntinio džiuginantis pirkinys! Kokybė nepriekaištinga, labai dailiai pasiūtas, medžiaga stora, tvirta, rankenos atrodo atlaikytų didžiulį svorį, o ir kišenė priekyje labai žavi, patogi ir praktiška. Norėjau padovanoti mamai, bet galvoju užsisakyti tokią dar vieną ir sau.
Sumokėjau 7 Eur ir geresnės kokybės pirkinių krepšio tikrai neturiu. Nepakartojamas.
--------------------------------

Tiesa, mokėdama už pirkinius pervedžiau keliais eurais daugiau ir tikriausiai dėl to gavau dovanų padėkliuką puodeliui pagamintą iš odos ir apnertą blizgiu juodu siūlu. Tokio stiliaus padėkliukų rinkinių, tiek didesnių, lėkštėms, tiek mažesnių puodeliams galima įsigyti pačių įvairiausių spalvų ir formų, maždaug už 6 ar 10 Eur, priklausomai nuo rinkinio sudėties.


Man labai smagu ne šiaip pirkti, bet pirkti su geru tikslu, žinant, kad bent minimaliai galėjau prisidėti, prie gerų žmonių svajonių. Būtinai pamėkite jų puslapį, pasižvalgykite po siūlomas prekes, gal rasite kažką širdžiai mielo. Išsilydžiau pamačiusi minkštutėlės nertas antklodėles kūdikiams, mielus žaisliukus - šuniukus, labai jaukūs atrodo eglutės žaisliukai, o smulkių dovanėlių pakavimui tiks nedideli lininiai maišeliai. Rinktis tikrai yra iš ko, o pasirinkdami padarysite gerą darbą ir paremsite žmonių svajones. 

P.S. privalau informuoti, kad šitas įrašas nebuvo užsakytas, dėl jo rašymo su niekuo nesitarta, už jį negautas joks atlygis Įrašu noriu pasidalinti idėja - nebūtina pirkti trumpalaikio naudojimo, masinės gamybos daiktus, kurie greit bus išmesti lauk ir terš gamtą. Pirkdami galite parremti ir padėti, jei ne šį projektą, tai kitą jums mielą neįgaliųjų, senelių ar vaikų projektą.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai