SKINFOOD Freshmade Cranberry toning mask - tonizuojanti veido kaukė su spanguolių ekstraktu

2021 metais turiu vieną, man gana didelį tikslą. Anksčiau labai mėgau vienkartines veido kaukes, turėdavau jų krūvas, naudojau nuolat ir tik labai retais atvejais pirkdavau didesnio dydžio. Tikriausiai vargiai kada susimąstydavau, kiek daug pakuotės po vienkartinės kaukės išmeti lauk, kai naudoji 8-ias kaukes per mėnesį! 2021 metais noriu vienkartines kaukes mano gyvenime padaryti kiek galima retesne išimtimi, o ne taisykle. Šiais metais taisykle turi būti kaukių indeliai, kurie skirti bent mėnesiui. Sunaudosiu turimas vienkartines, o šiandien to pažado proga pasidalinsiu viena iš didesnių, korėjietiškų veido kaukių.

"Didžiausia gyvenimo prasmė yra skirti ją tam, kas tęsis ilgiau nei pats gyvenimas."
Willam James


Produktas: SKINFOOD Freshmade Cranberry toning mask - tonizuojanti veido kaukė su spanguolių ekstraktu
Gamintojas: "The Skinfood". Pagaminta Pietų Korėjoje
Paskirtis: drėkinti, gaivinti, valyti veido odą, suteikti gyvybingumo
Tinkamas tipas: visiems 
Labiausiai patiko: maloniai nustebino gera sudėtis
Labiausiai nepatiko: efektas, tikėjausi daugiau
Tūris: 90 ml
Kaina: apie $12,00 US (9,86 Eur)
Kur galima įsigyti: ebay, iHerb

Ką žada gamintojas: Nuplaunama gelinė veido kaukė su gyvybingumo suteikiamomis kapsulėmis, kurios sprogsta po padengimo ir drėkina odą bei suteikia gaivų spanguolių aromatą. Spanguolės turtingos vitaminų ir antioksidantų, kurie padeda valyti ir atgaivinti odą. 
Naudojimas: padenkite ant veido švelniai masažuodami. Netepkite aplink lūpas ir akis. Po 15 minučių nuplaukite šiltu vandeniu.


Pakuotė. Plastikinis švelniai gelsvas indelis su tokiu pat užsukamu dangteliu. Indelis labai tvirtas, kokybiškas. Man asmeniškai labai patiko kaukės indelio kompaktiškos formos, minimalus dizainas. Pabambėsiu tik dėl informacijos stokos: ant pakuotės nėra nieko man suprantama kalba, nei ingredientų sąrašo, nei gamintojo pažadų. Šiais laikais nesudėtinga rasti internete, tačiau, jei produktai orientuoti į Vakarų rinką, kažkokia kalba lotyniškais raštmenimis turėtų būti.

Kvapas intensyvus, stiprus, aiškiai jaučiamas. Uostant pirmą kart pagalvojau - eina sau, kaip uogienė. Iš ties kvepia saldžiarūgšte uogiene uostant iš indelio.

Konsistencija skysta želinė kaukė su pridėtomis dalelėmis - smulkiais grūdeliais, kurie pasak gamintojo turėtų drėkinti odą.


Sudėtis: Water, Butylene Glycol, Vaccinium Macrocarpon (Cranberry) Fruit Extract, Methyl Gluceth-20, Glycerin, Diethoxyethyl Succinate, Arginine, Carbomer, Peg-60 Hydrogenated Castor Oil, Ethylhexylglycerin, Chamomilla Recutita (Matricaria) Extract, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Beta-Glucan, Hizikia Fusiforme Extract, Disodium EDTA, Zea Mays (Corn) Starch, Mannitol, Acrylates/ C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Microcrystalline Cellulose, Sucrose, Ammonium Acryloyldimethyltaurate/ Beheneth-25 Methacrylate Crosspolymer, Tocopheryl Acetate, Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract, Pyrus Malus (Apple) Fruit Extract, Cucurbita Pepo (Pumpkin) Fruit Extract, Solanum Lycopersicum (Tomato) Fruit Extract, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Caramel, Iron Oxides, Phenoxyethanol, Fragrance.


Poveikis. Pirmiausia noriu pasidžiaugti veido kaukės sudėtimi. Priemonėje gausu augalinių ekstraktų, antioksidantų, drėkiklių ir kondicionuojančių odą medžiagų. Tik vienas žalingas konservantas sudėtyje ir tai nepaprastai džiugina. Paprastai sudėtys būna prikrautos kvapiųjų medžiagų, dažiklių ir panašių, ne visai reikalingų dalykų. Nors pripažinsiu, šiek tiek abejonių kelia: ar kaukė gali būti tokia raudona naudojant tik geležies oksidus? 

Veido kaukė lengvai pasidengia ant odos, man patogiausia šepetėliu. Gamintojas žadėjo, kad kaukės sudėtyje esantys burbuliukai sprogs ir paskleis drėkinantį poveikį. Nesprogo, jie visą kaukės dėvėjimo laiką liko tokie patys ir tiesiog nusiplovė su vandeniu.

Pasitepus kauke kokias 5 minutes pojūčiai buvo gana įprasti. Bet vos perkopus 5 minučių barjerą, kauke padengti skruostai ima stiprokai dilgčioti, tarsi kutenantys skruzdėliukai. Nežinau ar tokią reakciją sukėlė kuris ingredientas ar kaukė turėtų dilgčioti? Bet nemalonūs pojūčiai yra, skruostai nuplovus kaukę kiek paraudę, lyg būtų suerzinti. Laimė, kad sudirgimas labai greit praeina ir visgi, nemanau, kad kosmetikos priemonės turėtų kelti nemalonius pojūčius.


Koks gi poveikis? Gamintojas prižadėjo nemažai. Pirmiausia pastebiu itin švelnią veido odą, ji atrodo skaistesnė ir švaresnė. Kaukė nuvalo paviršinius nešvarumus ir odos riebaliuką, bet gilesnių sluoksnių neveikia ir porų nevalo. Ši kaukė nedrėkina, nemaitina odos, tad aš jaučiuosi nusivylusi. Kaip išmatuoti, kaukės apsaugą nuo laisvųjų radikalų? Lieka tik patikėti gamintojo pažadu. O iš realaus efekto lieka tik švelnus odos paviršius bei vizualiai skaistesnė ir švaresnė oda. Tikėjausi daugiau, stipriau ir intensyviau.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

📍  Šiame įraše ant mano nagų MOLLON PRO "Hardening" nagų lakas "101 Magnetic Red".

Komentarai

Rašyti komentarą