SPA CEYLON AYURVEDA "De-Stress" kūno priežiūros dovanų rinkinys stresui mažinti: prausiklis, rankų kremas, losjonas, muilas, kūno aliejus, raminantis balzamas

Dar gruodį, per didžiąsias metų šventes gavau dovanų SPA Ceylon rinkinuką su kūno priemonėmis stresui mažinti. Kodėl stresui? Pastarąjį pusmetį išgyvenu sunkesnį psichologiškai laikotarpį, kurį išgyventi padeda aromaterapija. Anksčiau galvojau, kad kvapai manęs neveikia, tačiau tiesa ta, kad kvapai yra puiki priemonė nuotaikai sukurti, stresui raminti, padėti nurimti, užmigti... Kvapai yra galinga jėga. 

Apie SPA Celylon Ayurveda gaminius sužinojau visai nesenai ir man jie primena Rituals kosmetiką su stipriais aromatais. Mano hipotezė - malonūs kvapai ir mažai realaus poveikio kūnui? Šiuo metu esu labai susidomėjusi kompanijos produktais, noriu išbandyti daugiau, bet kol kas dalinuosi savo įspūdžiais apie rinkinyje rastus produktus.


Rinkinys atkeliavo kartono dėžutėje, kurio viduje buvo daili, bet ne pati patogiausia kosmetinė. Užtrauktukas man pasirodė kiek stingantis, bet iš esmės panaudojama. Viduje slėpėsi 6 De-Stress linijos produktai nedidelėmis talpomis - pakankamai, kad susipažintum su produktu, bet ilgam naudojimui tikrai nepakaks. Manau apie kiekvieną priemonę papasakosiu trumpai:


KŪNO PRAUSIKLIS


Produktas: SPA CEYLON AYURVEDA De-Stress Relaxing Body Cleanser - raminantis vonios ir dušo gelis
Gamintojas: "Propietary Ayurveda Preparation". Pagaminta Šri Lanka
Paskirtis: prausti kūno odą, vonios procedūroms. Kvapas - raminti ir harmonizuoti
Tūris: mano pakuotė - 30 ml, įsigyti galima 250 ml pakuotėje
Kaina: 250 ml - 21,79 Eur

Ką žada gamintojas: Raminamasis kūno prausiklis, kurio pagrindinė sudedamoji dalis – balzaminio kvapo frankincense, Ajurvedos medicinoje naudojamo kaip galinga priemonė siekiant susidoroti su stresu, ypač esant dabartiniam greitai besikeičiančiam gyvenimo tempui. Tarpusavyje derantys bosvelijų sakų, santalo, mandarinų, kafiro žaliųjų citrinų eteriniai aliejai ir alavijas nuramina bei subalansuoja protą ir kūną. Papildytas veiksmingomis ajurvedinėmis žolelėmis kartu su dašamulos mišiniu vertinamas kaip efektyvi priemonė nervų sistemai atpalaiduoti ir stiprinti.
Šaltai spaustas kokosų aliejus maitina odą, alyvuogių aliejaus ir medaus mišinys ramina, minkština ir saugo odą nuo išsausėjimo, alavijas atkuria drėgmės pusiausvyrą.
Produktas pagamintas laikantis tvarios žemdirbystės principų, tinka veganams, be ftalatų, be parabenų ir silikono.
NAUDOJIMAS: Švelniai ištrinkite kūną, nuplaukite vandeniu. Prausiklį naudokite duše arba aromatinei voniai. Efektyvesniam terapiniam poveikiui pasiekti kartu naudokite Spa Ceylon De-Stress kūno losjoną bei kūno ir patalynės dulksną. Tinka visiems odos tipams/Tridosha.

Pilno dydžio pakuotė. Iš ČIA

Sudėtis: Aqua, Amonium lauryl ether sulphate, Cocamidopropyl betaine, Sodium PEG-7 olive oil carboxylate, Glycerine, Aloe barbadensis (Aloe vera) leaf extract, Coconut diethanolamide, Mel, Parfum, Boswellia carteri (Frankinsence) oil, Citrus hystrix (Kaffir Lime) oil, Citrus tangerina (Tangerine) oil, Santalum album (Sandalwood) oil, Tocopherol, Disodium EDTA, Phenoxyethanol, Hydroxyacetophenone, Potassium sorbate, Citric acid, Sodium chloride.


Mano nuomonė. Nežinau, kodėl nuotraukose buteliukas atrodo tamsiai rudas, tokios spalvos yra pati dušo želė, o pats butelaitis melsvos spalvos. Priemonės sudėtis nėra pati saugiausia, yra keli ingredientai, kurie potencialiai pavojingi, bet kai priemonė nuplaunama, nesuku per daug galvos. Gelinės tekstūros priemonė kvepia dievišku, maloniai, raminančiu aromatu. Produktas gerai putoja, švariai prausia odą ir iš ties padeda atsipalaiduoti... Aromatas nuteikia raminančiai, po dušo norisi nusnūsti, todėl prausiklį naudoju tik vakaro metu, prieš miegą. 
Nedidelio buteliuko man pakako 4-iems kartams - pakankamai, kad spėčiau pasimėgauti maloniu aromatu. Ir tiesą pasakius mielai įsigyčiau pilno dydžio pakuotę - priemonė puiki, kai norisi raminančio aromato.


RANKŲ KREMAS


Produktas: SPA CEYLON AYURVEDA De-Stress Frankincense Kaffir Lime stipraus veikimo rankų kremas
Gamintojas: "Propietary Ayurveda Preparation". Pagaminta Šri Lanka
Paskirtis: rankų odai - maitinti, drėkinti, apsaugoti. Kvapas - raminti ir harmonizuoti
Tūris: mano pakuotė - 10 g, įsigyti galima 30 g pakuotėje
Kaina: 30 g - 9,80 Eur

Ką žada gamintojas: Natūralus rankų kremas, praturtintas ajurvedinių žolelių aliejų mišiniu. Saldžiųjų migdolų, kviečių gemalų, sojos ir tyro spaudimo kokosų aliejai drėkina, maitina ir prižiūri sausą ir šiurkščią rankų odą. Gryni mangų ir indinės garcinijos sviestai efektyviai drėkina ir saugo odą nuo keknksmingo išorės poveikio. Giliai raminantis Frankensenso, pakilus mandarino ir gaivus žaliosios citrinos eteriniai aliejai skaidrina protą, harmonizuoja bei balansuoja.
NAUDOJIMAS: Švelniai įmasažuokite į odą. Naudokite pagal poreikį, arba esant sausumo pojūčiui

Pilno dydžio pakuotė. Iš ČIA

Sudėtis: Aqua/ Water, Glycine Soja Oil, Glycerine, PEG 4 Olivate, Glyceryl Monostearate, Stearic Acid, Cetyl Alcohol, Triethanolamine, Mangifera Indica Seed Butter, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Triticum Vulgare Germ Oil, Cocos Nucigera Oil, Cyclomethicone, Garcinia Indica Seed Butter, Tocopheryl Acetate, Oryza Sativa Bran Oil, Parfum, Boswellia Carteri Oil, Citrus Hystrix Oil, Citrus Tangerina Oil, Santalum Album Oil, Phenoxyethanol, Hydroxyacetophenone, Potassium Sorbate, Linalool.


Mano nuomonė. Rankų kremo sudėtis visai nebloga, sudėtyje yra ir odą kondicionuojančių ingredientų, minkštiklių, drėkiklių ir silikono, kuris suteiks odai lygumo ir švelnumo. Tačiau puikiai žinote, kad silikono efektas yra labiau dekoratyvinis, nei realus. Kremo konsistencija vidutinio tirštumo, kvepia tuo pačiu itin maloniu, raminančiu aromatu. Man labai patinka šiuo kremu rankas pasitepti darbo metu, kai norisi trupučio ramybės prieš sudėtingas užduotis ar tais atvejais, kai mintys įsiaudrina ir tiesiog būtina numalšinti stresą.
Rankų kremas ant odos palieka jaučiamą slidžią plėvelę, kuri per laiką susigeria, tačiau nėra pati maloniausia dienos metu. Dėl konsistencijos, rankų kremas labiau tinkamas vakaro metui. Priemonė maitina, suteikia odai lygumo ir jauniau atrodančių rankų efektą.


KŪNO LOSJONAS


Produktas: SPA CEYLON AYURVEDA De-Stress Calming Body Elixir -  drėkinantis ir raminantis kūno losjonas
Gamintojas: "Propietary Ayurveda Preparation". Pagaminta Šri Lanka
Paskirtis: kūnui - drėkinti. Kvapas - raminti ir harmonizuoti
Tūris: mano pakuotė - 30 ml, įsigyti galima 250 ml pakuotėje
Kaina: 250 ml - 33,79 Eur

Ką žada gamintojas: Drėkinamasis ir raminančiai veikiantis kūno losjonas / eliksyras, kurio pagrindinė sudedamoji dalis – balzaminio kvapo frankincense, Ajurvedos medicinoje naudojamo kaip galinga priemonė siekiant susidoroti su stresu, ypač esant dabartiniam greitai besikeičiančiam gyvenimo tempui. Tarpusavyje derantys bosvelijų sakų, santalo, mandarinų, kafiro žaliųjų citrinų eteriniai aliejai ir alavijas nuramina bei subalansuoja protą ir kūną. Papildytas veiksmingomis ajurvedinėmis žolelėmis kartu su dašamulos mišiniu vertinamas kaip efektyvi priemonė nervų sistemai atpalaiduoti ir stiprinti.
Šaltai spaustas kokosų aliejus maitina odą, alyvuogių aliejaus ir medaus mišinys ramina, saldžiųjų migdolų pienelis minkština ir saugo odą nuo išsausėjimo, atkuria drėgmės pusiausvyrą.
Produktas pagamintas laikantis tvarios žemdirbystės principų, tinka veganams, be ftalatų, be parabenų ir silikono.
NAUDOJIMAS: Švelniais masažiniais judesiais tepkite ant švarios odos kiekvieną dieną. Venkite tiesioginių saulės spindulių. Efektyvesniam terapiniam poveikiui pasiekti kartu naudokite Spa Ceylon De-Stress vonios ir dušo gelį bei kūno ir patalynės dulksną. Tinka visiems odos tipams/Tridosha.

Pilno dydžio pakuotė. Iš ČIA

Sudėtis: Aqua, Glyceryl monostearate, Stearic acid, Cetyl alcohol, Caprylic / Capric Triglyceride (fractionalised Cocos nucifera (Coconut) oil), Cocos nucifera (Virgin Coconut) oil, Triticum vulgare (Wheat) germ oil, Triethanolamine, Glycerine, Parfum, Boswellia carteri (Frankinsence) oil, Citrus hystrix (Kaffir Lime) oil, Citrus tangerina (Tangerine) oil, Santalum album (Sandalwood) oil, Olea europaea (Olive) fruit oil, Oryza sativa (Rice) bran oil, Prunus amygdalus dulcis (Sweet Almond) oil, Glycine soja (Soya bean) oil, Mel, Phenoxyethanol, Potassium sorbate, Hydroxyacetophenone.


Mano nuomonė. Šis mini buteliukas yra labai, labai nepatogus losjonui iškrapštyti lauk. Nors priemonės konsistencija lengvai, tačiau nėra vandeninga, tad išpurtyti reikiamą kiekį priemonės net ir vienam kartui reikia pasistengti. Visa laimė, kad pilno dydžio pakuotė ženkliai patogesnė ir atrodo su naudojimu problemų nebūtų. 
Lengva konsistencija lengvai susigeria į odą ir minimaliai drėkina, tačiau labiausiai žavi aromatas - raminantis, balansuojantis, harmonizuojantis mintis ir protą. Šiuo losjonu mėgstu kūno odą patepti vakarais, prieš einant miegoti ir visuomet, visuomet po jo naudojimo rytas būna žvalesnis, jaučiuosi geriau pasiilsėjusi ir bent trumpam pamiršusi kasdienius rūpesčius. 


MUILAS


Produktas: SPA CEYLON AYURVEDA De-Stress Frankincense Kaffir Lime muilas
Gamintojas: "Propietary Ayurveda Preparation". Pagaminta Šri Lanka
Paskirtis: kūnui - nuprausti nešvarumus, maitinti, minkštinti. Kvapas - raminti ir harmonizuoti
Tūris: mano pakuotė - 50 g, įsigyti galima 100 g pakuotėje
Kaina: 100 g - 7,50 Eur

Ką žada gamintojas: Natūralus muilas, praturtintas šalto spaudimo kokoso, ryžių sėlenų, kviečių gemalų ir migdolų aliejais drėkina, maitinta ir suminkštinta odą. Gryni mangų ir indinės garcinijos sviestai apsaugo odą nuo išsausėjimo. Tarpusavyje derantys frankincenso, sandalmedžio, gaivaus mandarino, kafiro žaliosios citrinos eteriniai aliejai ir organinis alijošius nuramina ir subalansuoja protą ir kūną
NAUDOJIMAS: Naudokite ant drėgnos odos.

Sudėtis: Sodium Pamate/ Sodium Palm Kernelate, Aqua, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Cocamidopropyl Betaine, Glycerin, Parfum, Olea Europapea Fruit Oil, Sorbitan Olivate, Cocos Nucifera Oil, Titanium Dioxide, Oryza Sativa Bran Oil, Triticum Vulgare Germ Oil, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Garcinia Indica Seed Butter, Mangifera Indica Seed Butter, Tocopheryl Acetate, Boswellia Carteri Oil, Citrus Hystrix Oil, Citrus Tangerina Oil, Disodium EDTA, BHT.


Mano nuomonė. Geros sudėties muilas, kurio sudėtyje nėra SLS, kuriam gamintojas parinko saugius konservantus, o ir kvapiosios medžiagos didelių rūpesčių nekels. Muilas gerai putoja, švariai (su bemaž džeržgenčiu švaros pojūčiu) plauna rankas. Muilo konsistencija iš ties labiau kreminė, nei standartinių muilų, tad ženkliai maloniau jaučiasi plovimo metu. Kūnui prausti kūno nenaudoju, tačiau šio muilo atveju to nepabijočiau.
Kaip ir visos kitos šio rinkinio priemonės, muilas kvepia maloniai raminančiu aromatu, kuris jaučiasi dar kuris laikas po prausimosi. Visgi, muilo aromatas yra silpniausias iš visų priemonių ir jei rinktis dėl raminančio, balansuojančio mintis kvapo - tai bet kurį kitą produktą, bet ne muilą.


KŪNO ALIEJUS


Produktas: SPA CEYLON AYURVEDA De-Stress Dashamula Body Treatment Oil - kūno aliejus
Gamintojas: "Propietary Ayurveda Preparation". Pagaminta Šri Lanka
Paskirtis: kūnui - malšinti skausmą, šildyti, mažinti uždegimą,  mažinti kvėpavimo sutrikimus. Kvapas - raminti ir harmonizuoti
Tūris: mano pakuotė - 30 ml, įsigyti galima 100 ml pakuotėje
Kaina: 100 ml - 29,79 Eur

Ką žada gamintojas: Dashamula – aliejinis žolelių preparatas naudojamas ne tik skausmo sutrikimams ir uždegiminių ligų – įskaitant osteoartritą, reumatoidinį artritą ir podagrinį artritą- simptomamas mažinti, bet taip pat dažnai Ajurvedos medicinoje naudojamas atliekant klizmą, nes padeda palengvinti vidurių užkietėjimą, pilvo pūtimą. Unikalus žolių mišinys turi šildantį efektą, kuris gali subalansuoti ypač Vata ir Kapha pusiausvyrų sutrikimus, kurie dažniausiai atsiranda apatinėje liemens dalyje. Dashamula tinka naudoti esant nuolatiniam sausam kosuliui, kvėpavimo sutrikimams, astmai, lėtiniam karščiavimui ir kitiems sveikatos sutrikimams, susijusiems su kvėpavimo takų ligomis. Naudojant Dashamula pastebėtas teigiamas poveikis esant nerviniams sutrikimams, susijusiems su silpnumu, nusilpimu ir skausmu. Prieš vartojant aliejaus buteliuką palaikykite šilto vandens vonelėje, kol aliejus įgaus skystą konsistenciją. Produktas pagamintas laikantis tvarios žemdirbystės principų, tinka veganams, be ftalatų, be parabenų ir silikono.
NAUDOJIMAS: Pašildytą aliejų masažuokite stipriais potėpiais, problemines vietas, kol aliejus įsigers. Esant ūmiems skausmams kartokite 2-3 kartus per dieną. Optimaliausiems rezultatams užtikrinti, patariama naudoti ne trumpiau nei vieną mėn. Tinka visiems odos tipams/Tridosha. Tik išoriniam naudojimui.

Pilno dydžio pakuotė. Iš ČIA

Sudėtis: Aqua, Cocos Nucifera Oil, Aegle Marmelos Root, Vitis Vinifera Root, Oroxylum Indicum, Stereospermum Colais Root, Gmelina, Arborea Root, Solanum Melogena, Sllanum Viginianum, Alyssicarpus Vaginalis, Aerva Lanata, Tribulus Terretris.

Kietos konsistencijos, nepašildytas aliejus

Mano nuomonė. Šis aliejus yra šiek tiek kitoks, nei viso rinkinio priemonės, mat skirtas natūralaus gydymo tikslams, o ne odos būklei gerinti. Gamintojas sako, kad jis turėtų mažinti skausmus ir padėti sergant kvėpavimo takų ligomis. Medicininiais tikslais šio aliejaus nenaudojau, bet kadangi priemonė turi švelnų šildomąjį poveikį, kelis kartus naudojau pėdų odai. Turiu nuolat šąlančias kojas ir tam ši priemonė visai tinka. Kadangi buteliuke aliejaus dar daug, naudosiu dar ilgai, galbūt pavyks ir peršalus ar apsunkus kvėpavimui, išbandyti. Pirkti dėl kūno priežiūros aliejaus nerekomenduočiau - manau tai labiau natūralus vaistinis preparatas, nei kosmetinė priemonė. Beje, produkto kvapas nėra toks intensyvus kaip kitų priemonių, tad streso malšinimui jis nėra pats tinkamiausias.


RAMINANTIS BALZAMAS


Produktas: SPA CEYLON AYURVEDA De-Stress Harmonising Balm - raminantis ir harmonizuojantis tepamas balzamas
Gamintojas: "Propietary Ayurveda Preparation". Pagaminta Šri Lanka
Paskirtis: raminti ir harmonizuoti, mažinti nerimą
Tūris: mano pakuotė - 8 g, įsigyti galima 25 g pakuotėje
Kaina: 25 g - 19 Eur

Ką žada gamintojas: DE-STRESS produktų linija skurta, kaip sprendimas siūlantis tobulą išeitį šiuolaikiniam, greitai besikeičiančiam gyvenimo tempui. Efektyvus terapinis balzamas praturtintas tarpusavyje derančiais frankincenso, sandalmedžio, gaivaus mandarino, kafiro žaliosios citrinos eteriniais aliejais, taip pat Dashamula mišiniu – Ajurvedos medicinoje puikiai žinomu kaip efektyvi priemonė nervų sistemai atpalaiduoti ir stiprinti. Frankincensas (Boswellia) nuo seno naudojamas kaip galinga priemonė kovai su stresu, o sandalmedis puiki priemonė esant nerimui, taip pat veikia priešuždegimiškai ir antiseptiškai. Balzamas pagamintas natūralaus tyro spaudimo kokosų aliejaus ir bičių vaško pagrindu.
NAUDOJIMAS: Priemonę tepkite ant smilkinių, už ausų, kaklo galo ir vidinių riešų. Švelniai įkvėpkite ir atsipalaiduokite.

Pilno dydžio pakuotė. Iš ČIA

Sudėtis: Cocos Nucifera Oil, Cera Alba, Boswellia Carteri Oil, Citrus Hystrix Oil, Citrus Tangerina Oil, Santalum Album Oil, Citrus Aurantium Bergamia Fruit Oil, Citrus Paradisi Oil, Tocopheryl Acetate.


Mano nuomonė. O čia yra balzamas, kurį nuolat nešiojuosi su savimi ir prireikus stresui malšinti, turiu visuomet po ranka. Labai džiaugiuosi, kad turi miniatiūrinę šio balzamo pakuotę, kuri patogi įsimesti į rankinę, o ir priemonė naudojasi labai taupiai, tad stiklinio indelio tūrio pakaks ilgam laikui. Balzamas nuo kūno šilumos lengvai sušyla, tirpsta ir tampa aliejumi. Nedidelio priemonės kiekio man pakanka pulsuojančioms vietoms: riešams ir kaklui už ausų patepti. Balzamo aromatas intensyvus, raminantis, padedantis numalšinti stresą, nuraminti įsiaudrinusias mintis. Retkarčiais balzamą naudoju ir prieš miegą, jei diena būna įtempta ir niekaip nepavyksta nusiraminti. 
Jei ir jus kamuoja darbe, namuose ar aplinkoje stresas, labai rekomenduočiau išbandyti būtent šitą produktą.


Tokio tipo, nedidelių pakuočių, rinkiniai labai patogūs pažinčiai su kompanijos produktais. Dar yra labai panašus rinkinys, skirtas miegui pagerinti, kuris leistų susipažinti su kitos linijos produktais. Man asmeniškai SPA Ceylon kompanijos priemonės kuo toliau, tuo labiau patinka - aromatai įkvepiantys, kuriantys emociją, veikiantis kvapų terapijos pagrindu. Bandydama De-Stress liniją susipažinau su skirtingais kompanijos produktais ir iš viso rinkinio labiausiai pamėgau kūno prausiklį, balzamą ir rankų kremą. Priemonės puikios, maloniai kvepiančios ir dauguma jų iš ties padeda atsipalaiduoti. 

Jei norite išbandyti tokį rinkinį, jį galite rasti SPA Ceylon (ČIA), jo kaina 25,99 Eur




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai