DIY: plaukų gydymas karštu aliejumi namuose

Praeitame įraše pasakojau apie įsigytą karštą aliejų plaukams iš Avon kompanijos. Iš ties, karštų aliejų, sukurtų ir paruoštų naudoti, yra pačių įvairiausių.

Kompanijų sukurti, dozuoti aliejai dažnai būna pakankamai brangūs, jų sudėtis niekada nebūna 100 % aliejinė, tad šiuo įrašu noriu papasakoti, kaip pasigaminti ir pasiruošti karšto aliejaus procedūras savo plaukams namų sąlygomis.




Tiesa, jei suabejojate, ar plaukų gydymas karštu aliejumi tiks jūsų plaukams, iš karto atsakau - tiks, net jei jūs turite riebaus ar mišraus tipo plaukus ir galvos odą. Svarbiausia atrasti jums tinkamą, kokybišką aliejų.

Ko reikės?:
  • pasirinkto aliejaus;
  • karšto vandens;
  • rankšluoščio;
  • plastikinės dušo kepurėlės ar paprasčiausio plastiko maišelio, kurio nebūtų gaila išmesti;
  • pasirinktinai - nedidelių buteliukų plonomis sienelėmis (puikiai tiks iš kelioninių rinkinių).


Kaip atlikti?:
  1. Nedidelį aliejaus kiekį įpilkite į karščiui atsparų plastikinį buteliuką plonomis sienelėmis arba nedidelį stiklinį, karščiui atsparų indą. Prieš naudodami būtinai įsitikinkite, kad buteliukas ar indelis atsparus karščiui: netirpsta ir nesilydo nuo šilumos. 
  2. Aliejaus naudokite tiek, kiek reikalinga jūsų plaukams - tai priklauso nuo jūsų plaukų ilgio. Pirmam bandymui siūlau pradėti nuo 15 ml. Jei matote, kad aliejaus turite per mažai, bandykite padidinti kiekį dar 5-10 ml, kol rasite tinkamiausią kiekį. Priklausomai nuo aliejaus, mano plaukams reikia 30-50 ml aliejaus.
  3. Indelį su aliejumi įdėkite į karštą vandenį 1-2 minutėms. Jei jums patogiau naudokite vonios kriauklę arba stiklinę su vandeniu. Viskas priklauso nuo to, kokio dydžio indelis su aliejumi ir kaip jums patogiau.
  4. Ant riešo patikrinkite, ar aliejus nėra pernelyg karštas. jei temperatūra tinkama, dėkite aliejų ant plaukų, paskirstydami jį nuo galvos odos per visą plaukų ilgį iki pat plaukų galiukų.
  5. Pirštais švelniai pamasažuokite galvos odą apie 5 minutes.
  6. Uždenkite plaukus plastikine dušo kepuraite arba plastiko maišeliu. Tiks tai, ką turite po ranka. Naudokite tai, ką negaila sutepti ir išmes
  7. Rankšluosčiu apvyniokite plaukus, uždengtus plastikiniu maišeliu, po kuriuo paslėpėte aliejumi išteptus plaukus.
  8. Taip apvyniotais plaukais pabūkite bent 30 minučių arba palikite per naktį, jei turite kantrybės. Aš dažniausiai taip išbūnu iki 2 valandų.
  9. Šiluma nuo rankšluosčio šildo plastiko kepurėlę ir neleidžia aliejui atvėsti. Taip gerosios aliejų savybės įsigeria į plauką. Galiausiai belieka plaukus išplauti įprastu šampūnu, kad pašalinti aliejaus likučius. 
  10. Jeigu norisi, galite naudoti ir plaukų kondicionierių.


Kokį aliejų rinktis?:
Aliejaus pasirinkimas priklauso nuo to, kokios būklės yra jūsų plaukai ir kokių savybių plaukams norite.
  • Simondsijų aliejus suteikia minkštumo ir lengvumo, nesveria plaukų žemyn, jų neapsunkina.
  • Kokosų aliejus stimuliuoja plaukų augimą, minkština ir švelnina plaukus. Beje, kokosų aliejus padeda atsikratyti pleiskanų - tereikia aliejumi gerai ištrinti ne tik plaukus, bet ir išmasažuoti visą galvos odą.
  • Alyvuogių aliejus naudojamas kovoti prieš senėjimo problemas , kadangi sudėtyje turi daug antioksidantų, vitamino E bei A. Plaukus drėkins, švelnins, glotnins ir gydys pažeistus plaukus.
  • Migdolų aliejus gerina plaukų būklę, puoselėja ir švelnina plaukus. taip pat kaip ir kokosų aliejus - skatina plaukų augimą.
  • Ricinos aliejus stiprina plaukus, saugo nuo lūžinėjimo ir skilinėjimo.
  • Sezamo aliejus gerina plauko būklę ir suteikia blizgesio.
  • Avokado aliejus vienas stipriausiai drėkinančių aliejų, ypatingai tiks toms, kurių plaukai nualinti dažymo, pučiasi ir sausėja.
Yra daugybė kitokių aliejų, tinkamų plaukų procedūroms: argano aliejus, saldžiojo migdolo aliejus, abrikosų kauliukų aliejus ir pan... kurie suteikia plaukams švelnumo, blizgesio ir gerina jų būklę - sąrašas tinkamiems aliejams gali būti labai ilgas. Aš išvardijau populiariausius, pigiausius ir lengviausiai randamus aliejus, kurie nenuskriaus piniginės ir suteiks tokį pat efektą, kaip brangesni aliejai.


Ką dar reikia žinoti?:
  • aliejai geriausiai veikia tol, kol jie šilti, tad geriausia visais įmanomais būdais pasistengti, kad jie neatvėstų;
  • net jei galvos oda po kiek laiko atrodo šalta, žinokite, aliejai vis dar veikia jūsų plaukus. Plastikinė kepurėlė sulaiko šilumą ir ją į aplinką atiduoda po truputį, tad dar keletą valandų jūsų plaukai gali būti šilti, o aliejai veikti taip, kaip ir karštas, tik padengtas aliejus;
  • neužkaitinkite aliejaus iki vandens virimo temperatūros - pernelyg karštas aliejus degina plauką ir duoda daugiau žalos, nei naudos. Jei jūsų riešui aliejus malonios temperatūros, vadinasi jo temperatūra optimali;
  • nebūtina aliejumi plaukus padengti taip, kad nuo jų aliejai lašėtų ar būtų permirkę - nedidelis aliejaus kiekis ir minimaliai sudrėkinti plaukai, veiks taip pat gerai, kaip ir perdozavus produkto. Su laiku suvoksite, koks optimalus aliejaus kiekis reikalingas jūsų plaukams;
  • jei norite, aliejus galite maišyti tarpusavyje, ir šildant juos dengti ant plaukų kartu: reikia paskatinti augimą, sustiprinti plaukus ir sudrėkinti? Drąsiai maišykite kokosų aliejų, ricinos aliejų ir alyvuogių aliejų lygiomis dalimis;
  • nepriklausomai nuo to, ar jūsų plaukai riebūs ar sausi ir pažeisti, karšto aliejaus procedūros tinka visiems plaukų tipams;
  • rekomenduoju plaukų gydymą karštu aliejumi atlikti kartą per savaitę. Tai optimaliausias laikotarpis daugumai žmonių;
  • sekite ir stebėkite, kaip koks aliejus veikia jūsų plaukus, kurie aliejai jums labiausiai tinka ir kurie suteikia trokštamų rezultatų. Galiausiai atrasite tobulą derinį savo plaukų ir odos tipui.
  • gydymui karštu aliejumi rinkitės kokybiškus, šalto ar pirmo spaudimo nerafinuotus aliejus, tokie geriau veiks jūsų plaukus. 

Jeigu įdomu, savo aliejus perku iš parduotuvės "Aliejai". ten visada randu geriausios kokybės aliejus, nepriklausomai nuo to, ar juos naudosiu muilo gamybai, ar veido procedūroms, ar plaukų gydymui.




Ačiū, kad skaitote,

Gražaus vakaro,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Sitas straipsnis man ypatingai patiko nes labai megstu palepinti savo plaukus ir as o ir tenka dabar juos ataugineti po mano eksperimentu su dazais kai teko juos gerokai patrumpinti ir atauginti is naujo tai noriu pasidalinti manau cia bus i tema gal jus ismeginsite kada as atradau tiksliau net mano mama atrado si Rusiška varnalesu aliejuka kuris vadinasi tikras varnalesu aliejus yra maximose pirkti su kurio pagalba mano plaukai per du menesius uzaugo tiek daug kiek per metus net nebuvo uzauge ar cia sutapimas ar ne bet butent tai padejo atsigauti plaukams taip pat naudoju sios firmos sampuna ir balzama beto ta aliejuka laikant ant plauku uzdedu kepurele dušo ir ransluosti automatiskai gaunasi sildomas efektas nereikia nieko papildomai sildyti o rezultatas po dvieju menesiu atauge pastoreja plaukai:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Smagu, jog patiko :) Teisingai pastebėjot, varnalėšų aliejus labai stiprina plaukus ir skatina jų augimą, ačiū už priminimą. Tai tikrai nėra sutapimas, būtent jis padėjo jūsų plaukučiams :)
      Visgi, aš nusprendžiau varnalėšų aliejaus neminėti, nes mano plaukas labai sunkiai perneša procedūras šiuo aliejumi, paprasčiausiai man jis nėra tinkamas. Tačiau tam, kam tinka, daro stebuklus ;)

      Panaikinti
  2. Sitas straipsnis man ypatingai patiko nes labai megstu palepinti savo plaukus ir as o ir tenka dabar juos ataugineti po mano eksperimentu su dazais kai teko juos gerokai patrumpinti ir atauginti is naujo tai noriu pasidalinti manau cia bus i tema gal jus ismeginsite kada as atradau tiksliau net mano mama atrado si Rusiška varnalesu aliejuka kuris vadinasi tikras varnalesu aliejus yra maximose pirkti su kurio pagalba mano plaukai per du menesius uzaugo tiek daug kiek per metus net nebuvo uzauge ar cia sutapimas ar ne bet butent tai padejo atsigauti plaukams taip pat naudoju sios firmos sampuna ir balzama beto ta aliejuka laikant ant plauku uzdedu kepurele dušo ir ransluosti automatiskai gaunasi sildomas efektas nereikia nieko papildomai sildyti o rezultatas po dvieju menesiu atauge pastoreja plaukai:)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą