MAGIŠKI PRODUKTAI: juodasis tourmalino muilas grožiui

Magiškas produktas! Panacėja! Panaudok ir visos problemos išsispręs! Ar dažnai susigundote tokiais pažadais? Pastaruoju metu daugiafunkcinių produktų rinkoje jau nebesuskaičiuosi, tokius aš vadinu "stebuklingais", nors ne visuomet to stebuklo būna tiek daug, kiek žada gamintojas... Šiam kartui visai neplanuotai mano namus pasiekė stebuklingas turmalino (tourmaline) muilas, žadantis tiek daug, kad apie jį šiek tiek plačiau papasakoti tiesiog negalėjau.

"Svarbu nenustoti kelti klausimų."
Albertas Einšteinas

Paveiklėlis iš ČIA

Kas yra tas turmalino muilas?
Tourmalinas yra natūralus mineralas, kuris vienintelis Žemėje turi nuolatinę elektros energiją ir yra natūralus neigiamų jonų šaltinis. Mineralas nuolat, dėl teigiamo ir neigiamo polių judėjimo, gamina elektros energiją ir procesas vyksta nuolat, kol mineralas neįkaista iki 1,000℃. Pirmiausia su mineralu buvo gaminami papuošalai, tačiau dėl savo savybių jie visiškai tam netiko. Galiausiai, iš jų imta gaminti grožio, higienos ir kosmetikos priemonės, tarp kurių ir garsusis turmalino muilas.

Tourmalinas daugiausia gaminamas Brazilijoje, Šri Lankoje, Madagaskare, JAV, Kinijoje, Indijoje ir Nepale. Pats muilas tikrai nėra 100% mineralas - jo milteliai naudojami muilo gamyboje, juos derinant su kitais aktyviais ingredientais.


Kokia turmalino muilo nauda?
Turmalinas, pasak įvairių informacijos šaltinių, turi daugybę panaudojimo galimybių ir teikia įvairiapusę naudą tiek veido odai, tiek kūnui, rankoms ir netgi plaukams. Dažniausiai galima rasti tokią informaciją:

➧ naikina akne ir spuogus;
➧ veikia antibakteriškai (bakterijos ir odos aliejai sukuria sąlygas augti spuogams, aktyvėti aknei, atsirasti inkštirams ir whitehead (maži spuogeliai su balta viršūnėle) bei užsikimšti poroms);
➧ teikia pažeistos odos gydomąjį efektą ir atkuria odą, tad turi senėjimą lėtinančių savybių;
➧ šviesina odos atspalvio netolygumus ir mažina randų matomumą;
➧ gerina odos imunitetą;
➧ gerina kraujo cirkuliaciją, ko pasekoje oda skaistėja, vienodėja jos spalva, atsiranda sveikas švytėjimas;
➧ atgaivina papilkėjusią, pavargusią odą;
➧ sumažina plaukų slinkimą (naudojant kaip šampūną);
➧ mažina nemalonius kūno kvapus;
➧ gali būti naudojama kaip dantų pasta, siekiant sveikų dantenų;
➧ šviesina strazdamas, mažina odos raudonį;
➧ atpalaiduoja veido ir kūno raumenis;
➧ šviesina pageltusias nagų plokšteles;
➧ šviesina tamsius paakius.

Prižadėta ir dar daugiau visko, tik, kaip šitas muilas veikia mano odą, kūną ir plaukus. Ir ar jums tokį muilą rekomenduočiau?


Mano potyriai?
Kadangi ant pakuotės viskas surašyti kinietiškais hieroglifais, tai tikslios informacijos, kas sudaro muilą negaliu pasakyti, tačiau įdedu gamintojo nurodytas sudėtines dalis. Iš pažadų galima suprasti, kad muilas veikia antibakteriškai, giliai valo ir šviesina odą. Plaunant putos tampa keistai pilkos, lyg plautum purvinas rankas, ir iš tiesų, nuplauna labai švariai, tiek rankas, tiek veidą, tiek kūną. Plauti plaukų aš nesiryžau - jie ir taip sausi, tad kažkaip pabijojau, kaip beje ir burnos plovimui - nesinori į burną dėti muilo putas. Tad grįžtant prie mano potyrių - nuprausia gana švariai, ir po ilgesnio naudojimo tikrai matosi odos pašviesėjimas, bet muilo bėda ta, kad jis siaubingai sausina odą. Kartą pabandžiusi ant veido jo naudoti nebesinorėjau, net kūno odai buvo pernelyg sausinantis!

Pajautus sausinamąjį efektą mane aplankė vienu metu keletas minčių. Ėmiau ieškoti informacijos ir radau platintojų pasiūlymą po prausimosi panaudoti odą drėkinančius kremus. Gerai, rankoms tai gal ir visai nieko, tačiau veidui? Toks jausmas, kad riebiai odai siūloma išsausinti veidą tam, kad dingtų riebumas bei sumažėtų atsirandančių spuogų tikimybė? Odos sausinimas nėra gerai apskritai, čia aiškinama, kad jis atsiranda dėl to, kad muilas pašalina odos riebaliukus, tačiau... visitiek, nesu linkusi manyti, kad toks būdas tinkamas aknei, spuogams gydyti, ar juo labiau riebios, mišrios odos priežiūrai...


Man šitas muilas visiškai nepatiko būtent dėl sausinamojo efekto. Aš suprantu, kad jis akcentuotas į riebios/ mišrios/ problematiškos ar jaunos odos priežiūrą, tačiau... nesu linkusi manyti, kad net ir tokių tipų odos turėtojoms naudingas odos sausinimas... Na ir kas, kad giliai valo, bet ne!

Muilas labai greit susinaudojo ir atrodo didžioji jo dalis tiesiog ištirpo muilinėje. Sunaudojome plauti rankoms, bet net ir ten man jis nepatiko. Jei kartais susidomėtumėte, jo reiktų ieškoti ebay, amazon, aliexpress ir kitose panašiose parduotuvėse. Mano turimas muilas gaminamas Kinijoje ir kainuoja apie $ 1,30 US už gabalėlį.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau. Taip pat, nenurodau jums galutinės, aukščiausios kainos, kadangi neturiu galimybės palyginti visų produkto pardavimo vietų.

Buvo aktualu? Turite minčių? Norite pasidalinti? Komentuokite!
Grįžtamasis ryšys aktualus blogo egzistavimui ir jo krypčiai bei labai labai svarbus man!

Komentarai