SAFLORA natūralus rožių vanduo - tonikas

Labas, tai ką, karščiai kamuoja? Aš esu šilumamėgė - man kuo šilčiau tuo geriau, tačiau šiandien jau ir man karšta. Darausi išvadą, kad oras iš tiesų jau pakankamai vasariškas. Nepamiršote apsaugos nuo saulės? Gerai! O kaip gaivinate veido odą? Aš visuomet rekomenduoju purškiamą vandenį (myliu šitą iš Avene), tačiau kuo puikiausiai tinka ir purškiamas rožių vanduo! Taip taip, ne tik atgaivins, bet ir veiks kaip tonikas - ant nuogo veido ar ant makiažo! Paskaitom?

"Tam, kad ką nors išrastum, reikia geros vaizduotės ir daugybės nereikalingų daiktų."
T. Edisonas


Produktas: SAFLORA natūralus rožių vanduo - tonikas
Gamintojas: UAB "Saflora". Pagaminta Vilnius, Lietuva
Paskirtis: drėkinti veido ir kūno odą, šalinti sausumo pojūtį, raminti, tonizuoti gaivinti
Tinkamas tipas: visiems odos tipams
Labiausiai patiko: gaivinamasis efektas net ir purškiant ant makiažo 
Labiausiai nepatiko: nepatinka kaip veido tonikas
Tūris: 100 ml
Kaina*: 4,80 EUR
Kur galima įsigyti: saflora.lt, Martina, ekogrožis.lt, pigu.lt, efarma.lt, Eurokos
Įvertinimas: 5/5

Ką žada gamintojas: Rožių vanduo tinka visų tipų odai, taip pat brandžiai, sausai ir jautriai. Tai puiki priemonė veido ir kūno odos drėkinimui, šalina odos sausumą bei odos veržimo jausmą, ramina, tonizuoja ir atgaivina odą. Rožių hidrolatas suteikia odai stangrumo, elastingumo ir lygina ją. Puikus komponentas veido kaukėms ir kompresams, ypač brandžiai ir sausai odai, odos priežiūrai aplink akis.
Vieno litro rožių vandens pagaminimui turi būti sunaudota apie 500 rožių gėlių.
Aromatas: aromatas sudėtingas malonus, primena rožių kvapą.

Naudojimas: Prieš tepant kremą, apipurkškite veidą ar kūną vandeniu ir leiskit nudžiūti. Galima naudoti kaip veido toniką, prausiklį, odos ir plaukų gaiviklį, įsipilti į vandens vonias, įtraukti į kaukių sudėtį. Kaip valanti ir tonizuojanti priemonė rekomenduojama tamponėliu, suvilgytu kosmetiniu vandeniu, valyti veidą ryte ir vakare.


Pirmiausia norisi pradėti nuo to, kad priemonės pakuotė visiškai neišvaizdi ir netraukianti akies. Man atrodo, kad Saflora kompanija siūlo tikrai gerus produktus, tačiau jų pakuotės savotiškai atbaido, nepatraukia žvilgsnio parduotuvės lentynoje, na tiesiog. Manau, kad ne toks jau mažas procentas žmonių renkasi produktus ir dėl pakuotės faktoriaus - galbūt sukūrus Safloros gaminiams patrauklesnį dizainą, aš pati dažniau bandyčiau siūlomą produkciją. 

Kaip ir priklauso natūraliems produktams, buteliukas tamsaus, rudo stiklo, su patogiu purškikliu ir skaidriu dangteliu. Galiu pagirti purškiklį - jis kokybiškas, purškia gal ne pačia smulkiausia ir ne pačia maloniausia migla, tačiau... visai maloniai ir gan smulkiai.

Kvapas visiškai toks, kaip natūralaus rožių hidrolato - primena natūralų rožių kvapą, su kiek sunkesniu pokvapiu, kuris susidaro gaminant hidrolatą.

Konsistencija visiškai tokia, kaip vandens - skystas bespalvis produktas.


Sudėtis: Rosa Damascena Flower Water (ekologiškas rožių vanduo), Potassium Sorbate (kalio sorbatas), Citric Acid (citrinų rūgštis).

Ekologiška sertifikuota žaliava (iš Turkijos).
Natūralus produktas. 


Poveikis. Rožių vandens naudą jau pasakojau, kalbėdama apie Dabur rožių vandenį, kurį naudojau lygiai prieš metus. Pirmiausia rožių vanduo yra puikus tonikas veido odai, nes ją gaivina ir drėkina, tik šiuo atveju, rekomenduočiau jo užsipilti ant vatos diskelio ir juo valyti odą. Purkšti toniką nėra pati geriausia mintis, ir apskritai, man rožių vanduo kaip tonikas man nepatinka. Aš mėgstu, kai tonikas ne tik gaivina, bet ir pašalina nešvarumų ar makiažo likučius po prausiklio, o rožių vandenukas puikiai susigeria į odą, puikiai drėkina, tačiau valomųjų funkcijų jis neturi.

Visą šitą buteliuką (na beveik visą) sunaudojau veido ir kūno odai gaivinti, kaip veido purškiklį. Karštomis vasaros dienomis nėra nieko geriau kaip tokia gaivinantis priemonė, be to, labai smagu jausti (ko nebūna paprastuose vandenukuose), kad rožių vanduo dar ir drėkina odą, o pasausėjusią nuo saulės puikiai atgaivina. Dažnai purškaliuką naudoju ir ant makiažo - pastebiu, kad rožių vanduo labai gražiai sulieja visus veido makiažo produktus ir oda atrodo tiesiog nepriekaištingai gerai!

Kalbant apie skirtingas kompanijas - nematau jokio skirtumo tarp Dabur ir Safloros vandens. Visiškai vienodas poveikis odai, tik Dabur produkto daugiau ir pakuotė be purškiklio. Galbūt visgi labiau norisi palaikyti lietuvišką produktą, paminėti, jog ant ano nebuvo nurodytas ingredientų sąrašas lotyniškai. Tuo tarpu Saflora pateikia ne tik teisingai surašytą ingredientų sąrašą, tačiau ir pateikia informaciją apie ekologiškas, sertifikuotas žaliavas. Patiko, neturiu jokių priekaištų priemonei, tik tas 100 ml labai jau greit baigiasi...

P.S. labai svarbu, iš kokių rožių gaminamas rožių vanduo. Jei mamos ar močiutės darželyje auga rožės, visuomet drąsiai iš jų galima gaminti rožių vandenį namuose. Tačiau jokiu būdu nebandykite virti rožių vandenį iš parduotuvėje pirktų rožių - visų jų žiedai išpurkšti cheminėmis medžiagomis, išlaikančiomis žiedą ilgiau. Verdant hidrolatą iš tokių rožių, garantuotai dalis chemijos nusės į jūsų naminį produktą. ar verta rizikuoti?




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau. Taip pat, nenurodau jums galutinės, aukščiausios kainos, kadangi neturiu galimybės palyginti visų produkto pardavimo vietų.

Buvo aktualu? Turite minčių? Norite pasidalinti? Komentuokite!
Grįžtamasis ryšys aktualus blogo egzistavimui ir jo krypčiai bei labai labai svarbus man!

Komentarai